• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سهمیۀ کنکور - عدالت آموزشی یا اجحاف آموزشی

این ماجرارو بین ۸۵ تا ۹۲ شنیدم. مطمئنید اشتباهه؟
اون آدمی که میگین محمد رسول یزدیان رتبه یک کنکور بود که اتفاقا بیوتک هم رفته،ولی بعدا انصراف داد و پزشکی میخونه

من فرزانگان منطقه سه بودم، سال ۱۲ ام، دقیقا تا آبان ماه استاد درس زیست نداشتیم. یه بار حتی یه خانمه از وسط مرخصی زایمان با بارداری اومد سرکلاس.:))
آخرشم با پارتی بازی خانواده ها استاد برامون آوردن.
اینکه ما تابستونا مدرسه نمی‌رفتیم، اینکه اردوی خارج از استان نداشتیم، اینکه کتابخونه مدرسه راس ساعت ۲ ظهر بسته می‌شد تا روز بعد و ما نمی‌تونستیم بمونیم دیگه بماند.
@lopho28 اگه فکر می‌کنی سهمیه مناطق عدالت نیست،
هرچند اینو بگم که توضیح هم دادم حقیقتا کاربردی نداره در نهایت بومی گزینی اجازه نمی‌ده یه استعداد واقعی پاش به تهران برسه.

راجع به سهمیه مناطق محروم و تعهد خدمت:
به غیر از آنکه ۳۰ درصد ظرفیت دستیاری اختصاص پیدا می‌کند به نور چشمی‌های سهمیه‌ای، ۳۰ درصد دیگر هم به سهمیه منطقه محروم و تعهد ۷ ساله اختصاص یافته (بردگی وزارت بهداشت) و فقط ۴۰ درصد می‌ماند که راه رسیدن به همین ۴۰ درصد را با این همه تخلف سخت‌تر هم کرده‌اند!
ترس از دست‌دادن حق و در نتیجه اعتراض به حق خوری، بسیار درهم‌تنیده با احساس مالکیت است در نظر بگیرید دغدغه‌ و نگرانی را نسبت به نم دیوار اتاقی که برای دو شب کرایه کرده‌اید در یک مسافرخانه، و نم دیوار خانه‌ی خودتان. واقعیت این است که احساس و رفتار ما در قبال هرچیزی به‌شدت متأثر از احساس مالکیت است و در موضوعاتی مثل بحث سهمیه ها در ذهن ما از قبل گنجانده شده که ۲۵ + ۵ درصد ظرفیت دانشگاه ها حق ما داوطلبان آزاد نیست و به نور چشمی های سهمیه‌ای تعلق دارد!
و در رابطه با اینکه بخش بزرگی از ظرفیت را اختصاص دادند به سهمیه مناطق محروم، ما فکر نمی‌کنیم که این ظرفیت حق من و شمایی بوده که دوست نداریم بردگی وزارت را قبول کنیم و اجازه دهیم آزادی انتخاب محل زندگی و حقوق مالکیتمان پایمال شود!
در این قضیه سهمیه مناطق محروم و تعهد هفت ساله، شاید اگر داوطلبان متحد بودند و آن را به طور کامل خالی می‌گذاشتند این ظرفیت حدودا سی درصدی مجددا تعلق میگرفت به سهمیه آزاد! ولی تا کنون دید افراد نسبت به این سهمیه به نوعی بوده که انگار تصمیم درستی گرفته شده و حتی اگر حکومت و یا قوانین حکومت هم تغییر پیدا کنند این سهمیه باقی می‌ماند و مخالفت گسترده ای با آن وجود ندارد!

