- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان ۲
- شهر
- کرج
- سال فارغ التحصیلی
- 1401
- مدال المپیاد
- Physics
- دانشگاه
- SUT
- رشته دانشگاه
- Physics
سلام...
خوب من خودم ۲ ساله ژورنالینگ میکنم و میتونم بگم یکی از بهترین راه ها برای انگیزه گرفتنه
...
تعریف ژورنالینگ و بولت ژورنال:
ژورنالینگ به طور کلی جمع کردن نوشته هایی (یا کلا عکس و...) با موضوع مشترکه
ما انواع ژورنال داریم
ژورنال موسیقی (لیریک و کاور ها رو ژورنال میکنن)
ژورنال رویا (خواب ها رو ژورنال میکنن)
معروف ترینشون ژورنال خاطره
ولی ماجرای بولت ژورنال از اونجایی شروع شد که دوستی به نام رایدر کارول (Ryder Carroll) اومد سایتی رو درست کرد و سپس کتابی به اسم
برنامه ریزی به روش بولت ژورنال (The bullet journal method: track the past, order the present, design the future) رو نوشت.
بولت ژورنال یه دفتر برای زندگیه برای برنامه نوشتن خاطره نوشتن آهنگ نوشتن و...
پس رسما کسی که بولت ژورنال داره میتونه توش همه چیز رو بنوبسه
اما
این دوست عزیزمون که بولت ژورنال رو ابدا کردن اومدن یه سری چارچوب هایی رو بیان کردن که به تازهکارا کمک میکنه تا راه بیوفتن
ولی یادتون باشه هیچ تعهدی نسبت به این چارچوب ندارید
...
قدم اول:
خوب برای بولت ژورنالینگ به چی ها نیاز داریم؟
یه دفتر (دفترچه هرچی)
مداد و مداد رنگی یا هر ابزار مورد نیاز برای خالی کردن خلاقیت روی کاغذ (ام از چسب و تیکه روزنامه و...)
ذهنی خلاق (ضروری نیست ولی مفیده)
نیاز مبرم به برنامه و به هم زدن روتین شلوغ پلوغ و درست کردن لایف استایل راحت و مرتب تر
...
چطور شروع کنیم (نقشه ی کلی)
خوب
دفترتون رو باز کنید
یه چن صفحه برای فهرست و کلید خالی بزارید
( اینا رو میگم به چه کاری میان)
شروع رو با یه صفحه ی پری ویو شروع میکنیم
مثلا
مینویسیم : زمستون
و شروع میکنیم به نوشتن اهداف زمستونه مون
( این از قبل نگری این فصل منه)
از قبل نگری فصلی چه فوایدی داره:
خوب تو استراتژی این فصل و هدف اصلی فصلتو مشخص میکنی مثلا میدونی که این فصل می خوام فلان مبحث رو جمع کنم
یا می خوام ترازمو رو به فلان برسونم
فلان کتاب رو بخونم
با خودم مهربون تر باشم
سلفکر انجام بدم
این باعث میشه تو طول فصل حواستون به کاری که انجام میدید باشه
حالا که میدونید جریان کلی این فصلتون چیه برید سراغ ماه آتی
ریز به ریز و جز به جز اتفاق هایی که قراره تو ماه انجام بدبد رو بنویسید
مثلا من که المپیادی ام اگه تو برنامه ی فصلم نوشتم یه هفته الکتریسیته بخونم
تو برنامه ی ماهم مینویسم از هشتم تا چهاردهم الکتریسیته بخونم از فلان منبع
از قبل نگری ماه به شما کمک میکنه بدونی تو چه روز ها یه هفته ای از ماه باید چه کار هایی انجام بدی
برای قسمت ماهانه میتونید این بخش ها هم اضافه کنید:
۱. ثبت ساعت مطالعه روزانه (یه برگه خالی بزارید روش از ۱ تا ۳۰ عدد بنویسید و هر روز ثبت کنید چقدر درس خوندید یا چی خوندید و...)
