سوال و اشکالات زیست

Daimon

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
helli 4.تا چشه یکیم دراد اینومیذارم:x
شهر
اونجایی ک مردمش نمیخوابنو همیشه زندگی درجریانه
مدال المپیاد
شیمیو زیست بود.بد شد زیست...برای ادبی اسم نوشتم آخرم سر جل3 نرفتم...یهو دیدم قبول شدم!!
دانشگاه
فقط HarVard
رشته دانشگاه
شناختوساخت سس مایونز(داریم)
پاسخ : سندروم داون

خب سندروم داون
افرادی که مبتلان بهش
ناهنجاری هایی در صورت،پلک،زبان،دست ها و قسمت های دیگیه بدن دارن
که اغلبم عقب موندگی جسمی و ذهنی دارن
مستعد ابتلا ب بیماری های خاص نظیر لوسمی و بیماری آلزایمرند
اکثر این افراد47کروموزوم دارن که علتش تریزومی کروموزوم21هس
جدا نشدن طی میوز منشا وجود کروموزوم اضافیه
هیچگونه اطلاعات ژنتیکی در این افراد حذف نمیشه ولی نسخه های اضافی از کروموزوم21باعث به هم خوردن تعادل ژنتیکی در بعضی قسمت ها میشن
که این موضوع هم سبب رشد و نمه غیر طبیعی فیزیکی و ذهنی میشه
البته الان محققان دارن تلاش میکنن با استفافه از دی ان آ ژن هایی رو شناسایی کنن که در کروموزوم21رشد و نمو ذهنی رو تحت تاثیر قرار میدن

Daimon

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
helli 4.تا چشه یکیم دراد اینومیذارم:x
شهر
اونجایی ک مردمش نمیخوابنو همیشه زندگی درجریانه
مدال المپیاد
شیمیو زیست بود.بد شد زیست...برای ادبی اسم نوشتم آخرم سر جل3 نرفتم...یهو دیدم قبول شدم!!
دانشگاه
فقط HarVard
رشته دانشگاه
شناختوساخت سس مایونز(داریم)
پاسخ : سوال و اشکالات

به نقل از prometheus :
بچه ها پادتن ها جزو پروتیین های مکمل اند؟اگه ن جزو کدوم دستن؟
خب بد نیست ی چیزایی راجب پادتن ها بدونین
ترتیب وقایع
اتصال->رشد->تقسیم میتوز->تغییرات->لنفوسیتB
که بعد لنفوسیتB پلاسموسیت و سلولBخاطره رو به وجود میاره
که پلاسموسیت پادتن ترشح میکنه
پروتئین های مکمل از پروتئین های ضد میکروبی هستند که تو پلاسمای خون به شکل غیر فعال در گردش اند
به نقل از ابو الفضل جوکار :
نه نه نه!!!!!!اینا دوچیز جدا ازهم اند.پادتن ها در دفاع اختصاصی و پروتئینهای مکمل در دفاع غیراختصاصی نقش دارن....تنها تشابهشون اینه که هردو مسئول دفاع و ایمنی اند و جنسشون پروتئینه!!!! همین....
ترکیباتشون فرق میکنه...ساختارشونم همینطور...حتی نحوه عملکردنشونم باهم فرق میکنه...

شبنم...

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(مادر)
شهر
سیرجان
سال فارغ التحصیلی
94

بافت داخل مری پوششی چند لایه هست.بعد بافت بیرونش چیه؟
مثله نای غضروفیه؟

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

ساختار دیواره لوله گوارش در تمام طول آن اینجوریه البته تقریبا: که بیرونی ترینش بافت پیوندی هست و داخلی ترینش پوششی......وسطش هم ماهیچه ای

آقا مگه من گفتم پروتئین مکمل و پادتن یکی هستن؟؟؟خب معلومه که هم ساختار شیمیایی و هم عملکردشون فرق میکنه...من گفتم در حالت کلی شباهتشون اینه که هر دو پروتئینی هستن و مسئول دفاع از بدن.

شبنم...

