جنس روح انسان

• شروع کننده موضوع nili
  • تاریخ شروع

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran
پاسخ : جنس روح انسان

به نقل از F@|-|!mEh :
از نظر فیزیکی روح = انرژی :)
کدوم فیزیک؟؟؟؟
فیزیک دینی؟؟؟؟ :-w

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran

میشه بیشتر توضیح بدی!!!!!! :-/

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

به نقل از Armator :
میشه بیشتر توضیح بدی!!!!!! :-/

ساده ترین نوعی که میشه گفت :

میدونیم که 99 درصد فضای اتم خالیه خب این 99 درصد چیه؟ طی تحقیقاتی متوجه شدن که این 99 درصد انرژیه !
حالا انسان یا هر موجود دیگه ای هم از اتم تشکیل شده دیگه ! پس 99 درصد انسان هم انرژی یا همون روحه!

( خوب توضیح دادم اصلا :-" :D )

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran

تعریف از روح چیه؟؟؟؟؟؟؟
منظورتون همون تعریف دینیه؟؟؟؟؟

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

به نقل از Armator :
تعریف از روح چیه؟؟؟؟؟؟؟
منظورتون همون تعریف دینیه؟؟؟؟؟
تعریف دینی و غیر دینی ش رو میشه بگی دقیقا؟!
چه فرقی میکنه؟! :-??

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran

غیر دینیش انرژیه
دینیش همونیه که میره اون دنیا...

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

به نقل از Armator :
غیر دینیش انرژیه
دینیش همونیه که میره اون دنیا...

یعنی انرژی نمیتونه بره اون دنیا ؟!
به نظرم هر دوش یکیه ! چیزی که من گفتم دینی و غیر دینی نداره !

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran

من علمو قبول دارم اما افراط دینیو نه مگر این که به چشم خودم ببینم...

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

به نقل از Armator :
من علمو قبول دارم اما افراط دینیو نه مگر این که به چشم خودم ببینم...

میشه توضیح بدی دقیقا؟! ربط حرفت رو اصلا نمیفهمم :-"

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

تا منظور از جنس، چی باشه؟! و اینکه آیا الزامی هست که حتما هر چیزی ، جنسی داشته باشه؟!
_ _

چون بحثای فیزیکو انرژی هم شد! => جنسِ گرانش چیه؟! خودِ «نیرو» چیه؟! میدانِ مغناطیسی و الکتریکی؟! و ... ! علم و دانش بشری مثل فیزیک و شیمی و زیست و ..، برای این سوالات چه پاسخی داره؟!

این علمی که امروز لااقل به عقیده خیلیا، قوی ترین ابزارِ بشری هست برای شناخت و معرفتِ به چیزهای گوناگون! و معیارِ درستی و حقیقت پذیری خیلی چیزها.

_ _

اول باید روی وجود روح بحث کرد ؛ بعد تعریفی نسبی و البته قابلِ قبول ازش ارائه داد.

بعد باید دید به همون بحثه متافیزیک، عالمی غیر از دنیای مادی و شایدهم مرتبط با اون و .. اعتقادی داریم؟!

حالا دید روح، مادی هست یا چیزی دگ؟! و اساسا جنس، در عالم ماده تعریف میشه یا غیرِ اون هم تعریف میشه؟!

_ _

یک میز چیه؟!

مثلا « وسیله ای که از فلان چیز ساخته میشه برای مقصود خاصی و .. »!

آیا اینها که میگیم، اصلِ «میز» هست؟! یا ویژگی های یک میز و .. اش؟! _ تعریفی فارغ از ویژگی های یک شیء رو که مادی هم هست حتا، چطوری میشه ارائه داد؟!

پ.ن: اول باید روی چیستیِ روح بحث کرد و اون سوالای اول و ..، بعد تازه شاید رسید به جنسِ روح و الخ.

_ _

بحثارو ساده میگیریم! بقول بنده خدایی « بحث های عمیقِ فلسفی رو کشوندن در کوچه و بازار!! »

اینا اسپم نـیست!

صرفا بخاطرِ دیدن برخی حرفا و بحث در تاپیک های مشابه مثل همینجا، یا «دلیل برای وجود خدا» و .. عرض کردم اینارو سربسته البت.

پ.ن 2 : خوبه اول عقاید و حرفامونو شخصی روش فکر کنیم، تحلیل و ..، با خودمون کنار بیایم، تا بعضی بحثای الکی پیش نیاد!

