• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

کدوم اخبار و روایت؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Samandoon :D
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
نام مرکز سمپاد
فرزانگان زینب
شهر
ری
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
تحصیلات تکمیلی در علوم پایه‌ی زن‌جان :)
رشته دانشگاه
فیزیک
تاپیک شاید باید منتقل بشه به یه انجمن دیگه!

یه مقدار بحث کنیم در مورد سواد رسانه‌ای
و این که چطور اخبار راست و دروغ رو از هم تشخیص بدیم وقتی هیچ خبرگزاری‌ای صد در صد صادق نیست!
در مورد تکنیک‌های باورپذیرسازی اخبار دروغ هم اگه می‌دونید بگید

یکی از موارد بررسی منبعه

مثلن آب و برق مجانی خمینی!

اسپم ندین
صحبت کنید
مستقیم حرفتون رو با دلیل بزنید

• لایک
امتیازات: Mojo
تاپیک شاید باید منتقل بشه به یه انجمن دیگه!

یه مقدار بحث کنیم در مورد سواد رسانه‌ای
و این که چطور اخبار راست و دروغ رو از هم تشخیص بدیم وقتی هیچ خبرگزاری‌ای صد در صد صادق نیست!
برای تصاویری که توسط نانوبنانا درست شده یه امضاءی اضافه میکنن که قابل تشخیص باشه.
می‌شه داد بهش که ببینه هوش مصنوعیه یا نه.

روایت فقط روایت کشته‌سازی توسط تروریست‌های مسلح و مزدور

جای حرف انداختن و دعوا نیست این تاپیک
با دلیل حرف بزنید

برای تصاویری که توسط نانوبنانا درست شده یه امضاءی اضافه میکنن که قابل تشخیص باشه.
می‌شه داد بهش که ببینه هوش مصنوعیه یا نه.
لینکشو نتا اوکی شد می‌ذارم اینجا هرعکسی دیدید بهش بدید.
فکرکنم ویدیو و صوت هم اضافه میشه.

1. بررسی منبع
2. تطبیق با سایر رسانه ها
3. بررسی جزئیات با واقعیات معلوم از قبل
4. استفاده از یسری ابزار مثل فکت چکر
5. بررسی نیت و قصد اون رسانه از پخش خبر
6. معمولا خبرایی که از قبل وجود دارن ولی رو جزئیاتش یه لیبل خبر جدید و فلان میزنن هم توشون چرندیات زیاد داره
7. چک کردن بک‌سورس ها
و یسری چیز دیگه

اینا رو من انجام میدم

متن خیلی احساسی
من قبلن دیده بودم یکی که کارش این بود می‌گفت یه تکنیک دیگه جز متن احساسی، اضافه کردن دیتیل‌های ریز به روایته، مثل تاریخ دقیق، ساعت دقیق، مکان دقیق تو داستانه.

من قبلن دیده بودم یکی که کارش این بود می‌گفت یه تکنیک دیگه جز متن احساسی، اضافه کردن دیتیل‌های ریز به روایته، مثل تاریخ دقیق، ساعت دقیق، مکان دقیق تو داستانه.
بنظرم ایناهم ممکنه باشه مخصوصا مکان دقیق که خیلی باور پذیره

من با اصحاب رسانه‌هایی که خودم دنبال میکنم وقتی صحبت میکردم یسری چیزا میگفتن اینجا میگم خواستی بگو بیشتر راجبش بگم:
1. الگوهای شناختی رو میگفتن، مثلا خبر رو محدود میکنن به جماعتی که معتقدن آب و برق مجانیه و براساس رفتار و درک اون‌ها متن رو تغییر میدن
2. بحث تکرار رو دارن، مثلا 5 تا 6 تا رسانه همکار همزمان تیتر میزنن یه موضوعی رو
3. از شواهد بصری استفاده میکنن، یه نمودار دستکاری شده، یه بک‌سورس اشتباه و نامعتبر و..
4. الگوی روایت رو دارن که متن رو احساسی میکنن، دست میزارن رو نقطه ضعف جمع و این داستانا
5. یک پذیرش اجتماعی سوری واسه خودشون درست میکنن
مثلا من صاحب رسانه خبری x هستم، میام 100 تا ربات میسازم که پستام رو تایید کنن و تو سوشیال مدیاهای مختلف پخش کنن
و خب خبری که 100 نفر یهو شروع میکنن بهش بال و پر دادن حتما موضوع مهمیه دیگه؟
6. یسری اطلاعات مختصر میدن، مثلا به جای اینکه بگن قراره فلانی این کار رو انجام بده خیلیا باور نمیکنن میگن این چجوری لو رفته، میگن فلانی قراره به زودی یه کار مهم و سرنوشت ساز انجام بده و ذهن همه رو درگیر میکنن
7. فرمت رو تغییر میدن، یه رسانه انتخاب میکنن که مردم بیشتر اعتماد دارن بهش و تو زمین اون بازی میکنن
8. هویت و اعتماد واسه خودشون میسازن با تکیه بر افراد و مدارک و تاییدیه ها
9. یه پدیده رو بزرگ میکنن
مثلا میگن درزمان بحران انرژی خمینی مارو نجات داد فلان بسار
درصورتی که خمینی فقط گفت مجانیش میکنیم :)