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(مادر)
شهر
سیرجان
سال فارغ التحصیلی
94

میشه لطفا با معرفی منبع بگین چون باید یه جا اثبات کنم

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

سنگفرشی چند لایه ای بدون لایه شاخی. که بهش بافت سنگفرشی مطبق هم میگن...فیزیولوژی گایتون فصل دستگاه گوارش.

نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2 - دبیرستان حلی10
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام
پاسخ : زیست شناسی سلولی و مولکولی

یه سوال RNA تو سلول تولید میشه ؟

August McJoseph

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاش II
شهر
مشهد

به نقل از @REZ!|@ :
یه سوال RNA تو سلول تولید میشه ؟
پ ن پ، پول میدن میخرن!
آره آر ان ای برای بیان کدون های دی ان ای از روی اون تو سلول رونویسی میشه.

ابوالفضل

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سبزوار
رشته دانشگاه
پزشکی

عاقا من یه بد فهمی دارم.....ممنون میشم کسی رفعش کنه

تو کتاب زیست 2-116 صفحه

گفته: وقتی سلول برای تقسیم آماده میشود ، هر یک از رشته های نامشخص کروماتین(که در حقیقت کروموزوم نام دارد) همانند سازی میکنند.....

حالا من میگم عایا این رشته های کروماتینی در واقع همون dna (منظورم دی ان ای خالیه :D :D یعنی بدون هیستون) نیستن؟؟

یه سوال دیگه: علت اینکه هی کروموزوم ها فشرده میشن هی باز میشن چیه؟؟ :D خوب مث بچه آدم به یه حالت بمونن(البته اینجاشو شوخی کردم ) ....خودم یه فکرایی کردم ولی میخاستم از شما هم بپرسم

مهرناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
NeYshaBerliN
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از HotMe :
عاقا من یه بد فهمی دارم.....ممنون میشم کسی رفعش کنه

تو کتاب زیست 2-116 صفحه

گفته: وقتی سلول برای تقسیم آماده میشود ، هر یک از رشته های نامشخص کروماتین(که در حقیقت کروموزوم نام دارد) همانند سازی میکنند.....

حالا من میگم عایا این رشته های کروماتینی در واقع همون dna (منظورم دی ان ای خالیه :D :D یعنی بدون هیستون) نیستن؟؟

یه سوال دیگه: علت اینکه هی کروموزوم ها فشرده میشن هی باز میشن چیه؟؟ :D خوب مث بچه آدم به یه حالت بمونن(البته اینجاشو شوخی کردم ) ....خودم یه فکرایی کردم ولی میخاستم از شما هم بپرسم

واسه سوالِ اولت بگم که تا اونجایی که من اطلاع دارم و چک کردم کروماتین هم DNA داره هم دو نوع پروتئین : هیستونی و غیر هیستونی

سوالِ دوم رو دقیق نمیدونم که چرا ساختار کروموزوم حالت پویا داره.اما میدونم که باید متناسب با چرخه ی سلولی متراکم و باز بشه.علاوه بر اون یه زمانهایی لازمه کروموزوم از فشردگی خارج بشه.تا خود سلول به اون توالیهای که لازم داره واسه تکثیر و ترمیم و بیان ژن دسترسی پیدا کنه. یعنی یه جورایی اگه همونطوری فشرده بمونه بیشتر توالیها اون وسط گم میشن نمیشه کاری روشون انجام داد :D و اینکه بخواد همیشه هم باز باشه چون طولش خیلی زیاده که اصلا" جا نمیشه تو سلول.ولی واسه اون که متناسب با چرخه ی سلولی باید متراکم و باز بشن رو اگه چیز بیشتری فهمیدم ویرایش میکنم.

