AI استفاده از AI برای خلق‌ هنر

ارسال‌ها
8
امتیاز
270
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1401
خب احتمالا همتون در جریان این موج شدید تولید عکس های استودیو جیبلی هستید.

یه بحثی که الان توی فضای مجازی شکل گرفته،اینه که نباید با این موج پیش بریم چون هایائو میازاکی صراحتا اعلام کرده با این شکل تکنولوژی مخالفه و این شکل تکنولوژی زندگی نداره.


نظر شما در این باره چیه؟آیا اخلاقا درسته با AI هنر خلق کنیم؟آیا محصول تولیدی الزاما هنر‌ محسوب می شه؟
 
علی‌الحساب این دو نظر از دو کانال تلگرامی رو یک نگاه بیندازید. نظر خود من تلفیقی از جفت این‌هاست.

۱. بیگانه:
من درکل نه طرفدار انیمه‌ام، نه انیمه می‌بینم، نه دلخوشی ازش دارم ولی چیزی که دررابطه با میازاکی داره اتفاق می‌افته برای من یه کیس استادی کامل از dehumanize کردن انسان و هنرشه. به عبارتی آدم‌ها هنر و سبک و رضایت فرد رو کاملا از فرد جدا کردن و درحال استفاده ازش هستند و دیگه خیلی اهمیتی نداره فرد چه حسی بهش دست می‌ده یا چطوری باهاش سر می‌کنه یا موافقت داره یا نه. این اقدام، کاملا انسان‌زدایی کردن از یک اثر هنریه. فرقش چیه؟ فرقش اینه وقتی هنرمند چیزی رو تولید می‌کنه، در درونش جوشیده. وقتی بات با یک خط پرامپت چیزی رو تولید می‌کنه، در درونش چیزی نجوشیده. در نهایت تصویر یکسانه. درنهایت شاید حتی بات بهتر، سریع‌تر و دقیق‌تر انجامش بده اما تهی از روح انسانیه. تهی از آنچه که درون انسان می‌جوشه تا اثری رو خلق کنه. و خب می‌شه دید چطور آدم‌‌ها می‌تونن اثرت رو دوست‌داشته باشن حتی شیفته‌اش باشن اما شخص تو براشون کاملا بی‌اهمیت باشه. من رو یاد جاودانگی کوندرا میندازه. یاد گوته‌ای که کوندرا خلق می‌کنه، می‌کشه و نابود می‌کنه. چرا که انسانیت رو ازش تهی می‌کنه.
۲. Anarchonomy:
حالا که هوش مصنوعی میتونه صحنه‌های مشابه انیمه‌های استودیو جیبلی تولید کنه به این صحنه معروف اشاره می‌کنند که ساختش ۱۵ ماه طول کشیده و میگن زحمت و ممارستی که هنرمندان برای چنین کاری به خرج دادن هیچوقت با هوش مصنوعی جایگزین‌شدنی نیست!
حتی قبل ازینکه پرفرمنس هوش‌مصنوعی به اینجایی که الان هست برسه، و استاد میازاکی خروجی‌ها رو دید و گفت «این توهین به اصل زندگیه» (که این جمله‌ش رو دست گرفتن و ول‌کن هم نیستن)، گفتم به کت شلوار استاد نگاه کنید. چی می‌بینید؟ پارچه‌ای می‌بینید که از صفر تا صدش با دستگاه‌های تمام خودکار تولید شده. در حالی که ژاپن یه تاریخ غنی از هنرمندانی داشت که ظریف‌ترین پارچه‌ها رو با دست می‌بافتند. چی شدن اون‌ها؟ چرا برای اون‌ها سوگواری نکردید؟
مسئله فقط این نیست که هنرمندی که شغلش در معرض منقرض شدنه، نمیتونه برای ما تعیین کنه که آینده چه شکلی باشه. بلکه خود اون هنرمند هم در زندگی شخصیش، بارها با کیف پولش به ماشین و کامپیوتر رأی داده! (هربار که به جای فرش دستی، فرش ماشینی میخری، به ماشین رأی میدی).
اگه ناراحتی که ۱۵ ماه زحمت انسانی به ۱۵ ثانیه کاهش پیدا کرده، دغدغه‌ت انسان نیست.
 
