• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

حجاب خوب یا بد؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع mastermind81
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • تگ‌ها تگ‌ها
    حجاب
وضعیت
موضوع بسته شده است.
اصرارتون به ادعای سوادتون به علم جامعه‌شناسی و بحث درش و بعد بحث بدون هیچ منبع و آمار و بی‌سواد خطاب کردن افراد مقابلتون تو بحث باعث میشه همه حرفاتون رو خیلی جدی بگیرن. ادامه بدین آفرین.:))

+ ضمن اینکه این تاپیک چند صفحه داره کاملا بی ربط به موضوعش پیش میره و پستهای متوالی هم زیاد دادن چند نفر. اگه صلاح دونستن مدیر یک کاری بکنن نمی‌دونم کیه که تگ کنم:)) اگه هم نه که اسپم منو پاک کن:D

من فعلا در مقام دفاع هستم.
بحث الآن اینه که یه عده میگن احکام اسلام مثل حجاب درست نیست. حداقل برای این زمان مناسب نیست.
فعلا منتظر این هستم که ببینم بقیه چه دلیلی دارند.
هروقت بقیه قبول کردند که دلیل ندارند، من شروع می کنم به اثبات.

بحث الآن اینه که یه عده میگن احکام اسلام مثل حجاب درست نیست. حداقل برای این زمان مناسب نیست.
ببین اخوی.الان بحث اینجا حجاب نیست.
گفتم بعضی از دستورات اسلامو الان نمیشه اجرا کرد.
عایا کاری با حجاب داشتم
پ.ن=خب اصولا باید کاری با حجاب میداشتم با توجه به بحث ولی خب کاملا پستام اسپم بود:-"

پس در واقع حق ندارید حکمی درباره زنان بدید! بنابراین کل حرفتون که زنان برای قضاوت و سیاست و....مناسب نیستن و به جاش برای خانه داری و....مناسبن، بی معنا میشه. وقتی از حکمی درباره "زنان"(بدون هیچ کلمه ای قبل و بعد) میدیم، فارغ از اینکه داریم از جنسِ زن صحبت میکنیم یا جنسیتِ زن(و نسبی بودن جنسیت رو هم کنار بذاریم)، منطقا یعنی داریم درباره همه زنان در همه جا و همه زمان ها صحبت میکنیم. مثل هر حکم دیگه ای. اما وقتی حرفتون رو متغیر و مشروط میدونید(نه معتبر برای همه زنان)، یعنی پذیرفتید که مثال نقض اون رو هم به وفور میشه پیدا کرد. زنی که توانایی خوبی در رهبری و سیاست داره، اما مردی که علاقه و مهارتی در اینکار نداره(جالبه که قبایل مادرسالار هم در تاریخ کم نداشتیم!) و...

بله متغیّره . هروقت موضوع یک مسأله تغییر بکنه، حکمش هم تغییر میکنه.
من احکام رو متغیّر و مشروط میدونم، امّا مثال نقض اون وافر و فراوان نیست!
الآن برای زنان اگرچه تغییر داشته، تغییرش خیلی اساسی نبوده.
برای مثال تو همین آمریکا، چندتا رئیس جمهور زن داشتیم!؟
یا حتّی مسئولین دیگر!
الآن حتّی تو رده بندی بازیگرهای مطرح جهان هم به ندرت به اسم زنان برخورد می کنیم.

اگر واقعا روزی برسه که زنان از مردان برای حکومت مناسب تر بودند، زنان باید حاکم شوند.
و اگر روزی برسد که مردان برای خانه داری و فرزندپروری مناسب باشند، مردان باید در خانه بمانند و خانه داری کنند.
من تو این هیچ مشکلی ندارم.

قاعدتا مدافعان یک "قانون"(چرا که قانون کلا محدود کننده ست، حجاب اجباری هم همینطور) باید اول دفاعیه بیارن که رو چه حساب یک ازادی رو میگیرن؟ آیا دلیل منطقی ای براش هست؟ بعد که دلایل رو گفتن، مورد نقد و بررسی واقع میشن. بنابراین ابتدا شما باید:
1- تعریفتون رو از حجاب مشخص کنید
2- حدود حقوقی و مدعاتون رو به وضوح بیان کنید
3- دلایلی در تایید مورد 2 ارائه کنید
4- دلایل مورد بررسی مخالفین قرار میگیرن و نقدها رو وارد میکنن
5- دفاع میکنید
6- ادامه بحث...

