اگه جهان دو برابر بشه!!!

• شروع کننده موضوع

محمد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
مدال المپیاد
ریاضی و کامپیوتر
فرض کنید که جهان دو برابر بشه...یعنی تمام ابعاد دو برابر بشه...اون وقت چه جور می خواهین بفهمید که این اتفاق افتاده.یعنی چه جور می شه فهمید که دنیا دو برابر شده.فکر اندازه گیری رو از ذهنتون دور کنید.چون متر و خط کش هم دو برابر شده!!!

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : اگه جهان دو برابر بشه!!!

به نقل از محمد :
فرض کنید که جهان دو برابر بشه...یعنی تمام ابعاد دو برابر بشه...اون وقت چه جور می خواهین بفهمید که این اتفاق افتاده.یعنی چه جور می شه فهمید که دنیا دو برابر شده.فکر اندازه گیری رو از ذهنتون دور کنید.چون متر و خط کش هم دو برابر شده!!!
اه !! شما هم سوال های دوره قبل مسابقه دانش آموزی شریف رو دارین ؟!!؟ :D
من جوابش به ذهنم رسیده !! ولی نمیگم که پست اول تاپیک تموم نشه !! :D

parsa_spy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
مدال طلای المپیاد کامپیوتر
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

من تو اون مسابقه نبودم ها !!1

سرعت نور که 2 برابر نشده !!!
پس اگه در شرایط جدید سرعت نور رو اندازه بگیریم ، باید نصف چیزی باشه که انتظارش رو داریم !!!

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از پارسا :
من تو اون مسابقه نبودم ها !!1

سرعت نور که 2 برابر نشده !!!
پس اگه در شرایط جدید سرعت نور رو اندازه بگیریم ، باید نصف چیزی باشه که انتظارش رو داریم !!!

خب منم تو مسابقه نبودم !! اصلا جواباش رو هم ندیدم!!
ولی خب کاملا درسته !! بهترین راه ، اندازه گیری سرعته !!
حالا فرق نمیکنه که سرعت نور باشه یا سرعت حرکت یه جسم !
برای مثال ما میدونیم جسم X مسیر 1 متر رو در سرعت y ثانیه طی میکنه !
در صورتی که همه چیز دوبرابر بشه این جسم هموون مسیر رو در زمان 2y طی میکنه پس میشه نتیجه گرفت طول همه چیز 2 برابر شده !
نکته : به خاطر اینکه طول جسم هم 2 برابر شده اندکی خطا بوجو خواهد آمد ولی با کوچک انتخاب کردن جسم و طویل انتخاب کردن مسیر میشه این خطا رو کم کرد .

clever

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Kerman's Farzanegan high school
شهر
Kerman

منم اينو خونده بودم...خيلي ذهنمو مشغول كرده...خواهشن اگه كسي فهميد بياد بگه...منتظرم...

cowboy

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
مياندوآب
مدال المپیاد
کمی ریاضی و کامپیوتر
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

اااا من این ایده رو زدم البته این جوری میگفتم به بچه ها که اگه همه ابعاد دوبرابر بشه فکر میکنیم که همه چیز داره با دور کند حرکت میکنه

یهنی تو وابستگی فضا-زمان اگه فضا دوبرابر بشه (ابعاد طول ، عرض و ارتفاع) و زمان ثابت بمونه سرعت نصف میشه یا کم میشه

ولی من به هرکی گفتم نفهمید چی میگم حالا جواب اینه

راستی یکی از بچه ها گفت اینجوری ضربان قلب نصف میشه که فکی کنم از یکی از دبیرامون شنیده بود

• شروع کننده موضوع

محمد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
مدال المپیاد
ریاضی و کامپیوتر

راه حل سرعت غلطه...چون طبیعتا شما هم دو برابر شدی...پس گام های شما هم دو برابر شده...پس نسبت به گذشته سرعتت بیشتر می شه...پس بهتره سراغ چیزی بریم که بعد نداشته باشه...منم فکر می کنم استفاده از سرعت نور بهترین راه باشه...

