• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چطور به اقتصاد خانواده کمک کنیم؟

نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد 2
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1402
دانشگاه
IUT
رشته دانشگاه
EE
خب راستش بابت نام این تاپیک و حتی جایی که ایجادش کردم مطمئن نیستم، اما بنظرم انتخاب بدی هم نیست
مثلا این هم می‌تونست اسم خوبی باشه
چطور زیر فشار اقتصادی له نشویم و کیفیت زندگی هایمان را تا حد امکان حفظ کنیم

بگذریم؛
مدت هاست که هزینه های زندگی دیگه فقط دغدغه قشر ضعیف تر جامعه نیست و گریبان گیر قشر متوسط و حتی تا حدودی ثروتمند شده.
تصمیم گرفتم بخشی از تجربیات خوابگاه و زندگی مستقل و همینطور بخشی از راهکار های اقتصادی که به ذهنم میرسه رو اینجا بذارم. شماهم بذارین.
شاید زندگی برای کسی آسون تر شد.

تا چند دقیقه دیگه می‌نویسم...

راهکار نخست:

مرغ!
من تا همین چند وقت پیش برای خونه مرغ درسته می‌گرفتم.
تا اینکه با گرون شدن مرغ به این فکر افتادم بجای مرغ که دورریز زیاد داره شنیتسل مرغ بگیرم.
درسته گرون تره
مثلا مرغ رو گرفتم دو هفته پیش ۳۵۰ و شنیسل بود ۵۴۰ اما چون دورریز و استخوان ندارن خیلی به صرفه تر از مرغ درسته در میاد و لازم نیست شسته بشه و راحت تره. در کل خیلی برکت می‌کنه.
اگر هم اهل شنیتسل نیستین و خشکه براتون رون و بغل رون بگیرین بصرفه تره تا مرغ درسته.
رون دو نوع داره، سایز و بزرگ. رون سایز، چربیش کمتره و کوچکتره. رون بزرگ چرب تر و بزرگ تره و همینطور ارزون تره!
اگر مشهد زندگی میکنین برین خیابون استقلال یا مثلاً بهشت هم خوبه، مبین هم خوبه جای دلاوران، قیمتش مناسبه و گوشت و مرغش تازه هست.

راهکار دوم:
گوشت چرخ‌کرده!

چرخ‌کرده های آماده شاید قیمتشون وسوسه برانگیز باشه اما معلوم نیست داخلش چی هست.
از طرفی الان مغز رون چرخ کرده هم زیاد مقرون بصرفه نیست و گرون در میاد.
من برای وقتی که مهمون داریم رون تنها میگیرم اما برای خودمون میگم کنارش کمی قلوه گاه، گوشت شتر مرغ یا شتر(کمی طبعش گرمه اگر اذیتتون می‌کنه شتر مرغ بگیرین) هم چرخ کنه. اینطوری بصرفه تر در میاد.
آها این هم حتما میدونین اما گوشت گوسفندی دو نوع داره نرینه و ماده که ماده کمی سفت تره و ارزون تر
دیگه انتخابش با خودتونه اما نرینه لذیذ تره

راهکار سوم:
ماست!
الان قیمت یک سطل ماست شده ۲۵۰ تومن!
خودتون میدونین به راحتی توی خونه درستش کنین.
شیر الان هست کیلویی ۶۴ تومن اگر اشتباه نکنم
یک کیلو شیر نزدیک ۹۰۰ گرم ماست درجه یک و چرب بهتون میده که خیلی مقرون بصرفه هست.
و اما روش درست کردن،
شیر فله ای بگیرین از لبنیات فروشی ها و توی یک ظرف استیل یا تفلون بجوشونین(سعی کنین رویی نباشه چون شیر پی اچ زیر ۷ داره و بهتره توی ظرف رویی نباشه اگر هم بود مهم نیست!)
وقتی کف کرد بذارین کنار سرد بشه تا جایی که دست نسوزه حدود ۴۰ درجه سانتیگراد.
بعد چند قاشق در حد دو سه قاشق ماست آماده بریزین داخل کاسه جدا و کمی هم شیر گرم روش بریزین تا اختلاف دما بتدریج کم بشه. هم بزنین تا همگن بشه و سپس به آرامی به شیر اضافه کنین.
روی شیر یک سبد برعکس بذارین تا توش چیزی نیافته و دور ظرف رو چادر یا دستمال یا پتو بپیچین که گرم بمونه و بذارینش جای گرم تا ۷ الی ۸ ساعت بمونه. نباید توی این مدت تکون بخوره یا شیر زیاد داغ باشه اگر نه ماستتون خراب میشه.
بعد از ۷ الی ۸ ساعت بذارین یخچال تا خنک بشه و دستش نزنین اگر نه آب میندازه

راهکار چهارم:

میوه ، سبزیجات و صیفی‌جات

الان پیاز شده کیلویی ۵۵ تومن!
سیب ۱۱۰!
سیب زمینی ۶۰!!!
هندوانه ۵۰!!!

