کنکور یک کنکوری باید...

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع par_dis_0
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

رشته تون چیه؟

  • تجربی

    رای‌ها: 37 68.5%
  • ریاضی

    رای‌ها: 16 29.6%
  • هنر

    رای‌ها: 1 1.9%
  • انسانی

    رای‌ها: 0 0.0%
  • زبان

    رای‌ها: 0 0.0%

  • رای‌دهندگان
    54

par_dis_0

کاربر فوق‌فعال
ارسال‌ها
138
امتیاز
1,252
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
گرگان
سال فارغ التحصیلی
95
یک کنکوری باید چه جوری باشه؟؟
 
باید سرش تو کار خودش باشه/:)
همش این کلاس اون کلاس نره(به قول یکی از معلمام خلاف جهت بقیه بره):))
الکی مغرور یا نا امید نشه;;)
خوب بخونه ها خوب!(من معیارم این بود اگ شب از شدت خستگی دلت میخواد فقط چشاتو ببندی ینی خوب خوندی!||=||)
 
یک کنکوری باید حتمااا این فایل و گوش بدهه

شدیدا بهتون توصیه می کنمم

گفتگوی دکتر اناری و مهندس سرورپور

❗️چگونه از نظر ذهنی، شروعی قوی برای کنکور داشته باشیم؟

https://goo.gl/RstT2T
 
یک کنکوریِ تجربی باید وقتی می خواد برای اولین بار یک فصلی از زیست رو بخونه،بیاد کتاب و باز کنه ترجیحا صبح ،و یک برگه ی سفید بگیره کنارش
اولین جمله رو ک می خونه،کلمه ی مهمی ک تو اون جمله خونده رو بنویسه،جمله ی بعدی رو ک خوند بره دوباره تو اون کاغذِ سفید زیر کلمه ی قبلی به صورتی ک یک ردیف درست کنه،و روز بعد ک می خواد ادامه اون فصل رو بخونه بیاد بدون ِ اینک کتاب و باز کنه برگه ی سفید و بذاره جلوش و کلماتشو از کلمه ی اول شروع کنه مثلا ؛انقراضِ اول (باید ببینه کدوم جمله بود ک با شنیدنِ این اسم یادش می افته) به ترتیب بخونه ببینه جمله ها میاد تو ذهنش؟
به ترتیب هر روز ک این کارو کردین می بینید خط به خطِ کتاب تو ذهنتونه.این روش یکم زمان برِ و شاید باورتون نشه بگم کمتر کسی حالِ اینو داره ک اینکارو بکنه ولی این روش خیلی فوق العادس من خیلی ازش راضی بودم و بهتون پیشنهاد می کنم ک به کیفیت کارتون توجه کنید نه به اینک صرفا سرعتِ مطالعتون بالاست.
 
یک کنکوری باید اصلا خودشو نبازه و اعتماد به نفسش عالی باشی
اصلا اعتماد به سقف باشه
و
خودش رو با بقیه دوستانش هرگز هرگز مقایسه نکنه
 
درس های محاسباتی همیشه جزو چالش های داوطلب های کنکور سراسری بوده، به خصوص برای داوطلب های رشته تجربی.

داوطلب های رشته تجربی اکثرا ترجیح میدن زمان خودشون رو به مطالعه درس هایی مثل شیمی و زیست اختصاص بدن‌ و از مواجه شدن با درس هایی مثل ریاضی و فیزیک، حس خوبی ندارن.

این در حالیه که درصد خوب ریاضی و فیزیک شما رو به رشته های عالی گروه تجربی میرسونه.

اما چند راه کار برای مطالعه این درس های محاسباتی:

✅دقت زیاد به تدریس دبیر در کلاس درس:
شما اگر مفهوم اصلی و اولیه هر مبحث محاسباتی رو سر کلاس درس خوب درک کنید، مشکلی برای حل تست ها براتون به وجود نمیاد و از طرفی دیگه نیازی ندارید زمان زیادی رو به مطالعه درسنامه ها در منزل اختصاص بدید و فرصت دارید تا بیشتر تست بزنید و با تیپ تست های مختلف بیشتر و بهتر آشنا بشید

✅تست زنی زیاد:
حتی اگر تعداد تست زیادی رو به اشتباه پاسخ دادید اصلا جای نگرانی نیست، شما تست آموزشی میزنید تا مبحث رو به خوبی یاد بگیرید.