"اثبات کاملا منطقی و قانع کننده حجاب(مخالفا حتما ببینید)"
اینو تو گوگل سرچ کنین. یه فیلمه. فکر کنم خوب باشه. خودم هنوز ندیدم. اینترنت ضعیفه
ولی لطفا و خواهشا ببینید
گرچه باید به مدعا نگاه کرد و من هنوز این کلیپ طولانی رو ندیدم(و قاعدتا مدافع باید اون رو ببینه و استدلال اصلی رو بطور ساده و خلاصه و واضح ارائه کنه،نه اینکه بذاره به عهده بقیه. یا حداقل کامل هم نمیگه، خلاصه ای از کلیت موضوع رو بیان کنه) ولی لازم میبینم که شاره کنم کسی که صحبت میکنه، شاهین فرهنگه که سابقه زیادی در اظهار نظرات غلط و بی پشتوانه و شبه علمی، از جمله شعور آب داره!
بله متغیّره . هروقت موضوع یک مسأله تغییر بکنه، حکمش هم تغییر میکنه.
من احکام رو متغیّر و مشروط میدونم، امّا مثال نقض اون وافر و فراوان نیست!
الآن برای زنان اگرچه تغییر داشته، تغییرش خیلی اساسی نبوده.
برای مثال تو همین آمریکا، چندتا رئیس جمهور زن داشتیم!؟
یا حتّی مسئولین دیگر!
الآن حتّی تو رده بندی بازیگرهای مطرح جهان هم به ندرت به اسم زنان برخورد می کنیم.

اگر واقعا روزی برسه که زنان از مردان برای حکومت مناسب تر بودند، زنان باید حاکم شوند.
و اگر روزی برسد که مردان برای خانه داری و فرزندپروری مناسب باشند، مردان باید در خانه بمانند و خانه داری کنند.
من تو این هیچ مشکلی ندارم.
آمریکا تنها مثال نیست، کلی کشور اروپایی دیگه هست که مسئولان و رئیس جمهوران خانم داره.
حتی درباره این استدلال که میگن زن ظریفه و...، توی اوکراین(جایی که من هستم) زنان مشارکت زیادی در بنایی، ورزش(کشتی زنانِ اینجا حتی از کشتی مردان هم معمولا نتایج بهتری کسب میکنه) و حتی پارو کردن برف و پاکبانی فعال هستن، خیلی هم مسئولیت پذیر و کاری و بدون بهونه!
و البته کل جهان، از جمله غرب، همچنان رگه هایی از فرهنگ غلط و مردسالاری رو داره که تاثیرات منفی ای دارن(هر ساله هم آمار مختلفی درباره مشارکت شغلی زنان منتشر میشه)، ولی با این وجود خیلی باز تر و بهتر و آزاد تر از ایران و کشورهای اینجوری!
این "مناسب" بودن هم همونطور که گفتید نه چیزی ذاتی، بلکه اجتماعی و تاریخیه. به همین دلیل باید شرایط اجتماعی، همواره مشارکت و فعالیت دو جانبه زنان و مردان رو به ارمغان بیاره. باید دست به تغییر زد. نه اینکه منفعلانه منتظر بمونیم که این سنت های غلط و ریشه دار از بین برن و بعد هم از نبود مسئول زن، گله کنیم و صرفا بندازیم گردن خودشون!

معذرت میخوام که وارد بحثتون میشم، ظاهرا از بحث اصلی دور شدید.
گفتید دلیلی بیاریم که اسلام زن رو پست تر از مرد می دونه تا بپذیرید، شما که مطالعه دارید، آیه ی « و قدن فی بیوتکن» نمیگه که زن بهتره تو اجتماع نباشه؟ قرآن مرد رو به زن برتری نداده؟ « الرجال قوامون علی النسا، بما فضل الله بعضهم علی بعض» چی میگه این وسط؟ چرا شهادت دادن زن، دیه ی زن، سهم الارث زن نصف مرده؟ چرا زن از دنده ی چپ مرد آفریده شده؟ چرا ناقصه؟ چرا عجوزه ی گمراه کننده ی مردان خداست؟ احادیث پیامبر و امام علی رو که قبول دارید بخونید و از تحقیر ها و توهین هایی که به طور عام به جنس زن نسبت دادن مطلع بشید، به جای اینکه خدا رو شکر کنید که خداوند شما را در زمره ی گمراهان قرار نداده است!!! دقیقا طبق احکام اسلام ( و حتی بقیه ادیان ابراهیمی ) با زن مثل شی ء برخورد شده و شما سعی می کنید برای حمایت از دینی که براتون مقدس هست یه جوری همه چی رو یه طور دیگه و بهتر از اون چیزی که هست توجیه کنین.
از موضوع دور نشیم.
خب. خدا رو شکر. بحث داره کم کم خوب میشه. واقعا خوشحال شدم از این مطلب شما. واقعا.
داریم وارد یک بحث منطقی میشیم.
برای پاسخ به این سوالات، باید یک مقدمه حقوقی بیان کنم. بعدش به دونه دونه ی سوالات شما پاسخ میدم.