اون موقع فکر کنم ۳ یا ۷ بوده. دقیق یادم نیست اما اصل مساله (حتی اگه فرعی باشه) پابرجاست. دولت باید تصمیم بگیره کی میره بیوتک؟ (کنکور یا المپیاد تقدم دارن) یا دانشگاه (خصوصی بشه؟)
ببین
اگه بحث سر پیشرفت علمی باشه _اگه نگین چون المپیادی ام اینجوری میگم_ اونی که بیس علمیش بهتره احتمالا عملکرد بهتری داشته باشه
اوه یادم رفت، سوای اینکه مصاحبه هست و دو یا سه برابر ظرفیت میرن مصاحبه و اونجا اون ۳ تا ۷ نفر انتخاب شدن
عاااااا

اینطوری بره خراب میشه
منطقه از روی مرفه‌ترین شهری که سه سال آخر بودیم انتخاب میشه یه سال تهران دو سال شهرستان بازم میشه منطقه یک

به نظرم برای فارغ التحصیل ها یه علامتی تو پروانه کارشون یا تابلو بیزنس اون فرد که مشخص کنه سهمیه اش رو . و یه لیست کلی که شامل تمام سهمیه ای های تمام سال ها بشه رو دولت منتشر کنه که تو بتونی با سرچ اسم فرد ببینی تو اون لیست هست یا نه .
واسه اونایی که درحال تحصیل هستن هم یه آزمون درست و حسابی تا مرحله ای که اون فرد خونده و تعیین یه نمره پایه که اگه از این کمتر بشی اخراج میشی

خب با این پیشنهاد شما عدالت بین همه محصل ها برقرار میشه؟با مساوی کردن همه چیز؟ وقتی جامعه فاسد نباشه فکر نکنم تساوی زوری خوب باشه
یعنی شما می‌گی مخالف تساوی منابع و حقوق مردم بدون توجه به موقعیت جغرافیاییشون هستید؟

اینطوری بره خراب میشه
منطقه از روی مرفه‌ترین شهری که سه سال آخر بودیم انتخاب میشه یه سال تهران دو سال شهرستان بازم میشه منطقه یک
پس از دهم، نمیدونم هر چی هست منطقه ۳ بود و حلی ۳ تهران درس خونده بود

حتی نهایی ۱۲ ام درخواست داده بود تهران حوزه مخصوص مهمان ها داده بود

اصلا یه تریک مخصوص دوستان سمپادی بگم بهتون

ما یسری سمپادی داخل تهران داریم که کلاس دهم یا یازدهم از سمپاد تهران انتقالی گرفتن یه شهر منطقه ۳

اینی که من میدونم انتقالی گرفته بود بانه

بعد از بانه مهمان شده بود تهران

رتبه ۱۵ هزار کشوری مهندسی پزشکی امیرکبیر
خب راه اینو بستن دیگه از پارسال فکر کنم
بالاترین منطقه سه سال پایان تحصیل
البته هنوزم بازه با توجه به اینکه اساتید برتر اصلا کلاساشون‌ انلاینه

@lopho28 اگه فکر می‌کنی سهمیه مناطق عدالت نیست،
هرچند اینو بگم که توضیح هم دادم حقیقتا کاربردی نداره در نهایت بومی گزینی اجازه نمی‌ده یه استعداد واقعی پاش به تهران برسه.
ببینید من نمیخوام صفر و صدی قضیه رو ببینم
دارم میگم چیزهایی که دارید عنوانش میکنید تو منطقه یک هم اتفاق میوفته الان یه سری مدارس دولتی تو همین شهری که اسم کلان شهر داره رو نام می برم که واقعا شاید درحد همون منطقه سه هست
منتها واسشون سهمیه منطقه یک حساب میشه چرا؟چون تو کلان شهر درس خوندن درحدی که با همون امکانات هستند
الان فرزانگان ۴ شیراز واقعا داغونه یه دبیر درست حسابی نداره
همه با کلاس آنلاین میخونن منتها گفتند درمورد دسترسی به اینترنت که مشکل دارن من اینو قبول کردم
حتی بخوام دقیق تر بگم مشکل اصلی من منطقه سه هم نیست تفاوت بین یک و دوعه.
و بله بومی که شدیدا بی انصافیه