بنظر من که به شرکت آسیب زیادی زده.
با این کار شرکتی که توی ۲۴ سال اخیر تنها راه درآمدش رو ازدست می‌ده.
با اینکار ممکنه خیلی ها بیکار شن و...
و شاید AI بتونه سریع درست کنه اما هیچی جای اصلی‌ش رو نمی‌گیره.
و البته که ChatGPT تا به الان قوانین جیبلی رو نقض کرده و احتمالا ازش شکایت کنه.
با اینکار کلی اتفاق می‌افته که یکی‌ش اینه
با هر پیام به هوش‌مصنوعی ۴.۳۲ گرم گاز CO2 درست می‌شه که با این وضع خطرناکه (۱۱٬۵۷۴ پیام در دقیقه ). ( برای تصویر حدودا بین ۱۴ تا ۲۰ گرم تولید می‌شه!)
با اینکار هم داریم به هنرمندها آسیب می‌زنیم هم به خودمون.
 
موضوع استفادهٔ غیرضروری از Ai و آسیب‌هاش یه طرف (که فقط به این موضوع محدود نمی‌شه)، بحث غیراخلاقی بودن کار هم یه طرف دیگه، یه مورد دیگری که پیش اومده اینه که شخصیت‌های انیمه‌های این استودیو واقعاً خاص بودن. آریتی، پونیو، چیهیرو، توتورو، کیکی، مارنی و... صرفاً یک عکس نبودن برای منی که از بچگی می‌دیدم‌شون؛ اینا یه سری قهرمان بودن که طی ماجراجویی‌های خاص و جالبی، تغییرات بزرگی توی شخصیت‌هاشون به وجود اومد و پیشرفت بزرگی داشتن یا حالا لزوماً هم پیشرفت نکردن ولی میگم یک "مسیر" اونجا طی شده بود و شخصیت‌ها "روح" داشتن و خب فکر می‌کنم منم اگه جای میازاکی بودم راضی نمی‌شدم با سبک من یک سری شخصیت زیباتر و باکیفیت‌تر، با سرعت بیشتر و زحمت کمتری خلق بشند که قصه‌شون رو کسی نمی‌دونه و "نماد" نیستن، چون کارِ اون کارگردان قصه‌گویی با نمادها بود. من خیلی این عکس‌های Ai رو می‌بینم توی پینترست که زیرشون یه عالمه کامنت هست و می‌پرسن این مربوط به کدوم انیمه‌ست؟ دیگه این نکته رو هم گفتم مدنظر داشته باشیم :‌"
 
یه چیزی که به نظرم در نظر گرفته نمی شه اینه که به‌احتمال زیادی انیماتور استودیو جیبلی میومد مارو می کشید کارش بهتر از open ai بود.
خیلی به نظرم نزدیک به این قضیه مثال فرش ماشینی و فرش دستباف هست.فرش ماشینی بیشتر خرید و فروش می شه ولی ارزش بسیار کمتری داره.فارغ از بعد اخلاقی قضیه،به نظرم گسترش همچین ابزاری روی انیماتور غیر حرفه ای تاثیر داره و اونو از دور خارج می کنه و یا برای موندن توی این دنیا محبورش می کنه کارشو بهتر کنه.ولی روی انیماتور حرفه ای و کسی که توی اون استودیو کار می کنه تاثیری نداره و همچین ابزاری رو اگر ازش انیماتور های اونجا کمک بگیرن شاید کارشون هم بهتر بشه.و البته استودیو جیبلی رو فقط انیماتور هاش استودیو جیبلی نکردن که الان با این کار open ai بگیم عه کار خاصی نمی کردن اصلا و زحمتی نمی ذاشتن.

و خب چه بخوایم چه نخوایم اومدن ai روی همه ی مشاغل تاثیرمی ذاره.از مهندس نرم افزارش گرفته تا مترجمش.خیلی بعید نیست تا چند سال آینده شغلی مثل ترجمه شکل فعلیشو نداشته باشه و یه کاری مثل ترجمه ی ادبی رم بتونه حتی open ai انجام بده.(یکی از ابتدایی ترین تسک های پردازش زبان طبیعی ترجمه ماشینیه).به هر صورت جلوی گسترش این رو نمی شه گرفت و به نظرم به جای نفرت ورزی بهش بهتره ازش کمک گرفت برای بهتر کردن کارمون.


*درباره شکایتم اگر open ai بتونه ثابت کنه نیومده از فیلمای میازاکی استفاده کنه برای تولید عکسا ،خیلی استودیو جیبلی شانسی واسه شکایت کردن نداره‌.
 
Back
بالا