✅وقت بذارید:
اصلا از این موضوع که برای بررسی یک تست زمان زیادی رو اختصاص بدید، هراس نداشته باشید.
تا جایی که میتونید با تست های چالش برانگیز خودتون رو در درگیر کنید.

✅خلاصه نکات تهیه کنید:
وقتی درسنامه یک مبحث خاص رو مطالعه میکنید، حتما خلاصه برداری کنید. این خلاصه ها باعث میشه تا به دفعات مباحث رو در زمان خیلی کمی مرور کنید.

✅هر شب مقدار کمی مطالعه کنید و تست بزنید:
به عنوان مثال اگر درسی مثل فیزیک براتون سخته و تا به الان نتونستید پیشرفت کنید، توصیه میکنیم شبی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برای این درس تست زنی کنید. اول مرور سریع خلاصه ها و بعد تست زنی. این بهترین فرمول برای پیشرفت در درس های محاسباتی هست
 
به نظرم برای یک کنکوری، "باید" بی معناست. اجباری در کار نیست. یک کنکوری اگر هدفی داره که مستلزم موفقیتش تو کنکوره، خودش بیشترین تلاشش رو میکنه تا به هدفش برسه.....
 
به نظرم برای یک کنکوری، "باید" بی معناست. اجباری در کار نیست. یک کنکوری اگر هدفی داره که مستلزم موفقیتش تو کنکوره، خودش بیشترین تلاشش رو میکنه تا به هدفش برسه.....

ی کنکوری یک وقتایی ی سری چیزا رو فراموش می کنه،خسته میشه حتی واسه رتبه ۱ کنکورم هست این روزا و این باید ها لازمش میشه :)
 
دوست عزیز کنکوری احتمالا آزمون آزمایشی شرکت کرده باشی و نتیجه آزمون با تصوراتت فرق داشته، باید بدونی که موفقیت اتفاقی نیست،
موفقیت یک شبه به دست نمیاد.
درصد بالای زیست و ریاضی و فیزیک به راحتی به دست نمیاد
این چالش فقط برای تو نبوده و نیست و همه رقبات تو سال کنکور باید این چالش رو بگذرونن
پس دلیلی نداره اگه ترازت پایین شده و یا تو خونه بعد از مطالعه مبحثی مثل احتمال از ریاضی و یا مدارهای الکتریکی از فیزیک نتونستی تست ها رو درست حل کنی، زانوی غم بغل کنی.

اینجا جای بازنده ها نیست✋
اینجا باید عرق بریزی
اینجا باید زمان بذاری
اینجا باید صبور باشی
اینجا باید استخون خورد کنی
اینجا باید درس پس بدی
اینجا نباید جا بزنی
مطمئن باش موفقیت بزرگی که تو دنبالش هستی، پشتکار و استقامت زیادی میطلبه

خدا رو شکر کن الان که زمان داری، متوجه اشتباهات و نواقص مطالعاتی خودت میشی و فرصت داری این مشکلات رو حل کنی

قدر این مسیر و این فرصت رو خوب خوب بدون...
 
⚠️ بعضی از دانش‌آموزان در زمینه‌ی مطالعه عادات مطالعاتی اشتباهی دارند.

❌ بلندخوانی: بلندخوانی به دليل حرکت مداوم ماهيچه‌های زبان، فك و حنجره، پس از مدت کوتاهی باعث خستگی می‌شود و زمان مفيد مطالعه را کاهش می‌دهد.

❌ مطالعه در حين راه رفتن: این کار به دلیل حرکت پی‌درپی چشم موجب خستگی و آسیب به آن می‌شود. برای حل این مشکل، خلاصه‌برداری کنید.


❌ وسواس در مطالعه (برگشت به عقب): به دلیل وسواس در یادگیری، از برگشت روی مباحث مطالعه‌شده بپرهیزید.

❌ مطالعه‌ی بی‌وقفه: مطالعه‌ی بیش‌تر از 2 ساعت به صورت مداوم باعث کاهش بازدهی می‌شود. 10 الی 15 دقیقه بین دو درس استراحت کنید.

