استفاده از AI برای خلق‌ هنر

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1401
خب احتمالا همتون در جریان این موج شدید تولید عکس های استودیو جیبلی هستید.

یه بحثی که الان توی فضای مجازی شکل گرفته،اینه که نباید با این موج پیش بریم چون هایائو میازاکی صراحتا اعلام کرده با این شکل تکنولوژی مخالفه و این شکل تکنولوژی زندگی نداره.

نظر شما در این باره چیه؟آیا اخلاقا درسته با AI هنر خلق کنیم؟آیا محصول تولیدی الزاما هنر‌ محسوب می شه؟

علی‌الحساب این دو نظر از دو کانال تلگرامی رو یک نگاه بیندازید. نظر خود من تلفیقی از جفت این‌هاست.

۱. بیگانه:
من درکل نه طرفدار انیمه‌ام، نه انیمه می‌بینم، نه دلخوشی ازش دارم ولی چیزی که دررابطه با میازاکی داره اتفاق می‌افته برای من یه کیس استادی کامل از dehumanize کردن انسان و هنرشه. به عبارتی آدم‌ها هنر و سبک و رضایت فرد رو کاملا از فرد جدا کردن و درحال استفاده ازش هستند و دیگه خیلی اهمیتی نداره فرد چه حسی بهش دست می‌ده یا چطوری باهاش سر می‌کنه یا موافقت داره یا نه. این اقدام، کاملا انسان‌زدایی کردن از یک اثر هنریه. فرقش چیه؟ فرقش اینه وقتی هنرمند چیزی رو تولید می‌کنه، در درونش جوشیده. وقتی بات با یک خط پرامپت چیزی رو تولید می‌کنه، در درونش چیزی نجوشیده. در نهایت تصویر یکسانه. درنهایت شاید حتی بات بهتر، سریع‌تر و دقیق‌تر انجامش بده اما تهی از روح انسانیه. تهی از آنچه که درون انسان می‌جوشه تا اثری رو خلق کنه. و خب می‌شه دید چطور آدم‌‌ها می‌تونن اثرت رو دوست‌داشته باشن حتی شیفته‌اش باشن اما شخص تو براشون کاملا بی‌اهمیت باشه. من رو یاد جاودانگی کوندرا میندازه. یاد گوته‌ای که کوندرا خلق می‌کنه، می‌کشه و نابود می‌کنه. چرا که انسانیت رو ازش تهی می‌کنه.
۲. Anarchonomy:
حالا که هوش مصنوعی میتونه صحنه‌های مشابه انیمه‌های استودیو جیبلی تولید کنه به این صحنه معروف اشاره می‌کنند که ساختش ۱۵ ماه طول کشیده و میگن زحمت و ممارستی که هنرمندان برای چنین کاری به خرج دادن هیچوقت با هوش مصنوعی جایگزین‌شدنی نیست!
حتی قبل ازینکه پرفرمنس هوش‌مصنوعی به اینجایی که الان هست برسه، و استاد میازاکی خروجی‌ها رو دید و گفت «این توهین به اصل زندگیه» (که این جمله‌ش رو دست گرفتن و ول‌کن هم نیستن)، گفتم به کت شلوار استاد نگاه کنید. چی می‌بینید؟ پارچه‌ای می‌بینید که از صفر تا صدش با دستگاه‌های تمام خودکار تولید شده. در حالی که ژاپن یه تاریخ غنی از هنرمندانی داشت که ظریف‌ترین پارچه‌ها رو با دست می‌بافتند. چی شدن اون‌ها؟ چرا برای اون‌ها سوگواری نکردید؟
مسئله فقط این نیست که هنرمندی که شغلش در معرض منقرض شدنه، نمیتونه برای ما تعیین کنه که آینده چه شکلی باشه. بلکه خود اون هنرمند هم در زندگی شخصیش، بارها با کیف پولش به ماشین و کامپیوتر رأی داده! (هربار که به جای فرش دستی، فرش ماشینی میخری، به ماشین رأی میدی).
اگه ناراحتی که ۱۵ ماه زحمت انسانی به ۱۵ ثانیه کاهش پیدا کرده، دغدغه‌ت انسان نیست.

بنظر من که به شرکت آسیب زیادی زده.
با این کار شرکتی که توی ۲۴ سال اخیر تنها راه درآمدش رو ازدست می‌ده.
با اینکار ممکنه خیلی ها بیکار شن و...
و شاید AI بتونه سریع درست کنه اما هیچی جای اصلی‌ش رو نمی‌گیره.
و البته که ChatGPT تا به الان قوانین جیبلی رو نقض کرده و احتمالا ازش شکایت کنه.
با اینکار کلی اتفاق می‌افته که یکی‌ش اینه
با هر پیام به هوش‌مصنوعی ۴.۳۲ گرم گاز CO2 درست می‌شه که با این وضع خطرناکه (۱۱٬۵۷۴ پیام در دقیقه ). ( برای تصویر حدودا بین ۱۴ تا ۲۰ گرم تولید می‌شه!)
با اینکار هم داریم به هنرمندها آسیب می‌زنیم هم به خودمون.

Back
بالا