• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سهمیۀ کنکور - عدالت آموزشی یا اجحاف آموزشی

یه سوال
من به عنوان کسی که سهمیه داره و هنوز کنکور نداده چیکار میتونم بکنم؟
من دوست ندارم جای کسی که از من بهتر بوده رو بگیرم و میخوام هر کس بر حسب توانایی ها و تلاشش در دانشگاه پذیرفته بشه.
ولی خب اگه من از سهمیه ام استفاده نکنم یکی دیگه که از من نالایق تره جای من رو میگیره.

من جدی فکر می‌کردم سهمیه هیئت علمی رو برداشتن، اینم خنده داره چون کسی مامان باباش درس خوندن اون بیاد دانشگاه خفن درس بخونه.:))
من ۲ تاشون رو میشناسم
یکی دفتر مامانشو کرده بود اتاق دیت با دوست دخترش
اون یکی همون دانشکده باباشه هنوز بی پی پاس نکرده بعد ۳ ترم

یعنی حتی تو اون ۱۹ سال هم یبار با باباش دوتایی نشستن یه کد بزنن

اونا که حتی از جانباز هم مفت تره

طرف حتی دغدغه اینو نداره کجا میخواد قبول شه

تو دیلیش میاد مینویسه من بچه بودم همیشه میدونستم یروزی قراره بیام این دانشکده:/
اینهایی که من دیدم فکر کنم حتی کنکور هم ندادن که اصلا دغدغه "قبول شدن" داشته باشن :‌)

• پوکرفیس
امتیازات: Sina
یه سوال
من دوست ندارم جای کسی که از من بهتر بوده رو بگیرم و میخوام هر کس بر حسب توانایی ها و تلاشش در دانشگاه پذیرفته بشه.
ولی خب اگه من از سهمیه ام استفاده نکنم یکی دیگه که از من نالایق تره جای من رو میگیره.
این هم موضوع عجیبی شده
کسی از سهمیه استفاده نکنه نفر پشت سرش وارد میشه
چرا که ۲۵+۵ درصد از ظرفیت ثابت برای سهمیه ای ها هست

هرچیزی باید سرجای خودش بش پرداخته بشه.
نیروی نظامی کشورت باید اونقدر به افرادی که میخواد استخدام کنه شرایط خوبی پیشنهاد بده که خود فرد راغب به استخدام بشه.
ایضا هیئت علمی. ایضا هر جای دیگه ای.
میخوای خیلی حال اضافه بدی؟ اوکی یسری مشوق اقتصادی هم بذار(که ذیل همون صحبت بالا قابل حله)
اما اینکه بیای این رو جای دیگه بخوای جبران کنی و سهمیه کنکور بدی و .. فقط باعث میشه آدم ها حس بی عدالتی بگیرن و از همون جامعه ی هدف اولیه هم بدشون بیاد.
هیچ نوعی از سهمیه ی تحصیلی کارآمد نیست.

یه سوال
بحث اینه اونی که از نالایق تر باشه میره و شوت میشه بیرون احتمالا
ولی اونی که لایق بوده از بیخ نمیرسه
و اینکه متاسفانه سهمیه ای ها درصد ثابتی از صندلی ها رو دارن تعداد مهم نیست

اصلا من کاری ندارم

بحث ورود هست

تو میگی اوکی اینا ورود کردن حالا از همه دوباره ازمون بگیریم

و میگی اگر حس میکنید لیاقت بودن تو اینجا رو داشتید پس منطقا میتونید از پسش بر بیاید و اینها

خیر
یبار کنکور دادن
تموم.
اینکه بخوای برگردی ب کنکور در رابطه با دانشگاه بنظرم حرکت جالبی نمیتونه باشه

اگر میخوای اصلاحات اموزشی کنی! و جامعه علمی ارتقا بدی فارغ از اینکه خودمون رو دانشجو حساب کنیم راه حلش همون سیستمی ک گفتم
یا همه رو بندازی بیرون بر اساس یه فیلتر جدیدی ورودی بگیری
یا صرف شرایط فعلی و بر اساس دروس فعلی از همه ازمون بگیری و همه رو غربال کنی نه یه عده خاص
چون ممکنه تو همون مناطق یکی باشه ک شانسی زده باشه و یا تقلب کرده باشه و صندلی خریده باشه و....
بخوای فقط یقه یه عده رو بگیری ک نمیشه همونجوری ک میگی مناطق همه با علم خودشون اومدن و همین افرادم ممکنه جز شون باشن
تو سهمیه ای ها هم میتونن افرادی باشن که با رتبه خودشون قبول شدن