❌ پرخوانی: مطالعه‌ی بیش از حد و حفظ جرء‌به‌جزء کتاب موجب خستگی زودرس مغز می‌شود.

❌ کندخوانی: کندخوانی باعث از دست رفتن تمرکز می‌شود. برای حل این مشکل زمان و محدوده‌ی مطالعاتی برای خود تعیین کنید.
 
امسال سالِ شماست بچّه‌ها. فقط شما. پس به جای اینکه هِی با پلنای بقیه هماهنگ شید و تایمتون که نیم ساعتشم ارزشمندترینه رو هدر بدید "بقیه رو با خودتون هماهنگ کنید". مثلاً اگه دوستتون زنگ میزنه میگه امروز پاشو با بچّه‌ها بریم کافه، بهش بگید؛ «صبر کن، من اوّل باید پلن‌مو چک کنم.اگه وقتِ استراحت داشتم میام باهاتون.» امسال سالِ مرامی وقت تلف کردن و غیره نیست. حتّی اگه پدر و مادرتون از اینکه اصلاً براشون وقت نمیذارید ناراحتن به خودتون اینو یادآوری کنید که چندماهِ دیگه وقتی نتایج رو زدن توی سایت و اونا رتبه‌های فوق‌العاده ی شما رو دیدن صدبرابر بهتون مفتخرن و سرشون بالاس و خوشحالن در عوض.
از تایمای اضافه‌تون استفاده‌ی مفید کنید. بچّه‌های تهرانی که نصف عمرشون توی بی‌آرتی و مترو و درکل رفت وآمدشون میگذره؛ این تایم رو بذارید برای دوره‌ی لغاتِ زبان‌تون، برای چندتا نکته‌ی املایی و قرابت، برای حفظِ چندتا فرمولِ بیشتر. بچّه‌های دیگه اگه توی رفت و آمدای اینجوری وقت دارن یا کلاً توی طولِ روز اتلافِ وقتی می‌بینن ازش استفاده کنن. صبحا اگه باید 7ونیم بیدار باشید برای مدرسه؛ 5ونیم بلند شید. یه مرور بکنید درسای اون روز‌تون رو، یه صبحونه‌ی خوب بخورید. اینجوری وقتی که میرید مدرسه 2 ساعت بیشتر از بقیه‌ی دوستاتون درس خوندید و بخاطرِ صبحونه‌ی مناسب‌تون هم بازده و انرژیِ بیشتری دارید.
شبایی که خسته‌اید به زور خودتون رو بیدار نگه‌ندارید برای درس خوندن، این‌کار فقط اتلاف وقته. چون هم اون تایمی که بیدارید رو چیزی نمی‌فهمید ازش و بازده ندارید، هم فرداش دیر بیدار می‌شید و هم خستگی‌ای که از کمبودِ خواب و استراحت‌تون ناشی می‌شه از سرعت و بازده اون روزتون کم می‌کنه.
خودتون رو به شرایطِ خاصّی برای مطالعه عادت ندید که مثلاً اگه یه‌روزی کتابخونه بسته بود توی محیطِ خونه نتونید درس بخونید.(بلایی که سرِ خودم میومد.) ولی خب موقعی هم که دارید مطالعه می‌کنید بهرحال سعی کنید یسری شرایط رو رعایت کنید. مثل کنترل دمای اتاق، زاویه‌ی 45 درجه‌ی کتاب، اینکه سعی کنید یه چراغ مطالعه داشته باشید و نورش رو از سمت چپ به کتاب بتابونید، موقعِ درس خوندن سعی کنید حتماً یه مداد/خودکار دست بگیرید به جمع شدن تمرکزتون کمک می‌کنه و خیلی شرایط دیگه که با یه سرچ کوچیک یا پرسیدن از مشاورهاتون دستتون میاد. اینجوری نیست که اگه این‌ها رو رعایت نکنید آسمون به زمین بیاد یا اینکه دیگه نتونید درس بخونید یا هیچی، ولی خب اینا باعث می‌شن چشماتون دیرتر خسته شن و از تایم‌تون بهتر بتونید استفاده کنید. به‌خصوص اون زاویه ی کتاب و نورِ مناسب به خودم به‌شخصه خیلی کمک کرده.
از منفی‌های آزمون‌هاتون درس بگیرید و خوشحال باشید. خوشحال باشید چون غلط‌ها و ضعف‌هاتون رو الآن که این‌همه وقت دارید کشف کردید. یاد بگیرید توی شرایطِ مختلف چه روحیه‌ی مبارزی رو انتخاب کنید تا شکست نخورید.
و اینکه ماه‌های اوّلی که شروع کردید و هنوز وقتتون آزادتره تمام تلاش‌تون رو بکنید که «درون‌خوانی» رو یاد بگیرید حتماً.