۲. ددلاین ها : این یکی واقعا کاربردیه
یه صفحه ی خالی بزارید و هر اتفاق امتحان زمان تحویل پروژه ای دارید اونجا وارد کنید
مثلا بنویسید
۲۱ --> امتحان حسابان
۵ ---> وبینار دانشگاه
۳. قسمت بعدی که به کارتون بیاد شاید بهش میگن tracker تو تین بخش اگه می خوای عادت خاصی رو برای خودت درست کنی یا برنامه ی روزانه و روتین جدید بسازی میای اندازه ی سی روز مربع (هرشکلی حالا) میکشی و هر روزی که اون کار رو انجام میدی تیک میزنی
برنامه ریزی روزانه:
این مهمترین بخشه شما میای کار هایی که اونروز باید انجام بدی رو به شکل لیست مینویسی
در ضمن میتونید تو این بخش باید تسک هایی که تو خود روز به شما گفنه شده رو چک نویس کنی و بعد وارد جای درستش کنی (مثلا وارد لیست ددلاین یا لیست کارهایی که باید فردا یا فلان روز انجام بدی) همینطور اگه ذهن مشوشی مثل من دارید میتوند کنار لیست روزانه تون جا برای خاطره نویسی و چرت و پرت نویسی باز بزارید
بخش اهداف بلند مدت: این یکی منبع انگیزه ست اهدافی که وقتی بهشون نگاه کنی بهت قدرت ادامه دادن میدن رو اینجا لیست کن
( مثل می خوام ۶ سال دیگه دانشگاه زوریخ باشم)
بخش پروژه ها: خوب کسایی که تحقیقات جسته گریخته دارن میتونن تو این بخش نتایجشونو وارد کنن و ...
پلی لیست فصلی: این برای عشق موزیکاست که دوس دارن پلی لیست داشته باشن
کلید و فهرست: فهرست رو باید وقتی ژورنالتون تموم شد صفحه گذاری کنید و بنویسید
کلیدم توش معنی کلمات اختصاری علمت ها رو مینویسید
و هززاران مدل لیستی که شما می خواین به خاطر بسپارید یا دوست دارید یادگاری نگه دارید
در آخر برای راهنمایی و ایده های بیشتر رو میتونید از پینترست یا گوگل با جستجوی کلید واژه های
Bujo ideas, bulet jornal
ایده های بولت ژورنال، بولت ژورنال، بوژو
پیدا کنید
** در ضمن لازم نیست هنری باشه ولی اگه حس میکنید هنرتون داره زیر بار روزمره و درس له میشه بولتژورنال مناسبترین جا برای خالی کردنشه
در ضمن میتونید ماهانه یه تم برای ژورنالتون انتخاب کنید و.......
خوب من خودم ۲ ساله ژورنالینگ میکنم و میتونم بگم یکی از بهترین راه ها برای انگیزه گرفتنه
...
تعریف ژورنالینگ و بولت ژورنال:
ژورنالینگ به طور کلی جمع کردن نوشته هایی (یا کلا عکس و...) با موضوع مشترکه
ما انواع ژورنال داریم
ژورنال موسیقی (لیریک و کاور ها رو ژورنال میکنن)
ژورنال رویا (خواب ها رو ژورنال میکنن)
معروف ترینشون ژورنال خاطره
ولی ماجرای بولت ژورنال از اونجایی شروع شد که دوستی به نام رایدر کارول (Ryder Carroll) اومد سایتی رو درست کرد و سپس کتابی به اسم
برنامه ریزی به روش بولت ژورنال (The bullet journal method: track the past, order the present, design the future) رو نوشت.
بولت ژورنال یه دفتر برای زندگیه برای برنامه نوشتن خاطره نوشتن آهنگ نوشتن و...
پس رسما کسی که بولت ژورنال داره میتونه توش همه چیز رو بنوبسه
اما
این دوست عزیزمون که بولت ژورنال رو ابدا کردن اومدن یه سری چارچوب هایی رو بیان کردن که به تازهکارا کمک میکنه تا راه بیوفتن
ولی یادتون باشه هیچ تعهدی نسبت به این چارچوب ندارید
...
قدم اول:
خوب برای بولت ژورنالینگ به چی ها نیاز داریم؟
یه دفتر (دفترچه هرچی)
مداد و مداد رنگی یا هر ابزار مورد نیاز برای خالی کردن خلاقیت روی کاغذ (ام از چسب و تیکه روزنامه و...)
ذهنی خلاق (ضروری نیست ولی مفیده)
نیاز مبرم به برنامه و به هم زدن روتین شلوغ پلوغ و درست کردن لایف استایل راحت و مرتب تر
...