من همین که از این به بعد تو مقاطع بالاتر مثل آزمون ارشد و دکترا و تخصص نتونن استفاده کنن و برای استخدام و طرح مثل بقیه باشن دلم خنک میشه
چون به هر حال درسای اون رشته رو پاس شدن نمیشه مدرکشونو باطل کرد یا بگن از اول باید بگذرونید ولی میشه مثلاً حداقل برای اونایی که هنوز محصلن نمره پاسی رو 13 گذاشت یا برای آزمون های جامع تو رشته های علوم پزشکی حداقل قبولیشون بالاتر باشه

اونا که حتی از جانباز هم مفت تره
اون معمولا رشته رو خودش اورده
ولی سهمیه ۲۵ درصد رشته رو هم با سهمیه قبول شده و بعد هم میره تهران بنیاد شهید نامه میگیره همون ترم اول منتقل میشه
طرف قبول شده بوده زاهدان با رتبه بالای ۱۰۰ هزار کشوری بعد از طریق بنیاد اومده شیراز

یه سوال
استفاده نکن🙏
درسته در هر حال اون حق خوری انجام میشه
ولی خب خیلی فرقشه که خودت خورده باشی یا نه

من فکر میکنم هیچوقت نمیشه کسی که برای دفاع از کشورش (یا هرچیزی که فداکاری و برای کمک به بقیه حساب میشه) کشته میشه رو با کشته شدن بر اثر حادثه یکی دونست.
و فکر میکنم خیلی خوبه اگه برای مورد اول یسری کمک فراهم کرد.
ولی اینجوری غلطه. مثلا باید بجای سهمیه قبولی دانشگاه، یسری کلاس کنکور، امکانات تحصیلی یا همچین چیزی براشون فراهم کرد. (یا حتی کمک مالی، یا هرچی.)
چون معلومه که خب مثلا فرزند اون آدم قسمت زیادی از زندگیش بخاطر کشته شدن پدرش مختل شده و حق داره کمک دریافت کنه. اما منطقی نیست که بدون داشتن سطح علمی یه دانشگاهی -فقط چون پدرش رو از دست داده- راهش بدن اونجا.
درباره سهمیه منطقه سه و اینا هم همین فکرو میکنم. نباید مستقیما توی کنکور لحاظ بشه، صرفا یسری امکانات و بورسیه اضافه داشته باشن.
یه سئوال زندگی کسی که پدرش تو تصادف میمیره مختل نمیشه؟مخالفت نمیخوام بکنم با حرفت فقط میخوام نظرتو راجب این بدونم

به نظرم برا اونایی که قبلا استفاده کردن کنار کد نظام پزشکی و مهندسی و...یه کلمه بنویسن( سهمیه جانبازان و هیات علمی) خیلی از مسائل حل میشه....
ما که چیزی نمیگیم...استفاده کردن،خرشون از پل گذشته چرا خجالت میکشن...تو بنویس من پزشک سهمیه ای هستم...مردم خودشون انتخاب میکنن...تو اگه سهمیه ای هستی و مدعی هستی کارت خوبه دلیلی نداره بترسی...کار و حرفه تو داری

نیروی نظامی کشورت باید اونقدر به افرادی که میخواد استخدام کنه شرایط خوبی پیشنهاد بده که خود فرد راغب به استخدام بشه.
میخوای خیلی حال اضافه بدی؟ اوکی یسری مشوق اقتصادی هم بذار(که ذیل همون صحبت بالا قابل حله)
اما اینکه بیای این رو جای دیگه بخوای جبران کنی و سهمیه کنکور بدی و .. فقط باعث میشه آدم ها حس بی عدالتی بگیرن و از همون جامعه ی هدف اولیه هم بدشون بیاد.
وقتی جاهای محروم‌تر رو ندیدین نمیشه این حرف که هیچ سهمیه‌ی تحصیلی‌ای کارآمد نیست رو انقدر راحت بیان کنین