بعداً نوشت: سعی کنید وسواس‌ها و افکارِ فَنسی‌تون رو کنار بذارید برای یه چندماه. :‌‍‌)) من روزایی که قبل از کتابخونه رفتن وقت‌میذاشتم برای آرایش و انتخابِ لباس و غیره 9تازه راه میوفتادم، 10ونیم-11 شروع می‌کردم درس‌مُ. و بعدش هم افسردگیِ تایمِ هدر داده. ولی از عید شروع کردم به ساده بودن. یه دوش می‌گرفتم، یه پیرهن مردونه و تیشرت تن می‌کردم با یه مقنعه یا شالِ راحت و سر ساعت 7 توی کتابخونه و سر درسم بودم. درگیریِ چروک شدنِ لباسم و پاک شدنِ کرمم و غیره رو هم نداشتم. امسال وقتِ این‌کارا نیست اگه الانم متنفر شید از حرفای من و بگید که نه ما می‌خوایم زندگی کنیم همه‌چیز که کنکور نیست و غیره، بهش میرسید یکم دیرتر. پس تجربه‌های دیگران رو تجربه نکنید که اشتباه‌ترین کاره.

به امیدِ موفقیّتِ همه‌تون. 3‌>
 
آخرین ویرایش:
همیشه وقتی مطالعه می‌کنیم با خود می‌اندیشیم که مطالعه‌ی ما چه‌قدر باکیفیت و اثربخش بوده است؟ درواقع دوست داریم به اندازه‌ای مطالعه داشته باشیم که بتوانیم نتیجه‌ی آن را در آزمون‌ها ببینیم؛ بنابراین برای این‌که بتوانیم مطالعه‌ی باکیفیت‌تر و پربازده‌تری را تجربه کنیم باید به دنبال عوامل کیفیت مطالعه باشیم. یکی از این عوامل، افزایش تست‌زنی است. اگر بتوانیم در طول روز تست بیش‌تری کار کنیم به دستاوردهای زیر دست پیدا می‌کنیم:

1. با تیپ‌های مختلفی از سؤالات و دید طراحان بیش‌تری آشنا می‌شویم و در آزمون کم‌تر غافلگیر می‌شویم.

2. در اشتباهاتی که در تست‌ها مرتکب می‌شویم نکات جدیدی از مبحث مورد نظر را می‌آموزیم.

3. در اشتباهاتی که در تست‌ها مرتکب می‌شویم سعی در کاهش بی‌دقتی‌های خود می‌کنیم.

4. خودمان را بارها و بارها می‌آزماییم و به مرور زمان در هر مبحث، چند از 10 خود یا درواقع درصد خودمان را افزایش می‌دهیم.

5. میزان یادگیریِ نکاتی را که خوانده‌ایم متوجه می‌شویم و تا قبل از آزمون اگر در یادگیری‌مان احساس ضعف کنیم می‌توانیم آن را پوشش دهیم.

6. هر اندازه تست بیش‌تری کار کنیم سرعت عملمان افزایش می‌یابد.

بهتر است به جای مطالعه‌ی چندین و چندباره‌ی مباحث، از تست‌زنی استفاده کنیم و تکمیلِ یادگیری را به مرحله‌ی تست‌زنی بسپاریم.
 
