• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چالش مطالعاتی banaz

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع behnaz81
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
امروز شنبه 15 دی ماه 1403:
- کلاس سیگنال (بالاخره تموم شد)
- جزوه‌ی فصل 6 سیگنال رو خوندم.
- برای دوره‌ی داده کاوی فیلم دیشب رو تموم کردم. اینم کداشه که در قالب jupyter notebook هست و برای باز کردنش داشتن vs code کافیه و حتی نیاز به ران هم ندارین چون نتایج ران کردنش داخلش هست و می‌تونین ببینین.

امروز یکشنبه 16 دی ماه 1403:
- تمرینات آخر فصل 6 سیگنال رو حل کردم (6.5 ساعتتتت)
- برای دوره‌ی داده کاوی این فیلم نیم ساعته رو دیدم ولی به نظرم فیلم قبلی بهتر بود.

امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403:
- تمرینات مباحث ویژه رو نوشتم و هنوز منتظرم مدل عزیزم ران شه :'
تا ساعت چند برات بیدار بمونم ترین شی پرنسس؟

امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403:
- فصل 1 و 2 مهندسی نرم 2 رو خوندم
- فصل 7 سیگنال رو خوندم
- یه دیتاست رو برداشتم و یه سری کارای پیش پردازش رو انجام دادم.

+ و همچنان موفق نشدم اون مدله رو ترین کنم و تموم شه :)
باید بگم درود بر روح استادی که همچین تمرینی می‌ده :)

امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403:
- فصل 8 سیگنال رو خوندم
- کدی که نصفه مونده بود برای پیش پردازش دیتاست کامل شد.
- تمرین مباحث سوال 5 رو هم حل کردم و همچنان بعد دو ساعت هنوز مدل سوال 4 ترین نشده :)

+ چون فردا تو راهم احتمالا اینجا نمی‌نویسم ولی برنامه اینه که یه دور مهندسی نرم رو بخونم و تموم کنم.

اهم
باید عرض کنم که

پنج شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳:
هم‌کوپه‌ای‌های عزیزم نزاشتن چیزی بخونم و راستش ازشون ممنونم. نه چون امتحان کنسل شد. چون حالمو بهتر کردن.

جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳:
اومدم درس بخونم امتحان کنسل شد :' منم فقط وقت تلف کردم :'

شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳:
امتحان پیشرفته نداشتم ولی نشستم پیشرفته خوندم که واسه بچه‌ها رفع اشکال کنم :'
- بالاخره تمرینات مباحث رو تموم کردم و فرستادم.

و وای بر من که واقعا هیچ کار مفیدی انجام ندادم چند روز :'

امروز یکشنبه 23 دی ماه 1403:
- تمرین مباحث یه مشکلی داشت. حلش کردم و دوباره فرستادم.
- فصلای 9، 10 و 11 سیگنال رو خوندم (جزوه، برای اولین بار:' )
از اینکه کارام دارن خط می‌خورن راضیم

امروز دوشنبه 24 دی ماه 1403:
- هوش یه دور خوندم.
- فصل 9 سیستم نهفته رو خوندم.
- سوالات فصل 7 سیگنال رو حل کردم.
- برای دوره داده کاوی درباره‌ی K-Means این فیلم رو دیدم و گزارش نوشتم.

و بله تا الان بیدار بودم :'

امروز سه شنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۳:
- هوش مرور کردم.
- فصل ۱۰ سیستم نهفته رو خوندم.
- برای دوره داده کاوی یه فیلم درباره خوشه بندی hierarchical دیدم.
و بالاخره فردا امتحان دارم :'

اهم اهم :)
خب آخرین پست مال دقیقا یه روز قبل شروع امتحاناته. از اونجایی که همش پشت سر هم بود وقت نفس کشیدن نداشتم و هر روز به امتحان دادن و خوندن درس امتحان روز بعد گذشت. از وقتیم رسیدم خونه راستش کلشو خواب بودم :)
ولی الان دیگه دو تا پروژه مونده روی دستم. یکی تا 15ام و یکی تا 8ام. در نتیجه وقت شب بیداری و صبح زود بیدار شدن و لذت بردن از کد زدنه. مخصوصا اینکه هر دوتاشون یادگیری ماشینن :)

امروز 5 بهمن 1403:
- یه کمی روی پروژه‌ی داده کاوی کار کردم.

• دابل‌لایک
امتیازات: Sui
امروز 6 بهمن 1403:
- پیاده سازی پروژه‌ی یادگیری ماشین تکمیل شد. (فقط گزارش مونده)

خب ببینید کی اینجاست :))
چون خیلی کوتاهی کردم به نظر واجب میاد

امروز 16 بهمن 1404:
- تا آخر امروز باید پروژه‌ی یادگیری ماشین (حداقل کدش) تموم شه

- تا آخر امروز باید پروژه‌ی یادگیری ماشین (حداقل کدش) تموم شه
تا الان تقریبا پیوسته کار کردم و 3 قسمت از 5 (شاید 6) قسمت تموم شده.
تا 10 استراحت و بعد ادامه‌ی کار.

