من دقیقاً نقطه مقابل تو حدوداً توی تمام بحثهایی هم که آوردی هستم و اعتقاد دارم AI یکی از بزرگترین انقلابهای صنعت تکنولوژیه که لترالی میتونه جای همهچیز رو بگیره و بهترش کنه
۱. در باب آسیب وحشتناک محیط زیست:
در برهه اول عددی که گفتی خیلی پرته عددش حدود ۱۰ الی ۲۵ میلیلیتر به ازای هر پرامپت هست نمیگم بیاهمیته و منم قائلم که خیلی آب مصرف میشه برای هوشهای مصنوعی که گوگل هم به تازگی اعلام کرد به ازای مصرف سالیانه چند میلیارد نفر مصرف شده ولی خب با همین منطق بخوایم پیش بریم باید کارخانههای تولید ماشین تلویزیون اجاق گاز همون بطری آب (پلاستیکش) رو متوقف کنیم
نمیشه که دابل استاندارد داشته باشیم چون با اونا زندگی کردیم ولی این جدیده پس این نباید استفاده کنه ولی اونا موردی ندارن اتفاقاً به نظرم مصرف خیلی خوبی نسبت به بازدهی که داره میده داره ولی همیشه حواست باشه اگر میخوای یه چیزی رو در قبال محیط زیست منفی بدونی به طور مطلق بررسیش نکن چون به طور مطلق قطعاً ضررزننده است ولی وقتی نسبی با چیزای دیگه بررسیش کنی میبینی که اونقدری هم که فکر میکردی چیز عجیبی نیست
۲. در باب هزینه استفاده از AI:
اولاً مطمئنم که هیچکسی نگفته برای اعتیاد اینجوری میکنیم صرفاً تهمتهای شرکتها به همدیگه برای تخریب رقیبشون بوده
خوب اینکه قراره بعداً هم پولی بشه چه چیزی از ارزشش کم میکنه؟
هنوز هم قویترین اختراع (در واقع پیشرفت اختراع قبلی) بشریت توی لااقل چند دهه اخیر هست
مثل اینه که بگی چرا یه چیزی مثل دوئولینگو یا نتفلیکس یا هر سابسکریپشنی در دنیا فری تریال داره
که البته قطعاً خیلی از بخشهای هوش مصنوعی تا ابد رایگان میمونه و نمیشه کامل همشو به صورت پولی سوئیچ کرد مثل همین الان که مدلهای قوی پولین ولی مدلهای ضعیفتر رایگانن
و در مورد اون خنگ کردن هم دیالوگهایی دارم که آخر باید مفصل بگم
۳. در باب امنیت دیجیتال:
فرض میگیریم که برای ترین شدن هم استفاده میشه
خوب که چی؟ چرا باید برام مهم باشه که مسائلی که من دارم با جیپیتی به عنوان یک تراپیست مطرح میکنم به صورت یک سری صفر و یک باعث بشه که وضعیت هوش مصنوعی قویتر بشه بدون اینکه کسی بتونه حرفهایی که من زدم رو بخونه
که صد البته اگر هم بخونه دسترسی به من نداره
چون از جیپیتی و جمنای اسم بردی
قوانین آمریکا در برابر امنیت دیجیتال خیلی سفت و سخت رفتار میکنن و نمیتونن کمپانیها همینجوری «دزدی» کنن اگه جایی هم ببینم قوانین شکاف داره قطعاً گیر میدن بهشون
و در مقابل لیک شدن پس به نظرم مشکلاتمون رو نباید توی گوگل سرچ کنیم چون سرچ هیستوری گوگل روی دستگاه ذخیره نمیشه توی فضای ابری ذخیره میشه و هر لحظه ممکنه لیک بشه
و البته از تلگرام و واتساپ هم استفاده نکنیم چون اطلاعاتمون هم امکان داره لیک بشه
و صد البته از همین سمپادیا نگم برات:)
با این منطق ما هیچ استفادهای از تکنولوژی نباید داشته باشیم چون همهچیزمون امکان داره یه روزی لیک بشه و بدبخت بشیم (که نمیشیم حتی اگه لیک هم بشیم)
۴. در باب استفاده «نامناسب»:
آره خب با این منطق یه هیولاهایی هستند توی کارخانه فولادسازی باورت نمیشه با فولادی که اونا میسازن داره چاقوهایی ساخته میشه که باهاش آدم کشته میشه!!!!