چطور شروع کنیم (نقشه ی کلی)
خوب
دفترتون رو باز کنید
یه چن صفحه برای فهرست و کلید خالی بزارید
( اینا رو میگم به چه کاری میان)
شروع رو با یه صفحه ی پری ویو شروع میکنیم
مثلا
مینویسیم : زمستون
و شروع میکنیم به نوشتن اهداف زمستونه مون
( این از قبل نگری این فصل منه)
از قبل نگری فصلی چه فوایدی داره:
خوب تو استراتژی این فصل و هدف اصلی فصلتو مشخص میکنی مثلا میدونی که این فصل می خوام فلان مبحث رو جمع کنم
یا می خوام ترازمو رو به فلان برسونم
فلان کتاب رو بخونم
با خودم مهربون تر باشم
سلفکر انجام بدم
این باعث میشه تو طول فصل حواستون به کاری که انجام میدید باشه
حالا که میدونید جریان کلی این فصلتون چیه برید سراغ ماه آتی
ریز به ریز و جز به جز اتفاق هایی که قراره تو ماه انجام بدبد رو بنویسید
مثلا من که المپیادی ام اگه تو برنامه ی فصلم نوشتم یه هفته الکتریسیته بخونم
تو برنامه ی ماهم مینویسم از هشتم تا چهاردهم الکتریسیته بخونم از فلان منبع
از قبل نگری ماه به شما کمک میکنه بدونی تو چه روز ها یه هفته ای از ماه باید چه کار هایی انجام بدی
برای قسمت ماهانه میتونید این بخش ها هم اضافه کنید:
۱. ثبت ساعت مطالعه روزانه (یه برگه خالی بزارید روش از ۱ تا ۳۰ عدد بنویسید و هر روز ثبت کنید چقدر درس خوندید یا چی خوندید و...)
۲. ددلاین ها : این یکی واقعا کاربردیه
یه صفحه ی خالی بزارید و هر اتفاق امتحان زمان تحویل پروژه ای دارید اونجا وارد کنید
مثلا بنویسید
۲۱ --> امتحان حسابان
۵ ---> وبینار دانشگاه
۳. قسمت بعدی که به کارتون بیاد شاید بهش میگن tracker تو تین بخش اگه می خوای عادت خاصی رو برای خودت درست کنی یا برنامه ی روزانه و روتین جدید بسازی میای اندازه ی سی روز مربع (هرشکلی حالا) میکشی و هر روزی که اون کار رو انجام میدی تیک میزنی
برنامه ریزی روزانه:
این مهمترین بخشه شما میای کار هایی که اونروز باید انجام بدی رو به شکل لیست مینویسی
در ضمن میتونید تو این بخش باید تسک هایی که تو خود روز به شما گفنه شده رو چک نویس کنی و بعد وارد جای درستش کنی (مثلا وارد لیست ددلاین یا لیست کارهایی که باید فردا یا فلان روز انجام بدی) همینطور اگه ذهن مشوشی مثل من دارید میتوند کنار لیست روزانه تون جا برای خاطره نویسی و چرت و پرت نویسی باز بزارید
بخش اهداف بلند مدت: این یکی منبع انگیزه ست اهدافی که وقتی بهشون نگاه کنی بهت قدرت ادامه دادن میدن رو اینجا لیست کن
( مثل می خوام ۶ سال دیگه دانشگاه زوریخ باشم)
بخش پروژه ها: خوب کسایی که تحقیقات جسته گریخته دارن میتونن تو این بخش نتایجشونو وارد کنن و ...
پلی لیست فصلی: این برای عشق موزیکاست که دوس دارن پلی لیست داشته باشن
کلید و فهرست: فهرست رو باید وقتی ژورنالتون تموم شد صفحه گذاری کنید و بنویسید
کلیدم توش معنی کلمات اختصاری علمت ها رو مینویسید
و هززاران مدل لیستی که شما می خواین به خاطر بسپارید یا دوست دارید یادگاری نگه دارید
در آخر برای راهنمایی و ایده های بیشتر رو میتونید از پینترست یا گوگل با جستجوی کلید واژه های
Bujo ideas, bulet jornal
ایده های بولت ژورنال، بولت ژورنال، بوژو
پیدا کنید
** در ضمن لازم نیست هنری باشه ولی اگه حس میکنید هنرتون داره زیر بار روزمره و درس له میشه بولتژورنال مناسبترین جا برای خالی کردنشه
در ضمن میتونید ماهانه یه تم برای ژورنالتون انتخاب کنید و.......