پاسخ : توهین برنامهء تلویزیونی "فیتیله" به هموطنان ترک ز
به نقل از Agent 47 :
خب منم موافقیم همه انگلیسی حرف بزنن ولی این کار دیکتاتوری/ استبدادیه و با نتیجه قهری مردم مواجه میشه.
که خب اینجا نشون دادی همه حرفات یه حالت دیکتاتوری داره تا حالت درصد و آمار و اشاره به کانادا

من الان 95% جمعیت این 5 تا استان های ترک نشین رو جمع زدم شد 14% جمعیت. چطور میگی میشه 10%؟
نه آقا دیکتاتوری کجا بود؟ خیلی کشورا الان زبون رسمی اداری و آموزششون انگلیسیه در حالی که زبون اکثریت مردم کشور یه چیز دیگست، مثلا همون مالزی، نیجریه، هند، پاکستان، اسرائیل، لبنان، اصن ترکیه!
اینجور نیست که به مردم بگی "حق ندارید فارسی حرف بزنید، اگه فارسی حرف زدید مجازات میشید"! نخیر، "حق" یاد گرفتن و ارتباط برقرار کردن به زبون فارسی هست، همونطور که به زبون ترکی هست
و این که، خب من 4 تا استانی که گفتم رو
بر اساس جمعیتی که اینجا نوشته تقسیم بر جمعیت کردم
و این که، جالبه هی چپ و راست "دیکتاتور" میگی در حالی که تا بحال هیچ ترکی از هیچ کدوم از حقوق اولیه و انسانیش محروم نشده! هر برخوردی بوده تا بحال با زیاده خواهی ها و خیال پروری های ترکایی بوده که خواستن با تحریک احساسات مردم سر همچین قضایای مسخره ای بساط تجزیه طلبی خودشونو پهن کنن، همونطوری که توی این تاپیک هم شاهدش بودیم، توی فروم شاهدش بودیم، توی جامعه شاهدش بودیم و کلا شاهدش بودیم به کرات
به نقل از Agent 47 :
1. واقعا 10% نیست

. این که با قطعیت بگی 10% خیلی غیر منطقیه و میتونم بگم به احتمال زیاد داری اشتباه می کنی.
آذربیاجان غربی - آذربایجان شرقی - اردبیل - زنجان - قزوین - حتی شهر هایی از شمال ترک هستند.
درصد زیادی ( حداقل 20-30%) مردم استان های البرز و تهران هم ترک هستند. هم چنین همدان و کرمان شاه و استان های دیگه.
ای مردم تهران، زبان فارسی کمتر از 50% جامعه را تشکیل می دهد
70 درصد دانشآموزان در سراسر کشور دو زبانه بوده و پس از ورود به کلاس اول و گذراندن یک سال تحصیلی هنوز زبان مادری آنها به فارسی تبدیل نشده است؛
...
خب پس میشه گفت کشور 30% فارس زبان داره و زبان دوم اون ترکی با حداقل 20-25% هست. الان هم میگی فارسی خیلی زیاده؟
یا این که نه به زور میخوان زیاد بشه؟
جالبه مثال کانادا که زدی رقم هاش خیلی نزدیک به ایرانه فقط سعی کردی ترک ها را 10% بکنی بگی کمن
2. و خب میشه گفت اگه چند ده سال زبون ترکی کنار گذاشته نمی شد و به عنوان زبون اول تدریس می شد الان جمعیت ترک ها اکثریت بود.
3. پس این حرف ها احمقانس که بگیم چون جمعیت شما کمه ( که نیست) حق ندارین حرف بزنین و روزنامه داشته باشین و رسانه داشته باشین. در واقع دارین سعی می کنین کم کم زبون یک جمعیت حداقل 25 میلیونی رو از بین برید. ( شما - حکومت مرکزی- هر کی پشت کاره)
4. و اگه جمعیت ترک ها از کشور جدا بشه کشور بخش بزرگی از منابع آبی خودش رو از دست میده به همراه بخش بزرگی از منابع کشاورزی و با بحرانی بزرگ مواجه میشه. بگذریم از دردسر های جدا شدن.
پس فکر نکن جمعیت کم و بدون قدرتی هست و صرفا پشت این کشور موندن چون اعتقاد بیشتری به دولت داشتن ( تو این 30 سال) حتی اگر اقلیت باشه، تهران بدون داشتن استان های مرزی و اقلیت ها هیچی نداره تقریبا. کشور که حالت ایالتی نداره پس حداقل باید هوای مردم خودش رو داشته باشه
5. نمیدونم چطور تصور این که به چند تا خواسته فقط گوش داده بشه سخته براتون

واقعا انقدر سخته بشینید درست حسابی چند تا خواسته رو بررسی کنید؟ سخته بذارید چند تا روشن فکر ترک حرف هاشون رو بزنن؟
6. ببین من میدونم اینا همه مشکلات نظامه ولی شما ها که ادعای آزادی بیان دارید چرا؟
دموکراسی کجا رفته؟ حقوق اقلیت ها؟ آزادی بیان چی شده؟
آیا مردم ما واقعا دنبال آزادی بیان هستن یا نه؟
1. درباره درصد، من جمعیت چهار استان اصلی رو حساب کردم، درسته، بیشتر ترک داریم توی کشور چون به هر حال پخشن
سرچ بیشتری زدم، گویا
ویکیپدیا به نقل از CIA Factbook گفته 16%
خب چی تغییر کرد؟ همچنان یکی از اقلیت هان
مثال کانادا رو هم من نزدم و نگفتم "چون کانادا 22%عه شمام برید هروقت 22% شدید بیاید زبونتونو رسمی کنیم" که اینو میگی

کانادا مثال زده شده بود، در جوابش بررسیش کردم و چندین بار هم تاکید کردم که مثال اشتباهه، مقایسه اشتباهه و کار اشتباهه
2. !! ینی چی؟ اگه ترکی تدریس میشد الان جمعیت ترک ها اکثریت بود؟ مگه ترکا با زبون تولید مثل می کنن؟!
اگه منظورت "صحبت کنندگان به زبون ترکی"ـه هم، خب آره، اگه چند ده سال پیش زبون سرخه ای هم میشد زبون رسمی کشور هممون الان سرخه ای حرف میزدیم! منظورتو نفهمیدم
3. اولا، کسی نگفته حق ندارید به این زبون حرف بزنید (رسانه هم قاعدتا باید باشه، ولی خب احتمالا بخاطر این جنجال ها و زیاده خواهی هایی که ترکا راه میندازن اجازه نمیدن، وگرنه مثلا لار یه شهر کوچیک با جمعیت 300هزار نفریه و روزنامه به زبون محلی داره، یا کانال استانی بلوچستان خیلی وقتا دیدم که بلوچی میحرفن)، ثانیا، کی خواسته زبونتونو از بین ببره؟! مجازات میشید؟ ممنوعه یادگیری و تولید محتوا به زبون ترکی؟ نح! ثالثا، 25میلیون؟
4. جمعیت ترک ها یا سه استان اردبیل و آذربایجان ها؟ چون "حمعیت ترک ها" رو که نمیشه یک کشور جدا کرد. اون سه کشور هم خب مثل هر اشتان دیگه ای یه سری منابع دارن و مرزی هم هستن، بخاطر این که به بخشی از اقتصاد کشور کمک می کنید میخواید تافته جدا بافته حسابتون کنیم؟ big whoop! اگه قرار باشه هر استانی منت بزاره که "آره چون من X% فلان میوه کشور رو تولید می کنم یا باید زبونمو رسمی کنید یا جدا میشم" که پس مثلا خوزستان باید هممونو بخوره؟
چرا واقعا درک این که اردبیل و آذربایجان ها هم مثل بقیه استان هان و هیچ فرقی با بقیه ندارن برای یه عده اینقدر سخته؟[nb]تو پانویس عرض کنم که، اگه میخواید اون بحث "تهران هیچی نداره، یه سری استان ثروتمند دارن کل اقتصاد کشور رو میگردونن ولی اصلا بهشون رسیدگی نمیشه رو پیش بکشید، موافقم که مثلا خوزستان استان محرومه در حالی که نباید باشه، کردستان یا لرستان در حالی که نباید باشن، اما واقعا این درباره آذربایجان ها صدق نمی کنه که دوتا از بیشترین-رسیدگی-شده استان هان (جمله بندیمم تو حلقم)[/nb]
درباره قسمت ایتالیک شده هم: نخیر! جدا نشده چون نتونسته، و نخواهد تونست!
5. چندتا خواسته؟ الان من بیام ازت بخوام پاتو قطع کنی بدی به من تو قبول می کنی؟ چون خواسته های ترکا هم همینه، که یک تیکه از کشور رو جدا کنن بزارن رو کولشون ببرن!
و این که خدایی خجالت نمی کشن میگن "نمیزارید حرف بزنیم"؟ از وقتی من یادمه ترکا سر کوچکترین چیزی مسخره بازی های "وای بهمون توهین شد"شون رو راه مینداختن و از وقتی هم یادمه بخاطرش اعتراض ها شد، روزنامه نگارا رفتن زندان، کتاب ها ممنوع الچاپ شدن، نشریات توقیف شدن و مسئولان اخراج! اینطور که من میبینم ترکا نمیزارن بقیه حرف بزنن، نه برعکس
6. آزادی بیان میخوای؟ بیشتر از اینهمه اعتراض سر هیچ و پوچ؟ آخه وقتی بیانتون بیان چوب و چماق و تهدید و خواسته های غیر معقوله بیشتر از این نمیشه بهش آزادی داد که! 128 خوب گفت اینو:
شاید اینها خیلیش پر توقعی باشه دیگه...وختی تو کشور ما که هر چندین سال یک بار شاهد سانحه هوایی هستیم ولی فقط برای سانحه هوایی تبریز وزیر راه که اتفاقا یکی از بهترین وزاری کابینه هم بود استیضاح میشه احتمالن توقع دارین بجای برکناری 2 تا از مدیران سطح بالای شبکه مجلس خبرگان رهبر رو بخاطر انتخاب مدیر صدا و سیما برکنار کنه (!!!)
آزادی بیان این نیست که از هرکی خوشمون نیومد برکنارش کنیم، بندازیمش زندان، تخریب و تهدیدش کنیم! آزادی بیان همونقدر برای فیتیله ای ها محترمه که شما انتظار داری برای خودت باشه
دموکراسی دوست داری؟ دموکراسی میگه رای با اکثریته، اکثریتو به من نشون بده با انگشت؟ آففرین
در آخر هم اضافه کنم که، من البته با تجزیه طلبشم مشکلی ندارم، قبلا هم گفتم از فدرال شدن ایرانم حمایت می کنم، ولی چیزی که خیلی باهاش مشکل دارم و ابدا نمیتونم تحملش کنم، حرف و خواسته چرته، و حرف و خواسته ای که توی این تاپیک میبینم، چرته!