wdr
کاربر حرفهای
- نام مرکز سمپاد
- hElLi
- شهر
- tEh
- سال فارغ التحصیلی
- 86
سلام یه سؤال اگه یه کسی بره رشته علوم کامپیوتر(که تو بحث خلاقیت و توانایی حل مسئله قوی شه) و برنامه نویسی رو تو دوره های آزاد بخونه میرزه یا این که سعی کنه همون مهندسی کامپیوتر رو قبول شه؟
منظورم از میرزه اینه که تو کدوم روش بیش تر و بهتر یاد می گیرم و به اصطلاح کد نویس یا پروگرمر (درست می گم اصطلاحش رو؟)بهتری می شم؟
@h@adi
@kimi.kaka
@Morty
@pershia
@ArtmisSoR
@poorya.kh
من چارت علوم کامپیوتر رو ندیدم، ولی حتما اونا هم دروس برنامه نویسی رو میخونن. ضمن اینکه خود مهندسی هم فقط چنتا درسش برنامه نویسیه. یه برنامه نویسی مقدماتی داره و یه دونه پیشرفته(کلا 6 واحد). این وسط مثلا شاید یه درس پایگاه داده هم باشه که sql رو هم اونجا یاد بگیری. یا یه درس برنامه نویسی وب که توش php & html or css بگن. یعنی در کل برنامه نویسی هاشو جمع کنی 15 واحدم نمیشه درحالیکه یادمه 144 واحد بود کلش. و فکر میکنم اکثر این دروس بین همه رشته های کامپیوتر مشترک باشه. اگرم نباشه قطعا میشه بعنوان اختیاری گرفتشون.
از نظر من مهندسی بیشتر به کاربردها میپردازه. و درسی مثل علوم احتمالا بیشتر به زیرساخت ها. الگوریتم ها. و فرمولها و روشهای ریاضی که اینها برش استوار شده. تو دنیا هم کامیپوتر رو به computer science میشناسن. و مهندسی کام خیلی کمتره. ولی تو ایران به خاطر اینکه اسم مهندسی خفنتره(مثل اسم پزشکی یا مثل اسم وکالت) همه هجوم میبرن سمتش و از اونطرف دانشگاه ها هم اکثرا اون رشنه رو میذارن. ولی تو دانشگاه های خوب، که استاد خوب بذارن، من فکر کنم علوم کامپیوتر رشته بهتری باشه. چون ریشه ای تر بحث میکنه. خودمم دانشکده علوم کامپیوتر امیرکبیر رو چند بار رفتم، این عناوین مقاله هاشون رو که میخونم حس میکنم خیلی خفنه! چون همش حرف از ریاضیاته! و ریاضی یعنی همه چی! و یادمه سال 92 یا 93 بود بنر زده بودن که رتبه 90 شدن توی usnews(دانشکده شون). سایت رنکینگ دانشگاه های دنیاس. جایی که بقیه دانشگاه های ما بالای 500 هستن.
ولی مهندسی ها اکثرا کاربردی هست. و سعی میکنن با یه الگوریتمی که علومی ها کشف کردن(البته علومی های خارج چون تو ایران به جز دانشگاه های خوب کمتر بها میدن فکر کنم) یه مسئله ی دنیای واقعی رو حل کنن. هرچند خود علومی ها هم اگر بخوان میتونن حل کنن. ولی خب مهندسی ها وقت بیشتری روی ابزار ها و یادگیریش میذارن درحالیکه اونا وقت بیشتری روی الگوریتم حل مسئله میذارن نه ابزار پیاده سازیش.
فلذا به نظر من اگر میتونی مثلا امیرکبیر قبول شی، شاید علوم بهتر باشه. خصوصا اگر قصد مهاجرت داری و میخوای ریشه ای همه چیزو یاد بگیری و خودتم یه اختراعی چیزی بعدا بکنی و 4 تا مقاله خفن بنویسی.(ولی بازم همه چیز بستگی به خودت داره و رشته اونقدرها در اینده ی ادم مهم و تاثیرگذار نیست)