- شروع کننده موضوع
tiberium
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی سمنان
- شهر
- سمنان
- سال فارغ التحصیلی
- 1389
- مدال المپیاد
- المپیاد کامپیوتر
- دانشگاه
- صنعتی شریف
- رشته دانشگاه
- مهندسی فن آوری اطلاعات
خب دوستان. از اونجایی که من کل درس و مطالعاتم در رابطه با رمزنگاریه دوست داشتم یه سری از مباحثی که حس کردم شاید خیلی جذاب باشه باهاتون در میون بزارم
مبحث اولی که قراره با هم بررسی کنیم چیزی هست به اسم Zero knowledge
ولی اصلا این چی هست ؟
تاحالا شده بخواید چیزی رو به یکی اثبات کنید بدون اینکه اطلاعاتی به طرف بدین ؟
مثلا شما جواب یه سوالی رو میدونید. می خواید بدون این که جواب رو به طرف بگید یا حتی اطلاعاتی بدین به طرف این موضوع رو اثبات کنید!! این کاملا شدنیه توی علم رمزنگاری
مثال های ریاضیش : مثلا یه معادله هست . A+B+c+D+E = 20 مثلا!!! شما می خواید بدون اینکه این اعداد رو که جواب هستن به طرف بدین اثبات کنید که یه جوابی میدونید که تو این معادله صدق کنه!
اینکه چطوری اینجوری میشه ریاضیات به نسبت قوی ای می خواد که میتونیم بررسی کنیم. اما بیاید از یه مثال ساده تر شروع کنیم .
مساله : من یه فرد کور هستم. و شما 2 تا ماژیک دارید که با هم فرق دارن ( رنگاشون متفاوت هست ). شما می خواید به من این مساله رو اثبات کنید که این 2 ماژیک با هم فرق دارن ولی نمی خواید هیچ اطلاعات دیگه ای به من بدید .
کسی ایده ای داره چطوری اینکارو کنیم ؟
مبحث اولی که قراره با هم بررسی کنیم چیزی هست به اسم Zero knowledge
ولی اصلا این چی هست ؟
تاحالا شده بخواید چیزی رو به یکی اثبات کنید بدون اینکه اطلاعاتی به طرف بدین ؟
مثلا شما جواب یه سوالی رو میدونید. می خواید بدون این که جواب رو به طرف بگید یا حتی اطلاعاتی بدین به طرف این موضوع رو اثبات کنید!! این کاملا شدنیه توی علم رمزنگاری
مثال های ریاضیش : مثلا یه معادله هست . A+B+c+D+E = 20 مثلا!!! شما می خواید بدون اینکه این اعداد رو که جواب هستن به طرف بدین اثبات کنید که یه جوابی میدونید که تو این معادله صدق کنه!
اینکه چطوری اینجوری میشه ریاضیات به نسبت قوی ای می خواد که میتونیم بررسی کنیم. اما بیاید از یه مثال ساده تر شروع کنیم .
مساله : من یه فرد کور هستم. و شما 2 تا ماژیک دارید که با هم فرق دارن ( رنگاشون متفاوت هست ). شما می خواید به من این مساله رو اثبات کنید که این 2 ماژیک با هم فرق دارن ولی نمی خواید هیچ اطلاعات دیگه ای به من بدید .
کسی ایده ای داره چطوری اینکارو کنیم ؟