• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مشاوره انتخاب رشته دبیرستان (متوسطه)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Farnaz.f
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
كمى مشاوره ميخواستم:
يكى از دوستان بنده كه خاطرشون بر ما عزيز هست ميخوان برن انسانى،رشته خودمون.خانوادش با اينكه قبول دارن استعدادش در انسانيه اما ميگن براى پول و ازين حرفا بايد بره تجربى يا رياضى(كه ابدا در اونها استعداد نداره)
ميخواستم بدونم چطور ميتونه خانوادش رو راضى كنه؟اين رو هم بگم كه پدر مادر سرسختى داره.
بهترين راه براى راضى كردنشون چيه؟

سلام به همه
طبق تجربیات خودم باید بگم که انتخاب رشته رو فقط بر اساس علاقه و هدفتون بکنین

سلام من رشته ریاضی رو دوست دارم.
مباحث فیزیک ، ریاضی و حتی شیمی برام جذابه...
کامپیوتر هم علاقه دارم
ولی پدرم اصرار به تجربی داره ، میگه بازار کارش تو ایران بهتره..
دو تا سوال اول اینکه من فقط به بازار ایران نگاه کنم یا کلی؟ وضعیت کاری تو ایران چطوره؟
امیدی هست برا بهبود مهندس ها؟
دوما اگر انگیزه نباشه میشه موفق بود؟
چون تجربی 50 درصدش زیسته که من اصلا دوست ندارمش...

سلام من رشته ریاضی رو دوست دارم.
مباحث فیزیک ، ریاضی و حتی شیمی برام جذابه...
کامپیوتر هم علاقه دارم
ولی پدرم اصرار به تجربی داره ، میگه بازار کارش تو ایران بهتره..
دو تا سوال اول اینکه من فقط به بازار ایران نگاه کنم یا کلی؟ وضعیت کاری تو ایران چطوره؟
امیدی هست برا بهبود مهندس ها؟
دوما اگر انگیزه نباشه میشه موفق بود؟
چون تجربی 50 درصدش زیسته که من اصلا دوست ندارمش...
چيزي كه من مي دونم رو ميگم حالا بقيه احتمالا تجربشون بيشتره و بهت ميتونن راهنمايي كنن. متاسفانه رشته تحصيلي در ايران مثل مد مي مونه. رشته رياضي فيزيك زماني رشته رو مدي بود و اين رو همه ما مي دونيم و اين مسئله به مرور زمان باعث شد بازار كار تا حدودي براي مهندسين كشور ما بخوابه. الآن مي دونيم كه رشته تجربي روي مده (منظورم اينه كه مورد پسند عامه مردمه) و احتمال اينكه سر بازار كار اين رشته هم چنين بلايي بياد هست.
از طرفي ما اگر به پيشرفت تكنولوژي توجه كنيم ميبينيم كه روز به روز در حال پيشرفته. آيا مي تونيم اين نتيجه رو بگيريم كه در آينده شايد به طور مثال ربات ها جايگزين انسانها در بحثهايي مثل جراحي و... بشن؟ احتمالش بالاست. مثلا اوايل كرونا حتي كشور چين تو بيمارستان پكن از ربات ها استفاده مي كرد. خيلي بيمارستان ها هستن كه ربات ها توشون دارن جولان ميدن و من هر جوري نگاه مي كنم اين ميتونه افزون بر متقاضيان بالاي رشته تجربي بازار كار براي داوطلباي اين رشته رو محدود كنه. از طرفي بحث ديگه اينه كه چقدر طول مي كشه ايران هم بخواد دست به چنين كاري بزنه و چنين تكنولوژي در بيمارستان هاي خودش ايجاد كنه؟ چند سال؟ تمامي جوانب بايد خوب بررسي بشه. اگر اين تكنولوژي وارد ايران بشه كيا سود ميبرن و كيا ميتونن مشغول به كار بشن؟ كسايي مثل مهندسين كامپيوتر و كسايي كه رشتشون به اين صنعت ميخوره. ولي من از هر جهتي نگاه مي كنم به نظر "منننن" بازار كار براي رشته هاي رياضي فيزيك، انساني، هنر و... در آينده خوب خواهد بود و بدون شك لازمه ي شغل خوب در آينده تلاش كافيه.
برو دنبال علاقت. اون چيزي كه دوست داري و فكر مي كني توش موفق ميشي. اينجوري هيچوقت حسرت نمي خوري كه شايد اون موقع اگر دنبال علاقم رفته بودم شايد اينطوري نميشد. موفق باشي.

