امسال قراره بود با دبیرستانی شدنم کولاک کنم و خوب درس بخونم که البته مهر و آبان دانشآموز نسبتا خوبی بودم آذر با غیرحضوری شدن مدرسه ها کم کم روتین کتابخونه رفتم بخاطر تعطیلی کتابخونه شکسته شد و امتحانات دی خیلی بد گذشت ، البته قضیه های سیاسی که توی دی اتفاق افتاد حال روحیم رو خیلی بد کرد ....با شروع بهمن مثل کسی بودم که داره درس می خونه تا مشکلات رو فراموش کنه و اوضاع شیر تو شیر مملکت رو ....که دوباره با شروع جنگ دوباره روتین مطالعاتیم شکست تا همین امروز ....وقتشه با شرایط کنار بیام ، کتابخونه که روش من برای شکست دادن تنبلی هست باز نمیشه و باید از توی خونه شروع کنم ، چون نمی خوام با تموم شدن امتحانات خرداد و ترم دو احساس کنم این سال هیچ دست آوردی نداشت ، وقتشه واقعا مثل یه دانش آموز سمپادی درس بخونم...برای فیلم دیدن ، کتاب خوندن ، آهنگ گوش دادن و رویا پردازی کردن همیشه وقت هست .اما برای اینکه بتونم معدل خوبی داشته باشم تا بتونم یه اپلای خوب داشته باشم و بتوانم یه شغل خوب پیدا کنم یه بار وقت هست ، وقتشه کمر تنبلی رو بشکونم .پس هر شب که درسام تموم شد گزارش از ساعت مطالعه میزارم تا بیشتر حواسم باشه دارم از تایمم چطور استفاده می کنم ، از الان تا یه ماه دیگه.وقتشه بزرگ شم و منطقی فکر کنم نه اینکه چون شرایط کشور خرابه فقط غصه بخورم
شش ام اردیبهشت ماه دیروز -درسی نخوندم
هفتم ام اردیبهشت ماه امروز -چیزی حدود چهار پنج ساعت شیمی و ریاضی خوندم
برای فردا :+ کلاسای مدرسه رو می رم و تمرکز می کنم و و وسطش مطالعه می کنم
+چون فردا باشگاه نمی رم بالای پنج ساعت سعی می کنم بخونم ، اگه از بعد از ظهر دیگه حال نداشتم با ساعت مطالعه چهار ساعت ولی نمی کنم ، حتی اگه خسته بودم درسم می خونم +تهش خیلی خسته بودم عمومی می خونم -ایشالا فردا از دور باطل فقط چهار ساعت درس خوندن با کمالگرایی های استرس زا خلاص بشم 🤲
شش ام اردیبهشت ماه دیروز -درسی نخوندم
هفتم ام اردیبهشت ماه امروز -چیزی حدود چهار پنج ساعت شیمی و ریاضی خوندم
برای فردا :+ کلاسای مدرسه رو می رم و تمرکز می کنم و و وسطش مطالعه می کنم
+چون فردا باشگاه نمی رم بالای پنج ساعت سعی می کنم بخونم ، اگه از بعد از ظهر دیگه حال نداشتم با ساعت مطالعه چهار ساعت ولی نمی کنم ، حتی اگه خسته بودم درسم می خونم +تهش خیلی خسته بودم عمومی می خونم -ایشالا فردا از دور باطل فقط چهار ساعت درس خوندن با کمالگرایی های استرس زا خلاص بشم 🤲
هشت ام اردیبهشت ماه : طلسم کمتر از پنج ساعت درس خوندن نشکست ، نمی دونم چرا اینقدر سطح تمرکزم اومده پایین ...انگار بعد از خوندن سه چهار ساعت اول دیگه اصلن تمرکز ندارم
نه ام اردیبهشت ماه : با کمالگرایی پیش رفتن خیلی آدمو به پیشرفت نزدیک می کنه 🤡، وقتی دیدم تمرکزم اومده پایین و نمی تونم مثل قبل روزی شش ساعت درس بخونم و حالا که مهمون داریم اصن نمیشه تمرکز کرد ، کلن درس نخوندم ....الان یه احساس ندامت دارم ، چرا دارم مثل کسی تا حالا تو زندگیش درس نخوانده با این مقوله رفتار می کنم ؟...اونم حالا که اینهمه کار دارم و باید ساعت مطالعه م برسه به هشت ، تا هم بتونم زبان بخونم هم درسای مدرسه رو برای امتحانای ترم و تستایی که می خوام تابستون بزنم جمع بندی تشریحی کنم ؟
