سیتوکروم :
ناقلين الکترون در غشای داخلی ميتوکندری سيتوکروم نام دارند و شامل يک گروه آهن که مشابه گروه آهن موجود در پروتئين هموگلوبين و ميوگلوبين است، می باشند و اتم آهن مجود در مرکز گروه انتقال دهنده ی الکترون می باشد.
یک درد دل:
خیلی از شما ها اطلاعاتتون خیلی بالا هست از اصطلاحاتی که معرفی میکنید و...مشخصه ولی نمیدونم چرا همگی انقدر گیر دادن به همین تاپیک و تاپیکای دیگه رو ول کردن به امون خدا
مثلا ernst haeckel وsaye3000 و البته همه ی دوستان عزیز
خب اگر قرار بشه این تاپیک باعث رکود بقیه ی تاپیک های انجمن بشه مجبور میشم یه بلایی سرش بیارم
ترو خدا خودتون کمک کنید دیگه
اولا بابت نظر "مهدیه خانم" بهشون حق میدم. خیلی وقته تاپیک های دیگه کساد شده. من فعلا دو تا تاپیک جدید زدم. اما برای رونق بیشتر باید تاپیک های "خلاقانه" بزنیم. یا تاپیک هایی که هرکسی حتی بدون اطلاعات زیستی هم بتونه نظر بده. یه چیزی مثل "عضو جدید".
- طیف کنشی
طیف کنشی عبارتست از دامنه عمل رنگیزه مسئول واکنش نور شیمیایی که با اندازهگیری سرعت واکنش نور شیمیایی و در طول موجهای متفاوت و رسم منحنی آن بدست میآید.
- سلام!
دوستان حالا این بخش رو هم رها نکنید دیگه!
ایجاد این تاپیک ایده خیلی خوبی بود. حداقل با یه سری اصطلاحات جدید آشنا میشیم.
یکی از دوستان لطف کنه با "ی" یه اصطلاح بگه!
یونولیت(چوب پنبه): آندودرم _درگیاهان_از یک لایه یاخته تشکیل شده است که استوانهای تو خالی را تشکیل میدهد در یاختههای معمولی آندودرم نوارهای محتوی چوب و چوب پنبه به صورت نوار کاسپاری دیده میشود.
تروپومیوزین :
به صورت مولکولهای دراز و رشتهای است و هر یک از این مولکولها روی چند مولکول اکتین را میپوشاند. مولکولهای تروپونین که در طول رشتههای تروپومیوزین چسبیدهاند، با یونهای کلسیم میل ترکیبی شدید دارند و اتصال آنها با یونهای کلسیم باعث شروع مکانیسم مولکولی انقباض میشود.
لنف : مایعی است بی رنگ متمایل به زرد که در رگ های لنفی جریان دارد که 97 در صد پلاسما و 3 درصد گلبول دارد لنف گلبول قرمز و پلاکت ندارد به طور کلی مواد زائد لنف از خون بیشتر است ولی اکسیزن خون از لنف بیشتر است
فیتول :
کلروفیل در واقع پورفیرینهای منیزیم است که ساختارشان با پورفیرینهای آهندار تفاوت دارد. این ساختار شامل دو بخش است: یک بخش سر که همان پورفیرین منیزیمدار است و یک بخش دم که از زنجیره هیدروکربنی آبگریز ساخته شده است. این زنجیره فیتول نیز نامیده می شود.
توکوفرول:
ویتامین E در سال 1920 به عنوان فاکتوری محلول در چربی و ضد سقط جنین شناخته شد و نام علمی آن توکوفرول (Tocopherol) است. این ویتامین بخصوص در نزد حیوانات مانند موش مورد مطالعه قرار گرفته است. تجربه نشان داده است که اگر موشها را تحت یک رژیم غذایی مصنوعی بدون چربی قرار دهند اختلالاتی در عمل تولید مثل حیوان پدیدار میشود.
لوپوس:بیمارى لوپوس اریتماتوى منتشر SLE که به اختصار لوپوس نامیده میشود از دسته بیمارى هاى خود ایمنى است،که قسمت های مختلف بدن مانند قلب،ریه،کلیه،خون و مغز را درگیر میکند.
سیتوکین:
دستهای از پروتئینهای محلول در آب هستند که وظیفه انتقال پیام بین سلولها را برعهده دارند.
سیتوکینها از سلولهای مختلف سیستم ایمنی تولید میشوند.
ساختار آنها پروتئین ، پپتید و یا گلیکوپروتئین میباشد. سیتوکینها بر اساس عملکرد ، سلولهای مترشحه و سلولهای هدف دارای چند زیر گروه اینترلوکین ، کموکاین ، اینترفرون ، فاکتور نکروز کننده تومور (TNF) ، لنفوکین و منوکین هستند که هرکدام از سلول متفاوتی ترشح میشود. البته امروزه این طبقه بندی کمتر به کار میرود.
نفریت:نفریت یا التهاب کلیه بر اثر عفونت یا بیماری خود ایمنی ایجاد می شود.
«مهدیه:فقط واسه این که اسپم نشه زیر این نوشتم...یه حسی بهم میگه اینجا یه نموره تبدیل شده به جایی که هرکی بیاد یه کلمه بگه +بگیره خب بابا توی تاپیکای دیگه هم به پستای باحال +میدیم البته نمیگم اینجارو ول کنینا ولی خب شما ها با این ظرفیت و پتانسیلی که دارین اگه همین انرژی رو روی تاپیک های دیگه هم بذارین میتونین یه هفته یی انجمن رو ببرین بالای 2000!! »
ترموژنین: (شرمنده که توضیحات زیاده،ولی بخونین خیلی باحاله!)
در انتها دوره زمستان خوابی در حیوانات یا نوزاد پستانداران ( از جمله انسان ) که در تماس با محیط سرد قرار می گیرند ، امواج تحریکی عصبی موجب آزاد شدن نوراپی نفرین در بافت می شوند ، این واسطه عصبی ، لیپاز حساس به هورمون را که در سلول های چربی وجود دارد فعال می نماید و موجب تشدید هیدرولیز چربی وجود دارد ، به اسیدهای چرب و گلیسرول می شود . اسیدهای چرب آزاد شده متابولیزه شده و باعث افزایش مصرف اکسیژن و تولید گرما و در نتیجه افزایش درجه حرارت بافت و گرم کردن خونی که از آن میگذرد ، می شوند .
تولید گرما افزایش می یابد ؛ زیرا میتوکندری های سلول های این بافت پروتئینی خلال غشایی ( transmembrane protein ) به نام
ترموژنین ( thermogenin ) در غشای داخلی خود دارند این پروتئین جریان بازگشتی پروتونهایی را که قبلاً بدون عبور سیستم تولید ATP در واحدهای گلوبولار میتوکندری به فضای بین غشایی انتقال یافته بودند ، مسیر می سازد .
هيپوکسمي:
به کاهش اکسيژن خون شرياني گفته ميشود در حالي که هيپوکسي به کاهش اکسيژن در سطح سلولي گفته ميشود.
هيپوکسمي بسته به شدت آن به صورت زير تقسيم ميگردد:
1. Mild hypoxia.PaO2=60-79mmHg
2.Moderate hypoxia.PaO2=40-59mmHg
3. Severe hypoxia.PaO2<40mmg
--------------------------------------------------------------------- یه نفر لطف کنه با "ی" بگه! اینجا چند وقته سوت و کور شده.