بحث و تبادل نظر در مورد موسیقی مقامی (سنتی)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع əlireza
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

بداهه نوازی در بیات شیراز آذربایجانی ، این دستگاه شبیه آواز اصفهان هستش .

کمانچه : ایمامیار حسنوف --- فستیوال جاده ابریشم

تصنیف «ای یوسف خوشنام ما»
با صدای پریسا
در مایه ی بیات ترک
(اسامی نوازندگان نامشخص)

آخرین ویرایش:
دوستان یه سوال بربط سغدی شهرتش به خاطر چیه(به جز شعر استاد شفیعی کدکنی)؟ آیا افسانه یا داستانی پشتش هست؟
اصلا یه توضیحی درباره ی این بربط میدید؟

دوستان یه سوال بربط سغدی شهرتش به خاطر چیه(به جز شعر استاد شفیعی کدکنی)؟ آیا افسانه یا داستانی پشتش هست؟
اصلا یه توضیحی درباره ی این بربط میدید؟
حقیقتش بنده اطلاعی ندارم
ولی برام یه سوالی پیش اومد
بربت سغدی به شهرود ربط داره؟
(شهرود یه نوع بربته که ابوحفض سغدی سمرقندی در قرن سوم ساخت، صداش از بربت معمولی بم تره و بعد از خودش فراموش شد و تازه چند سال پیش توسط پژوهشگر کوشایی به اسم مجید ناظم‌پور از روی نگاره های مغولی بازسازی شد، شکلش هم تقریبا فرقی با بربت سغدی نداره)

آهنگ سنتی شاد ( دستگاه شور؟ )
یا پر مفهوم ( مثل اهنگ اهای خبردار شجریان یا کد خدایی که گمان کرده خدای ده ماست )
معرفی کنید

قانون ، کانون ( kanun ) سازی هست که در ایران زیاد بهش بها داده نمیشه (البته شاید به جز اعراب ایران) . یکی از نوازنده های خوب قانون آیتاچ دوغان( Aytaç Doğan ) هست. حتمن در یوتیوب ویدیوهاشو ببینید .

https://t.me/qiramafon/2159
اسم این قطعه حسرت هست . احتمالن در مقام(ماکام به قول ترکیه‌ای‌ها) نهاوند که شبیه مقام بیات شیراز آذربایجانی و اصفهانی که شما میشناسید هستش :د

زدیم ولی گروه پرپر شد، خواستی خودت بزن و به ماهم لینک بده:))

سلام
چقدر تلخ است ، اینکه در زمان مقرر ،بیابی و ناباورانه فقدان عزیزی را یادآور شوی و بعد سکوت و حسرت و دریغ ...
و این زندگی ماست.
[ باورم نمی شود کی کسی شنیده است / زیر خاک گم شوند ، قله های استوار
بی تو گر دمی زنم ، هر دمی هزار غم / روی شانه ی دلم ، هر غمی هزار بار ! - قیصر امین پور عزیز ]
امروز سالروز درگذشت استاد لطفی هست .
@maleck :) در پست زیر ، در مورد قطعه پرواز عشق از استاد ، توضیح داده . قطعه ای که انگار ، تجسم عینی بیت ابتهاج هست که:
خاتمی ساخت شاهکار و در او / لعلی از جان خویش کار گذاشت ...
http://www.sampadia.com/forum/threads/113832/post-1701102

نهایت چهارگاه با صدای عالیم قاسیموف در کمتر از 7 دقیقه! ابتدای این اجرا در این ویدیو موجود نیست که البته با گوشه شکسته فارس ماهور شروع میشه و نه چهارگاه. بعدر از تصنیف اول پرده گردانی به چهارگاه صورت میگیره و بعد تصنیفی در مایه چهارگاه خونده میشه و سپس چهارگاه. بهترین چهارگاهی هست که در تاریخ بشریت خونده شده : )) حسی که بهم منتقل میکنه قابل توصیف نیست.

الان فهمیدم چرا هربار به گوشه بیداد همایون میرسم ناخودآگاه حس میکنم از اینجا میشه به ماهور یا بیات ترکی چیزی پرده گردانی کرد! بخاطر داد و بیدا علیزاده:)) اونجایی که شجریان میگه "نه از رومم نه از زنگم. .."

فکر کنم موسیقی سنتی فقط برای یه سری موقعیت خاص لذت بخشه.

پیانوی سحرانگیزِ معروفی، حدیثِ آرزومندی ‌را این‌گونه تصویر کرد تا ویولنِ مخملیِ یاحقی _که طاقتِ خموشی نداشت_ آن را فریاد کند و سپس، مضرابِ استاد شهناز هم، با همان طمأنینه‌ی دائمی‌اش، همراهِ عشق‌بازیِ‌شان شد و در نهایت، اصفهانی، شهره‌ی عاشقان، محرمِ دل‌خستگان و مرهمِ جان‌سوختگان پدید آمد؛
[ خدایا! مطربان را انگبین [=عسل] ده!
برای ضرب، دستِ آهنین ده!
چو دست و پای، وقفِ عشق کردند
تو هم‌شان دست و پای راستین ده!
جگرها را ز نغمه آب دادند!
ز کوثرشان تو هم ماء معین ده!
خمش کردم کریما! حاجتت نیست
که گویندت چنان بخش و چنین ده! - مولانا]
آلبومِ راز؛ قطعه‌ی ضربی در اصفهان

کم ربط به موسیقی مقامی

چند ماه پیش که در یوتیوب نصرت فاتح علیخان گوش می‌دادم یه اثر بسیار زیبا دیدم. دیروز هم متوجه شدم که همایون شجریان هم بر اساس ملودی اون اثر، آواز زیبایی خونده! و من شمارو دعوت میکنم گوش جان بسپارید به نوای آسمانی نصرت فاتح علیخان:

Back
بالا