سوال هندسه

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Blest Girl
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

Blest Girl

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1391
رشته دانشگاه
هوش مصنوعی و رباتیک
این یه سوال قشنگ و البته سخت هندسه اس،خودم نتونستم حل کنم ،میذارمش ببینم شما میتونید حل کنید یا نه:

یک اتاق به شکل مکعب مستطیل مفروض است.طول اتاق 30متر و عرض اتاق 12 متر و بالاخره ارتفاع اتاق 12 متر است.روی یک دیوار مربع شکل این اتاق یک متر پایین تر از سقف و درست در وسط دیوار مگسی پر شکسته قرار دارد،روی دیوار مربع شکل دیگر یک متر بالاتر از کف اتاق و درست در وسط دیوار یک تکه ی کوچک غذا وجود دارد.اگر مگس مساله ی ما به قدری ناتوان باشد که تنها بتواند 40 متر راه برود،نشان دهید روی دیوار های اتاق راهی وجود دارد که او را قبل از مرگ به غذا برساند.

تموم اطلاعات همینه.
امیدوارم موفق بشید حلش کنید.... ;)

پاسخ : سوال هندسه

چرا هیچکی این سوالو حل نمیکنه؟؟؟!!!!
سخته؟

به نقل از Blest Girl :
چرا هیچکی این سوالو حل نمیکنه؟؟؟!!!!
سخته؟
مگس رو سمتی هست که فقط از عرض و ارتفاع استفاده یعنی مربع غذا هم اونطرف رو ی مربع هست فاصله ی دوتا دیوار مربعی از هم 30 متر است
پس مگس با توجه به اینکه نمیتونه پرواز کنه نمیتونه برسه :D
کمترین راهی که من پیدا کردم 41 متر بود

یه راهش اینه که مگسه اول از 11 متری که هست خودشو بندازه بعد 31 متر راه بره.

من یه سوال شبیه این دیده بودم که توش باید این اتاق رو دو بعدی می کردیم (یعنی اتاق رو باز می کردیم) بعد با قضیه حمار مساله حل میشد

من الان برا این همچین کاری رو کردم ولی از 40 بیشتر شد
و از طرفی این راه اثبات می کنه که کوتاه ترین راه از 40 بیشتره
ولی واقعا جالبه برام اگر چنین راهی باشه!

آقا اگه خودشو پرت کنه زمین محسوب مسافت طی شده محسوب میشه؟

تنها راهش همونه که باید 11 متر رو سقوط کنه.......
دوستان فکر نکنین که فکر نمی کنم به جوابی برسید (چه جمله زیبایی گفتم ها :-[)

.

حتماً غذا روی دیوار بغلی دیواریه که مگس روش نشسته!
در این صورت 15 متر مستقیم حرکت میکنه تا به دیوار بغلی برسه،بعدش 15 متر دیگه حرکت میکنه که به وسط دیوار بغلی برسه،بعدش 10 متر میاد پایین که به غذا برسه!
که مجموعاً میشه 40 متر! ;D

یادتونه ابتدایی چه جوری مکعب می ساختیم!!!!6 تا مربع که تا حدودی با شکل تی مانند به هم وصل بودند
در واقع تو این مسعلع هم اگه ما شکل رو روی یه صفحه باز کنیم راحتتر حل میشه

به نقل از 13 :
یادتونه ابتدایی چه جوری مکعب می ساختیم!!!!6 تا مربع که تا حدودی با شکل تی مانند به هم وصل بودند
در واقع تو این مسعلع هم اگه ما شکل رو روی یه صفحه باز کنیم راحتتر حل میشه
اقا اتاقه ها واسه یه مگس باید اتاقو خراب کنیم؟بذار بمیره :-? :-?

به نقل از mamad75 :
اقا اتاقه ها واسه یه مگس باید اتاقو خراب کنیم؟بذار بمیره :-? :-?
مگه مگسه میتونه پرواز کنه؟
اگه نمیتونه اتاق رو باز می کنیم تا دو بعدی شه

کوتاهترین مسیر42مترمیشه مگراینکه مگسه اژدهامگس باشه که طولش2مترباشه.(زیادجدی نگیرین)

به نقل از بهزاد 93-ابلیس :
حتماً غذا روی دیوار بغلی دیواریه که مگس روش نشسته!
در این صورت 15 متر مستقیم حرکت میکنه تا به دیوار بغلی برسه،بعدش 15 متر دیگه حرکت میکنه که به وسط دیوار بغلی برسه،بعدش 10 متر میاد پایین که به غذا برسه!
که مجموعاً میشه 40 متر! ;D
:-w

سلام.
روی سؤال گفته که تنها بتواند 40 متر راه برود یعنی سقوط جزو 40 متر راه رفتن محسوب نمیشه.پس به نظر من همون 40 متره درسته!

سلام اگه p را درون یک مربع فرض کنیم.و از آن به چهار ضلع مربع abcd وصل کنیم تا محیط مثلث های apb,apd,dpc به ترتیب 16و24و20 است.محیط مثلث bpc چقدر است؟

اين مسئله جواب مثبت دارد به اين معني كه مگس مفلوك ما ميتواند با طي مسافت 40 متر به غذاي لذيذ خود برسد.
همانگونه كه دوستان ديگر اشاره اي داشتند بايد اول گسترش مستطيل را در نظر گرفت و با قضيه حمار( كوتاهترين فاصله خط راست است)مسئله را حل نمود.
تنها بايد گسترش درست را فرض كرد بقيه مسئله ساده است
گسترش را اينگونه در نظر بگيريد كه سه تا مستطيل در نظر بگيريد كه معرف سقف ديوار روبرو و كف اطاق باشد( به ترتيب از بالا به پايين به يكديگر ميچسبد)يك مربع به مستطيل بالايي و سمت راستش و يك مربع به مستطيل پاييني سمت چپت به عنوان ديوارهاي مربع شكل در نظر بگيريد.حالا اگر مسير مستقيم را بكشيم در واقع مگس پس از طي مسافتي از ديوار مربع وارد سقف شده پس از طي مسافتي وارد ديوار مستطيلي شده و پس از طي مسافتي وارد كف ميشود و پس از آن به ديوار مربع شكل روبرو ميرسد . در اينجا از رابطه فيثا قورس استفاده ميشودمسير طي شده توسط مگس وتر مثلثي است كه دو ضلع ديگرش 32 و 24 ميباشد.

این چه جوری اثبات میشه؟!
1452007038561.jpg

از p به AB , CD عمود کن و به ترتیب X , Y بنام ...
بعد طبق فیثاغورق داریم :
(1) PA^2 - PX^2 = AX^2
(2) PB^2 - PX^2 = BX^2
از تفاضل این دوتا معادله نتیجه میگری :
PA^2 - PB^2 = AX^2 - BX^2
به طریق مشابه :
PD^2 - PC^2 = DY^2 - CY^2
بقیش آسونه دیگه خودت حلش کن ... حسش نیس بنویسم ...

Back
بالا