حالا همتون دانشگاه رفتید اکانت ها رو میبینم

یسریا همون ترم ۱ و ۲ یجوری تابلو صایع میشن سهمیه این که کم کم همه معلوم میشن

سوای اینکه یسریاشون کرک و پشم کز خورده گوسفند دارن یا چادر فاطی کماندو ای

خب راه اینو بستن دیگه از پارسال فکر کنم
بالاترین منطقه سه سال پایان تحصیل
البته هنوزم بازه با توجه به اینکه اساتید برتر اصلا کلاساشون‌ انلاینه
خب از دهم بری هم اوکیه

یه شیتیل به مدیر میدی من بچم نیاد مدرسه

شاید باورت نشه
سه تیغ و آرایش خلیجی با ۲۵ درصد دیدم

خیر، باید حذف شن، الان که همه دارن کلاسای انلاین شرکت میکنن، اکثر نزدیک به کل، بورسیه تحصیلی برای افراد با وسع مالی پایین تر در نظر میگیرن، ازمون کانون و ال و بل هم همه جا هست، بورسیه هم دارن اونا هم
با شرایطی که از چند سال پیش ایجاد شده، واقعا تفاوتی توی اموزش نیست به نظرم، هر چند شااااید خیلی سال ها قبل( از ۹۵ ب قبل مثلا) میشد یکم سهمیه مناطق رو منطقی دونست
افرادی هستن که مجبورن چند ماه صبر کنن تا پول بسته اینترنت جور بشه که بعد همون کلاس و آزمون رو از نت دانلود کنن .
هرچی بگید بازم تفاوت بسیار زیادی تو مناطق وجود داره .. طرف تو یه نقطه محروم که پسرا از 12 سالگی کارگری میکنن و دخترا شوهر داره ادامه تحصیل میده . اگه پولی برای کلاس آنلاین بخواد بهش میگن خودت درار ما نمیدیم .

تازه اگر یک فرد سهمیه ای خودش بتونه یک رشته رو بیاره تو سهمیه منطقه حسابش میکنن نه ایثارگری

برای همین مثلا با رتبه های خیلی پرت برای کامپ شریف همچنان میشه کامپ شریف اورد با سهمیه
اره ولی زرنگ بازی دانشگاه ها که جدیدا مد شده بعد از برنامه ۶ ام اونایی ک با سهمیه منطقه هم میارن تو سیستم برا دریافت سرانه ایثارگری محسوب میشن یعنی حتی با رتبه خودشون هم قبول شده باشن سرانه مالی دولتی رو دانشگاه ها میگیره از دولت

ریاضی ۱ امیرکبیر ورودی ۴۰۳ خیلی اسون گرفتن میانگین شد ۱۴

همینو یسریایی افتادن که سهمیه ای بودن و من یکیشون رو میدونم

تا الان ۲ بار ریاضی۱ افتاده
یبار ریاضی۲
دوبار فیزیک ۱

رتبشم ۳۲۰۰ منطقه ۱ پردیس کامپ امیرکبیر

باشه، سهمیه ورود به دانشگاه رو حذف کنیم. کنکور هم یک سهمیه دولتیه. دولت تضمین میکنه تعداد محدودی از نفرات برتر کنکور وارد دانشگاه های دولتی بشن. این بخشی از سیستم آموزش همگانی، عدالت آموزشی و اجتماعیه. یعنی کنکور هم برچیده شه؟ دانشگاه های دولتی چطور؟ افرادی که پدر یا مادر یا هردو رو بر اثر خسارات غیرقابل پیشگیری (جنگ) یا خسارات حین خدمت (نیروی نظامی مدافع ملت) از دست میدن، با کارت و پول میتونن برن دانشگاه خصوصی؟ یا پول کلاس کنکور بدن؟

به نظر من بهترین غربالگری برای سیستم فعلی کشورمون کنکوره،کنکور نمیشه حذف شه
اما خود داستان کنکور بی عدالتی کم نداره اینکه همه جا امکانات آموزشی یکسانی ندارن یا باید سعی کنن امکانات تحصیلی همه جا یکسان باشه که نمیشه یا اینکه همین از سهمیه ی مناطق استفاده شه

Back
بالا