- شروع کننده موضوع
- نام مرکز سمپاد
- حلی
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1395
- دانشگاه
- تهران
سلام سلام
خب یه موضوعی که ذهن من رو مشغول کرده بود این هست که آیا میتونیم به یک حقیقت(یا گزاره), یقینِ واقعی داشته باشیم؟ یعنی بتونیم که بگیم فلان چیز(یا گزاره) کاملا درسته و هیچ شکی درش نیست و دلیلِ محکمی مبنی بر نادرستی شک در اون حقیقت(یا گزاره) رو داشته باشیم؟یا اصلا درست بودن یعنی چی؟
+ مثلا یکم اذیتتون کنم از کجا میدونید جاذبه واقعا وجود داره ؟ از کجا مطمئنید فردا خورشید طلوع میکنه ؟از کجا مطمئنید از آنچه ک میبینید
خب یه موضوعی که ذهن من رو مشغول کرده بود این هست که آیا میتونیم به یک حقیقت(یا گزاره), یقینِ واقعی داشته باشیم؟ یعنی بتونیم که بگیم فلان چیز(یا گزاره) کاملا درسته و هیچ شکی درش نیست و دلیلِ محکمی مبنی بر نادرستی شک در اون حقیقت(یا گزاره) رو داشته باشیم؟یا اصلا درست بودن یعنی چی؟
شاید شکل بهترِ سوال این باشه که: آیا چیزِ بدیهی وجود دارد ؟البته یک چیزی که تعریف یا نتیجه ای از تعریف ها نباشه! مثلا میتونیم با قطعیت بگیم که در هر دایره فاصله نقاط دایره از مرکزش, یک عدد ثابت هست! ولی خب این هیچ دانش خاصی رو به ما نمیرسونه چون خودمون دایره رو همونطور تعریف کردیم. یا مثلا هر نتیجه منطقی از این تعریفمون بگیریم باز هم هیچ چیز اضافه ای نیست چون ما یک تعریف رو اصل گرفتیم و داریم بر مبنای تعریف نتیجه گیری میکنیم.
یا اینکه بعضی از چیز ها همیشه بنابر تعریفات اولیه ذهنمون بدیهی هستند; مثلا این: "اگر مطمئن باشیم 'اتفاق الف', 'اتفاق ب' را نتیجه دهد آنگاه نبودِ 'اتفاقِ ب', نبودِ 'اتفاق الف' را نتیجه میدهد."
+ مثلا یکم اذیتتون کنم از کجا میدونید جاذبه واقعا وجود داره ؟ از کجا مطمئنید فردا خورشید طلوع میکنه ؟از کجا مطمئنید از آنچه ک میبینید