عدالت یا تساوی؟

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID
به نظر شما عدالت بهتره یا تساوی، و چرا؟

اسپم ممنوع!

3ggerman

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
المپیاد ریاضی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر
پاسخ : عدالت یا تساوی؟

عدالت.
ولی از اونجایی که هرگز برقرار نمیشه پس تساوی خود عدالت است.شاید///

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

از نظر من عدالت چون اگه تساوی باشه از نظر من ممکنه خیلیا لیاقت تساوی بودن از هر نظری رو بخوای بررسی کنی با کسه دیگه نداشته باشن و حق دیگران ضایع می شه ولی اگه عدالت باشه این جوری حق کسی ضایع نمی شه

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از 3ggerman :
عدالت.
ولی از اونجایی که هرگز برقرار نمیشه پس تساوی خود عدالت است.شاید///
چرا عدالت؟
چرا عدالت برقرار نمیشه؟
و چرا تساوی عدالت است؟

به نقل از پردیس :
از نظر من عدالت چون اگه تساوی باشه از نظر من ممکنه خیلیا لیاقت تساوی بودن از هر نظری رو بخوای بررسی کنی با کسه دیگه نداشته باشن و حق دیگران ضایع می شه ولی اگه عدالت باشه این جوری حق کسی ضایع نمی شه
اوهوم! کلا عدالت و تساوی رو چی معنی میکنی؟

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

عدالت از نظر من یعنی همه چی که به طور حق تقسیم شده باشه و همه ازش راضی باشن ولی تو تساوی همه یکی هستن و خیلی هم کسی راضی نیست مثلا تو یه کلاسی نصفشون 20 گرفتن نصفشون نمره ی کمتری گرفتن حالا اگه بخواد تساوی بر قرار بشه می دونی چقدر مشکلات داره و چقدر از شاگردا کلاسم ناراضین؟

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از پردیس :
عدالت از نظر من یعنی همه چی که به طور حق تقسیم شده باشه و همه ازش راضی باشن ولی تو تساوی همه یکی هستن و خیلی هم کسی راضی نیست مثلا تو یه کلاسی نصفشون 20 گرفتن نصفشون نمره ی کمتری گرفتن حالا اگه بخواد تساوی بر قرار بشه می دونی چقدر مشکلات داره و چقدر از شاگردا کلاسم ناراضین؟
خوب حالا (مثلا توی همین کلاس) عدالت رو چجوری میشه برقرار کرد؟ و اگه همه برابر باشن آیا ممکنه که راضی هم باشن؟

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

از نظر من هر دانش آموز همون نمره ی خودشو داشته باشه چون این نمره ای که گرفته نتیجه ی تلاش خودش بوده (هر کی پول بیشتری بده آش بیشتریم می خوره)

sohaaaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج

قطعا عدالت!!...چون ارزش و دانش و توانایی و تلاش همه با هم برابر نیست !!
ولی یه مشکل!!...دقیقا منظورت از تساوی چیه؟!...مثلا تو چه چیزایی؟!...چون فکر کنم عدالت بتونه معنای کلی داشته باشه ولی تساوی....

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از پردیس :
از نظر من هر دانش آموز همون نمره ی خودشو داشته باشه چون این نمره ای که گرفته نتیجه ی تلاش خودش بوده (هر کی پول بیشتری بده آش بیشتریم می خوره)
خوب پس به نظر تو عدالت بهتره
حالا بازم سوالی پیش میاد که 3ggreman تقریبا گفت، چرا عدالت برقرار نمیشه و در صورت برقراریش "همه" راضی نمیشن؟
و حالت ایده آل چیه؟

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از sohaaaa :
قطعا عدالت!!...چون ارزش و دانش و توانایی و تلاش همه با هم برابر نیست !!
ولی یه مشکل!!...دقیقا منظورت از تساوی چیه؟!...مثلا تو چه چیزایی؟!...چون فکر کنم عدالت بتونه معنای کلی داشته باشه ولی تساوی....
خوب تعریف تو از عدالت چیه؟ تساوی چی؟
کلا در یک شرایط نسبی میسنجیم، در یک شرایط طبیعی عدالت بهتره یا تساوی؟ مثلا در شرایطی که همه از منابع، توانایی و امکانات لازم بهره مند هستن، عدالت رو ترجیح میدی یا تساوی، و چرا؟

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

به نقل از FarshidGCD :
خوب پس به نظر تو عدالت بهتره
حالا بازم سوالی پیش میاد که 3ggreman تقریبا گفت، چرا عدالت برقرار نمیشه و در صورت برقراریش "همه" راضی نمیشن؟
و حالت ایده آل چیه؟
همه جای دنیا رو بگردی عدالت کامل رعایت نمی شه خیلی از مردم به خاطر طمع زیادی که دارن حق خیلی از مردمو می خورن که تو هر جایی از این آدما پیدا می شه و اگر به طور کامل عدالت رعایت بشه همین آدما هستن که شرو ع به مخالفت می کنن

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از پردیس :
همه جای دنیا رو بگردی عدالت کامل رعایت نمی شه خیلی از مردم به خاطر طمع زیادی که دارن حق خیلی از مردمو می خورن که تو هر جایی از این آدما پیدا می شه و اگر به طور کامل عدالت رعایت بشه همین آدما هستن که شرو ع به مخالفت می کنن
خوب، حالت ایده آل (بهترین حالت منطقی که ممکنه باشه) چیه؟

sohaaaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج

به نقل از FarshidGCD :
خوب تعریف تو از عدالت چیه؟ تساوی چی؟
کلا در یک شرایط نسبی میسنجیم، در یک شرایط طبیعی عدالت بهتره یا تساوی؟ مثلا در شرایطی که همه از منابع، توانایی و امکانات لازم بهره مند هستن، عدالت رو ترجیح میدی یا تساوی، و چرا؟
پس باز هم عدالت رو!!...یکی به دلیل همونی که قبل گفتم!!...یکی هم الان می گم!! :D...
اگه تساوی مطلق باشه خوب اون جامعه نه تنها پیشرفتی نمی کنه...بلکه ممکنه موجب رکودش هم بشه!!...چون دیگه ملت انگیزه ای واسه رشد و ترقی ندارن!!(یا کم دارن!!)

sohaaaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج

به نقل از پردیس :
اگر به طور کامل عدالت رعایت بشه همین آدما هستن که شرو ع به مخالفت می کنن

به نقل از FarshidGCD :

همون عدالت واقعی!!...خوب مردم در این حالت بر چه اساس می خوان مخالفت کنن؟!...وقتی همه چی عادلانه ست!!

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

به نقل از FarshidGCD :
اینه که دولت هر کشور با همچین آدمایی برخورد کنه و از کسایی که حقشون خورده شده حمایت کنه

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از sohaaaa :
پس باز هم عدالت رو!!...یکی به دلیل همونی که قبل گفتم!!...یکی هم الان می گم!! :D...
اگه تساوی مطلق باشه خوب اون جامعه نه تنها پیشرفتی نمی کنه...بلکه ممکنه موجب رکودش هم بشه!!...چون دیگه ملت انگیزه ای واسه رشد و ترقی ندارن!!(یا کم دارن!!)
یعنی برابری مانع پیشرفته؟ چرا؟

به نقل از sohaaaa :
همون عدالت واقعی!!...خوب مردم در این حالت بر چه اساس می خوان مخالفت کنن؟!...وقتی همه چی عادلانه ست!!
در اینصورت بازهم عده ای که منافعشون ضایع شده معترضن، اینو باید چکار کرد؟

sohaaaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج

به نقل از FarshidGCD :
یعنی برابری مانع پیشرفته؟ چرا؟
در اینصورت بازهم عده ای که منافعشون ضایع شده معترضن، اینو باید چکار کرد؟
-خوب طرف اگه همه ی امکانات و ...ش با یکی که از خیلی نظر ها ازون پایین تره برابر باشه خوب در خیلی شرایط مگه مرض داره با کلی تلاش و زحمت بخواد سطح خودش رو بالا ببره؟! :D
-خوب وقتی حقشون نیست و چرت میگن...معترضن که معترضن!! :D...به من چه!! :D...منظورم اینه که منظورت از معترضن چیه؟!...مثلا می خوان چیکار کنن که نشه جلوشو گرفت؟!!

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

خوب پردیس جان، پس نتیجه حرفای تو تا اینجا ایناست:
به نقل از پردیس :
* خیلیا لیاقت تساوی بودن از هر نظری رو بخوای بررسی کنی با کسه دیگه نداشته باشن و حق دیگران ضایع می شه ولی اگه عدالت باشه این جوری حق کسی ضایع نمی شه
* عدالت از نظر من یعنی همه چی که به طور حق تقسیم شده باشه و همه ازش راضی باشن ولی تو تساوی همه یکی هستن و خیلی هم کسی راضی نیست
* هر کی پول بیشتری بده آش بیشتریم می خوره
* همه جای دنیا رو بگردی عدالت کامل رعایت نمی شه خیلی از مردم به خاطر طمع زیادی که دارن حق خیلی از مردمو می خورن
* طور کامل عدالت رعایت بشه همین آدما هستن که شرو ع به مخالفت می کنن
* بهترین حالت اینه که دولت هر کشور با همچین آدمایی برخورد کنه و از کسایی که حقشون خورده شده حمایت کنه
اگه مشکلی داره بگو درستش کنم!
ولی یه سوال: دولت (یا توی مثال کوچک تر معلم) چجوری میتونه بفهمه حق شهروند / دانش آموز ضایع شده؟

Parpari

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اهواز

به نقل از FarshidGCD :
خوب پردیس جان، پس نتیجه حرفای تو تا اینجا ایناست:اگه مشکلی داره بگو درستش کنم!
ولی یه سوال: دولت (یا توی مثال کوچک تر معلم) چجوری میتونه بفهمه حق شهروند / دانش آموز ضایع شده؟
از اعتراض هایی که مردم یا دانش آموزا به دولت یا معلم می کنن

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از sohaaaa :
-خوب طرف اگه همه ی امکانات و ...ش با یکی که از خیلی نظر ها ازون پایین تره برابر باشه خوب در خیلی شرایط مگه مرض داره با کلی تلاش و زحمت بخواد سطح خودش رو بالا ببره؟! :D
آره، مرض داره!
چون انسان هرقدر هم شرایطش "عالی" باشه بازم میخواد بیشتر بشه، و اصولا یکی از علتهایی که میگم نه تساوی و نه عدالت بطور صحیح اجرا نمیشه همینه!

به نقل از sohaaaa :
-خوب وقتی حقشون نیست و چرت میگن...معترضن که معترضن!! :D...به من چه!! :D...منظورم اینه که منظورت از معترضن چیه؟!...مثلا می خوان چیکار کنن که نشه جلوشو گرفت؟!!
کشتیش بیچاره رو! میگم خوب اینی که اعتراض میکنه هم عضوی از جامعه هست، و حالا به هر دلیلی داره اعتراض میکنه
از طرفی همیشه تعداد معترضین خیلی زیاد بوده، هست و خواهد بود، که با این شرایط راس قدرت مجبوره عقب نشینی کنه
خوب با این تفاسیر، باید چه کرد که نه سیخ بسوزه نه کباب؟

بالا