من با اصحاب رسانه‌هایی که خودم دنبال میکنم وقتی صحبت میکردم یسری چیزا میگفتن اینجا میگم خواستی بگو بیشتر راجبش بگم:
1. الگوهای شناختی رو میگفتن، مثلا خبر رو محدود میکنن به جماعتی که معتقدن آب و برق مجانیه و براساس رفتار و درک اون‌ها متن رو تغییر میدن
3. از شواهد بصری استفاده میکنن، یه نمودار دستکاری شده، یه بک‌سورس اشتباه و نامعتبر و..
4. الگوی روایت رو دارن که متن رو احساسی میکنن، دست میزارن رو نقطه ضعف جمع و این داستانا
مثلا من صاحب رسانه خبری x هستم، میام 100 تا ربات میسازم که پستام رو تایید کنن و تو سوشیال مدیاهای مختلف پخش کنن
6. یسری اطلاعات مختصر میدن، مثلا به جای اینکه بگن قراره فلانی این کار رو انجام بده خیلیا باور نمیکنن میگن این چجوری لو رفته، میگن فلانی قراره به زودی یه کار مهم و سرنوشت ساز انجام بده و ذهن همه رو درگیر میکنن
7. فرمت رو تغییر میدن، یه رسانه انتخاب میکنن که مردم بیشتر اعتماد دارن بهش و تو زمین اون بازی میکنن
خیلی چیزهای دیگه هم میگفتن که بسته به رسانه‌هاشون متفاوت بود ولی اینا معمولا پای ثابت همگیشون بود

قطع اینترنت

پمپاژ احساسات به اخبار و روایت

ساخت خودی و غیرخودی و نسبت دادن مفاهیمی مانند بیگانه، دشمن، تروریست، مسلح، مزدور،تجزیه‌طلب به آن غیر خودی

همچنان قطع اینترنت

مظلوم نمایی و همچنان قطع اینترنت

و قطع اینترنت

نمایش پیروزی و شکست غیر خودی

یه تکنیک خیلی خوب هم اینه که کلی حرف درست بزنی تهش دروغ مورد نظرتو بگی

یه تکنیک خیلی خوب هم اینه که کلی حرف درست بزنی تهش دروغ مورد نظرتو بگی
معمولا خیلیا به صورت سرسری اول و آخر متن رو یه نگاه میندازن
اگر لابه‌لا بتونی بچپونیش بیشتر میره تو مغز مخاطب خاصت

معمولا خیلیا به صورت سرسری اول و آخر متن رو یه نگاه میندازن
اگر لابه‌لا بتونی بچپونیش بیشتر میره تو مغز مخاطب خاصت
وقتی اول و اخرشو میخونن چپاندن دروغ به وسط متن چه فایده‌ای داره؟

سرتیتر گمراه‌کننده. اینو زیاد دیدم که روایت متن خبر درسته ولی سرتیتر رو جوری می‌نویسن که برداشت‌هارو به سمتی که می‌خوان ببرن چون تعداد آدمایی که فقط سرتیتر میخونن زیاده.

وقتی اول و اخرشو میخونن چپاندن دروغ به وسط متن چه فایده‌ای داره؟
اگر تیترهای جالبی بزنی وسط های متن اونا هم خونده میشن
و اینکه مخاطب ترجیح میده متنی که با دروغ شروع میشه یا تو نگاه اول توش دروغ میبینه رو دنبال نکنه
سوم اینکه من اشاره کردم به مخاطب های خاص و ثابت رسانه
رسانه هایی مثل ایران اینترنشنال الان اعتبار خودشون رو به دست آوردن و فقط قانع کردن مخاطب های کلیدیشون میتونه تعداد زیادی از افراد جامعه رو همسو با خودش بکنه

ولی درکل من خودم رسانه و تریبون خاصی ندارم این حرفایی بود که از مسئولای خبرگذاری دانشجو و دیجیاتو و زومیت و آخرین خبر و رصد اخبار و.... میشنیدم و میشنوم توی صحبتایی که تو نمایشگاها با یسریاشون داشتم و با یسریا هنوز درارتباطم و صحبت میکنیم این ها رو بیشتر میشنوم از زبونشون
تخصصی تو این زمینه ندارم شنیده هارو بازگو کردم :)

Back
بالا