اگه جهان دو برابر بشه!!!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع محمد
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : اگه جهان دو برابر بشه!!!

Jinx! وقتی که فاصله دو برابر بشه، پس اگه نور 300000 کیلومتر رو دیروز در یه ثانیه می رفته امروز در دو ثانیه می ره...چرا؟چون فاصله ها هم افزایش پیدا می کنه(افزایش ابعاد)

اما یه راه خیلی خفن....کره ی زمین دو برابر شده...پس دو برابر مدت گذشته، طول می کشد تا یک دور به دور خود بزند...یعنی طول روز دو برابر بشه...به عبارت دیگه وقتی که ساعت، 12 شب رو نشون می ده، اون موقع تازه خورشید می یاد وسط آسمون...

به نقل از Jinx :
شما میگین سرعته نور...... اثبات کنین عزیزانم که ما هم بدونیم .....چه طوری با سرعته نور میتونی اثبات کنی ...؟

چونکه نور خاصیت موجی ذره ای داره ، و در مورد سرعتش خاصیت موجیش تایین کنندست ، و از طرفی با دو برابر شدن ابعاد مادی ، تغییری در موج ایجاد نمی شه ، می شه تقریبا مطمئن بود که سرعت نور تغییری نمی کنه ، و از طرفی چون طول دو برابر قبل شده ، پس یعنی یک روز از خواب پا می شیم ، سرعت نور رو اندازه می گیریم ، و می بینیم که نصف روز قبل شده !!!! 8-} 8-}
پس می فهمیم که ابعاد دو برابر شده.

من که اولش گفتم فکر میکنیم همه چی داره با سرعت کمتر حرکت میکنن البته من نمیدونم چجوری اینو شهودی گفتم یعنی اومدم فرض کنم همه چی دوبرابر شده این به ذهنم رسید ولی اثباتش با نور رو بعد فهمیدم

خوب شما كه متن سوال هارو داري share كن ما هم استفاده كنيم !

یه روش بسیار ساده! :دی : اگه همه چی دو برابر بشه، یه میله ی آهنی یا مسی هم که داشتیم دو برابر میشه ابعادش. یه آزمایش داشتیم قبلنا که می اومدیم اندازه می گرفتیم که چه قدر طول می کشه وقتی به یه سر میله مون حرارت بدیم، اون سرش هم گرم بشه. حالا اگه ابعاد میله مون دو برابر شده باشه، مدت زمانی هم که طول می کشه تا اون یکی سر میله مون هم گرم بشه، بیشتر از حالت قبلی هست! اما رابطه ش رو نمی دونم چیه که آیا خطی هست یا نه (یعنی اگه طول دو برابر بشه، مدت زمان انتقال گرما چه قدر افزایش پیدا می کنه.)
این روش حتما جواب میده! :دی

یه چیز دیگه هم میشه گفت. فرض کنید یه میله داریم که با سرعت v به صورت عمودی روی یه صفحه ای مثل ساعت می چرخه و یه میله ی دیگه هم مثل عقربه ی ساعت بهش وصله (نمی گم چند دور در ثانیه). حالا اگه همه چی دو برابر بشه، سرعت ما عوض نمیشه. در نتیجه اگه در حالت قبل یه ثانیه طول می کشید که ربع دایره رو طی بکنه، الان بیشتر میشه مدت زمانش. فکر کنم یه کم بد گفتم!! :دی

در کل روی سوالم گفتخ که نیازی به این همه استدلال نیست و منم که گفتم سرعت کم میشه و یه جورایی تابلو ..

در كل من كه دارم هنگ مي كنم... 8-}

تا الان چی کار کردیم که وقتی بخواد زمین دو برابر بکنیم B-)

به نقل از Amir.A :
تا الان چی کار کردیم که وقتی بخواد زمین دو برابر بکنیم B-)
چييييييييييييييييييييييييي!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

به نقل از ندا مکرم :
یه روش بسیار ساده! :دی : اگه همه چی دو برابر بشه، یه میله ی آهنی یا مسی هم که داشتیم دو برابر میشه ابعادش. یه آزمایش داشتیم قبلنا که می اومدیم اندازه می گرفتیم که چه قدر طول می کشه وقتی به یه سر میله مون حرارت بدیم، اون سرش هم گرم بشه. حالا اگه ابعاد میله مون دو برابر شده باشه، مدت زمانی هم که طول می کشه تا اون یکی سر میله مون هم گرم بشه، بیشتر از حالت قبلی هست! اما رابطه ش رو نمی دونم چیه که آیا خطی هست یا نه (یعنی اگه طول دو برابر بشه، مدت زمان انتقال گرما چه قدر افزایش پیدا می کنه.)

