چرا فلزات سردند؟!؟!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
  • شروع کننده موضوع

mehran

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر
دقت کردین که هر چیز فلزیه که دور و برتونه، دماش از دمای محیط کمتره؟ :O
مثلا وقتی من به پایه‌ی فلزی میزم دست میزنم، احساس میکنم سرده! :D

یا تو پارکها که میرین رو صندلی‌های فلزی بشینید، یخ میزنید! در حالی که اگه مثلا چوبی باشه، اصلا چنین احساسی نخواهید داشت!
به نظر شما دلیلش چیه؟ ???

parsa_spy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
مدال طلای المپیاد کامپیوتر
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار
پاسخ : چرا فلزات سردند؟!؟!

دلیلش رسانایی بالای فلزات هست !!! مثلا فرض کن که دمای صندلی ، 20 درجه باشه . وقتی رو صندلی چوبی می شینی ، بدن تو که 37 درجه هست ، بالا چوب انتقال گرمایی انجام می ده تا هم دما بشن. پس بعد از یه مدت کوتاه ، مولکول هایی که در اطراف بدن تو باشن با بدن تو هم دما هستن ، پس دیگه انتقال گرمایی از بدن تو انجام نمی شه ! از طرفی چون چوب با مولکول های اطرافش رسانایی کمی داره ، کلی طول می کشه تا دماش پایین بیاد و بخواد دوباره با بدن تو انتقال گرمایی انجام بده.
ولی از طرفی توی فلزات ، چون رسانایی زیاده ، تو وقتی رو صندلی می شینی ، هر چقدر هم که با صندلی تبادل گرنایی انجام بدی ، این گرما تو کل صندلی پخش می شه !! پس یعنی تو باید در اصل تمام مولکول های صندلی رو گرم کنی. نه فقط اونهایی رو که به بدنت نزدیکن !!

پس یعنی در صندلی چوبی تو باید یه تعداد خیلی کمی از مولکول ها رو با بدن خودت هم دما کنی . ولی تو صندلی فلزی ، باید تمام اون صندلی رو با بدن خودت هم دما کنی . در نتیجه ، تو صندلی چوبی ، دمای تعادل ، یه چیزی نزدیک دمای بدن خودت می شه !! پس خیلی احساس سرما نمی کنی !! ولی از طرفی تو فلز ، دما تعادل خیلی نزدیک اون 20 درجه دمای صندلی می شه !! پس بدن تو ، هر چقدر هم که گرما از دست بده ، باز هم با مولکول های اطرافش هم دما نشده ، و در نتیجه لازمه که باز هم گرما از دست بده !! برای همین هم یک دفعه احساس سرمای زیادی می کنی !!!

• شروع کننده موضوع

mehran

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

به نقل از پارسا :
دلیلش رسانایی بالای فلزات هست !!! مثلا فرض کن که دمای صندلی ، 20 درجه باشه . وقتی رو صندلی چوبی می شینی ، بدن تو که 37 درجه هست ، بالا چوب انتقال گرمایی انجام می ده تا هم دما بشن. پس بعد از یه مدت کوتاه ، مولکول هایی که در اطراف بدن تو باشن با بدن تو هم دما هستن ، پس دیگه انتقال گرمایی از بدن تو انجام نمی شه ! از طرفی چون چوب با مولکول های اطرافش رسانایی کمی داره ، کلی طول می کشه تا دماش پایین بیاد و بخواد دوباره با بدن تو انتقال گرمایی انجام بده.
ولی از طرفی توی فلزات ، چون رسانایی زیاده ، تو وقتی رو صندلی می شینی ، هر چقدر هم که با صندلی تبادل گرنایی انجام بدی ، این گرما تو کل صندلی پخش می شه !! پس یعنی تو باید در اصل تمام مولکول های صندلی رو گرم کنی. نه فقط اونهایی رو که به بدنت نزدیکن !!

پس یعنی در صندلی چوبی تو باید یه تعداد خیلی کمی از مولکول ها رو با بدن خودت هم دما کنی . ولی تو صندلی فلزی ، باید تمام اون صندلی رو با بدن خودت هم دما کنی . در نتیجه ، تو صندلی چوبی ، دمای تعادل ، یه چیزی نزدیک دمای بدن خودت می شه !! پس خیلی احساس سرما نمی کنی !! ولی از طرفی تو فلز ، دما تعادل خیلی نزدیک اون 20 درجه دمای صندلی می شه !! پس بدن تو ، هر چقدر هم که گرما از دست بده ، باز هم با مولکول های اطرافش هم دما نشده ، و در نتیجه لازمه که باز هم گرما از دست بده !! برای همین هم یک دفعه احساس سرمای زیادی می کنی !!!
ایول! خیلی زیبا و کامل بود :D
رسانایی...

نظر دیگه‌ای موجود نبود؟

arashbm

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
المپیاد نجوم یه هفته خوندم مرحله دوم چهار تا سوال از هفت تا نوشتم
دانشگاه
دانشگاه شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک

جواب دقیقا همونه که دوستمون گفت. مشکل اصلی تو درک این قضیه ها تعریف سردی و گرمیه. بدن انسان با یک سرعت ثابت (نقریبا در طول روز ثابته) گرما تولید می‌کنه. اگه این گرما به بیرون با همون سرعت سرازیر بشه ما احساس خاصی نمی‌کنیم. تو دمای مطلوب اتاق این اتفاق می‌افته(۲۰ تا ۲۵ درجه فک کنم) اگه سریعتر خارج بشه ما سردمون می‌شه و اگه کند تر خارج بشه یا خارج نشه(تو جاهایی که دما از ۳۷ بیشتره) ما احساس گرما می‌کنیم.
حالا فرض کن با یه صندلی تو یه اتاق هستی! چون خیلی وقته صندلی تو اتاقه باید تمام جاهاش همدما بشه با دمای اتاق(۲۰ تا ۲۵) حالا شما دستتو می‌زنی به رویه‌ی پارچه ای گرما یواش تر شارش می‌کنه تا وقتی دستتو می‌زنی به پایه‌ی فلزی.

ermia.moamer

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-

داداش 5 ساله ی من هم اینو می دونست :)

arashbm

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
المپیاد نجوم یه هفته خوندم مرحله دوم چهار تا سوال از هفت تا نوشتم
دانشگاه
دانشگاه شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ermia.moamer :
داداش 5 ساله ی من هم اینو می دونست :)
مرسی داداش پنج ساله ی دانشمند!! لابد ضریب رسانایی و ظرفیت گرمایی ویژه آهن رو تا پنج رقم اعشار حفظ بوده!

ermia.moamer

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
-

به نقل از Arash Badie Modiri :
مرسی داداش پنج ساله ی دانشمند!! لابد ضریب رسانایی و ظرفیت گرمایی ویژه آهن رو تا پنج رقم اعشار حفظ بوده!
ما تو مدرسه مون به این حرفا می گیم نارگیل .
بعد هم نبینم پشت سر داداش من حرف زدی ها . :)

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه
آدم از فرداش خبر نداره که!

ببخشید من اصلا اصلا قصد توحین وسخره و این چیزا ندارما جدی
ولی تو مدرسه شما یعنی فیزیک انقدر پایین کار می شه؟!!!آخه سنت رو هم که زده17حتما باید راهنمایی بهتون می گفتن!
بازم می گم اصلا قصدم توحین نیستا!

Backstreetboy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

دیگه موضوع لوس شد!
الآن این یکی انجمن هم حذف میکنن!
تاپیک قفل میشه!.............اگه دلیلی برا باز شدن مجددش داشتین پ.خ به من بزنین!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا