چطور به وسیله ی نوروساینس عملکردمون رو بهبود بدیم؟

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع پرنیان.ک
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
آخه بحث این بود که در صورت به هم ریخته بودن کلمات هم مغز ما میتونه مفهوم درست رو استخراج کنه...خب این استخراج با توجه به معنا و شکل کلمه ای که از پیش توی ذهن ثبت شده صورت میگیره اما راجع به اسامی وقتی ذهنت پیش زمینه ای راجع به اون اسم نداره خب حرف شما درسته دیگه ذهنت حق داشته که در صورت درست و با دقت نخوندن اون اسم بعد از مدتی چیزی به خاطر نیاره چون ذهن از قبل با اون کلمه آشنا نبوده و در واقع برخورد اولش بوده!
خوب این قضیه تو چند برخورد سطحی اول یاد نگرفتن کلمه برای من یه خورده شدتش بیش تره تو امتحان سلامت و بهداشت یه کلمه بود یکی از مواد سمی داخل سیگار بود 4 5 باری تو طول سال تحصیلی خونده بودمش (به چشمم خورده بود) تو امتحان اومد بیا اسمش رو بگو دیگه موندم نوشتم قرطان الآن هم که دارم این رو می نویسم یادم نمیاد اسم درستش رو بعد که اومدم بیرون دیدم بله الف و ل و ق و ط مشترک بودن و این شده که من نوشتم قرطان.
 
خوب این قضیه تو چند برخورد سطحی اول یاد نگرفتن کلمه برای من یه خورده شدتش بیش تره تو امتحان سلامت و بهداشت یه کلمه بود یکی از مواد سمی داخل سیگار بود 4 5 باری تو طول سال تحصیلی خونده بودمش (به چشمم خورده بود) تو امتحان اومد بیا اسمش رو بگو دیگه موندم نوشتم قرطان الآن هم که دارم این رو می نویسم یادم نمیاد اسم درستش رو بعد که اومدم بیرون دیدم بله الف و ل و ق و ط مشترک بودن و این شده که من نوشتم قرطان.
قطران البته ل نداره :))
خوشحالم که بچه های این دوره با مشخصات سیگار آشنایی قبلی ندارن :))
ولی جدای از شوخی برای انتقال اطلاعات به حافظه ی بلند مدت تکرار توی بازه های زمانی خاص لازمه...
چیز بیشتری راجع به چرایی این مسئله ای که واست پیش اومده نمیدونم...اگر اطلاعاتی پیدا کردم بهت میگم...
اگر دوستان هم چیزی میدونستن کمک میکنن قطعا.
 
« مغزمون ازمون می خواد کارهارو یادداشت کنیم » در تحقیقی که اخیرا صورت گرفته متوجه شدن توی کنفرانس ها یا کلاس درس، وقتی به صورت دست نویس Note برداشته میشه، نسبت به زمانی که تایپی باشه افراد مطالب رو بهتر به خاطر می سپارن؛ این پژوهش تصدیق کننده ی این موضوعه که برامون یک خودکار ساده + یک تکه کاغذ از بهترین ابزارهای یادگیری هستند. چه دانشجو باشیم یا یک مدیر خیلی شلوغ، اگر اولویت هامون رو یادداشت کنیم، مغز درست در لحظه ای که مطالب رو می نویسیم اونهارو پردازش میکنه؛ اینجوری انگار داریم به مغز میگیم ببین بچه جون اینا که دارم می نویسم مهمه، پس یادت بمونه! و اونم تلاش میکنه موضوعات رو خوب درک کنه ودر حافظه ی بلند مدتش جا بده.
حالا چطور از اینا برای بهبود عملكرمون کمک بگیریم؟ خب لیست کارهامون رو با نوشتن اونهایی که اولویت بالایی دارن شروع می کنیم و این لیست رو همیشه همراهمون داریم، با مداد می نویسیمش تا بتونیم پاکشون کنیم و با توجه به مسائلی که در برنامه روزمون به طور پیش بینی نشده اتفاق میفته تغیيرش بدیم و همینطور که توی پست های قبل گفتم این مدل لیست کردن کارها، اتاق مغزمون رو مرتب میکنه و همه چی سرجای خودشه و بنابراین میتونه به کارهای مهم تر برسه و هرچی رو هرموقع نیاز داره یادش بیاد.
 
"مغزمون ازمون میخواد که از استفاده کنیم"
براساس نتایج یک مقاله مغز ما اطلاعات رو به صورت فضایی پردازش میکنه؛ به خاطر سپردن اطلاعات وقتی اونها رو خط به خط و با استفاده از نقطه ها یا اعداد مینویسیم، آسونتر از وقتیه که پاراگراف پاراگراف بنویسیم. اطلاعاتی که با استفاده از این بولت پوینت ها یا اعداد لیست میشن از دو جهت مفیدن : 1. یادگیری در لحظه و 2. یادآوری بعدی رو تسهیل می کنن. زمانی که مطالب این شکلی لیست بشن ما راحت تر اون هارو پردازش می کنیم، چون مغزمون در این حالت درمورد اینکه چه موقع و چطور اطلاعات رو بازیابی کنه راحت تر عمل میکنه؛

حالا اینا به چه درد می خورن؟
بولت پوینت ها پیام هارو مختصر و مفید و عملی انتقال میدن حالا می خواد لیست خرید خواروبار باشه، یا To-Do list ِمون ، یا کنفرانسی که می خوایم ارائه بدیم. وقتی افکارمون رو در غالب بولت پوینت ها خلاصه می کنیم نتیجه میشه یک جمله و عبارت واضح، پس راحت تر در ذهنمون میمونه و عملی میشه.
 
« مغزمون آزمون می خواد فعالیت و حرکت داشته باشیم » تحقیقاتی که در زمینه ی نوروژنز [ فرایند رش؛ سلوهای عصبی جدید در بخش های به خصوصی از مغز ] انجام شده، نشون میده که ما با تمرین و ورزش می تونیم باعث پرورش و رشد سلول های مغزی جدید بشیم. مغز ما توانایی شگفت انگیزی در بازسازی و از نو سیم کشی کردن خودش داره. منطقه ای از مغز که در ارتباط با آموختن و یادگیریه، هیپوکمپ نام داره؛ تحقيقات نشون داده ورزش باعث میشه یه جرقه ای توی هیپوکمپ زده بشه برای ساخت سلول های عصبی جدید و این اتفاق زمانی می افته که وقتی حین ورزش عرق می کنیم، پروتئینی به نام FNDC5 درجریان خونمون آزاد میشه.
همونطور که می دونیم فواید ثابت شده ی زیادی در مورد ورزش کردن وجود داره، مثلا تقویت سلامت قلب و خب به اون فواید این رو هم اضافه کنیم که حتی ۲۰-۳۰ دقیقه راه رفتن در روز می تونه به ساخت سلول های عصبی جدید کمک کنه...

+مقاله: Adult neurogenesis
THE UNIVERSITY OF QUEENSLAND
 
Back
بالا