ابوالفضل

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سبزوار
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Dr.Stansfield :
واسه سوالِ اولت بگم که تا اونجایی که من اطلاع دارم و چک کردم کروماتین هم DNA داره هم دو نوع پروتئین : هیستونی و غیر هیستونی

سوالِ دوم رو دقیق نمیدونم که چرا ساختار کروموزوم حالت پویا داره.اما میدونم که باید متناسب با چرخه ی سلولی متراکم و باز بشه.علاوه بر اون یه زمانهایی لازمه کروموزوم از فشردگی خارج بشه.تا خود سلول به اون توالیهای که لازم داره واسه تکثیر و ترمیم و بیان ژن دسترسی پیدا کنه. یعنی یه جورایی اگه همونطوری فشرده بمونه بیشتر توالیها اون وسط گم میشن نمیشه کاری روشون انجام داد :D و اینکه بخواد همیشه هم باز باشه چون طولش خیلی زیاده که اصلا" جا نمیشه تو سلول.ولی واسه اون که متناسب با چرخه ی سلولی باید متراکم و باز بشن رو اگه چیز بیشتری فهمیدم ویرایش میکنم.

اون قسمت نارنجیه: پس چرا دراز و باریکه.........اگه پروتین داره پس باید فشرده بشه........شاید فشرده شده اما نه خیلی؟؟ ها؟؟

مهرناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
NeYshaBerliN
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از HotMe :
اون قسمت نارنجیه: پس چرا دراز و باریکه.........اگه پروتین داره پس باید فشرده بشه........شاید فشرده شده اما نه خیلی؟؟ ها؟؟
آره دیگه!اگه بخواد اصلا" فشرده نباشه که واویلا میشه با اون طولی که داره :D

ابوالفضل

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سبزوار
رشته دانشگاه
پزشکی

زیست 1 صفحه 63 گفته پروتئاز های شیره پانکراس در پانکراس غیر فعالند......اما چرا؟؟ آیا این امر برای سایر آنزیم های پانکراس هم صدق میکند؟؟؟

البته خودم یه حدسایی میزنم..... :الکی

همون صفحه گفته ورود رنگ های صفرا به خون موجب زردی میشود.......خب بالاشم گفته بخشی از رنگ های صفرا وارد خون میشوند......پس چرا ما زردی نداریم؟؟

همچنین فرموده اند: ویتامین های محلول در چربی وارد لنف میشوند...... ویتامین های دیگه چجوری جذب خون میشند؟؟ انتشار یا انتقال؟؟
--------------------------------------

مهرناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
NeYshaBerliN
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از HotMe :
زیست 1 صفحه 63 گفته پروتئاز های شیره پانکراس در پانکراس غیر فعالند......اما چرا؟؟ آیا این امر برای سایر آنزیم های پانکراس هم صدق میکند؟؟؟

البته خودم یه حدسایی میزنم..... :الکی

همون صفحه گفته ورود رنگ های صفرا به خون موجب زردی میشود.......خب بالاشم گفته بخشی از رنگ های صفرا وارد خون میشوند......پس چرا ما زردی نداریم؟؟

همچنین فرموده اند: ویتامین های محلول در چربی وارد لنف میشوند...... ویتامین های دیگه چجوری جذب خون میشند؟؟ انتشار یا انتقال؟؟
--------------------------------------

سوال اولت: پروتئازهای پانکراس، به صورت غیرفعال و داخل کیسه‌هایی میکروسکوپی (لیزوزوم) در سلولهای آسینار لوزالمعده ذخیره شده‌اند که پس از خوردن غذا با تحریک عصبی و شیمیایی به داخل دوازدهه می‌ریزند. سپس در آنجا به وسیله آنزیمهای آنتروکیناز که از سلولهای جدار روده آزاد می‌شوند در محیط قلیایی که به وسیله ترشحات مجاری پانکراس ایجاد می‌شود، تریپسینوژن به صورت فعال (تریپسین) درآمده سایر پروتئازها را فعال می‌کند. و آنها شروع به هضم مواد غذایی می‌کنند. البته آمیلاز و لیپاز از ابتدا فعال هستند.

اگر این آنزیم‌ها به جای دوازدهه، در داخل بافت پانکراس فعال شوند، شروع به از بین بردن و هضم بافت خود پانکراس کرده که به اصطلاح پانکراتیت یا « التهاب لوزالمعده» نامیده می‌شود.

سوال دوم : اگه مقدار بیلی روبینِ پلاسما از حدود سه برابر طبیعی ( یعنی سه برابرِ یک و نیم میلی گرم در لیتر ) بالاتر بشه ، پوست شروع به زردی میکنه.که اون بخشیش که مربوط به گوارش میشه دلیلش انسداد مجاری صفراوی هست.

