DarkLightI
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- علّامهحلّی۳
- شهر
- طهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1406
کصخل = دارکلایتمعادل هایی که خودم ساختم:
بیشبَر = اتوبوس = خودرویی که بیشتر از خودرو های معمولی آدم می بَرد.
آوارِسان = تلفن = وسیله ای که آوای دیگران را از راه دور به هم می رساند.
کشلقمه اصلا مصوب فرهنگستان نیست، توی یکی از این سریالای طنز مهران مدیری برای مسخره کردن به کار رفتاگه یه روز ببینم یه نفر به جای پیتزا بیگه کیشلقمه من خودکشی میکنم
بنیادگرایی؟سوالی که همیشه برای من بوده اینه که چه اصراری به معادل سازی کلماتی داریم که از زبون دیگه ای وارد میشه؟
زبان همیشه یه جریانه یه سری چیزها واردش میشه یه سری چیزها ازش خارج میشه نمیشه که براش سد بسازیم
هوم درسته . به علاوه به نظرم یکی از مهمترین ویژگی هایی که در نظر گرفته نمیشه راحت تلفظ شدن کلمه ای که معادله ! نمونه ی موفق این کار معادل کلمه ی اس ام اس بود (پیامک) ؛ خیلی راحت بین مردم جا افتاد و اصراری به "فرهنگ سازی" براش نبود یه نمونه ی ناموفق اش مثلا رایانامه بود که فکر کنم معادل ایمیل در نظر گرفتن ولی انقدر تلفظ ش سخته که حتی یک بار هم من نشنیدم کسی از این کلمه استفاده کنه حالا ظرافت و زیبایی کلمه ای که انتخاب میکنن باز بحث های جلوتریهبنیادگرایی؟
مثلا کسی که این پیشنهادات یا بهتره بگم دستورات رو میده ذره ای تخصص در اون حوزه نداره، فقط ستیزه جویی با هرچیز جدیدی مولفه ی مهم فکری شونه.
ذره ای زیبایی و ظرافت و دقت در این معادل ها دیده نمیشه. خب شما معادل خوب و دقیقی ارائه بده، بعد هم توجیه واقعی ای از دلیل پشت کارت بگو مخاطب خودش تصمیم می گیره!