- ارسالها
- 271
- امتیاز
- 708
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1397
- رشته دانشگاه
- مهندسی کامپیوتر
خواهش میکنممممنوننننننننننننن خیلی نظرتون خوب بود
امیدوارم مشکلت باریاضی حل بشه
خواهش میکنممممنوننننننننننننن خیلی نظرتون خوب بود
بسیار غلط میگویید
فیزیک بهشت ریاضیات است
مثلا نظریه اعداد و ترکیبات و هندسه ریمانی چه کار بردی در فیزیک دارد.
ریمانی همون هذلولوی نیست؟بسیار غلط میگویید
فیزیک بهشت ریاضیات است
مثلا نظریه اعداد و ترکیبات و هندسه ریمانی چه کار بردی در فیزیک دارد.
ریمانی پس چیه؟نه ریمانی یه چیزی دیگه است
می یای یه تایپیک به اسم هندسه اقلیدسی بزنی یه کم اختلات سود مند کنیم توش؟اول از هندسه اقلیدوسی شروع کنیم. چون این دقیقا چیزیست که در دبستان و دبیرستان یاد میگیریم. داستان از آنجا شروع شد که در بازهای از زمان تعداد قضیه ها و قانونها و قواعد ریاضی خیلی زیاد شده بود و مسلماً همه با هم ربط داشتند. ولی یک سری قواعدی هم بودند که اصولاً قابل اثبات نبودند، هر چند خیلی واضح بنظر میرسیدند. در جستجوی اینکه کدام قانون با کدام قانون دیگر در ارتباط است و کدام یک از دیگری نتیجه گرفته میشود؛ ریاضیدانها به 5 اصل رسیدند که قابل اثبات نبودند و از یکدیگر نتیجه گرفته نمیشدند و معروف به اصول اولیه هندسه اقلیدوسی شدند:
1. مابین دو نقطه فقط یک خط راست میتوان رسم کرد.
2. یک پاره خط را می توان از هر دو طرف تا بینهایت ادامه داد.
3. از هر نقطه میتوان یک دایره با شعاع دلخواه رسم کرد
4. همه زوایای قائمه با هم برابرند.
5. از هر نقطه خارج یک خط فقط یک خط موازی با خط اول می توان رسم کرد.
هیچکدام از اینها را نمیتوان به تنهایی اثبات کرد و توسط بقیه قوانین هم قابل اثبات نبودند، ولی فقط با استفاده از همین 5 اصل کل مباحث ریاضی آن زمان قابل اثبات بود. ریاضیدانها انسان های کنجکاوی هستند و البته هم سرکش. یک ریاضیدان آلمانی بنام ریمان تصمیم گرفت این 5 اصل را کمتر کند، یعنی یکی از آنها را با استفاده از بقیه اثبات کند، تلاش زیادی کرد ولی موفق نبود. در همین هنگام در روسیه هم یک ریاضیدان دیگر بنام لباچوفسکی روی همین مسئله کار کرد. تمام تلاشهای اولیه این دو به جایی نرسید، ولی هردو، ایده ی تقریبا مشترکی را دنبال کردند. هردو اصل پنجم رو کنار گذاشتند و سعی کردند تمام قضایا در هندسه اقلیدوسی را بدون آن حل کنند. نتیجه جالب این بود که اجبارا به یک اصل جانشین برای اصل پنجم نیاز پیدا کردند. لباچوفسکی گفت از نقطه خارج خط دو یا تعداد بیشمار خط موازی می توان رسم کرد و ریمان گفت اصلاً نمی توان خطی موازی رسم کرد. این شروع ایجاد دو هندسه کاملا متفاوت با هندسه اقلیدوسی بود.
ولی کاربرد هندسه ریمانی چه بود؟ کاربرد اکتشافات ریاضی معمولا سالها بعد از کشف مشخص میشود. حدود 70 سال بعد از ریمان، اینشتین خیلی خوشحال بود که ریمان این هندسه را قبلا فرموله کرده و او می تواند از آن استفاده کند. خود ریمان هیچ تصوری از کاربرد هندسه جدیدش نداشت. هندسه لباچوفسکی هنوز هم کاربرد چندانی ندارد. ولی فیزیک نسبیت بدون هندسه ریمان امکان پذیر نیست.
