• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

آموزش زبان فرانسوی

به نظرتون کدوم زبان سخت تره

• چینی

رای‌ها: 38 73.1%
  • آلمانی

رای‌ها: 13 25.0%
  • عربی

رای‌ها: 9 17.3%
  • فرانسوی

رای‌ها: 7 13.5%

• رای‌دهندگان
    52
جدول ضمایر شخصی

اول شخص

مفرد: ʒə/ je / من
جمع:nu/ nous / ما

دوم شخص

مفرد:
ty/ tu / تو
جمع: vu/ vous / شما یا تو مودبانه

سوم شخص

مفرد

مذکر: il/ il/ او
مونث: ɛl/ elle/ او
نکره: ɔ̃/ on/ یکی یا کسی یا چیزی

جمع
مذکر: il/ ils / ایشان
مونث : ɛl/ elles / ایشان

نکات مرتبط با ضمایر
  • ضمایر il و elle زمانی که برای اشیاء استفاده شوند در واقع معنای “این” یا “آن” می دهند. توجه داشته باشید که در زبان فرانسه برای هر اسم مذکر یا مونث (بدون توجه به اینکه جنسیت طبیعی آن چیست) باید از ضمیر مناسب استفاده کرد.
  • اگر بخوانید به چند فرد یا چیز مونث اشاره کنید از ضمیر elles استفاده می کنید برای افراد یا چیزهای مذکر هم به همین صورت از ضمیر ils استفاده می کنید. اگر به مجموعه ای از افراد یا چیزهای مذکر و مونث اشاره می کردید از ilsاستفاده می کنید.
  • مانند زبان فارسی در فرانسه هم برای اشاره محترمانه به دوم شخص از حالت جمع آن استفاده می شود.
  • در صورتی که ضمیر je یا tu پیش از واژه ای که با حروف صدادار شروع می شود قرار بگیرند به صورت j’ و t’ کوتاه می شوند.
  • ضمیر on در واقع یک ضمیر نکره است. تا حدی شبیه استفاده ای که ما از واژه “یارو”، “طرف” می کنیم است، البته این ضمیر معادل دقیقی در فارسی یا انگلیسی ندارد. اما بعدا با کاربرد آن بیشتر آشنا خواهید شد.

صرف فعل بودن

مثل بیشتر زبان های اروپایی در زبان فرانسه نیز فعل بودن (être) یک فعل کاملا بی قاعده است. این بدان معناست که شما باید نحوه صرف شدن آن را برای حالت ها و ضمایر مختلف یاد بگیرید. در درس قبل با ضمایر شخصی زبان فرانسه آشنا شدیم. حالا سعی می کنیم فعل بودن را برای هر یک از این ضمایر صرف کنیم.

من هستم je suis
تو هستی tu es
او هست il est( مذکر) elle est(مونث) on est( نکره )
ما هستیم nous sommes
شما هستید vous êtes
ایشان هستند ils sont( مذکر) elles sont( مونث)

تلفظ اینا رو تو گوگل ترنزلیت سرچ کنید آخه تلفظ و املا اصلا بهم نمیخورن :|

فعل être یکی از پرکاربرد ترین افعال زبان فرانسه است پس نحوه صرف آن را به خوبی یاد بگیرید. از طریق استفاده از این فعل می توانید جملات ساده ای بسازید و خود را معرفی کنید

Je suis Mahomet

(من محمد هستم.)

Vous êtes Tom.

(تو تام هستی.)

Il est Reza.

(او رضا است.)

Elle est Paria.

(او پریا است.)

صحبت کردن در مورد شغل ها
برای تمرین بیشتر فعل بودن سعی می کنیم به شغل افراد اشاره کنیم. اشاره کردن به شغل افراد در زبان فرانسه تا حد زیادی مشابه فارسی است. در فارسی ما جمله را به صورت “من یک … هستم.” می سازیم. برای مثال “من یک معلم هستم.”، “تو یک راننده هستی” و به همین صورت. معادل “یک” در زبان فرانسه واژه “un(e)” است. حرف “e” به این دلیل داخل پرانتز قرار گرفته که تنها برای اسامی مونث استفاده می شود.

un acteur (یک بازیگر مرد) une actrice (یک بازیگر زن)
حالا یک جمله ساده را در مورد تام کروز می سازیم!

Tom cruise est un acteur.

(تام کروز یک بازیگر است.)

حالا همین جمله را در مورد یک بازیگر زن می سازیم. برای مثال جنیفر لورنس

Jennifer Lawrence est une actrice.

(جنیفر لورنس یک بازیگر است.)

نکته: تنها برخی شغل ها در زبان فرانسه دارای جنسیت مونث هستند. در صورتی که شغلی شکل مونث نداشت برای زن و مرد از شکل مذکر آن استفاده می کنید. در این صورت همیشه از un برای اشاره استفاده می شود. به مثال زیر توجه کنید:

un chef (آشپز مرد/زن)
Mahshid est un chef.

(مهشید یک آشپز است.)

Reza est un chef.

(رضا یک آشپز است.)

اسامی شغل های بیشتر
un médecin (پزشک)

un artiste , une artiste (هنرمند مرد / هنرمند زن) un ingénieur (مهندس) un avocat , une avocate (وکیل مرد / وکیل زن) un policier (پلیس) un professeur (معلم) un gérant (مدیر) un étudiant , une étudiante (دانش اموز، دانشجوی مرد / زن)

قبلا با حرف تعریف حالت جمع آشنا شده اید و می دانید برای اسامی جمع در زبان فرانسه از حرف تعریف “les” استفاده می کنیم. ساختار عمومی جمع بستن اسامی در زبان فرانسه بسیار آسان است. برای ساختن حال جمع از هر اسم کافیست به آخر آن “s” اضافه کنیم. این ساختار عمومی استثناهایی دارد که در این درس بیشتر به آنها می پردازیم.

نکته: استثناهای اشاره شده در این درس تمام حالت های ممکن را پوشش نمی دهد بلکه تنها به بیان رایجترین استثناها بسنده شده.

استثناها
  • اگر یک اسم در شکل عادی هم به –s ختم می شد هیچ چیز به آن اضافه نمی کنیم. به مثال زیر توجه کنید:
le bus (اتوبوس)

les bus (اتوبوس ها)
  • اگر یک اسم به –eu یا –eau ختم می شد به جای –s به آن –x اضافه می کنیم. به مثال زیر توجه کنید:
le bateau (قایق)

les bateaux (قایق ها)
  • اگر یک اسم مذکر به –al یا –ail ختم می شد این حروف را (-al یا –ail را) را با –aux جایگزین کنید. به مثال زیر توجه کنید:
le cheval (اسب)

les chevaux (اسب ها)
نکته: اسامی هستند که از این سه استثنا هم تبعیت نمی کنند. در واقع آنها استثناهایی برای استثناها هستند! اما تعداد آنها زیاد نیست و لازم نیست حالا نگران آنها باشید.

با سلام
در‌مورد دستور زبان و شیوه یا الگوی بکار گیری فعل و قید در جملات اگر اشاره بفرمایید
ممنون میشم

با سلام کتاب آموزش زبان فرانسوی سراغ ندارید؟

Back
بالا