كمى مشاوره ميخواستم:
يكى از دوستان بنده كه خاطرشون بر ما عزيز هست ميخوان برن انسانى،رشته خودمون.خانوادش با اينكه قبول دارن استعدادش در انسانيه اما ميگن براى پول و ازين حرفا بايد بره تجربى يا رياضى(كه ابدا در اونها استعداد نداره)
ميخواستم بدونم چطور ميتونه خانوادش رو راضى كنه؟اين رو هم بگم كه پدر مادر سرسختى داره.
بهترين راه براى راضى كردنشون چيه؟
دوستتون تاحالا سعی کرده پدرو مادرشو با دلیل قانع کنه که در آینده در رشته تحصیلیش به مشکل نمیخوره و میتونه از پس خودش بر بیاد؟

دوستتون تاحالا سعی کرده پدرو مادرشو با دلیل قانع کنه که در آینده در رشته تحصیلیش به مشکل نمیخوره و میتونه از پس خودش بر بیاد؟
بله اما خب مشخصا نپذيرفتن.راهى هست؟

بله اما خب مشخصا نپذيرفتن.راهى هست؟
بهترين روش اين هست كه دوست شما به همراه خانوادشون به يك مشاور تحصيلي مراجعه كنند. به احتمال خيلي قوي مشاور از دوست شما حمايت ميكنه و با والدينش به طور منطقي ( و حرفه اي!) صحبت مي كنه و خب والدين از چنين فردي احتمالا بيشتر حرف شنوي دارن.
ترجيحا قبل از مراجعه هم بهتره دوستتون يك آزمون رغبت سنجي و استعداديابي معتبر بده و با نتايجش به مشاور مراجعه كنن تا مشاور نتيجه اون ها رو هم بررسي كنه

سلام دوستان
ببخشید ممکنه برای انتخاب رشته دبیرستان راهنمایی کنید و مثلا رشته های دانشگاهی ریاضی مثل برق یا مکانیک و کامپیوتر و بقیه رشته ها رو توضیح بدید
من امسال انتخاب رشته دارم و خیلی گیجم
ولی ریاضی درس مورد علاقمه

سلام دوستان
ببخشید ممکنه برای انتخاب رشته دبیرستان راهنمایی کنید و مثلا رشته های دانشگاهی ریاضی مثل برق یا مکانیک و کامپیوتر و بقیه رشته ها رو توضیح بدید
من امسال انتخاب رشته دارم و خیلی گیجم
ولی ریاضی درس مورد علاقمه
سلام.
ببین در مورد رشته‌هایی که گفتی، توی اینترنت فیلمهای خیلی خوبی هست که اساتید دانشگاه تهران و شریف و اینها اومدن توضیح دادن راجع به رشته‌های خودشون. (قطعا هرکسی از رشته خودش خوب تعریف میکنه و مواظب این نکته باش). ولی خب به نظرم اینقدر ریز انتخاب کردن، برای بچه‌های کنکوریه. حتی اونا هم نمی‌دونن دارن درست انتخاب می‌کنن یا نه. چون تا وقتی فارغ‌التحصیل نشی از رشته‌ت، تقریبا نمیدونی چی در انتظارته و واقعیت کشور و بازار کار و اپلای و اینها چطوریه.

ولی خب بین رشته‌های ریاضی، الان تقریبا بازار کار کامپیوتر بهتره دیگه (به شرطی که خوب باشی و بلد باشی واقعا کارت رو). البته که بقیه رشته‌ها هم متناسب با بازار کار یاد بگیری مهارت‌ها و نرم‌افزارها رو، درآمد خوبی میتونن داشته باشن، هرچند که به کامپیوتر نمی‌رسن. این بین علاقه هم مهمه. من می‌دونستم اینا رو و مکانیک رو انتخاب کردم :) هرچند من هدفم موندن اینجا نبود وگرنه شاید می‌رفتم سمت کامپیوتر. کامپیوتر خب برای همین هم رقابت خیلی بیشتری داره برای ورود به دانشگاه.