قاعدتا مدافعان یک "قانون"(چرا که قانون کلا محدود کننده ست، حجاب اجباری هم همینطور) باید اول دفاعیه بیارن که رو چه حساب یک ازادی رو میگیرن؟ آیا دلیل منطقی ای براش هست؟ بعد که دلایل رو گفتن، مورد نقد و بررسی واقع میشن. بنابراین ابتدا شما باید:
5- دفاع میکنید
6- ادامه بحث...
برای امشب خسته شدم، برای فردا، یک تاپیک جدید با عنوان" فلسفه حقوق زن از دیدگاه اسلام" ایجاد می کنم. و بعد از بیان مقدمات، به همه ی شبهاتی که مطرح میشه جواب میدم إن شاءالله.

5- دفاع میکنید
6- ادامه بحث...

گرچه باید به مدعا نگاه کرد و من هنوز این کلیپ طولانی رو ندیدم(و قاعدتا مدافع باید اون رو ببینه و استدلال اصلی رو بطور ساده و خلاصه و واضح ارائه کنه،نه اینکه بذاره به عهده بقیه. یا حداقل کامل هم نمیگه، خلاصه ای از کلیت موضوع رو بیان کنه) ولی لازم میبینم که شاره کنم کسی که صحبت میکنه، شاهین فرهنگه که سابقه زیادی در اظهار نظرات غلط و بی پشتوانه و شبه علمی، از جمله شعور آب داره!

آمریکا تنها مثال نیست، کلی کشور اروپایی دیگه هست که مسئولان و رئیس جمهوران خانم داره.
حتی درباره این استدلال که میگن زن ظریفه و...، توی اوکراین(جایی که من هستم) زنان مشارکت زیادی در بنایی، ورزش(کشتی زنانِ اینجا حتی از کشتی مردان هم معمولا نتایج بهتری کسب میکنه) و حتی پارو کردن برف و پاکبانی فعال هستن، خیلی هم مسئولیت پذیر و کاری و بدون بهونه!
و البته کل جهان، از جمله غرب، همچنان رگه هایی از فرهنگ غلط و مردسالاری رو داره که تاثیرات منفی ای دارن(هر ساله هم آمار مختلفی درباره مشارکت شغلی زنان منتشر میشه)، ولی با این وجود خیلی باز تر و بهتر و آزاد تر از ایران و کشورهای اینجوری!
این "مناسب" بودن هم همونطور که گفتید نه چیزی ذاتی، بلکه اجتماعی و تاریخیه. به همین دلیل باید شرایط اجتماعی، همواره مشارکت و فعالیت دو جانبه زنان و مردان رو به ارمغان بیاره. باید دست به تغییر زد. نه اینکه منفعلانه منتظر بمونیم که این سنت های غلط و ریشه دار از بین برن و بعد هم از نبود مسئول زن، گله کنیم و صرفا بندازیم گردن خودشون!
نسبیت در احکام اسلام وجود داره، امّا به یک معنای خاص، نه به اون معنایی که غربی ها در فلسفه اخلاق مطرح می کنند.
من فردا مکاتب اخلاقی رو میگم. مکتب اخلاقی اسلام رو هم میگم.
اگر مکتب اخلاقی اسلام همه ی حاضرین در بحث قبول کردند، میریم سراغ بحث های حقوقی .
اینکه میگم اخلاق، با این اخلاق رایج اشتباه نگیرید، در فلسفه، به همه ی جمله های باید و نباید دار که مربوط به فعل اختیاری انسان هستش، میگن اخلاقی!
یکی از زیرشاخه های اخلاق، میشه حقوق. چون حقوق سنخ خاصّی از باید و نباید هستش.

شاید هم نظر شدیم!

دوستان چند صفحه پیام بی ربط به موضوع اینجا داده شده که بهشم اشاره شد .
فعلا اینجارو می بندم تا اگه دوستان تاپیک مرتبطی زدن برای ادامه بحث منتقل بشه و یا خودم می گردم یه تاپیک مرتبط تر براش پیدا کنم ( تا حدودی بحث از موضوع انجمن هم فاصله گرفته)

یه سری نکته و اسپم هایی که زیاد بهش توجه نمی شه :
پست متوالی ندید و اگرم میدید اقلا موضوع مهمی درش نهفته باشه !!
پیام هایی با متن هایی مثل:
دقیقا
منم همین طور
اینو هستم
و ... ندید .به جاش از لایک و دیسلایک استفاده کنید یا از پیام خصوصی استفاده کنید
اسپم هارو گزارش بدید

پ.ن: دعوا مشاجره و بحث شخصی ام نکنید :|

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا