ببخشید تکرار مکررات میشه اما اونقدری خودم و خیلی ها رو دیدم ک دلشون میخواسته برگردن به اون زمانای انتخاب رشته و بیشتر فکر کنن ک خودمو ملزم میدونم ک بگم
لطفا با احساس انتخاب نکنید.نه اینکه علاقه و حستونو بندازید دور کاملا ولی معیارتون فقط این نباشه ک من از این درسه خوشم میاد یا ...و برید اونو بزنید تو صدر انتخاباتون و گوش به حرف دیگران هم ندین.
گاهی آدم شناختش از خودش کامل نیست مثلا قلبا عاشق کارای تجریی هستین دوست دارین بتونین بسازین بتونین با دستاتون کار کنین ولی در نهایت اشتباه رشته ای رو انتخاب میکنین ک خیلی جنبه ی نظری داره.دو سه سال اول شاید بهتون خوش بگذره ولی بعد کم کم متوجه اشتابهتون میشین و اونجاست ک یاس میاد سراغتون و نمیدونین چه حال بدی داره!
و دیگه اینکه خیلی به آینده کاری فک کنین خوش بینانه نگاه نکنین برین واقعیت جامعه رو در بیارین ببینین در موفق ترین حالت ممکن چی میشه و اگه اون نشه چی؟و چقد ممکن هست ک اون موفق ترین حالت رخ بده؟
و دیگه اینکه فرض کنید یه درسیو تو مدرسه دوست داشتین و فک می کنین این عشق حقیقی تونه ولی خودتونو در یک حالت غیر رویایی و تماما واقعی(با صحبت با اهالی با تجربه نه تازه کار اون رشته) توی آینده اون رشته تصور کنین ببینین راضیتون میکنه؟ مثلا چه حسی نسبت به زندگی خواهید داشت اگه فرضا در خوش بینانه ترین حالت رشته تون بشین استاد و کارتون بشه تدریس های تکراری یا غرق شدن در مقالات یا هرچی...یا مثلا پزشک بشید و اینطورا...
و دیگه اینکه اگه حتی الان هم روحیه ی استقلال طلبی ندارین یا نگاه جامعه خیلی براتون مهم نیست ولی از یه جایی به بعد براتون مهم میشه.به احتمال زیاد.یعنی دلتون میخواد بتونید خودتون پول در آرید و نسبت و آینده و شغلی ک در انتظارتونه احساس امنیت داشته باشید
و از همه ی این ها مهم تر به نر من اینه ک آدما وقتی شادابن و میتونن از زندگی و درس خوندن و تلاشاشون راضی باشن ک بتونن حس مفید بودن بکنن.برید جایی ک میدونید میتونید توش حس مفید بودن بکنید تو هر زمینه ای.
خواهشا آرمانی فکر نکنید.منطقی و با مشورت اما دلتون رو هم ایگنور نکنید به تمامی.خیلی با شاغل ها یا فضای کاری یا تجربه دارهای رشته هایی ک تصمیم به انتخابشون دارین تبادل اطلاعات کنین.
و دانشگاه هم چیز مهمیه واقعا.به اسم ها بسنده نکنین برید بپرسید دانشگاه ها رشته به رشته می تونن خوب بد و نفرت انگیز باشن نمیشه از یه مهندسی پزشکی امیرکبیر بپرسین اونجا چطوره بعد برین فیزیک امیرکبیر

(خودم از یه هوافضاییش پرسیدم بعد رفتم فیزیک

)
آخیش رو دلم مونده بود