پریا

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
جهنم فرزانگان
شهر
اهواز,اهواز,اهواز,اهواز... حال میکنم بنویسمش...!
مدال المپیاد
همه چی , زیست ,شیمی ,فیزیک ,ادبی, آزمایشگاه......!
دانشگاه
بهشتی

آخه فرق میکنه که .......اگه جرم و حجم دو برابر بشه با سرعت که نمیشه اندازه گرفت.....از راه چگالی میشه ....مثلا یه جعبه قبلا اینقدر چگالیش بوده حالا که نسبته جرم به حجمشو میگیریم میبینیم دو برابر شده ......

این دقیقا متنه سواله یا خودت نوشتیش ...... ؟! چون همه ی عامل ها رو در نظر نگرفته..... طول دو برابر شده .......حجم دو برابر شده ...جرم دو برابر شده ....زمان دو برابر شده ....دما دو برابر شده ......مقدار مواد هم احتمالا دو برابر شده و..... اگه کل جها ن دو برابر شه .... بعد می تونیم از راه های مختلفی اثبات کنیم....حالا منظوره سوال چی بوده فقط بعد ها دو برابر شدن ...... !؟ نمیتونم بفهمم ....

بعد شما اومدی گفتی فکره با خط کش اندازه گرفتن رو نکنی ......خط کش که واسه طوله ....بعد اول اومدی گفتی ابعاد دو برابر میشن آقا متن سوال رو کامل و شبیه سوال اصلی بنویس نه این که تو هر چی فهمیدی بنویسی متنه اصلی سوال رو بنویس ......

amirfardanian

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد یک مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
تلگرام
اینستاگرام

اين هم صورت اصلي سوال

بيايد به اين فكر كنيم كه اگه يه روز از خواب بلند شيم و تمام ابعاد ممكن دو برابر بشه آيا راهی هست كه بفهميم ؟؟
عجله نكنيد ٬ اگه فكر می كنيد به راحتی با اندازه گيری با خط كش می شه فهميد بايد بگم كه حتی خط كش و همه ی ابزارهای
اندازه گيريم هم دوبرابر شده .

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از محمد :
راه حل سرعت غلطه...چون طبیعتا شما هم دو برابر شدی...پس گام های شما هم دو برابر شده...پس نسبت به گذشته سرعتت بیشتر می شه...پس بهتره سراغ چیزی بریم که بعد نداشته باشه...منم فکر می کنم استفاده از سرعت نور بهترین راه باشه...
گفتم یکم خطا به این دلیلی که گفتی داره ولی باز هم جواب میده !
نکته : به خاطر اینکه طول جسم هم 2 برابر شده اندکی خطا بوجو خواهد آمد ولی با کوچک انتخاب کردن جسم و طویل انتخاب کردن مسیر میشه این خطا رو کم کرد .

ببین اگه طول جسم کوچیک ترین حد ممکن باشه و طول مسیر هم بزرگترین حد ممکن ! اون وخت بازهم میتونیم به همین نتیجه برسیم !!
فقط یکم توضیحش بدون تصویر سخته . اگه نگرفتی چی میگم بگو یه شکل میکشم روش توضیح میدم . (;

یکی از دوستان گفته بود که زمان هم تغییر میکنه !! ولی نه ! توی صورت سوال این مورد گفته نشده و تنهاگفته شده ابعاد x , y , z دوبرابر میشه .

یکی دیگه گفته بود با استفاده از چگالی !! اما خب به این نکته توجه داشته باشین که حجم همه چیز دوبرابر شده پس چگالی هیچ جسمی نسبت به جسم دیگری تغییر نکرده ! البته درسته که چگالیه یک جسم به تنهایی تغییر کرده چون حجمش تغییر میکنه . ولی خب شما اینو نمیتونین ثابت کنین چون مقیاس های اندازه گیری حجمتون هم 8 برابر شده !
برای مثال اگر آب و یخ رو در نظر بگیریم ! قبل از حادثه چگالی آب 1 و چگالی یخ نزدیک به 0.9 است . حال پس از این حادثه چگالی هر دو با یه درصد کم شده ! یعنی آب جدید که ابعادش دوبرابر شده نسبت به یخ جدید که ابعاد دوبرابر داره در مقایسه فرقی نکرده اند .
یعنی بازهم در صورت مخلوط این دو باهم یخ بر روی سطح آب شناور خواهد ماند . :D

cowboy

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
مياندوآب
مدال المپیاد
کمی ریاضی و کامپیوتر
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