با بابا رفتیم از کنار جاده سیب زمینی خریدیم به کیلویی ۳۰ تومن!
پیاز ۲۵ تومن!
سیب ۶۰ تومن!
هندوانه ۲۰ تومن!!!
و همش هم باکیفیت.
حالا دلیل این اختلاف چیه؟
فروشنده کنار جاده پول اجاره نمیده و علاوه بر اون خیلی اوقات خودش کشاورزه
شما با خرید از کنار جاده هم میتونین تا ۵۰ درصد در قیمت ها صرفه جویی کنید و هم جنس باکیفیت بخرید و هم از کشاورز حمایت کنین

راهکار پنجم:

آرایشگاه!!!

الان هزینه آرایشگاه شده ۶۰۰ تومن
و خب برای من یکی که موهام روزی ۱ متر رشد می‌کنه، سنگینه شما رو نمی‌دونم.
از این ماشین های اصلاح شارژی از دیجیکالا بگیرین قیمتش هست حدود ۱۵۰۰ تا حدود ۲ ۳ تومن.
یعنی پول سه بار آرایشگاه. عوضش خودتون موی اعضای خانواده تون رو اصلاح کنین.
نترسین ممکنه اولش خراب بکنین یا خوب درنیاد اما بعد از چندبار دستتون میاد.
مدتیه من موهای پدرم رو اصلاح میکنم و اون موهای منو و ۱۲۰۰ رو میذاریم جیبمون :)

چه فرار رو به عقب رقت‌انگیزی. آرایشگاه فقط ماشین و قیچی نیست، احساس خاصی داره، نظم و روتین خاصی داره، دنیای خاصی داره. حتی اگر غیبت و ادای خانوم‌ها برات جالب هم نباشه، دوست داری هر چند وقت‌ یه‌بار توی اون فضا باشی. قلب آدم به‌درد میاد چنین ایده و جایگزین‌هایی می‌بینه :))

چه فرار رو به عقب رقت‌انگیزی. آرایشگاه فقط ماشین و قیچی نیست، احساس خاصی داره، نظم و روتین خاصی داره، دنیای خاصی داره. حتی اگر غیبت و ادای خانوم‌ها برات جالب هم نباشه، دوست داری هر چند وقت‌ یه‌بار توی اون فضا باشی. قلب آدم به‌درد میاد چنین ایده و جایگزین‌هایی می‌بینه :))
درسته منظورم بیشتر برای آقایون بود
مادر و خواهرم قطعا میرن آرایشگاه

پ.ن: وا ! احساس فقیر بودن بهم دست داد :))
من واقعا اوضاعم بد نیست و هراز گاهی میرم آرایشگاه! قصدم از نوشتن این تاپیک فقط کمک کردن به کسایی بود که ممکنه نیاز به کمک داشته باشن مثل همون حرف بزن ناشناس

آخرین ویرایش:
درسته منظورم بیشتر برای آقایون بود
مادر و خواهرم قطعا میرن آرایشگاه

پ.ن: وا ! احساس فقیر بودن بهم دست داد :))
من واقعا اوضاعم بد نیست :)) و هراز گاهی میرم آرایشگاه! قصدم از نوشتن این تاپیک فقط کمک کردن به کسایی بود که ممکنه نیاز به کمک داشته باشن مثل همون حرف بزن ناشناس
نه نه منظورم شما نبودی، احساس کردم توصیه‌ی کلیه برای همه و اینا. اصلاً به گوینده فکر نکردم.

شاید کارم یکم کم اهمیت باشه ولی خب تنها کاری که ازم بر میاد همینه
1/ کتاب کمک درسی یا کتاب تست
خب قیمت کتاب رو که همه می دونیم ، من امسال به جای اینکه حداقل ۳ تومن هزینه کتاب تست کنم یه گشت تو دیوار زدم و کتابایی که می خواستم رو با ۱/۵۰۰ گرفتم
اگه بچه فامیل بزرگتر از خودتون دارین از اوناهم میتونین بگیرین
2/ بسته اینترنت
من قبلا هر دو هفته ۷۰ تومن پول نت می دادم و درسته مبلغش کم بنظر میاد ولی تو یک سال میشه ۸۴۰ هزار تومن و اونو چرا صرفه جویی نکنم؟ کمتر تیک تاک رفتم ، هر چیز چرت و پرتی رو تو تلگرام باز نکردم و ...

آخرین ویرایش:
در رابطه با کتاب تست
من کتابام رو اکثرا چاپ قدیم و از انقلاب میگیرم
مثلا یادمه سال یازدهم کتاب تست مبتکران شیمی حدود 600 هزار تومن بود
من کل خریدم (همه کتابا با منبع دوم برای بعضیشون ) رو هم شد 2 تومن
واقعا هم تفاوت خاصی با چاپ جدید نداشت و مشکلی از این بابت نداشتم
کلا اینجور مغازه ها کتاب رو کیلویی میخرن چون سود زیادی میکنن اگر چونه هم بزنید باهاتون راه میان (مثلا 2 تا کتاب ادبیات رو رو هم گرفتم 50 تومن)

تو این مورد خیلی باید دقت کنید که سرتون کلاه نره بیشترم سعی کنید از مغازه هایی که شناخته شده ترن بگیرید (بانک کتاب پرسپولیس مثلا خوب بود)

آخرین ویرایش:
Back
بالا