.. بعد از مدت ها عشق به تاریخ و مطالعه ش، چندیه فهمیدم اصن باید بذارمش کنار تاریخ باستان رو!!
دانشمندان دارن اساس نظریه تمدن شناختی ایران پیش از مادها رو بررسی میکنن و نظریه ای که من بشخصه باهش خیلی حال کردم، واسه دکتر جهانشاه درخشانی هست.
برای همین دگ واقعا سخته اعتماد به منابعی که هست، بخصوص که درباره هخامنشیان این منابع فوق العاده مبهم تره! باز ساسانیان کمی واضح ترن برامون!
خیلیا سعی میکنن کوروش رو مقدس کنن و ربطش بدن به ادیان مثل بحث ذوالقرنین، اما من همیشه گفتم یا باید اینطوری ذوالقرنین بودن و یکتاپرستی شو قبول کنیم، یا منشور بابلش رو که الکی مشهور به منشور حقوق بشر شده قسمتی از اون!
تو نت هم یه سرچ ساده بزنین می بینین کارخانه سخن سازی برای کوروش رو که همه بدون منبع اند و ..!!
حتا دیدم حدیث امام صادق(ع) رو عینا از زبان کوروش و زرتشت نقل میکنن!
خلاصه که من دگ به بسیاری از بخش های پدر توهم تاریخ جناب هرودت و کتاب گزنفون یعنی کوروش نامه که عملا رمان تاریخی هست و نه کتاب تاریخ ، نمیتونم اعتماد کنم! کتیبه ها باز یکم جای بحث داره!
خلاصه کردن کل تاریخ ایران در یک شخص، خطرناکه! ترسم روزی همونایی که تاریخ مارو نوشتن، برگردن و خودشون بگن اصن چنین چیزایی همش این نـبوده!!!
احترام خاصی هم برای سربازان ساده ایران در طول تاریخ قائلم، هرچند همیشه شاهان اند که بر گرده افتخار و نوشتن از پیروزی هاشون سوار اند!
_ _ _
در کل پادشاه هارو ابدا مقدس نـمیدونم چون بهرحال ذاتشون پادشاهیه و ازشون انتظار عصمت نـدارم! ولی علاقه دارم به بعضیشون از باب همین خصلت های شاهی و کارهای نظامی شون و ..!
بشخصه به مهرداد دوم اشکانی، ارد اول و سردارش سورنای سیستانی، شاهپور اول و دوم در باستان ؛
و در بعد از اسلام، به یعقوب لیث تا حدی ، بوییان _ بسیار ، شاه عباس و در آخر نادرشاه کبیر
.. علاقه و محبت خاصی دارم!