ولی سوال یه جوریه همه ی ابعاد ممکن یعنی ریزترین ذرات سازنده ی ماده نه اینکه ماده ی موجود دوبرابر بشه نمیدونم خوب فهمیدم یا نه ؟؟؟؟؟؟؟

پریا

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
جهنم فرزانگان
شهر
مدال المپیاد
دانشگاه
بهشتی

چون انرژی از جنس ماده نیست پس میتونه معیاری واسه ی تغییره فاکتور های دیگه در معادله ی انیشتین باشه بنابرین اگه اعداد فاکتور های دیگه دو برابر بشه پس انرژی حاصل هم باید دو برابر بشه اگر در زمان قبل از دو برابر شدن ابعاد زمین از یک کیلو گرم زغال سنک 1000کالری بدست میاوردی وقتی بعدا از همون میزان 2000 کالری بدست بیاریم متوجه میشیم ابعاد دیگه دو برابر شده ........

معادله ی انیشتین : E : MC

C به توان 2

مثلا جرم رو ما داریم 2 کیلو گرم ..... C هم داریم که سرعت نور هست ......پس بعد انرژی میشه 2 ضرب در سرعته نور (سرعته نور به توانه دو میشه ) که خودتو میدونین میشه 18 ضرب در 10 به توانه 16 ......حالا بعد از دو برابر شدن .....جرم میشه 4 کیلو گرم بعد در سرعته نور (سرعته نور به توانه دو میشه )که میشه 36 ضرب در 10 به توانه 16.........پس انرژی دو برابر شده ......و میتونیم بفهمیم جهان دو برابر شده ....

استدلال رو حال کردین...... :D

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از cowboy :
ولی سوال یه جوریه همه ی ابعاد ممکن یعنی ریزترین ذرات سازنده ی ماده نه اینکه ماده ی موجود دوبرابر بشه نمیدونم خوب فهمیدم یا نه ؟؟؟؟؟؟؟
فکر نکنم منظور این بوده باشه که اتم ها حجمشون 2 برابر شده !!

به نقل از Jinx :
معادله ی انیشتین : E : MC
میشه بگین کجای این معادله از طول و حجم استفاده شده ؟!!؟ که بخوایم باهاش ثابت کنیم ! فکر کنم نتونیم اینجوری ثابت کنیمش ! شایدم من درست منظورت رو نفهمیدم !
توجه داشته باشین که جرم ثابت میمونه و فقط حجم تغییر میکنه ! اگر قرار بود جرم هم 2 برابر بشه به راحتی میتونستیم با استفاده از رابطه چگالی این موضوع رو اثبات کنیم !

حالا اون راهی که خودم گفتم رو با شکل یک بار دیگه با استفاده از فرمول های منطقی بیان میکنم !! البته بازم درکش سخته !! نمیدونم چه استعدادی دارم در سخت توضیح دادن !! :D
این تصویر رو نگاه کنین : http://img.frz.ir/?v=presentation1.jpg
باتوجه به این تصویر اومدیم و ثابت کردیم مسافت های طی شده در 2 حالت برابر نیست . و با توجه به این که زمان 2 برابر شده میتونیم نتیجه بگیریم که مسافت هم دوبرابر شده .

پریا

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
جهنم فرزانگان
شهر
مدال المپیاد
دانشگاه
بهشتی

اون چیزی که شما گفتی درسته و چیزی من گفتم درست تره چون سوال گفته که اگر یه روز از خواب پاشی ببینی جهان دو برابر شده ......توی جهان فقط بعد ها نیستن که تغییر میکنن عزیزم ........همه چیز تغییر میکنه و همونطور که توی پسته قبلی گفتم تنها چیزی که جنسش از ماده نیست انرژی هستش ....و ماهیتش به طول و این چیزا بستگی نداره انرژی هست......کلا این سوال به نظرم غلطه .......چون اصلا مشخص نکرده چی دقیقا تغییر میکنه گفته جهان دو برابر بشه یعنی ابعاد دو برابر بشه اصلا این از بیس غلطه ....چون وقتی جهان دو برابر بشه فقط ابعاد دو برابر نمیشه .....اگه از راهه من بری به نتیجه میرسی از اون راهی که شما هم لینک کردی به نتیجه میرسی........از این سوالا بدم میاد که نویسندش خودش نفهمیده چی نوشته .....اصلا مشخص نکرده ....

