بازم سلام، اینها جوابهای من برای 4 سوال روز دوم است، امیدورام درست باشند، من فکر می کنم در مجموع 2 روز 170 نمره از 200 نمره بگیرم.
اکثر افراد میگن کف حدود 100 است، شماها نظری ندارید؟
جوابهای من:
به دلیل طولانی بودن جواب ها و کمبود حوصله برای تایپ ، آنها را آنقدر خلاصه کردم، که فقط کسانی که سوال ها را خوانده اند و روی آنها فکر کرده اند متوجه جواب می شوند، باید ببخشید.
سوال پنجم:تعداد رنگ آمیزی های مجاز برای یک سطر(بدون در نظر گرفتن بقیه ستون ها) 144 است.( با رابطه ی بازگشتی و فیبوناچی می توانید 144 را به دست آورید.). پس ما چون 10 سطر داریم حداکثر 144 به توان 10 حالت داریم، که اثبات می شود از 10 به توان 25 کمتر است.
حال فرض کنید، جدول را به صورت شطرنجی رنگ کرده ایم، 50 خانه سیاه به دست می آید که هیچ کدام ضلع مشترک با دیگری ندارد، حال در رنگ آمیزی جدید تمام سفیدهای صفحه ی شطرنجی را سفید و هر کدام از این 50 تا را به 2 حالت سیاه یا سفید می کنیم، پس حداقل 2 به توان 50 حالت داریم که بیشتر از 10 به توان 15 است.(زیرا 2 به توان 50 برابر است با 1024 به توان 5 و بشتر است از 1000 به توان 5، پس بیشتر است از 10 به توان 15)(البته من این قسمت را که باید اثبات می کردیم بیش از 10 به توان 15 است را هم با رابطه بازگشتی رفتم، ولی بعد از امتحان فهمیدم این راه کوتاه تر است)
سوال ششم:به جای 20 حرکت، حکم را برای 10 حرکت اثبات می کنیم( برای 8 حرکت هم اثبات می شود).
فرض خلف می کنیم که در 10 حرکت متوالی به سراغ 10 سطل با بیش از 10 توپ رفته ایم، اثبات می شود که این سطل ها متمایز اند، همچنین سطل اول 10، سطل دوم 9 و... سطل نهم 2 و سطل دهم باید 1 توپ داشته باشد، پس در مجموع حداقل 55 توپ متمایز داشتیم، و تناقض ایجاد می شود.
سوال هفتم:استقرا روی تعداد کلید ها می زنیم، به ازای یک کلید که درست است،( چون همه به همان یک کلید وصل اند)فرض کنید به ازای n کلید درست باشد، به ازای n+1 اثبات می کنیم، یک کلید را مزنیم، تعدادی روشن میشود، بقیه که خاموش اند به این کلید وصل نیستند، پس حداقل به یکی از n کلید دیگر وصل اند، طبق فرض می توان با استفاده از آن n کلید، بیش از نیمی از بقیه را روشن کرد، از بین چراغ هایی که به وسیله کلید اول روشن کردیم، اگر کمتر مساوی نصف تا خاموش شود که مسئله حل است، و اگر نه دوباره کلید اول را می زنیم، مسئله حل می شود.
سوال هشتم: استقرا روی n می زنیم، برای 1 که درست است،اگربرای n-1درست باشد، برای n حکم را اثبات می کنیم، به این صورت که اگر بین کارتهای مرتضی دو تا اختلاف کمتر مساوی از d داشت، با dپرسش می فهمیم اختلاف یکی از این دوتا با کیان بیشتر مساوی دیگری است، پس n-1 کارت پیدا می شود که طبق فرض حل می شود، ولی اگر هیچ دوتایی اختلاف کمتر مساوی d نداشتند، حکم استقرا را قوی کرده و تبدیل به حکم زیر می کنیم، و مسئله حل خواهد شد:
اگر در بین n کارت اگر بدانیم یکی از آنها x<d-1 اختلاف با کیان دارد، می توانیم کارت دارای کمتر از d اختلاف را با کمتر از nd-x پرسش بیابیم.