سلاااام ...بزاارید از تجربیات سه سال و سه ماه و ۱۶ روز ام براتون بگم
اگر دندوناتون نامرتبه حتماا ارتودنسی کنید ولی قبلش تمام پوسیدگی ها رو درست کنید چون در طول درمان ممکنه یک جایی کار دستتون بده
بنده به علت وسواسی که روی دندونام داشتم و دارم زیاد مسواک میزدم و نخ دندون و دهانشویه استفاده میکردم با اینحال اواسط طول درمان یک عدد پوسیدگی بین دندونی داشتم که درستش کردم یک سری پوسیدگی هم از قبل داشتم که متوقف شدن فعلا و چون ازار دهنده و دردناک نیست فعلا کاری باهاشون ندارم پس اگر حوصله ی تک به تک تمیز کردن براکت با مسواک بین دندونی رو ندارید و از نخ دندون و دهانشویه هم استقبالی نمیکنید ارتودنسی نکنید خودتون اذیت میشید و ممکنه حتی کار به جراحی لثه هم بکشه
نکته مهمی که توی بهداشت دهان وجود داره اینه که صرفا فقط مسواک نزنی و واقعا برات مهم باشه اصولی انجام میدی اگر لثه هات صورتی روشنه و خونریزی حین مسواک زدن و نخ دندون کشیدن نداری کارت درسته
من روزی یکبار هم با نوک انگشت اشاره ام ماساژ لثه میدادم بعد از مسواک زدن و دکتر ام توصیه اش این بود روزی یکبار انجام بدم
مسواک بین دندونی برای بین دندون نیست نکنید که فاصله میوفته... باهاش باید اطراف براکت ها و سطح دندونا از بالا و پایین رو تمیز کنید ...از خلال دندون هم به هیچ عنوان استفاده نکنید
اگر مثل من نیاز داشتید دندون بکشید هم حتما حواستون به فضاهای خالی باشه که زبون نزنید و حتمااا وقتی خواستن اسپیس ها رو ببندن با سمتی که فضای خالی دارید بیشتر غذا بخورید تا زودتر بسته بشه ( جویدن ادامس و سیلیکون خیلیییییی تاثیر گذار بود برای من چون دو طرفه فضا داشتم و طبق عادت با یک سمت غذا میخوردم یک فضا بسته شد و فضای دوم به بدبختی و با تلاش زیاد و جویدن های طولانی بلااااخره بسته شد لازمه ذکر کنم بسته شدن فضای اول حدود دوماه و فضای دوم حدود نه ماه طول کشید چون حوصله به خرج نمیدادم چیزی بجوم ولی به همت یک ماه و نیمه اخر بلاخره تموم شد

... اینجا دیگه علاوه بر خودم دکترمم خسته شده بود از اون همه کندیه حرکت و درد زیاد توی این دوران طبیعیه خصوصا فشاری که وارد میشه به فک تا دندونا جابه جا شن و فضا بسته شه واقعا طاقت فرسا عه)
مسکن ها هم استامینوفن ساده رو پیشنهاد میدن چون یک سری مسکن ها مثل بروفن جلوی حرکت موثر رو میگیره و دوره درمان طولانی تر میشه و درد معمولا همون شب اول بعد از عوض شدن اورینگ ها هست و خیلی خفیفه صرفا یک فشاری احساس میکنید که بعد از چهار پنج بار مراجعه بهش عادت میکنید و مثل روز اول اذیت نمیکنه
شاید شب های اول که تازه ارتودنسی کردید از خوردن و مسواک زدن بترسید و یکمم درد داشته باشید اما نگران نباشیددد خیلی زود عادت میکنید
زخم های داخل دهان یار همیشگی تونه و میتونید موم استفاده کنید ...خودم اوایل زیاد استفاده میکردم بعد از یک مدت خسته شدم تحملش میکردم فقط
چیزای سفت نخورید گاز نزنید چون براکت ها میشکنه یا شل میشه من حتی با خوردن زرد الوی خشک سیم هم شکوندم براکت هم دوبار شکست... اما سابقه خروج سیم خصوصا وقتی سایز سیم خیلی کوچیک بود رو از اخرین براکت زیاد داشتم.....ولی شما نکنیددد فقط طول درمان طولانی تر میشه چون دندونا اگر نیرو از روشون برداشته شه خیلی سریع تر از چیزی که فکرشو کنید جا به جا میشن و برگشت دوباره شون توی حالت صحیح هم بیشتر طول میکشه
علت طولانی شدن درمان من هم نامنظم مراجعه کردن بود گرچه بهداشت خوبی داشتم اما چون باید از تهران میومدم کرمان برای ادامه درمان یکم سخت بود و حدودا هر دو نیم ماه ویزیت میشدم و توصیه ام اینه اگر کنکوری هستید وایستید بعد از کنکور شهری که قبول شدید ارتودنسی کنید تا مشکلات این چنینی نداشته باشید
۴۸ ساعت اول بعد از براکت گذاشتن چیزای رنگی نخورید و غذاهای نرم و ابکی و رنگ روشن بدون رب و زردچوبه بخورید
برای رنگ اورینگ ها هم خودم اکثرا ابی روشن و قرمز و طوسی استفاده میکردم این اواخر هم طوسی و قرمز رو بیشتر ...اول اینکه ابی بعد از یکی دو هفته میشه فیروزه ای و خودم شخصا این رنگ رو خیلی دوست داشتم و دندونا رو سفید تر نشون میداد ...طوسی خیلیییی تغییر رنگ نمیده و قرمز طبق تجربه ام اصلا تغییر رنگ نمیده و محکم تر هم هست و هر دوتاشون دندون رو سفید تر نشون میده....صورتی نارنجی میشه ...سبز خیلی قشنگ نیست و انگار سبزی چسپیده به دندوناتون... مشکی کلا یکبار زدم و خیلی بد بود انگار همه دندونام پوسیده بودن و دندونامو زرد نشون میداد برخلاف قرمز و طوسی .....زرد خیلی زشته حتی بار اولی که میندازید و دندوناتون خیلی زرد و کثیف دیده میشه ....سفید و بی رنگ هم زرد خواهد شد
خمیر دندون هم سفید کننده نداشته باشه چون بعدا بردارید میبینید دندون تون دو رنگ شده زیر براکت یک رنگ دیگه است دورش یه چیز دیگه....قهوه و چای هم کمتر بخورید و روزی حداقل دو تا یک ربع مسواک بزنید تا دندوناتون تغییر رنگ ندههه
دیگههه همین !