• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

AI معرفی سرویس‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی هست که دقت خوبی توی در اوردن چندتا مطلب از یک فایل داشته باشه و توی این شرایط اینترنت کار کنه؟!

من باب ح.ب ای که نوشتم، این یک لیست از هوش مصنوعی+ سایت هایی هست که توی آکادمیا بدرد میخورن:
ابزارهای هوش مصنوعی در پژوهش: ChatGPT، Perplexity.ai، Grammarly
مدیریت مرجع‌دهی: Zotero، EndNote، Mendeley

Perplexity.ai: موتور جستجوی پیشرفته که از وب تمام اطلاعات را جمع‌ آوری کرده و پاسخ ساختاریافته میدهد و منابع را نشان میدهد. تصاویر مناسب هم در کنار پاسخ دارد. اگر در بخش academic سوال بپرسیم، پاسخ کاملا آکادمیک از روی مقالات دریافت میکنیم.
Grammarly: میتوانیم افزونه آن را به گوگل اضافه کنیم و وقتی فایل را در Grammarly آپلود کنیم، مشکلات گرامری متن را خط به خط برطرف میکند و در سمت راست پیشنهاد متنی جدید میدهد. باید حتماً متن را بخوانیم تا منظور متن تغییر نکرده باشد، زیرا ممکن است متن اولیه از پیشنهاد صحیح‌تر باشد.
Trinka: این ابزار تصحیح گرامر، سه هزار خطای گرامری و نگارشی را مشخص می‌کند. از قسمت new file فایل خود را آپلود میکنیم. در قسمت grammar خط به خط اشکالات گرامری را نشان میدهد. در قسمت paraphrase جمله به جمله میگوید به جای جمله اصلی چه جمله پیشنهادی وجود دارد؛ بدون تغییر محتوای متن. این بخش برای نوشتن مقاله کمک میکند که متن به زبان خودمان نوشته شود و جملات تکراری نباشد.
Scholarcy: برای خلاصه‌ سازی مقاله استفاده میشود. خوانش مقاله بسیار ساده شده و در زمان کوتاه انجام میشود. خلاصه هر بخش مقاله را ارایه میدهد. در بخش Dig deeper، سوال پژوهشی ما راجع به مقاله پاسخ داده میشود، اما سوال باید به انگلیسی نوشته شود. این ابزار افزایش سرعت و دقت خوانش را به همراه دارد. یک library هم دارد که میتوانیم مقالات را در آن ذخیره کنیم.
Scispace: مقاله‌ خوانی را راحت می‌کند و شبیه به یک word عمل می‌کند. ابزار paraphraser هم دارد.
Connected Papers: اگر DOI یا عنوان مقاله یا نام نویسنده را در آن جستجو کنیم، می‌توانیم مقاله مد نظر و مقالات مرتبط را پیدا کنیم و هرچه رنگ دایره‌ها پررنگ‌تر باشد، سال انتشار مقاله به‌روزتر است.
Piktochart: رایگان است و برای ساخت تصاویر، چارت‌ها و پاورپوینت کمک میکند.
Canva: برای ساخت پاورپوینت کاربرد دارد.
Notebooklm: ابزاری کاربردی و قوی، به ویژه برای تولید محتوا و ساخت تصویر است و به زبان فارسی نیز مسلط است.
Grok: بسیار مناسب برای کدنویسی و دارای داده‌ های به‌ روز و زنده.

اگر می‌خواید ریسرچ انجام بدید، ابزاری که باهاش این کار رو انجام می‌دید باید توانایی کارهای agentic رو داشته باشه. حالا کدوم یکی از مدل‌ها خوبن؟ من خودم دیپ‌ریسرچ چت‌گپت رو خیلی دوست دارم. توی نسخه پرو بهتون یه ویژگی agent mode هم می‌ده که اگر از اون استفاده کنید دستش بازتره و درواقع یه محیط میاره بالا و از ابزارهای متنوع برای سرچ کردن،‌ اجرا کردن تحلیل‌ها و غیره استفاده می‌کنه. کار جالب‌تری که می‌تونید انجام بدید استفاده کردن از ایجنت‌های کد زدنه. مثلا claude code یا همین جمنای. چون این‌ها برای کد زدن بهینه شدن، برای گشتن توی عجیب‌ترین جاهای اینترنت و پیدا کردن راه‌حل‌های مختلف هم بهینه شدن. و درواقع همین‌ها هستن که چون جدید و بروزن راحت‌تر می‌تونن به شما کمک کنن تا ابزارهایی که مختصا برای اینکار ساخته شدن. ترکیبی استفاده کردن ازشون هم خب خیلی محبوب شده. مثلا شما یه اشتراک cursor.com بخری و بگی از این سه مدل استفاده کن برای گشتن درمورد فلان موضوع، احتمالا قراره نتیجه خیلی خوبی بهتون بده.

اگر می‌خواید ریسرچ انجام بدید، ابزاری که باهاش این کار رو انجام می‌دید باید توانایی کارهای agentic رو داشته باشه. حالا کدوم یکی از مدل‌ها خوبن؟ من خودم دیپ‌ریسرچ چت‌گپت رو خیلی دوست دارم. توی نسخه پرو بهتون یه ویژگی agent mode هم می‌ده که اگر از اون استفاده کنید دستش بازتره و درواقع یه محیط میاره بالا و از ابزارهای متنوع برای سرچ کردن،‌ اجرا کردن تحلیل‌ها و غیره استفاده می‌کنه. کار جالب‌تری که می‌تونید انجام بدید استفاده کردن از ایجنت‌های کد زدنه. مثلا claude code یا همین جمنای. چون این‌ها برای کد زدن بهینه شدن، برای گشتن توی عجیب‌ترین جاهای اینترنت و پیدا کردن راه‌حل‌های مختلف هم بهینه شدن. و درواقع همین‌ها هستن که چون جدید و بروزن راحت‌تر می‌تونن به شما کمک کنن تا ابزارهایی که مختصا برای اینکار ساخته شدن. ترکیبی استفاده کردن ازشون هم خب خیلی محبوب شده. مثلا شما یه اشتراک cursor.com بخری و بگی از این سه مدل استفاده کن برای گشتن درمورد فلان موضوع، احتمالا قراره نتیجه خیلی خوبی بهتون بده.
و ابزارهایی این چنینی می‌تونن خیلی راحت به mcpهای مختلف وصل بشن و از طریق این mcpها با سایر ابزارهایی که به صورت پیش‌فرض از هوش مصنوعی پشتیبانی نمی‌کنن ارتباط برقرار کنن. مثلا یه نمونه معروفش وصل کردن claude به blender برای طراحی‌ سه‌بعدی بود.

تریدیفای سرویسای خوبی رو ارائه میداد ولی الان کار نمیکنن مشابهش ایرانی رو میشناسین ک تبدیل متن به ویدیو کنه؟

Back
بالا