خوب آره هر چیزی یه تیغ دو لبه است امکان داره ازش استفادههای غلط بشه امکان داره ازش استفادههای درست بشه
که شرکتهایی مثل کلاود و جمنای دارن تمام تلاششونو میکنن که استفاده غلط به صفر برسه همین الانم اگه چک کنی اخطارهای متعدد دریافت میکنی در قبال عکسهایی که حتی یه ذره ایده باعث بشن که یک سری کانتنتهای نامناسب تولید بشه که حالا توی ایران باز کمی ضعیفتره ولی توی کشورهایی مثل خود آمریکا هم حتی اگه خیلی خیلی پا رو فراتر بذاری مکالمه فلگ میشه و امکان داره با آتوریتی در ارتباط باشی
پس صرف اینکه امکان استفاده غیر اخلاقی داره اون رو تکنولوژی بدی نمیکنه
که صد البته با این منطق بساط نقاشی هم باید جمع بشه چون خیلی از این کانتنتهایی که تو داری میگی قبل از AI با نقاشا درست میشده
من نمیگم چیز مثبتیه ولی یک تیغ دو لبه است
مثل اینکه با گسترش دوربین و عکاسی پاپاراتزیها زیاد شدن و عکسهای خیلی خصوصی از سلبریتیها اومد بیرون
چیز مثبتیه؟ قطعاً نه
تقصیر دوربینه و ما باید استفاده از دوربین رو کم کنیم؟ باز هم قطعاً نه
۵. در باب هنر:
این ادعا اولین بار صدها سال پیش مطرح شد
وقتی اولین دوربین ساخته شد و نقاشها دیدن که یه جای کار داره میلنگه...
اگه فکرشو بکنید که دوربین عکاسی نبود از همون موقع میفهمید که چقدر شغل طراحی دیجیتال پتانسیل بیشتری داشت ولی خب آیا ما داریم در مورد عکاسی میگیم که اشتباه بوده و باعث شده که بیکار بشن آدما؟ معلومه که نه چون یک واگن از ریل پیشرفت تکنولوژی بود همونطوری که هوش مصنوعی یک ابرواگن از این قطاره
در مورد دزدیدن هم
پس ما میتونیم بگیم که هنرمندایی که خودشون سبک خلق نکردن یه سری دزد بودن
چون من هیچ تفاوتی راجع به AI که میاد اونو به صفر و یک تبدیل میکنه و تقلید میکنه و مغزی که میاد اونا رو به کانکشن یا هر چیز دیگهای تبدیل میکنه نمیبینم
انسانها هنوز دارن به طور دابل استاندارد با هوش مصنوعی برخورد میکنن همون رفتاری که انسانها نسبت به دوربین عکاسی داشتن
هر وقت که ما اومدیم طراح دیجیتال استخدام کردیم به جای اینکه عکس بگیریم، میتونیم راجع به استخدام بازیگر برای تبلیغاتی که الان با AI طراحی میشه هم صحبت کنیم
مثال دوربین رو چند وقت پیش شنیدم و خیلی جذابه
حس میکنم تمام دفعاتی که از AI استفاده کردی و من با دوربین عکاسی عوض کنم و متن رو ببرم به ۱۵۰ سال پیش به اندازه همین متنت الان رلونته
(البته اگه بهشون توضیح بدم باب اسفنجی که بود و چه کرد)
۶. در باب سیاست:
So what?
هر دولتی برای پروموت کردن خودش علاوه بر هوش مصنوعی از کتاب از فیلم از محصولات از هر نوع مدیا حدوداً از هر چیزی که توی خونت میتونی نگاه کنی استفاده میکنه و خب AI هم بخشی از اینه
و در مورد اپستین هم نفهمیدم چه ربطی داشت
هر چیز وقتی یکم ازش وقت بگذره تبدیل به جوک میشه هر چقدر هم دراماتیک
و خب این ذات بشریته برای اینکه بتونه از دردها بگذره
وگرنه الان میلیاردها میلیارد نفر باید زندگیشونو کنار میذاشتن تا سوگ عزیزانشونو داشته باشن
نمیگم نباید سوگ داشته باشیم نمیگم سوگ داشتن بده
ولی انسان باید بتونه ازش بگذره
و این ویژگی توی انسان کمکم تبدیل شده به اینکه در موردش جوک بسازن
در این مورد به نظرم میتونه بیشتر «تکامل» و «فمیلی گای» رو مقصر بگیری تا هوش مصنوعی:)
منم خوشحال میشم اگه مطلب دیگهای داشته باشی در موردش صحبت کنیم
و در آخر صحبتی هم خودم داشتم که بالاتر اشاره کردم
و در آخر در باب خنگ شدن بشریت:
به نظرم یکی از قشنگترین مثالها ماشینه
ساخت ماشین باعث شده که عضلات انسانها به طور قابل توجهی نسبت به قبلشون تحلیل بره
شاید بگی خب تقصیر خودشونه که نمیرن باشگاه
من در جواب میدم اگه باعث میشه که احمق بشه انسان
تقصیر خودشه که مغزشو تمرین نمیده
هر تکنولوژی زمانی که اومد بالا و پایینهای خودشو داشت
از ماشین بگیر تا دوربین عکاسی ولی خب باید یاد بگیریم که ازش بگذریم توش گیر نکنیم
و خب هر نسلی که میگذره نسبت به کشفیات و ایدههای جدید گاردها بالا میره
ولی به نظرم باید کمکم یاد بگیریم تا نسلهای بعدی هم این ویژگی رو نداشته باشن
نباید از حساسیتمون نسبت به مشکل کم کنیم
ولی باید سعی کنیم که Karen داستان نباشیم...
پ.ن: ممنون از جمنای بابت اصلاح مشکلات گرامری که بخاطر استفاده از speech to text ایجاد شده بود