برادر من
جدا از پارتی بازی های شخصی
بنیاد شهید
شخصا
واضحا
و به سادگی
فشار وارد می‌کنی
و هزار تا بند بساط از ازمون مجدد و هزار تا کوفت دیگه براشون‌ برگزار میشه
میگم این بند و بساط ها کلا باید جمع شه
که فقط یه مورد از اختیارات خاص معاون اموزشیه
کلا چیزی بنام اختیارات خاص ب کسی ندیم ک قانون رو بپیچونه

به نظرم برا اونایی که قبلا استفاده کردن کنار کد نظام پزشکی و مهندسی و...یه کلمه بنویسن( سهمیه جانبازان و هیات علمی) خیلی از مسائل حل میشه....
ما که چیزی نمیگیم...استفاده کردن،خرشون از پل گذشته چرا خجالت میکشن...تو بنویس من پزشک سهمیه ای هستم...مردم خودشون انتخاب میکنن...تو اگه سهمیه ای هستی و مدعی هستی کارت خوبه دلیلی نداره بترسی...کار و حرفه تو داری
خب بیکار میشن
دکتر با پروانه طبابت سهمیه ای و مهندس با پروانه نظام مهندسی سهمیه ای و کی استخدام میکنه بعد اینا؟
همه میرن سراغ اونی که بدون سهمیه مدرک گرفته چون واقعا براش زحمت کشیده و خون دل خورده

اینکه بخوای برگردی ب کنکور در رابطه با دانشگاه بنظرم حرکت جالبی نمیتونه باشه

اگر میخوای اصلاحات اموزشی کنی! و جامعه علمی ارتقا بدی فارغ از اینکه خودمون رو دانشجو حساب کنیم راه حلش همون سیستمی ک گفتم
یا همه رو بندازی بیرون بر اساس یه فیلتر جدیدی ورودی بگیری
یا صرف شرایط فعلی و بر اساس دروس فعلی از همه ازمون بگیری و همه رو غربال کنی نه یه عده خاص
چون ممکنه تو همون مناطق یکی باشه ک شانسی زده باشه و یا تقلب کرده باشه و صندلی خریده باشه و....
بخوای فقط یقه یه عده رو بگیری ک نمیشه همونجوری ک میگی مناطق همه با علم خودشون اومدن و همین افرادم ممکنه جز شون باشن
تو سهمیه ای ها هم میتونن افرادی باشن که با رتبه خودشون قبول شدن
داداش اساس سهمیه از بیخ غلطه تو بستی رو شانس و احتمال؟

ممکنه یکی اینکارو کرده باشه ولی اینا قطعا اینکارو کردن

وقتی جاهای محروم‌تر رو ندیدین نمیشه این حرف که هیچ سهمیه‌ی تحصیلی‌ای کارآمد نیست رو انقدر راحت بیان کنین
اتفاقا چون اینجاها رو دیدم و میدونم شدت مرکزگرایی فعلی کشور رو میتونم قوی تر این حرف رو بزنم. مردم مرزنشین یا سایر مناطق محروم حق این رو دارن که رسیدگی جدی تری به محل زندگیشون صورت بگیره به جای اینکه یک سهمیه ی تحصیلی بهشون اختصاص داده بشه.
راه حل کارآمدی نیست، راه حل کوتاه مدتیه که دهن مردم اونجا رو ببنده صرفا.

خب بیکار میشن
دکتر با پروانه طبابت سهمیه ای و مهندس با پروانه نظام مهندسی سهمیه ای و کی استخدام میکنه بعد اینا؟
همه میرن سراغ اونی که بدون سهمیه مدرک گرفته چون واقعا براش زحمت کشیده و خون دل خورده
ببین بعیده
احتمالا اینا حقوق کمتری می‌گیرن
و سیستم با همین نحو پیش بره باز هم میرن سرکار

مثال بارز تره تو حوزه ی من اینه که کسی که شیمی خونده حقوقش کمتره چون برچسب دکتر روش نیست
و کارخونه دارا ترجیحشون استفاده از شیمیسته تا داروساز

همون مشوق افتصادی شم تو مسئله تامین منابع براش جای بحث داره
خصوصی سازی و بورسیه تحصیلی
و خصوصی سازی و وام های درمانی بهترین گزینه اصلاح سیستم اموزشی و سیستم درمانی ما بوده

Back
بالا