یه چیز دیگه هم میشه گفت. فرض کنید یه میله داریم که با سرعت v به صورت عمودی روی یه صفحه ای مثل ساعت می چرخه و یه میله ی دیگه هم مثل عقربه ی ساعت بهش وصله (نمی گم چند دور در ثانیه). حالا اگه همه چی دو برابر بشه، سرعت ما عوض نمیشه. در نتیجه اگه در حالت قبل یه ثانیه طول می کشید که ربع دایره رو طی بکنه، الان بیشتر میشه مدت زمانش. فکر کنم یه کم بد گفتم!! :دی

مشكل اولي :‌

خب وقتي طولش دو برابر بشه ،‌ مقدار بلند شدنش بر اثر گرما هم دوبرابره ، بعدشم متر ما هم دوبرابره ،‌ ما هيچي نخواهيم فهميد !!

دومي رو هم نفهميدم !

به نقل از vihan :
مشكل اولي :‌

خب وقتي طولش دو برابر بشه ،‌ مقدار بلند شدنش بر اثر گرما هم دوبرابره ، بعدشم متر ما هم دوبرابره ،‌ ما هيچي نخواهيم فهميد !!

دومي رو هم نفهميدم !
نه! مقدار بلند شدن طول رو نگفتم! زمان انتقال گرما، یعنی این که چند ثانیه طول می کشه که اون ور میله هم گرم بشه رو گفتم! زمان هم کمیتی هست که ثابته و تغییر نمی کنه و با یه ساعت دیجیتالی حله...
مثلا تو حالت اول 10 ثانیه طول می کشه که اون سر میله هم گرم بشه، اما تو حالت دوم این زمان زیادتر میشه و فرضا میشه 16 ثانیه.

به نقل از ندا مکرم :
نه! مقدار بلند شدن طول رو نگفتم! زمان انتقال گرما، یعنی این که چند ثانیه طول می کشه که اون ور میله هم گرم بشه رو گفتم! زمان هم کمیتی هست که ثابته و تغییر نمی کنه و با یه ساعت دیجیتالی حله...
مثلا تو حالت اول 10 ثانیه طول می کشه که اون سر میله هم گرم بشه، اما تو حالت دوم این زمان زیادتر میشه و فرضا میشه 16 ثانیه.
آها ، خوب بايد متنو كامل مي خوندم بعد جواب مي دادم !!! ;D ;D ;D ;D ;D

بايد روش فكر كنم ...

شايد درست باشه ،‌الان چيزي به ذهنم نمي رسه !

خداییش عجب سوالی بود ولی من هم مطمئنم راه حلش همون سرعته و مخصوصا سرعت نور

به نقل از ندا مکرم :

منم خيلي فكر كردم ولي يه جواب به نظرم اومد اونم همون سرعت نور هست البته راه حل ندا هم بد نيست ولي جوابه خودم :
فرض ميكنيم كه x(جا به جايي) نسبت به ديروز 2 برابر شده:
1 - هم v (سرعت) و هم t (زمان) 2 برابر شده
2- نه v و نه t دو برابر شده
3- فقط v دو برابر شده
4- فقط t دو برابرشده
1و2 با توجه به اين كه v=x/t هست و اگر x دو برابر بشه يا t دو برابر ميشه و يا v غلطه
خوب اگه فرض سوم درست باشه يعني زمين با 2 برابر سرعت ديروز دور خودش ميچرخه يعني هر 24 ساعت (چون زمان ثابت مونده)خورشيد 2 بار طلوع و غروب ميكنه
ولي اگه زمان هم تغيير كنه بازم ميفهميم چون براي زمان 2 تعريف وجود داره http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86 با توجه به نعريف دوم ما ميتونيم بفهميم كه جهان دو برابر شده
ولي اگه فرض چهارم درست باشه و ما يه پرتوي نور بفرستيم و منتظر برگشتن اون از كره ماه باشيم و زمان برگشتن پرتو نور اندازه گيري كنيم ميفهميم كه همه چي 2 برابر شده.
البته اين نظر من بود

یعنی چه؟

Back
بالا