عکاسی چیست؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ایلیا
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

ایلیا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97
مدال المپیاد
تلاشی بیهوده در المپیاد زیست شناسی!
دانشگاه
هنر تهران
رشته دانشگاه
عکاسی
تعریف شما از عکاسی چیه؟
و اینکه دلیل جذابیت عکاسی برای شما چی میتونه باشه؟

با عکاسی؛ ما اطرافمونو از زاویه دید عکاس میبینیم و این زاویه دید خیلی قشنگه. عکاس میتونه یه چیز هایی رو بدون اینکه در موردشون صحبت کنه به ما با عکس هاش بگه. میتونه طوری عکس بگیره که یه چیزی توی عکس خیلی واسمون بولد بشه.

واسه من عکاسی ثبت زیبای یک منظره ی زیباست
و دلیل جذابیتش هم همینه

واقعیت منم دوست دارم بدونم درکش نکردم یا لا اقل تلاش برای درکش نکردم که مثلا عکس ها چه چیز های متفاوتی می تونن داشته باشن باهم در کل هم از عکس گرفتن از ادم ها وموقعیت های جذاب لذتنمی برم به نظرم لذت در لحظه رو ازت سلب می کنن امیدوارم دیدم تغییر کنه باکمک های شما

به نظرم عکاسی یه جور هنره
مثل سایر اشکال هنر می تونه حاوی مفاهیم و زیبایی های خاص خودش باشه
و می تونه مثل سایر هنر انواع مختلف و سطوح مختلفی داشته باشه
همون طور که اگه من با دوربین گوشیم یا بهترین دوربین فیلم برداری دنیا فیلم بگیرم بهم نمی گن کارگردان عکاسیم همین طوره و هنرمند عکاس کارش فراتر از عکس گرفتن با یه دوربین پیشرفتست( هر چند یه آدم معمولی خوش ذوقم می تونه با دوربین گوشیش عکس هنرمندانه بگیره)
پس تعریفم از عکاسی : هنر ثبت لحظات
جذابیت : کشف عکاس

تمام جذابیت عکاسی برای من در اینه که چیزی رو که میخوام میتونم نشون بدم، نه لزوما چیزی که واقعا هست

حرفی که بالا زدی؛ اینکه چیزی رو که میخوای نشون میدی منو یاد تعارفی که تا به حال از هنر خونده بودم انداخت؛ خب من تاحالا عکاسی کار نکردم اما فارغ از طراحی و موسیقی که کار کردم چند واحدم مبانی هنر، زیبایی شناسی و امثالهم پاس کردم...
همه جا میخوندیم که کلا هنر یک روش انتقال معنا یا مفهومه که با تأثیر بر عواطف و احساسات (نه صرفا احساسات به معنای عواطف که قبلش گفتم بلکه حواس هم منظورم هست) و حتی هوش آدم این معنا و مفهوم رو انتقال میده...عکاسی هم نوعی از هنر های تجسمیه؛حالا هنر تجسمی بخشی ازش همون هنرهای بصری مثل عکاسیه؛ هنر بصری هم هنریه که مبتنی بر حس بیناییه...ینی درواقع با تأثیر بر حس بینایی معنا و مفهومی خاص رو منتقل میکنه. گاهی ممکنه درست معنا و مفهوم مورد نظر هنرمند منتقل بشه به مخاطب گاهی هم ممکنه مخاطب چیزهای دیگری از اون هنر ثبت شده دریافت کنه...

پرنیان به یک نکته مهم اشاره کرد، اونم اینه که عکاسی عضوی از هنرهای تجسمیه
روی کارت دانشجویی من هم نوشته هنرهای تجسمی! حالا چرا؟ کسی ایده ای داره که چرا عکاسی جزو هنر های تجسمی محسوب میشه؟ تجسمش کجاشه؟

ذوقی که بعد گرفتن یه عکس جذاب هست نمیشه با هیچ چیز دیگه ایی عوضش کرد:D
و از یه زاویه ی دیگه ایی به منظره نگاه کردن که بقیه نمیتونن اون زاویه رو ببینن برا بقیه هم جذابه;;)

پرنیان به یک نکته مهم اشاره کرد، اونم اینه که عکاسی عضوی از هنرهای تجسمیه
روی کارت دانشجویی من هم نوشته هنرهای تجسمی! حالا چرا؟ کسی ایده ای داره که چرا عکاسی جزو هنر های تجسمی محسوب میشه؟ تجسمش کجاشه؟
شاید چون یه تصویری که میتونه ذهنی باشه رو واسه آدم مجسم میکنه...البته خودم نمیدونم چرا واقعا صرفا دارم نظرمو میگم...الان واسه خودم سوال پیش میاد که اگه اینطوریه چرا هنرای نمایشی رو جز دسته ی تجسمی ها نمیزارن؟

چیزی که دوربین ثبت میکنه، با چیزی که چشم ما میبینه متفاوته، از نظر زاویه ی دید، از نظر پرسپکتیو و از نظر نقطه ی تمرکز یا فوکوس.
و اینکه عکس کادر داره اما برای دید چشم نمیشه کادری متصور شد.
و خب چرا عکاسی عضوی از هنرهای تجسمی محسوب میشه؟ بیاید دوربین دیجیتال رو فعلا بزاریم کنار، دوربین های آنالوگ(فیلم) رو در نظر بگیریم. تو دنیای آنالوگ وقتی یک عکس ثبت میکنی در ایده آل ترین حالت و فراهم بودن همه چیز حداقل یک ساعت زمان میبره تا بتونی نتیجه کارتو روی کاغذ ببینی. پس عکاس حرفه ای باید به مهارتی برسه که وقتی داره دکمه ی شاتر رو فشار میده همه چیز رو "تجسم" کنه، کادرشو، نورشو، زاویشو پرسپکتیوشو ....
به این دلیله که عکاسی هنر تجسمیه.

عکاسی = عکس گرفتن از چیز یا موقعیتی
که اون موقعیت یا چیز ، ممکنه اصلا قشنگ نباشه از دید بقیه ، ولی برای خودت ، خیلی چیزارو تداعی کنه :)

"عقیده شخصی من این است که عکاسی هیچ وقت دروغ نگفته اما برای بازگویی واقعیت هم تنظیم نشده است"
نیک نایت

Back
بالا