واقعا چرا اینقدر تنبل شدم ؟، احساس می کنم یه آدم بی خاصیت هستم که آخر آخرش هیچی نمیشه تهش هم تو سن سی سالگی می گه چرا همه ی روزای نوجونیم رو خراب کردم
امروز ده اردیبهشت : 1-5 ظهر شیمی دهم فصل سه / 5-8 باشگاه / 9-11 فیزیک فصل چهار یا ریاضی فصل شش / 11-12 شب زیست فصل 5 یا lesson b touchstone 4
امروز واقعا می خوام دیگه بی ارادگی رو بزارم کنار - دیگه از این احساس عذاب وجدان داره حالم بهم می خوره انگار وقتی زیاد درس نمی خونی احساس کسی رو داری که توی تابستون وقت نکرده دوش بگیره - همونقدر از این موقعیت احساس انزجار دارم
امروز ده اردیبهشت : 1-5 ظهر شیمی دهم فصل سه / 5-8 باشگاه / 9-11 فیزیک فصل چهار یا ریاضی فصل شش / 11-12 شب زیست فصل 5 یا lesson b touchstone 4
امروز واقعا می خوام دیگه بی ارادگی رو بزارم کنار - دیگه از این احساس عذاب وجدان داره حالم بهم می خوره انگار وقتی زیاد درس نمی خونی احساس کسی رو داری که توی تابستون وقت نکرده دوش بگیره - همونقدر از این موقعیت احساس انزجار دارم
خب خب خب - امروز ده اریبهشت : پنج ساعت شیمی ویدیو دیدم و فصل سه رو سوال های تشریحیش رو با اون اوکی شدم و چون درس دیگه ای نخوندم ساعت مطالعه کل روزم حساب میشه - باشگاه هم رفتم ✔- فردا مثل امروز تا لنگ ظهر نمی خوابم و زود شروع می کنم تا بیشتر بتونم درس بخونم و یه فکری هم برای امتحان عربی دوشنبه بکنم و برای شیمی که چهارشبه است کتاب رو مرور کنم و تست هم بزنم یکمی هم باید برای فیزیک هفته ی بعد که از فصل چهاره و ریاضی 6 امادگی کسب کنم .....در کل روز خوبی بود تنبلی هم نکردم و پر اراده پیش رفتم فقط ای کاش امروز تا ظهر نمی خوابیدم که ساعت مطالعه م در مجموع اینقدر کم بشه و زبان هم وقت نکنم بخونم
حل نمونه سوال بیشتر فیزیک/ اگه ذهنم خسته بود روخوانی مفاهیم فیزیک
ادیت : 1-امروز می خوام توی تایمای بین بازه اصلن کارهایی که تمرکزمو بهم می زنن انجام ندم و نت گوشیمو تا جای ممکنه خاموش کنم / 2-اگه اخر شب خسته نبودم و درسام تموم شده بود سراغ کارایی که حواسمو پرت می کنن نمیام و بیشتر مطالعه می کنم /3- به جای اینکه حرص بزنم که چرا دارم چهارساعت درس می خونم مشخص می کنم کاری که به جای درس خوندم توی تایمای بیکاری انجام دادم رو/4-سمپادیا رو فقط در بین بازه هایی که می خواستم استراحت طولانی تر بکنم چک می کنم
امروز بیست دوم اردیبهشت ماه
بلاخره تونستم نزدیک هفت ساعت درس بخونم 😌
البته همش مفید و پر بازده نبود ولی خب حقیقتا مدتها بود اینقدر درس نخونده بودم
یه چیز جالب دیگه که امروز وسط درس خوندن خیلی یهویی رفتم تو فکرش این بود جدا از جاه طلبی هایی که آدم برای آینده اش داره واقعا جذابه که در آینده بتونی عضو مفیدی توی جامعه باشی حالا چه اینجا چه هر جای دیگه
چلنج واقعی من روزی هفت ساعت درس خوندن نیست ، الان فهمیدم چلنج واقعی من برنامه ریزی نداشتن بود برای سال دهم ....فکرشو بکن کل هفته رو نشستم فیزیک خوندم و برای ریاضی تازه شاید کلن هشت ساعت اونم با اظطراب درس خوندم ...واقعا باید این مقوله بی نظمیم توی درس خوندن رو کم کم عوض کنم
چلنج واقعی من روزی هفت ساعت درس خوندن نیست ، الان فهمیدم چلنج واقعی من برنامه ریزی نداشتن بود برای سال دهم ....فکرشو بکن کل هفته رو نشستم فیزیک خوندم و برای ریاضی تازه شاید کلن هشت ساعت اونم با اظطراب درس خوندم ...واقعا باید این مقوله بی نظمیم توی درس خوندن رو کم کم عوض کنم
پایه دهمم اونجوری که می خواستم پیش نرفت اما من چند تا درس خیلی بزرگ گرفتم 1: امسال یادگرفتم اینکه تو توی درسی خوب نیستی لزوم بر این نیست که قراره همیشه با مکافات بخونیش فقط کافیه روش یادگرفتنشو پیدا کنی ، امسال من واقعا تونستم چلنج یادگیریمو با فیزیک حل کنم البته خیلی آزمون و خطا کردم تا بلاخره روشش رو دریافتم
2:مشاور کنکور برای من خیلی سودی نداشت ، شبیه این بود برام که یه نفرمنو مظطرب می کنه در ازای اون اظطراب که برام تولید کرده ازم پول می گیره .این به جای اینکه باعث بشه بیشتر درس بخونم اتفاقا باعث کمالگرایی شد برام و تا یه مدت طولانی دیگه علاقه ای به درس خوندن نداشتم به حدی که به تغییر رشته فکر می کردم
3: ول کردن مشاور کنکور باعث شد دقیقا از اون طرف بوم بی افتم و کلن برنامه ریزی رو ندید بگیرم ولی الان بهم ثابت شد که برنامه ریزی باید حتمن باشه اما با روش درست
4:صادقانه ش اینه که من با کتابخونه ، سالن مطالعه و پانسیون به اوج خودم می رسم و فعلن کتابخونه رفتن گزینه بهتریه وقتی که با کتابخونه می تونم راحت هفت ساعت درس بخونم و از وقتم نهایت استفاده رو ببرم و تازه بی عذاب وجدان تایم فراغت داشته باشم
5: واقعا نمی دونم چرا اینقدر خودمو با بقیه مقایسه می کردم، یه نتیجه ای که الان بهش رسیدم اینه که به طرز عجیبی اگه هدفت کنکوره با تمرکز درس خوندن مهم تر از ساعت ها بی تمرکز پیش رفتنه..و مقایسه کردن دقیقا مثل سم برای تمرکزه
6: و مهم ترین اینه که کنکور اون چیزی که مشاور کنکورا می گن یا جو رقابتی سمپاد بهم فهمونده نیست ....کنکور مثل هر امتحان دیگه ای فقط یه امتحانه....باید توش وقت بزاری و پیوسته پیش بری و پیشرفت خودتو هر چند وقت یکبار با آزمون بسنجی و کسی که قبل از کنکور خوب تایم گذاشته باشه به نتایج خوبی هم می رسه ..... کنکور واقعا اون چیزی که اینهمه سال مدرسه توی کله ی ما کرد نبود و نیست ....
7:ول کردن کلاس زبان و یهو تک بعدی شدن هم اشتباه بعدی بود که بخاطر حرف مشاور کنکور انجامش دادم ...تک بعدی شدن یهویی اونم برای کسی که اصلن تک بعدی نبود و نیست اشتباه بزرگی بود و درسته تایم بیشتری داشتم برای درس خوندن ولی کلاس زبان بهم انرژی می داد ...
8: البته یه جاهایی هم باید ثابت قدم نبودن خودم رو سرزنش کنم و تنبلی ها ....باشد که سال بعد بهتر پیش برم و با خودم صادق تر باشم از اینکه از زندگیم چی می خوام !
تمرکزم خیلی اومده پایین اینقدر این چند وقت زندگیم بی روال بوده ، دارم جمع و تفریق های ساده رو هم حتی اشتباه می کنم فکر کنم باید دیتاکس رو امشب بعد از درسام هم دوباره بزارم و یکم کتاب یا شعر بخونم ... احتمالا بخوام تسلی بخش های فلسفه رو بخونم حالا ببینیم چی میشه...)):
6— بیدار شدن
۶:۳۰ تا ۸:۳۰ — ویدیوی نامعادله دو مجهول
۸:۵۰ تا ۱۰:۵۰ — درسنامه فصل ۳ + سوال تشریحی
۱۱:۱۰ تا ۱۳:۱۰ — تست فصل ۵
۱۳:۱۰ تا ۱۴:۰۰ — ناهار و استراحت
۱۴:۰۰ تا ۱۵:۰۰ — مسئله شیمی
۱۵:۰۰ تا ۱۷:۰۰ — مرور سهمی + سوال تشریحی
۱۷:۲۰ تا ۱۹:۲۰ — تست فصل ۴
۲۰:۱۵ تا ۲۱:۱۵ — تست فصل ۳
۲۲:۳۰ — خواب
امیدوارم بتونم بهرهوری مغزو بالا نگه دارم و طولانی مدت متمرکز باشم
واقعا به فردا امید دارم