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

اون راهی که من گفتم فقط برای وقتیه که ابعاد طول تغییر بکنه !!
ولی برای وقتی که تمام بعد ها 2 برابر بشه فکر میکنم یه چیزی شبیه اون راه شما بهتر باشه !! :D
دیگه مخم هنگ کردش !! :D
متاسفانه صورت سوال واقعا خیلی بد بود !!

clever

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
Kerman

اگه بخوايم با قبل مقايسه كنيم از وزنمون استفاده مي كنيم w=mg
خوب وقتي شتاب جاذبه ي زمين فرق نكنه ما ميتونيم با وزن كردن خودمون بفهميم كه جرم دو برابر شده(ما وزن خودمون رو قبل از اين اتفاق مي دونستيم)فرض شما هم اين بوده كه بعضي چيزا رو از قبل مي دونستيم.البته من اول دبيرستانم شايد اشتباه كرده باشم.اگه اين طور نيست لطفا بگين.

cowboy

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
مياندوآب
مدال المپیاد
کمی ریاضی و کامپیوتر
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

فکر کنم سوال اینو میگه هر کدام از ابعاد دو برابر شده یعنی اگه بتونیم دو تا اتم رو مقایسه کنیم که یکی ماله دیروزه (جهان عادی) و یکی مال امروز : اتم امروزی طول و عرض و ارتفاعش دو برابر شده الکترون هم همینطور و ....

حالا فکر کنم بررسی سرعت نور نتیجه بده

ولی جوابی که آقای نیما گفته فکر کنم جوب داره چون چرا فرض کردین g ثابته ؟؟؟؟؟؟؟ مگه ابعاد کره زمین دوبرابر نشده؟؟؟؟

clever

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
Kerman

به نقل از cowboy :
فکر کنم سوال اینو میگه هر کدام از ابعاد دو برابر شده یعنی اگه بتونیم دو تا اتم رو مقایسه کنیم که یکی ماله دیروزه (جهان عادی) و یکی مال امروز : اتم امروزی طول و عرض و ارتفاعش دو برابر شده الکترون هم همینطور و ....

حالا فکر کنم بررسی سرعت نور نتیجه بده

ولی جوابی که آقای نیما گفته فکر کنم جوب داره چون چرا فرض کردین g ثابته ؟؟؟؟؟؟؟ مگه ابعاد کره زمین دوبرابر نشده؟؟؟؟
اره درست ميگين من ديشب از بس فكر كردم سرم منفجر شد...
ديشب كه دفترامو ورق مي زدم فرمول g رو ديدم كه بعدش به اين نتيجه رسيدم راه حلم غلطه...
به نظر منم بهترين راه همون نور هستش....

پریا

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
جهنم فرزانگان
شهر
مدال المپیاد
دانشگاه
بهشتی

شما میگین سرعته نور...... اثبات کنین عزیزانم که ما هم بدونیم .....چه طوری با سرعته نور میتونی اثبات کنی ...؟

nmejris@zan

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهيد هاشمي نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از clever :
اگه بخوايم با قبل مقايسه كنيم از وزنمون استفاده مي كنيم w=mg
مطمئن نیستم که g تغییر میکنه یا نه !!
البته درسته که g به 2 عامل جرم دو جسم و فاصله شون مربوطه ولی خب اگر g تغییر کنه که طبق همین فرمولی که گفتیم به راحتی میشه این قضیه رو اثبات کرد . چون جرم رو ثابت و طول رو متغیر گرفتیم . شاید واقعا راهشم همین باشه .
یکی از معلمامون میگفت ما همیشه عادت داریم سوال رو پیچیدش کنیم !! :D
دوستان دانشجوی شریف یکیتون برین ببینین این چه سوالیه که این دانشجویان دانشگاهتون طرح کردند !! :D

بالا