• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

بحث و تبادل نظر در مورد موسیقی مقامی (سنتی)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع əlireza
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
راجع به موغام بیشتر توضیح بده لطفا

من یه بار به این جواب دادم که خودم هم نفهمیدم چی گفتم :-؟ هنوز هم سواد موسیقی ندارم ولی احساس میکنم میتونم بهتر توضیح بدم . شایدم نه :-؟ دیگه کسی هم اینجا نیست که حرف بزنیم در این مورد . حالا یه چیزایی میگم .

حتمن با دستگاه آشنا هستی . در آذربایجان هم دستگاه داریم و معمولن (مثل ایران) به صورت دستگاهی اجرا میشه . بعضی از اساتید موسیقی آذربایجان به همین دستگاه موغام هم میگن . منظور از موغام همون مقامه . اونجا هم مثل ایران در مورد این الفاظ اتفاق نظری ندارن :-؟

اصل کلمه مقام عربیه . همینطور از نظر موسیقیایی ( به نظر من البته ) . اونها مثل ما دستگاه ندارند . اگه از اساتید موسیقیشون بپرسند چندتا مقام دارید شاید بگند بیشتر از صد تا ( نقل از مونیر بشیر ، نوازنده برجسته عراقی عود ) . در واقع مقام (موغام) همون گوشه هاست ( در آذربایجان بهش شعبه و گوشه میگند بسته به مدت زمان اجرایی اونها در دستگاه) . بعضی از اساتید موسیقی آذربایجان به همین گوشه ها و شعبه ها موغام هم میگن ( عین اعراب ) . حتی پرده گفته شده .پس : مقام=موغام=پرده ( =گاه ، این داخل پرانتز از نظر منه.حالا من کی باشم نظرم چی باشه : | ) .

اگه پاراگراف بالا رو قبول کنیم دستگاه رو بهتر هم متوجه میشیم ( منکه اینطوری ام .شاید برای خودم اینطوری توجیه کردم که بفهمم : )) ). دستگاه= دسته ای از گاه‌ها ، مجموعه‌ای مقام‌ها (گوشه) با ملودی‌هایی که احساسات مشابهی رو القا میکنند همراه با پیش درآمدها ، ضربی‌ها ، چهارمضراب‌ها،رنگ‌ها ( در آذربایجان چهارمضراب مثل ایران نداریم ، یه چیزایی شبیه به اون هست البته ) . اسم دستگاه به ملودی اصلی دستگاه که بهش مایه هم گفته میشه (مثل مایه شور ، مایه همایون و ... ) نسبت داده میشه .

:-؟ نظراتتون رو بگید . اگه موسیقی کار کردید و این متن به نظرتون اشتباهی داره حتمن ذکر کنید . من به استاد و اینها دسترسی ندارم :-؟

آواز : عالیم قاسیموف
کمانچه : کیهان کلهر

فستیوال مورگنلند، آلمان ، سال 2014

نه آوازی به این زیبایی شنیدم و نه ساز و جواب آوازی به این زیبایی . هر دو استاد در اوج پختگی . بسیار عالی ، آوازی در مایه‌ی شور که البته عالیم قاسیموف استادانه اشاره‌ای به مقام صبا نیز می‌کند. مقام صبا نه در موسیقی آذربایجانی وجود دارد و نه در ایران ، مخصوص موسیقی مقامی عربی می‌باشد . پرده گردانی از صبا به شور نیز عالیست . مقام شور در موسیقی مقامی عربی وجود ندارد . اگر تُرکی متوجه می‌شوید این ساز و آواز را از دست ندهید .

کوفر زولفون نمنه؟ قولاغی؟!:-/:-/:-/ قاباق‌لار سالالی ‌ایدی.

قطعه‌های آذربایجانی (مثل این که اثرها مشترکه با مردم ارمنی) با بالابان (دودوک) جیوان گاسپارینِ ارمنی .

جامه ندرید !

این دموی خداوندان اسرار رو گوش کردم اصن به مذاقم خوش نیومد :/
بقیه آهنگاشو گوش دادین شماها؟ چطوریاس؟ آوازی هم داره؟

آقا من این آلبوم رو اواخر به توصیه یکی از دوستان گوش دادم ، در کل با کارهای جدیدش (تلفیقی هاش منظورمه ) نمیتونم ارتباط برقرار کنم ولی دوتا ترک اولش واقعن فوق العاده ست. عجب تنبوری میزنه سهراب پورناظری ! چه جواب آوازی میده با تنبور ، اونم با اون تمپو و سرعت .اگه نسخه تصویریش نبود نمیتونستم باور کنم کار یک انسان باشه :)) آواز بیات اصفهانش (بیات اصفهان هم نمیشه گفت بیشتر شبیه مرکب خوانیه :)) ) به نظرم اوج پختگی همایون در آوازه ، چه تحریری میزنه ، چه میخونه ، پرده گردانی میکنه عین یک استادِ آواز . فوق العاده ست به نظرم . کسی گوشه‌های آوازی رو که همایون در ترک دوم آلبوم میخونه میشناسه ؟ میتونه تشخیص بده ؟ :-?

آخرین ویرایش:
آقا من این آلبوم رو اواخر به توصیه یکی از دوستان گوش دادم ، در کل با کارهای جدیدش (تلفیقی هاش منظورمه ) نمیتونم ارتباط برقرار کنم ولی دوتا ترک اولش واقعن فوق العاده ست. عجب تنبوری میزنه سهراب پورناظری ! چه جواب آوازی میده با تنبور ، اونم با اون تمپو و سرعت .اگه نسخه تصویریش نبود نمیتونستم باور کنم کار یک انسان باشه :)) آواز بیات اصفهانش (بیات اصفهان هم نمیشه گفت بیشتر شبیه مرکب خوانیه :)) ) به نظرم اوج پختگی همایون در آوازه ، چه تحریری میزنه ، چه میخونه ، پرده گردانی میکنه عین یک استادِ آواز . فوق العاده ست به نظرم . کسی گوشه‌های آوازی رو که همایون در ترک دوم آلبوم میخونه میشناسه ؟ میتونه تشخیص بده ؟ :-?
من جسته گریخته گوش دادم(هنوز نخریدم) حقیقتا پیرایش شدم بضی جاهاش. دموش جالب نبود ولی در کل آلبوم خوبی بود :دی

• لایک
امتیازات: Sep
من جسته گریخته گوش دادم(هنوز نخریدم) حقیقتا پیرایش شدم بضی جاهاش. دموش جالب نبود ولی در کل آلبوم خوبی بود :D

آقا آواز اولشو گوش بده ببین میتونی گوشه‌هارو تشخیص بدی :-؟ توی ویکیپدیا یا جای دیگه نیست :-؟

Back
بالا