سوال سومت توی گایتون گفته که تقریبا" تمامِ مواد محلول در آب به طور مستقیم به داخل مویرگ های خونی پرزها جذب میشن.ویتامین اگه محلول در چربی نباشه محلول در آبه دیگه :-?? به طور مستقیم هم که فک کنم منظورش انتشاره! البته راجع به همه ی ویتامین ها مطمئن نیستم!

Lionel Messi

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
علامع طباطبایی بناب
شهر
بناب
سوال

سلام
اگه تونستین به سوال من جواب بدین من یه دانش آموز دوم دبیرستانی هستم که تو کتاب کمپبل خوندم که دستگاه گلژی تو نظریه ی جدید پویاست یعنی از طرف سیس به ترانس حرکت می کنه اما منظور از حرکت رو نفهمیدم
اگه می شه یکم بیشتر توضیح بدین

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

من نظر خودمو میگم....چون کیسه های دستگاه گلژی پیوستگی ساختاری و فیزیکی ندارن(بر خلاف شبکه آندوپلاسمی) پس قابلیت جابجایی محدودی دارن..این جابجایی هم از ناحیه محدب گلژی که بهش جایگاه سیس(مجاور) گفته میشه شروع میشه و به طرف جایگاه مقعر گلژِی که بهش جایگاه ترانس (مقابل) میگن صورت میگیره..یعنی از جایگاه پذیرنده به طرف جایگاه صادر کننده....این حرکت بسیار محدود هست چون فقط محدود به فضای بین سیس و ترانس میشه..بیشتر کارهای گلژی رو وزیکول ها انجام میدن به همین خاطر نیاز به جابجایی زیادی نداره و جابجایی کیسه ها فقط به لغزش اونا روی هم و در بین جایگاه سیس و ترانس محدود میشه

Lionel Messi

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
علامع طباطبایی بناب
شهر
بناب

یعنی فقط تو جای خودشون لغزش دارن؟
راستی اینو از جایی خونده بودی یا نظر خودت بود

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

گفتم دیگه اگه منظورت حرکت کیسه های گلژی به تنهایی باشه حرکت لغزشی محدودی هست بین سیس و ترانس اما گلژی با وزیکولهایی که ترشح میکنه حرکتش در کل سلول جاری هست...نه بابا مگه من دانشمندم خودم نظر بدم؟؟؟.تو یکی از کتابهای زیست سلولی--مولکولی خونده بودم قبلا

Parinaz.

پری‌ناز
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قزوین
شهر
قزوین
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
آزاد تهران جنوب
رشته دانشگاه
طراحی لباس

صفحه ی 45 زیست2: شکل 11-2-
قسمت زدر رو که گفته سخت شامه.
آبیه رو نوشته عنکبوتیه. یه لایه هم بین سخت شامه و عنکبوتیه هست که نگفته چیه.
خط بین عنکبوتیه و قشر مخ رو هم نوشته نرم شامه.
خب الان مایع مغزی نخاعی کجاست؟

تنها چیزی که به ذهنم رسید این بود که اون لایه ی بی نام باید عنکبوتیه باشه و اونی که کتاب میگه عنکبوتیه ست، باید مایع مغزی نخاعی باشه (آخه ماشاا... کتاب درسی غلط غلوط زیاد داره!)

حالا چی به چی ـه بالاخره؟ :-?

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

اون لایه ای که پیوستگی فیزیکی داره با سختشامه و چسبیده بهش عنکبوتیه هستش.....اما اونی که با عنکبوتیه ارتباط فیزیکی نداره نرم شامه هست که قبلا کتاب گفته بود بین نرم شامه و عنکبوتیه مایع مغزی نخاعی وجود داره که اینجوری تشخیصش از شکل کتاب راحت بود..اما تو کتابای جدید گفته مایع مغزی نخاعی بین سخت شامه و نرم شامه قرار داره و چون عنکبوتیه هم این وسط هست تشخیصش از شکل کتاب درسی سخت شده...

بالا