تا الان تقریبا پیوسته کار کردم و 3 قسمت از 5 (شاید 6) قسمت تموم شده.
تا 10 استراحت و بعد ادامه‌ی کار.
متاسفانه دیشب خیلی عمیق استراحت کردم و خوابم برد.
امروز نشستم پای پروژه، کد قسمت اصلی تموم شده و مونده اندکی بازنگری و استفاده از SHAP. امشب اینا رو تموم کنم فردا گزارشو شروع می‌کنم و بالاخره ترم یک تموم می‌شه.

پ.ن: چون SHAP برای خودم جالب بود توصیه می‌کنم شما هم دربارش اینجا بخونید.

متاسفانه دیشب خیلی عمیق استراحت کردم و خوابم برد.
امروز نشستم پای پروژه، کد قسمت اصلی تموم شده و مونده اندکی بازنگری و استفاده از SHAP. امشب اینا رو تموم کنم فردا گزارشو شروع می‌کنم و بالاخره ترم یک تموم می‌شه.

پ.ن: چون SHAP برای خودم جالب بود توصیه می‌کنم شما هم دربارش اینجا بخونید.
بالاخره تموم شد. بالاخره تموم شد. بالاخره تموم شد.
گزارش نوشتن واقعا طاقت‌فرساتر از کد زدن بود.
فردا ارائه اس و با توجه به چیزی که دیدم اگر به خیر بگذره جشن می‌گیرم.
فردا تا چهارشنبه احتمالا هیچ کار مفیدی به جز کارای مدرسه نمی‌تونم انجام بدم. پس بدرود.

باید انجام بشن مهم نیست چه اتفاقی بیفته یا چه حرفی بشنوم یا کی بیاد یا تا کی طول بکشه:
- اصلاح رزومه
- خوندن مقاله‌ی why should I trust you?

باید انجام بشن مهم نیست چه اتفاقی بیفته یا چه حرفی بشنوم یا کی بیاد یا تا کی طول بکشه:
- اصلاح رزومه
- خوندن مقاله‌ی why should I trust you?
به هیچ کدوم نرسیدم
آیا باید خجالت بکشم و برم جبران کنم؟ بله. آیا این کار رو می‌کنم؟ خیر.
بهونه هم نمیارم و دلیل هم نمی‌چینم چون از تنبلی و بی‌خاصیتی خودم بوده :)
شاید فردا روز بهتری بود

- رفتم سر کلاس
- 2 ساعت فازی خوندم
- ویدیو ضبط کردم

اهداف تا آخر این هفته:
- اضافه کردن خوندن اندکی فرانسوی به روتین روزانه
- تنها جایی که اینجا پست می‌زارم همین تاپیک باشه

زین پس یه سری چیزایی که می‌خونم و جالبه می‌زارم اینجا. البته مطمئن نیستم با اهداف تاپیک هم‌راستا باشه :)
خب ما هممون مجموعه‌های کلاسیک یا اصطلاحا crisp رو می‌شناسیم. این مجموعه‌ها همونایین که شما در طول راهنمایی خوندین. A={1,2,3,4}. خیلی ساده، یک عضو یا مال این مجموعه هست یا نیست. کاملا صفر و یکیه.
ولی در واقعیت چی؟ آیا همه چیز صفر و یکیه؟ فرض کنید یک خانوم روی قد پارتنر آیندش شرط می‌زاره: "باید قد بلند باشه" ولی باید بدونیم منظورش از قد بلند چیه؟ اگر ازش بپرسیم و بگه یعنی بالای 200 سانتی متر آیا به این معنیه که فردی با 199.99 سانتی متر قد رو نمی‌پذیره؟ پس می‌تونیم بگیم در واقعیت همه چیز صفر و یکی نیست. هر عضو با درجه عضویت خاصی عضو یک مجموعه اس.