در کل هم نظر من اینه که حوزه کلی کارت رو مشخص کن. مثلا ببین از الان دوست داری بری سمت مهندسی، یا رشته‌های تجربی، یا حتی مدیریتی و بازاریابی (که اینا هم جذابن و درآمد خوبی می‌تونن داشته باشن). انتخاب کردن همیشه سخته. تو با انتخابت مدام داری بقیه گزینه‌هات رومی‌ذاری کنار و دیگه توی عمرت احتمالا دسترسی نداری بهشون. اولش انتخاب رشته دبیرستانه، بعدش دانشگاه، بعدش انتخاب گرایش تو ارشد و همینطوری خلاصه. اینکه همیشه پرفکت انتخاب کنی، شاید امکان‌پذیر نباشه. ولی خب فکر کنم وقت داری و می‌تونی بری با دید خیلی از رشته‌ها، فعلا تصمیم بگیری که در آینده کدوم سمت رو دوست داری کار کنی. توانایی‌هات هم مهمن قطعا توی این انتخاب (مثلا دروسی مثل ریاضی که حل کردنیه بیشتر جذبت می‌کنن یا دروس حفظی)

امیدوارم انتخاب خوبی داشته باشی، و اگر جزیی‌تر در مورد رشته من خواستی بدونی، خوشحال می‌شم کمک کنم. موفق باشی!

سلام.
ببین در مورد رشته‌هایی که گفتی، توی اینترنت فیلمهای خیلی خوبی هست که اساتید دانشگاه تهران و شریف و اینها اومدن توضیح دادن راجع به رشته‌های خودشون. (قطعا هرکسی از رشته خودش خوب تعریف میکنه و مواظب این نکته باش). ولی خب به نظرم اینقدر ریز انتخاب کردن، برای بچه‌های کنکوریه. حتی اونا هم نمی‌دونن دارن درست انتخاب می‌کنن یا نه. چون تا وقتی فارغ‌التحصیل نشی از رشته‌ت، تقریبا نمیدونی چی در انتظارته و واقعیت کشور و بازار کار و اپلای و اینها چطوریه.

ولی خب بین رشته‌های ریاضی، الان تقریبا بازار کار کامپیوتر بهتره دیگه (به شرطی که خوب باشی و بلد باشی واقعا کارت رو). البته که بقیه رشته‌ها هم متناسب با بازار کار یاد بگیری مهارت‌ها و نرم‌افزارها رو، درآمد خوبی میتونن داشته باشن، هرچند که به کامپیوتر نمی‌رسن. این بین علاقه هم مهمه. من می‌دونستم اینا رو و مکانیک رو انتخاب کردم :) هرچند من هدفم موندن اینجا نبود وگرنه شاید می‌رفتم سمت کامپیوتر. کامپیوتر خب برای همین هم رقابت خیلی بیشتری داره برای ورود به دانشگاه.

در کل هم نظر من اینه که حوزه کلی کارت رو مشخص کن. مثلا ببین از الان دوست داری بری سمت مهندسی، یا رشته‌های تجربی، یا حتی مدیریتی و بازاریابی (که اینا هم جذابن و درآمد خوبی می‌تونن داشته باشن). انتخاب کردن همیشه سخته. تو با انتخابت مدام داری بقیه گزینه‌هات رومی‌ذاری کنار و دیگه توی عمرت احتمالا دسترسی نداری بهشون. اولش انتخاب رشته دبیرستانه، بعدش دانشگاه، بعدش انتخاب گرایش تو ارشد و همینطوری خلاصه. اینکه همیشه پرفکت انتخاب کنی، شاید امکان‌پذیر نباشه. ولی خب فکر کنم وقت داری و می‌تونی بری با دید خیلی از رشته‌ها، فعلا تصمیم بگیری که در آینده کدوم سمت رو دوست داری کار کنی. توانایی‌هات هم مهمن قطعا توی این انتخاب (مثلا دروسی مثل ریاضی که حل کردنیه بیشتر جذبت می‌کنن یا دروس حفظی)

امیدوارم انتخاب خوبی داشته باشی، و اگر جزیی‌تر در مورد رشته من خواستی بدونی، خوشحال می‌شم کمک کنم. موفق باشی!
ممنونم از توضیحاتتون

Back
بالا