سوالات و بحث‌های عمومی در مورد انتخاب رشته

sahere

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
مشهد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
گفتار درمانی
پاسخ : انتخاب رشته‌ی دانشگاهی

به نقل از بانو فرشته :
بچه ها یه سوال نمیدونم اینجا همه شاخن و خیلی خوبن تو درس یا من خنگم :D
هر چییی من تو این تاپیک خوندم کلی که برق دانشگاه تهران و امیرکبیر اینا
یک عده ایم که مهندسی شیمی و مکانیک و این رشته تاپ ها باز تو دانشگاه های خفن کشور
یعنی من خیلی خنگ بودم و هستم؟؟ :(( :(( :(( :((

نه عزیزم غصه نخور :D
اینجا فقط اونایی که خ شاخن میان اظهار نظر میکنن بقیه ساکت میمونن :-"

shahid

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
13
دانشگاه
علوم تحقیقات تهران
رشته دانشگاه
مهندسی پزشکی

پس یکم تعداد شاخا شاید زیاده :D
خوووووووش بع حالشششششششششون :)) :D

əlireza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
..
شهر
..
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
---

به نقل از rasfan :
با رتبه 18000 چی میشه خوند؟ ;))

میتونی توو شهر خودت هرچی که خواستی بخونی!نمیشه؟!

• لایک
امتیازات: Kenji

Hamid.s

‌Bug
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد1
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی
رشته دانشگاه
نرم‌افزار

به نقل از sahere :
نه عزیزم غصه نخور :D
اینجا فقط اونایی که خ شاخن میان اظهار نظر میکنن بقیه ساکت میمونن :-"

اضافه کنم یک سری که اصن من جزوشون نیستم در تلاشن تا رتبشون نیومده به رو خودشون نیارن که چقد گند زدن و باید صنایع شبانه فردوسی بخونن :-" کسی با فکر و خیال که ضرر نمیکنه که :-"

saeide

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج (گویا 3)
شهر
کرج
دانشگاه
تهران-شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک-کارشناسی ارشد گرانش

به نقل از آلبرت :
راحته ینی از چه نظر؟؟ ینی این که اگه پول بدی پذیرش میکنن؟؟ امتحانای پذیرش آسونه؟؟ دانشگاه های ایران راحت بورسیه میکنن؟؟

این یه چیز واضحه ، اگر یه رشته ای اشباع باشه ، ( نه به معنی ای که توی ایرانه، کم تر) قطعا پذیرش هم کم تره، فیزیک جزو رشته های پایه

است و کلا هم پذیرش در رشته های پایه بهتره.

جنبه ی سیاسیش هم از این نظر: فیزیک اتمی میتونه منجر به بوجود آمدن توانایی ساخت بمب اتمی توسط دانشجویان نخبه ی فیزیک اتمی برای ایران بشه و این چیزیه که اونا( آمریکا) اصلا دوست نداره

برای همین میاد چکار میکنه؟؟؟ پذیرش دانشجویان نخبه ی ایرانه که در رشته ی فیزیک اتمی مشغول درس خوندن رو راحت میکنه و امکانات زیادی هم بهشون میده

الان به نظر شما حرفای من منطقی نیست؟؟؟

ببین!واسه پذیرش گرفتن یه روند خیلی منطقی رو همه طی میکنن!آزمون تافل و جی آر ای میدن و نمره هاشون رو که ترجمه شده برای دانشگاه ها +نمرات آزمون میفرستن.باید یه پولی هم به دانشگاه بدن حتما! آزمون تافل و جی آر ای هم آزمون های بین المللی هستن؛سخته واسه همه دنیا سخته آسون باشه هم واسه همه دنیا آسونه خب؟!