اما درجه عضویت چطوری مشخص می‌شه؟
یک مجموعه‌ی فازی برای هر عضو یک عدد بین صفر و یک مشخص می‌کنه. به این عدد می‌گن درجه‌ی عضویت. برای مثال مجموعه‌ای می‌سازیم که درجه‌ی عضویت شهرای ایران رو به مجموعه‌ی شهرای جنگ‌زده مشخص کنه:
A={(tehran,1), (isfahan, 0.9), (kerman, 0)}
همه‌ی شهرای ایران به یک اندازه تخریب نشدن پس نمی‌تونیم بگیم همشون با درجه عضویت یکسانی عضو این مجموعه هستن.
اما اصلا این عدد بین صفر و یک چطوری مشخص می‌شه؟
با چیزی به نام تابع عضویت. این تابع معمولا یه تابع ریاضیه ولی من یه مثال راحت‌تر می‌زنم. فرض کنین می‌خوایم ببینیم کریم مسلمونه یا نه؟ یه سری سوال آماده می‌کنیم که جوابشون بله و خیر باشه و درصد سوالاتی که جوابش بهشون بله باشه رو به عنوان درجه‌ی تعلقش به مجموعه‌ی مسلمون بودن در نظر می‌گیریم. این سوالات کاملا سلیقه‌ای هستن.

ممکنه این عدد بین صفر و یک شما رو یاد احتمالات بندازه. چه فرقی با احتمالات داره؟
راحت‌ترین جواب اینه که فازی سلیقه‌ای تعریف می‌شه. مثلا شما ممکنه به مجموعه‌ی شهرای جنگ‌زده‌ی ایران اعتراض کنی و با درجه عضویت‌ها مخالفت کنی چون من سلیقه‌ای نوشتمش ولی اگر بر اساس اخبار و گفت و شنودها احتمال اینکه هر شهر در هر ساعت ممکنه مورد حمله قرار بگیره رو حساب کنی یعنی از شهود استفاده کردی و می‌شه همون علم احتمالات.

در نهایت اینکه بسیاری چیزهای آکادمیک‌تر و علمی‌تر در این زمینه هست که در اینجا نمی‌گنجه ولی اگر کنجکاو و طالب دانشید کتاب یا کورس مرتبط پیدا کنید. من هیچ کدوم رو هنوز نخوندم ولی تکست بوک‌های معرفی شده سر کلاس رو بهتون معرفی می‌کنم.
Fuzzy logic by Timothy J.Ross
Neuro fuzzy and soft computing
پیش نیاز دومی، کتاب اوله.

- رفتم سر کلاس
هیچ درسی نخوندم و نمی‌خونم. فقط ویدیو ضبط می‌کنم چون مجبورم. الان نه، احتمالا 12 به بعد که خلوت شه.

نه فرانسه خوندم و نه تونستم جلوی خودمو بگیرم که حرف نزنم. البته یه ورد باز کردم و هر چیزی به ذهنم می‌رسید نوشتم. پیشرفت خوبی بود.

راه‌های مختلفی هست که شما به یه ماشین یه سری چیزا رو یاد بدین که البته انتخابشون بستگی به نوع مسئله هم داره.
اصلی‌ترین چیزی که نیازه، داده است. مثلا مجموعه‌ای از عکسای سگ و گربه که مشخصه کدوم عکس مال کدوم حیوونه. این داده ها رو می‌دیم به ماشین، با الگوریتم‌های مشخصی ویژگی‌های سگ و گربه‌ها رو یاد می‌گیره و حالا می‌تونه تشخیص بده یک عکس، عکس سگه یا گربه.
آیا اگر عکس آدم بدیم بهش می‌تونه تشخیص بده نه سگه و نه گربه؟ نه! مثل تارزانه که هیچ وقت آدم ندید و فقط حیوونا رو دیده بود.
اگر داده برچسب داشته باشه، مثل اینجا که هر عکس یا اسم گربه داره یا سگ، بهش می‌گیم یادگیری نظارت شده یا supervised.

حالا فرض کنید شما کلی داده از آدم‌ها دارین که شامل سن و درآمدشونه. یه نمودار مشابه پایین براشون رسم می‌کنید. خیلی مشخصه که سه گروه داریم. طوری که اعضای یک گروه خیلی به هم شبیهن ولی اعضای دو گروه مختلف خیلی از هم دورن. به همچین الگوریتمی می‌گیم بدون نظارت یا unsupervised.
do.php

البته که انواع جالب‌تر و نزدیک‌تر به داده‌های دنیای واقعی داریم مثل semi-supervised که می‌تونید دربارشون مطالعه کنید.

پ.ن 1: سومین گروه دانش آموزای هستن که آرایشگاه کار می‌کنن و توی سن کم درآمدشون از هم سنای من بیشتره :)
پ.ن 2: در نمودار باید جای محور x و y عوض بشه تا منطقی به نظر بیاد.

خب :)
دیروز 22 فروردین 1405:
- شناسایی الگو - فصل دوم ✅ البته نصفه
- 10 صفحه کتاب ✅
- گوش دادن سر کلاس ❌

امروز یکشنبه، 23 فروردین 1405:
- شناسایی الگو - فصل دوم
- 10 صفحه کتاب
- ضبط فیلم
- طراحی سوال

Back
بالا