برای موفقیت در هر کاری، علاقه و لذت بردن از آن مهم و ضروری است. باید از درس خواندن لذت ببریم؛ در این صورت انگیزه‌ی ما افزایش خواهد یافت و ساعات مطالعه‌مان‌ زیاد خواهد شد. همین امر باعث می‌شود به مطالعه عادت کنیم و دیگر به آن به عنوان یک کار آزاردهنده و رنج‌آور نگاه نکنیم. با توجه به اهمیت موضوع، راهکارهایی به شما پیشنهاد می‌کنیم که سبب می‌شود هنگام مطالعه لذت ببرید و خیلی راحت به درس خواندن حتی در ساعات طولانی عادت کنید.

  • در فواصل و بازه‌های زمانی کوتاه و مناسب مطالعه کنید: سعی کنید از مطالعه کردن در یک بازه‌ی طولانی‌مدت و بدون وقفه خودداری کنید. علاوه بر این‌که درصد یادگیری و توانایی ذهنی‌تان پس از 45 الی 70 دقیقه مطالعه‌ی مداوم به طور محسوس کاهش می‌یابد، سبب می‌شود از درس خواندن دلزده شوید.
  • با نظم و و مرحله به مرحله پیش بروید: در زمان درس خواندن ابتدا درک کلی از مطلب داشته باشید؛ سپس وارد جزئیات شوید. با این روش امکان موفقیت شما بیش‌تر می‌شود.
  • هنگام نیاز به اندازه‌ی کافی استراحت کنید.
  • محیطی مناسب برای درس خواندن فراهم کنید: فراهم کردن محیط مناسب برای درس خواندن را در اولویت قرار دهید. به طور مثال اگر به سکوت احتیاج دارید، تمام سعی‌تان را برای ایجاد یک مکان دور از سروصدا برای درس خواندن به کار بگیرید.
  • هدف داشته باشید و همیشه آن را در مقابل خود ببینید: یکی از دلایل اصلی که باعث می‌شود افراد برای رسیدن به اهداف خود تلاش کافی نداشته باشند، این است که معمولاً آن را دست‌نیافتنی می‌پندارند. در صورتی که با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح می‌توان به همه‌ی اهداف خود دست یافت.
  • برنامه‌ریزی مناسب داشته باشید: درس خواندن را به عادت تبدیل کنید. عموماً اگر ساعات مشخصی از روز را برای درس خواندن برنامه‌ریزی کنید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد. یک روش مناسب برای این کار یادداشت کردن زمان در دفتر روزانه است. مثلاً در دفتر یادداشت خود بنویسید: 2 تا 4 بعدازظهر، درس خواندن.
 
راه حل مشکل کندخوانی:

یکی از مشکلات عمده اکثر دانش آموزان کند خوانی است که ممکن است چند علت داشته باشه. راه حل های زیر برای حل این مشکل پیشنهاد می شود:

1️⃣ علت اول: کلمه خوانی
✅ راه حل: جمله خوانی

مغز انسان با معنی و مفهوم سر و کار دارد نه با خود کلمات مثل صحبت کردن. تصور کنید یک تایپیست که کلمه به کلمه از روی متن می خواند و تایپ می کند اگر پس از این که ۲ صفحه تایپ کرد از وی درباره متن سوال کنید وی حتی ۳۰ درصد مطالب را نمی تواند به خاطر آورد.

2️⃣علت دوم: بلند خوانی
✅ راه حل: چشم خوانی

زمانی که متنی را با صدای بلند می خوانید مطالب و اطلاعات از دهان به گوش و بعد به مغز می رسد اما اگر چشم خوانی کنید چشم مطلب را می بیند و مغز آن را درک می کند. بنابرین دید که با چشم خوانی مطالب مسیر کوتاهتری برای رسیدن به مغز را طی خواهد کرد و سرعت مطالعه شما افزایش خواهد یافت.

3️⃣ علت سوم: لب خوانی
✅ راه حل: چشم خوانی

تکان خوردن لب ها علاوه بر پایین آوردن سرعت باعث کاهش تمرکز نیز خواهد شد.