تخصص هندسه ریمان چیست؟ محاسبه سطح و حجم اشکال ریمانی یا بهتر بگویم اشکالی که در فضای چهار بعدی خم شده اند.
حالا باید کمی راجع به محاسبه سطح بدانیم. خوشبختانه نصف هندسه دبیرستانی در مورد محاسبه مربع، مستطیل، دایره، ذوزنفه و غیره هست. یعنی وقتی شکل ما قابل محاسبه باشد فقط یک فرمول لازم داریم تا سطح آن را بگوییم. تا اوایل قرن هجده محاسبه دقیق سطوح محصور بین منحنی ها کار سخت و طاقت فرسایی برای ریاضیدانان بود. ولی بزرگترین ریاضیدان تمام قرون «لایبنیتز» ابزار جدیدی بوجود آورد که به «بینهایت کوچکها» معروف است. ایده ساده بود و محاسبات ریاضی آن با نبوغ لایب نیتز تکمیل شد. برای محاسبه سطح زیر منحنی کافیست آن را بصورت نوارهای نازک درآورد و هر تکه را مثل یک مستطیل محاسبه کرده و در نهایت آنها را با هم جمع کنیم. اگر چه وقتی تعداد نوارها محدود باشد دقت محاسبه هم کم است ولی اگه تعداد نوارها را بینهایت فرض کنید محاسبه دقیق است. از این روش نه تنها برای محاسبه سطح بلکه برای محاسبه حجم هم می توان استفاده کرد. تنها چیزی که لازم داریم فرمول دیواره های شکل یا جسم است. این روش را به نام انتگرال و انتگرالهای دوگانه و سهگانه میشناسیم.
سلامسلام دوستان.من یک دانش اموز کلاس هفتمی هستم.راستش در همه ی دروسم فوقالعاده قوی هستم.چه در دروس حفظی چه در دروس درکی.فیزیکم که در حد المپیاده و فوقالعاده توش قویم.قطعا به این دلیل میخوام به رشته ریاضی-فیزیک برم.ولی متاسفانه ریاضیم فوقالعده بده.حتی بخاطره این قضیه از ریاضی متنفر شدم.با تحقیق فهمیدم نه تنها من بلکه خیلی ها بخاطر این مشکل رشته ریاضی که علاقشون بوده رو نرفتن و الان پشیمونن.من نمیخوام اینطوری بشم و میدونم که خیلی ها در این دوره در ریاضی به مشکل میخورن.من خواستم ازتون راهه چاره بپرسم.اگر میتونید کمکم کنید لطفا دریغ نکنید.
منتظر پاسخ هاتون هستم.
راستی میخواستم علاه بر نظر هاتون به من بگید چطور ریاضی رو خوندید که الان توش مشکلی ندارید.در هر صورت اگر تونستید کمکم کنید ممنون میشم.
موفق باشید.
راستش مام یه دبیر داریم میگن این فلانه و این بهمانه. یعنی از اول کلاس که وارد میشه از خودش میگه تا وقتی بره. واقعا کلاسا شدن سیرک. نه اینکه با ریاضی مشکل داشته باشم اتفاقا برعکس خیلیم خوشم میاد ولی اینجور دبیر ها فقط وقت از آدم میگرن. اگه به این که میتونی بدون دبیرم درس رو بخوونی اعتقاد داشته باشی همه چی روالهحرفتون قبول دارم ولی دبیر ریاضیمونننن,,,,,,,خوبه هاااا ولی من باش ارتباط نمیگیرم و گرنه خودم خیلی نگران ریاضیم هستم.راستش تلقین اینکه بلد نیستم بیشتر از بلد نبودنم ضربه زده بهم.بازم ممنون به توصیه تون گوش میدم