جنبه ی سیاسیش!
آقا محض اطلاعت بمب اتمی به فیزیک اتمی هیچ ربطی نداره!فیزیک اتمی ها اپتیک و لیزر و اینا کار میکنن کاری هم به درون هسته اتم ندارن! کار بمب سازی و اینا هم مال بچه های فیزیک هسته ایه... که مطمئن باش آمریکا توی رشته های خیلی خاصش کسانی رو پذیرش میکنه که native باشن.نمیاد یه دانشجوی ایرانی رو از ایران پذیرش کنه؛مثلا تو ناسا که کارای حساس میکنن که به اسم خودشون ثبت بشه اگر ایرانی هم راه بدن ایرانی ای رو راه میدن که ننه باباش سالها آمریکا بوده باشن و خودشم همونجا به دنیا اومده و بزرگ شده باشه.کسی رو راه میدن که عملا آمریکایی باشه!
بعدم بمب سازی یه بخش خیلی خیلی کوچیک از فیزیکه... که بازم غیر بومی توش راه نمیدن.
کلا من به شما و سایر دوستان توصیه میکنم برای انتخاب رشته بچه ها از توهمات و افکارتون برای راهنمایی بچه ها استفاده نکنید...به خدا الان وضعیت بچه ها حساسه یه انتخاب غلط با یه داده غلط مسیر زندگیشونو عوض میکنه!

mona*

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
پایتخت تاریخ و تمدن!(Hamedan DC!:D)
دانشگاه
همدان
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از BUG :
اضافه کنم یک سری که اصن من جزوشون نیستم در تلاشن تا رتبشون نیومده به رو خودشون نیارن که چقد گند زدن و باید صنایع شبانه فردوسی بخونن :-" کسی با فکر و خیال که ضرر نمیکنه که :-"
تو باز حرف زدی؟ :|

صنایع شبانه؟ :| من خودمو دار بزنم از دست شماها؟! :|

البرت

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ایت الله خامنه ای
شهر
سیرجان
مدال المپیاد
داشتم میخوندم دیدم هیچی نمیشم ولش کردم

به نقل از سَعیده :
ببین!واسه پذیرش گرفتن یه روند خیلی منطقی رو همه طی میکنن!آزمون تافل و جی آر ای میدن و نمره هاشون رو که ترجمه شده برای دانشگاه ها +نمرات آزمون میفرستن.باید یه پولی هم به دانشگاه بدن حتما! آزمون تافل و جی آر ای هم آزمون های بین المللی هستن؛سخته واسه همه دنیا سخته آسون باشه هم واسه همه دنیا آسونه خب؟!

جنبه ی سیاسیش!
آقا محض اطلاعت بمب اتمی به فیزیک اتمی هیچ ربطی نداره!فیزیک اتمی ها اپتیک و لیزر و اینا کار میکنن کاری هم به درون هسته اتم ندارن! کار بمب سازی و اینا هم مال بچه های فیزیک هسته ایه... که مطمئن باش آمریکا توی رشته های خیلی خاصش کسانی رو پذیرش میکنه که native باشن.نمیاد یه دانشجوی ایرانی رو از ایران پذیرش کنه؛مثلا تو ناسا که کارای حساس میکنن که به اسم خودشون ثبت بشه اگر ایرانی هم راه بدن ایرانی ای رو راه میدن که ننه باباش سالها آمریکا بوده باشن و خودشم همونجا به دنیا اومده و بزرگ شده باشه.کسی رو راه میدن که عملا آمریکایی باشه!
بعدم بمب سازی یه بخش خیلی خیلی کوچیک از فیزیکه... که بازم غیر بومی توش راه نمیدن.
کلا من به شما و سایر دوستان توصیه میکنم برای انتخاب رشته بچه ها از توهمات و افکارتون برای راهنمایی بچه ها استفاده نکنید...به خدا الان وضعیت بچه ها حساسه یه انتخاب غلط با یه داده غلط مسیر زندگیشونو عوض میکنه!

حرف شما متین. اصلا کل حرفای من غلط.

اما شما که داری توی رشته ی فیزیک درس میخونی ، توی دانشگاه شما ، اونایی که اپلای میکنن و میرن اونور برای ادامه ی تحصیل بیش تر از چه رشته ای اند؟

توی شریف بیش تر برق اند که میرن اما خب بقیه ی رشته های مهندسی چی ؟ اونام به همین شدت دارن میرن اونور؟

یعنی سوال اصلی من اینه : به غیر از برق، بیشتر از رشته های علوم پایه میرن ،یا مهندسی ؟

بنده در همین جا به خاطر دادن اطلاعات غلط از همه پوزش میخواهم، ممنون که شما اطلاعات ناقص من رو بهبود بخشیدید. اما حرفای من توهم دیگه نبود. اینارو جسته و گریخته از لا به لای حرفای آقا فواد مطهری( طلای نجوم سال 89 فک کنم) خودم برداشت کردم که برداشتم غلط بود

shahid

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
13
دانشگاه
علوم تحقیقات تهران
رشته دانشگاه
مهندسی پزشکی

چرا؟؟مگه چی گفت؟؟ :D
البته این صنایع شریف میاره مغلطه (املا؟)میکنه الکییی ;))

mona*

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
پایتخت تاریخ و تمدن!(Hamedan DC!:D)
دانشگاه
همدان
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از بانو فرشته :
البته این صنایع شریف میاره مغلطه (املا؟)میکنه الکییی ;))
دقیقا به همین دلیل :-"

×آدمو میزارن تو آمپاز :-"

نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1390

به نقل از آلبرت :

اما شما که داری توی رشته ی فیزیک درس میخونی ، توی دانشگاه شما ، اونایی که اپلای میکنن و میرن اونور برای ادامه ی تحصیل بیش تر از چه رشته ای اند؟

توی شریف بیش تر برق اند که میرن اما خب بقیه ی رشته های مهندسی چی ؟ اونام به همین شدت دارن میرن اونور؟

یعنی سوال اصلی من اینه : به غیر از برق، بیشتر از رشته های علوم پایه میرن ،یا مهندسی ؟

بنده در همین جا به خاطر دادن اطلاعات غلط از همه پوزش میخواهم، ممنون که شما اطلاعات ناقص من رو بهبود بخشیدید. اما حرفای من توهم دیگه نبود. اینارو جسته و گریخته از لا به لای حرفای آقا فواد مطهری( طلای نجوم سال 89 فک کنم) خودم برداشت کردم که برداشتم غلط بود

تو رشته کامپیوتر به طرز غریبی همه میرن!راحت هم میرن. فقط برق نیست.

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

بچه ها برای چی انقده جو اپلای گرفته تون? ایران هم خوبه..اگه برید بعد برگردید زیاد جالب نیست ازجهت کاریابی متناسب با زحمتی که کشیدین..چون اینجا لینک خیلی مهمه..
ما هم یه زمون خیلی تو جوش بودیم..دربیایین خودتون راحت ترید..به این فکر کنید مادر پدرتون الان چندسالشونه بعد که بعد 15 سال برگردین چند سالشونه..تازه اگه برگردین..از همین الان مشکلات استخوانی و قلبی مادر پدرا شروع میشه..من شخصا گاهی بعدا که فکر میکنم حالم میگیره ...مریض بدحال هم سن مادر پدر خودمون و بیشتر میبینم پاشده تکی اومده دارو بگیره..بد حال ها..در حد مریضی که دیروز برای سکته قلبی بیمارستان بوده امروز اومده کارای بیمه شو خودش بکنه..

به خدا انصاف نیست..قدر پدر مادراتونو بدونید..ما که این جوری میبینیمشون گریه مون میگیره..ولی بچه هاشون گاها اصلا خبر ندارن..

شاید زیاد مرتبط نباشه بهانتخاب رشته ولی اانتخاب رشته به اپلای مربوطه..اونم به پدر و مادر

سعید الوند

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی همدان
شهر
همدان
دانشگاه
امیرکبیر - دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از مهســـــــــــــا :
تو رشته کامپیوتر به طرز غریبی همه میرن!راحت هم میرن. فقط برق نیست.
آره جو اپلای به شدت تو دانشگاه ها در جریانه، این که همه میرن هم یه دلیلش اینه که خیلیا به دانشگاه های سطح پایینتر آمریکا و کانادا هم راضی میشن و فقط میخان از کشور خارج شن. برای همین تو انتخاب رشته اگه هدفتون اپلای کردنه بیشتر به دانشگاه فکر کنید تا رشته (فکر کنم این تنها موردیه که توصیه میکنم کسی دانشگاه رو به رشته اولویت بده!)

saeide

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج (گویا 3)
شهر
کرج
دانشگاه
تهران-شهید بهشتی
رشته دانشگاه

به نقل از آلبرت :

ببین من بازم میگم واسه رفتن از ایران اصلا رشته مهم نیست! من دیدم ملت واسه فلسفه هم خیلی راحت پذیرش میگیرن میرن...از فلان دانشگاه فلان جا ملت با فلان رشته که حتما نباید پذیرش بگیرن!
بعدم فکر کردین دانشگاه های ایران انقدر سر شناس و شناخته شده ست که تا دیدن شما فیزیک شریفی رو هوا بزننت؟!
نه خیر! شما پری اپلیکیشنت رو که بفرستی واسه استاده اونجا میده دست یه ایرانی میگه ببین این یارو از مثلا شهید بهشتی ه معدلشم 16 ه مثلا! اینا ینی چی؟! به نظرت یارو به درد بخوره؟ بعد ایرانیه هم خیلی مرام میذاره میگه بله! این ینی یارو یه چیزایی بارش هست اون استاد هم پذیرشش میکنه!
همه ی اون چیزی که من از رفتن آدما دیدم اصلا رشته ملاک نیست.بله مهمه که شما تو ی دانشگاه سرشناس ایرانی درس خونده باشید که بعدا اگه اونجا به یه ایرانی نشون دادن و ازشون خواستن بین شما و اون دانشگاه آزادی ه (مثلا) کدوم بهتره شما رو پذیرش کنن!
در کل من بازم میگم شما هنوز وارد دانشگاه نشدید انقدر جو این چیزا رو نداشته باشید.درستون رو بخونید و از زندگی لذت ببرید!
اینایی رو هم که گفتم نتیجه صحبت با استاد ها و دانشجو هایی بوده که اغلب رفتن آمریکا!

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نقل از سَعیده :
ببین من بازم میگم واسه رفتن از ایران اصلا رشته مهم نیست! من دیدم ملت واسه فلسفه هم خیلی راحت پذیرش میگیرن میرن...

البته این رو اضافه کنم که فلسفه جزء علومی ه که تو جهان به طور وسیع مطرح میشه و سالانه دانشگاه های آلمان دانشجو های زیادی رو برای ادامه تحصیل از سرتاسر جهان می پذیرند بخاطر همین اگه کسی رشته ش فلسفه باشه و وضع علمی ش خوب باشه راحت میتونه بره اما این که واسه رفتن از ایران رشته اصلا مهم نیست به نظرم نادرسته چون خیلیا هستند که رشته شون در جهان کاربردی نداره و پذیرش نمیشن ، در مورد دانشگاه هم باید بگم که خیلیـ موثره ، شما تو جوی قرار میگیرید که بار علمی ش بالاست ، استاد هائی دارید که به احتمال زیاد با اساتید و دانشگاه های خارجی همکار هستند و این راه شما رو برای رفتن به خارج و ادامه تحصیل هموار میکنه مثلا پسر عمه من کارشناسی نقشه برداری تهران بود ، رتبه 5 ارشد شد و الان رشته GIS دانشگاه تهران میخونه قرار شده برای دکترا از طریق چندتا از استاد هاش بره خارج ادامه تحصیل بده در حالی که اگه تو یکی از دانشگاه های سطح پائین تر بود و رشته ش همون بود این احتمال خیلیـ پائین بود که بتونه بره.

saeide

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج (گویا 3)
شهر
کرج
دانشگاه
تهران-شهید بهشتی
رشته دانشگاه

به نقل از نیرمـا)΄ :
البته این رو اضافه کنم که فلسفه جزء علومی ه که تو جهان به طور وسیع مطرح میشه و سالانه دانشگاه های آلمان دانشجو های زیادی رو برای ادامه تحصیل از سرتاسر جهان می پذیرند بخاطر همین اگه کسی رشته ش فلسفه باشه و وضع علمی ش خوب باشه راحت میتونه بره اما این که واسه رفتن از ایران رشته اصلا مهم نیست به نظرم نادرسته چون خیلیا هستند که رشته شون در جهان کاربردی نداره و پذیرش نمیشن ، در مورد دانشگاه هم باید بگم که خیلیـ موثره ، شما تو جوی قرار میگیرید که بار علمی ش بالاست ، استاد هائی دارید که به احتمال زیاد با اساتید و دانشگاه های خارجی همکار هستند و این راه شما رو برای رفتن به خارج و ادامه تحصیل هموار میکنه مثلا پسر عمه من کارشناسی نقشه برداری تهران بود ، رتبه 5 ارشد شد و الان رشته GIS دانشگاه تهران میخونه قرار شده برای دکترا از طریق چندتا از استاد هاش بره خارج ادامه تحصیل بده در حالی که اگه تو یکی از دانشگاه های سطح پائین تر بود و رشته ش همون بود این احتمال خیلیـ پائین بود که بتونه بره.
از طریق استاد پذیرش گرفتن تقریبا همون توصیه نامه گرفتن از اساتیده که اصلا آدم میخواد اپلای کنه اون دانشگاهه ازش توصیه نامه میخواد حتما!

asal_sampadi

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

من چندتا سوال دارم ممنون ميشم جواب بدين.

1- چند تا درس مهم و اصلي عمرانو ميخوام( اصليترين ها )
2-چندتا درس اصلي مكانيك ساخت و توليد و مكانيك زيادي مردونس؟؟؟
3- چنذ تا درس مهم صنايع

خب اخه ما اين رشته هارو به كدوم درس دبيرستان شبيه كنيم؟؟ اصن قابل مقايسه نيستن!! ادم بيشتر رويايي فك ميكنه !! من مطالب سايتا رو خوندم ولي اصن نميتونم تصميم بگيرم ، همايش امير كبيرم رفتم ولي نميشه همه جا اغراق هس ادم سردر گم ميشه كلا!!!!!!!!!!!!

astronomer_girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان سمنان
شهر
سمنان

به نقل از مــُـنـــا :
ها؟ :O فامیل دوست من رتبش سه رقمی بود دانشگاه تهران داره روانشناسی میخونه :-" (از انسانی )

رتبه 8 کشور روانشناسی دانشگاه تهران قبول نشده داره شهید بهشتی میخونه. چطوری با رتبه سه رقمی قبول شده؟! :O

Kenji

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران-budoko

به نقل از فهــــیم :
رتبه 8 کشور روانشناسی دانشگاه تهران قبول نشده داره شهید بهشتی میخونه. چطوری با رتبه سه رقمی قبول شده؟! :O

میگم حال میده ها بچه ها از ریاضی و تجربی با رتبه های 300 , 400 برابر رشته های انسانی میتونن برن تو رشته های تاپشون :)) اصلا راضیم از این زندگی ;;)

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

این رشه تو انسانی هر چقدر هم رفتن بهش سخت باشه توی تجربی این جور نیست حالا چرا تو انسانی اینقدر محدوده نمیدونم...

• لایک
امتیازات: Kenji
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1390

به نقل از معصومه :
بچه ها برای چی انقده جو اپلای گرفته تون? ایران هم خوبه..اگه برید بعد برگردید زیاد جالب نیست ازجهت کاریابی متناسب با زحمتی که کشیدین..چون اینجا لینک خیلی مهمه..
ما هم یه زمون خیلی تو جوش بودیم..دربیایین خودتون راحت ترید..به این فکر کنید مادر پدرتون الان چندسالشونه بعد که بعد 15 سال برگردین چند سالشونه..تازه اگه برگردین..از همین الان مشکلات استخوانی و قلبی مادر پدرا شروع میشه..من شخصا گاهی بعدا که فکر میکنم حالم میگیره ...مریض بدحال هم سن مادر پدر خودمون و بیشتر میبینم پاشده تکی اومده دارو بگیره..بد حال ها..در حد مریضی که دیروز برای سکته قلبی بیمارستان بوده امروز اومده کارای بیمه شو خودش بکنه..

به خدا انصاف نیست..قدر پدر مادراتونو بدونید..ما که این جوری میبینیمشون گریه مون میگیره..ولی بچه هاشون گاها اصلا خبر ندارن..

شاید زیاد مرتبط نباشه بهانتخاب رشته ولی اانتخاب رشته به اپلای مربوطه..اونم به پدر و مادر
با اینکه خودم خیلی با این حرفها و فکرها درگیرم ولی به نظرم قضیه اپلای و کلا تصمیمی گرفتن واسه ادامه زندگی حرفه ای وشخصی خیلی خیلی مسئله مهمتریه از اینکه بخواد آدم بهش اینقدر احساساتی فکر کنه!
میگم خودم به شدت باهاش درگیرم ها!ولی تقریبا دیگه با خودم کنار اومدم.
به هرحال یه trade off سنگینه این قضیه! باید آدم خوبی ها وبدی هاشو بذاره تو دو تا کفه ترازو و مقایسه کنه...

بالا