4️⃣ علت چهارم: برگشت غیر شعاعی چشم به عقب
✅راه حل: خط بردن

ثابت شده است که ما زمانی که مطلبی را می خوانیم چشم به طور غیر عادی بر می گردد و به کلمات قبل نگاه می کند که به وسیله خط بردن (دنبال کردن کلمات با انگشت، خودکار و …) این مشکل را بر طرف می کنیم.
جزئیات بیشتر برای حل مشکل برگشت خوانی و وسواس در مطالعه را در لینک زیر مشاهده کنید:

https://goo.gl/48e9oq
 
راه حل مشکل کندخوانی:

یکی از مشکلات عمده اکثر دانش آموزان کند خوانی است که ممکن است چند علت داشته باشه. راه حل های زیر برای حل این مشکل پیشنهاد می شود:

1️⃣ علت اول: کلمه خوانی
✅ راه حل: جمله خوانی

مغز انسان با معنی و مفهوم سر و کار دارد نه با خود کلمات مثل صحبت کردن. تصور کنید یک تایپیست که کلمه به کلمه از روی متن می خواند و تایپ می کند اگر پس از این که ۲ صفحه تایپ کرد از وی درباره متن سوال کنید وی حتی ۳۰ درصد مطالب را نمی تواند به خاطر آورد.

2️⃣علت دوم: بلند خوانی
✅ راه حل: چشم خوانی

زمانی که متنی را با صدای بلند می خوانید مطالب و اطلاعات از دهان به گوش و بعد به مغز می رسد اما اگر چشم خوانی کنید چشم مطلب را می بیند و مغز آن را درک می کند. بنابرین دید که با چشم خوانی مطالب مسیر کوتاهتری برای رسیدن به مغز را طی خواهد کرد و سرعت مطالعه شما افزایش خواهد یافت.

3️⃣ علت سوم: لب خوانی
✅ راه حل: چشم خوانی

تکان خوردن لب ها علاوه بر پایین آوردن سرعت باعث کاهش تمرکز نیز خواهد شد.

4️⃣ علت چهارم: برگشت غیر شعاعی چشم به عقب
✅راه حل: خط بردن

ثابت شده است که ما زمانی که مطلبی را می خوانیم چشم به طور غیر عادی بر می گردد و به کلمات قبل نگاه می کند که به وسیله خط بردن (دنبال کردن کلمات با انگشت، خودکار و …) این مشکل را بر طرف می کنیم.
 
یک کنکوری باید هدفشو بشناسه.

نگه من میخونم حالا هرچی شد.

این بهش جهت و انگیزه میده.
 
یک کنکوریِ تجربی باید وقتی می خواد برای اولین بار یک فصلی از زیست رو بخونه،بیاد کتاب و باز کنه ترجیحا صبح ،و یک برگه ی سفید بگیره کنارش
اولین جمله رو ک می خونه،کلمه ی مهمی ک تو اون جمله خونده رو بنویسه،جمله ی بعدی رو ک خوند بره دوباره تو اون کاغذِ سفید زیر کلمه ی قبلی به صورتی ک یک ردیف درست کنه،و روز بعد ک می خواد ادامه اون فصل رو بخونه بیاد بدون ِ اینک کتاب و باز کنه برگه ی سفید و بذاره جلوش و کلماتشو از کلمه ی اول شروع کنه مثلا ؛انقراضِ اول (باید ببینه کدوم جمله بود ک با شنیدنِ این اسم یادش می افته) به ترتیب بخونه ببینه جمله ها میاد تو ذهنش؟
به ترتیب هر روز ک این کارو کردین می بینید خط به خطِ کتاب تو ذهنتونه.این روش یکم زمان برِ و شاید باورتون نشه بگم کمتر کسی حالِ اینو داره ک اینکارو بکنه ولی این روش خیلی فوق العادس من خیلی ازش راضی بودم و بهتون پیشنهاد می کنم ک به کیفیت کارتون توجه کنید نه به اینک صرفا سرعتِ مطالعتون بالاست.
خیلی جالبه. امتحان میکنم و نتیجه را اعلام!
ولی کلمات مهم رو نمیتونم تشخیص بدم :))
الگو کاری کرده که همه جمله ها رو قید ببینم
 
میگم ی کنکوری 2 تا کار بکنه :
یکی اینستا رو بگذاره کنار
بعدش تلگرامش رو محدود کنه
و در آخر این کانال تلگرامی رو دنبال کنه (یک پیج مشاوره ایه که بچه های پزشکی و دندون زدن . مطالب خوبی داره )
roshana_konkur@
 
Back
بالا