• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

انیمه کلاب سمپادیا

⚠️⚠️⚠️خطر اسپویل دو اثر Shiroi Heya no Futari و Adolescence of Utena⚠️⚠️⚠️

بحث درباره یوری و شوجو آی پیش اومد، فرصت خوبیه برای معرفی مانگای قدیمی و وان‌شات Shiroi Heya no Futari، اولین مانگا در ژانر عشق بین دو دختر. قالب داستانی این اثر تا سال ها بعد هم، یگانه قالب برای نوشتن یک اثر توی این ژانر بود(حتی یائویی و شونن‌آی های اولیه هم قالب نسبتا مشابهی داشتن) و یوکاری فوجیموتو، پژوهشگر مانگا، اسمشو گذاشت Crimson Rose and Candy Girl: داستانهایی متشکل از یه دختر سرکش و مستقل، و در مقابل، یه دختر معصوم و خجالتی و آفتاب مهتاب ندیده، و تضادشون در ابتدا باعث میشه که خوب باهم نجوشن، اما هردو مشکلات خانوادگی‌ای دارن و این باعث میشه که به مرور زمان عشق و پیوندی بینشون به وجود بیاد؛ اما با پخش شایعات درباره رابطه‌شون، رسوایی اتفاق میفته و براساس سیر وقایع دیگه ای، دختر سرکش میمیره(اغلب نوعی خودکشی)، و داستان به شکل یه تراژدی به پایان میرسه. همچنین لازم به ذکره که فضای این داستانها هم، اغلب یه مدرسه کاتولیک تمام دخترانه‌ست 😂 یائویی و شونن آی های کلاسیک هم عمدتا تو مدارس پسرانه اتفاق میفتادن.

4.jpg

Shiroi Heya no Futari بیان احساسی و شاعرانه خیلی خوبی داره، چیزی که تو مانگا و انیمه های قدیمی(خصوصا توی هر اثری که در عنوان ژانرش، کلمه "شوجو" وجود داشت) رایج‌تر بود و متاسفانه امروزه تقریبا منقرض شده. اما چیزی که بطور خاص دربارش خیلی برام جالب توجه بود و واقعا با عنوانش("اولین" شوجوآی) هماهنگی داره، اینه که دختر خجالتی داستان، چنان اسیر شایعات و رسوایی ها و تفکرات منفی دیگران درباره خودشونه، که حتی بیخیال خواسته واقعی خودش میشه، و این عدم پایداری در راه عشق و مغلوب چرندیات مردم شدن، نهایتا باعث ضربه به احساسات دختر سرکش داستان(که اهمیتی به حرف مردم نمیداد، بلکه تنها چیزی که براش مهم بود، دختری بود که خالصانه دوستش داشت) هم میشه و سیر وقایع رو نهایتا طوری پیش میبره که گرچه توسط دوست پسر سابقش به عنوان یه کیس از زن کشی و قتل های عاشقانه، کشته میشه، اما هیچ مقاومتی در برابر حمله اون نمیکنه و درواقع، باید نوعی خودکشی قلمدادش کرد؛ نهایتا، دختر خجالتی داستان، همیشه باید بار این واقعه روی دوشش باشه و "عشق" رو تا آخر عمر به خودش حرام میکنه.
83.jpg

چیزی که تو این سیر داستانی جلب توجه میکنه، اینه که چطور شخصیت های داستان، به عنوان "آغازگران راهِ شوجو آی/یوری"، هنوز به اون درجه ای از اعتماد به نفس و استقلال شخصیت نرسیدن که بتونن در مقابل سنت های پوسیده جامعه مقاومت کنن و به عشق خودشون ادامه بدن، بلکه تسلیم حرف مردم میشن؛ اما با اینکار، اینطور نیست که به زندگی آروم و بی حاشیه قبلی‌شون برگردن، بلکه نه واقعا توی جامعه جدا میفتن، و نه مطابق اصول خودشون زندگی کردن، و بلکه حتی ماجرا به تراژدی ختم میشه و بقول معروف، خسر الدنیا و الآخرت میشن. در همین مانگا هم این امر به عنوان نوعی "فرار از مشکلات و حفظ موقعیت" بیان میشه:
ShiroiHeyanoFutari167994.jpg

در مقابل، این شبیه به یک سیر تکاملی جالب، به یک شوجو آی تکامل یافته‌تر مثل Shoujo Kakumei Utene، خصوصا سینمایی Adolescence of Utena، میرسه که در اون، دو دختر اصلی داستان به چنان اطمینان و شجاعتی دست پیدا کردن که موفق میشن با "کشتن شاهزاده"(به عنوان نماد و رهبر دنیای کهن و مردسالار) و پایان دادن به سلطه‌ی اون در مدرسه، در مقابل جامعه و "ارواح دنیای کهنه" مقاومت کنن و با ساختن عشق و زندگی مشترکشون در یک "دنیای جدید"، "انقلاب" رو به ثمر برسونن. جالبه که کونیهیکو ایکوهارا، با وجود اینکه خودش مَرده، اما روابط بین دو دختر رو به زیباترین شکل در وهله اول در اوتنا، و در وهله دوم در Yuri Kuma Arashi، و حتی در اپیزودهایی از Sailor Moon که کارگردانی‌شونو به عهده داشت، به نمایش بذاره.
Screenshot-2021-03-10-at-13.16.061-1024x650.png

Death Note
یه انیمه با تم کارگاهی که کلی راز و معما داره
ِDemon Slayer
انیمه حق. کیفیت تصویر قوی داستان خوب و شخصیت پردازی خوب
One punch man
یه انیمه کمدی و تا حدی پوچگرا، کاراکتر قهرمان overpowered
Naruto
انیمه سرگرم کننده با کمی تم اخلاقگرایانه که فکر کنم واسه زیر 18 سال خیلی خوبه
Berserk
باید فکر کنم یکم دارکه ولی خیلی ساده نیست فهمیدنش-خشونت زیاد
ID-Invaded,Erasedو promised neverland
انیمه های کمی خشن و دارک ولی داستان جالب

Berserk
باید فکر کنم یکم دارکه ولی خیلی ساده نیست فهمیدنش-خشونت زیاد
اتفاقا من دیروز خیلی گشتم دنبال اسم این، و هر بار مشخصاتشو سرچ می‌کردم گوگل اینطوری بود که call xxx if you are experiencing trauma :)) مخصوصا اونی که تازه ساخته شده رو پیشنهاد نمی‌کنم. از نظر من به داستانش‌ متاسفانه خوب پرداخته نشده و خشونت گرافیکی شدییدی داره.

• دابل‌لایک
امتیازات: Sui
خوبه منم یه لیستی از انیمه‌هایی که دیدم بنویسم. دسته بندی و توضیحاتشونم کم کم اضافه می‌کنم.
Series

Avatar: The Last Airbender - Adventure/Action/Fantasy
The Legend of Korra - Adventure/Action/Fantasy
Naruto - Action/Adventure/Fantasy
Naruto Shippudan
Boruto : Naruto Next Generation
Black Clover - Action/Fantasy
(Odd Taxi - Mystery (PG-13
Demon Slayer - Action/Fantasy
Vinland Saga
Yasuke
Dragon Dogma