پ.ن 3 : از دلایلی ک کمتر تو تاپیکای اعتقادی - فلسفی دیگه پست میدم، همیناست! :)

.

خلاصه عرض کنم یادم رفت اینو آخه!

چیزی بنام ساینس، صرفا ابزاری کاربردی هست؛ نه ماهیتا" ؛ بلکه دوستانی!! در اونورِ دنیا نشستن در قرنهای 16 و 17 بخصوص،

گفتن اصلا ما کاری با ابتدا و انتهای دنیا نـداریم و روشم بحثی نـمیکنیم! میایم با آزمایش و تجربه و .. متوجه میشیم قوانینی حاکمه، مثلا هرچیزی رو ول کنی روزی زمین میفته = گرانش!

خب دگ کار نداریم گرانش چیه، جنس داره یا نه، از کجا میاد و ..! ما با روابطش کار داریم و استفاده ازین قوانین برای تسلط بر طبیعت و دنیای اطرافمون => هابز در انگلستان.

فضیلت و معیار برتری انسانی هم همیناست. خواه روزی اسمش قدرت باشه یا چیزِ دگ در فلسفهِ مدرن! گاهی حتا کمک به ناتوانی، ضعف و پستی نام گرفت در اندیشه های نیچه؟!

و تیر خلاص رو هم امثال کانت زدن با این عقیده که علم و درک بشری، راه به متافیزیک در صورت وجودش + فهمِ اینجور چیزا نداره => نمیشه حکمی قطعی از اونور و این ماجراها داد (دوستانِ شک گرای مدرن و .. ) => کاری هم نداریم باهش. نه میشه اثبات کرد و نه نقض.

_ _

پس صرفا از بازوی ساینس استفاده نکنیم ، منطقی تره.
_ _

« و علاوه بر علمِ حصولی اعم از تجربی و .. ؛ چیزی شاید وجود داشته باشد بنام علمِ حضوری؟؟!! »

:)
.

راستی یک سوالِ دیگری هم هست که بنظرم مهمتر از بحثای دلیلِ وجود خدا، روحِ انسان و .. ست!

«وجود» یعنی چی؟! چه وقت و چه گونه میگیم «خدا وجود داره» ؟! وجود داشتن ؛ یعنی چی؟! معیار بودن یا نبودنِ چیزی، چیه؟! و الخ.

.

×پست متوالی. ویرایش شد .

متوالی نبود آخه!! دوستمون پستش رو پاک کرده خب وگرن حواسم بود خودم متوالی نباشه! :-??

.

Armator

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
Helli II
شهر
Tehran

جوابش برمیگرده به تاپیک "م به هست الوده ایم"
اونجا بیشتر کمک میشه..

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

به نقل از Armator :
جوابش برمیگرده به تاپیک "م به هست الوده ایم"
اونجا بیشتر کمک میشه..

دقیقا! خب اینجور بحثا بنیادی تره؛ نمیشه از وسطِ کار بیایم و راجع به وجود خدا، یا همین جنسِ روح بحث کنیم؛

درحالیکه اصلا عده ای به وجودِ روح اعتقاد نـدارن!! یا هنوز درکی از «وجود» نداریم و اینکه معیارِ بودن چیه؟! مثلا صرفا ادراک با حواسِ 5 گانه ست یا چیزهای دگ هم میتونه باشه و .. ؟!
_ _

لینکی در اون تاپیک گذاشتم، اینجا هم میذارم با اجازهِ مدیرانِ عزیز!!! :)
_ _

http://www.maarefat.com/philosophy/%D8%A8%D8%B1%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B5%D8%AF%DB%8C%D9%82%DB%8C%D9%86-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%AA%D9%86%D8%A7%D8%B9/

August McJoseph

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاش II
شهر
مشهد

بیشتر پیج به یه پیج دینی و اعتقادی و پرسش احکام میخوره تا فلسفی :-?

خوندن این بد نیس:

90741619155141623437.jpg

?What Is the Soul

"Modern science gives no indication whatever of the existence of the soul or mind as an entity; indeed the reasons for disbelieving in it are very much of the same kind as the reasons for disbelieving in matter.

Mind and matter were something like the lion and the unicorn fighting for the crown; the end of the battle is not the victory of one or the other, but the discovery that both are only heraldic inventions.

The world consists of events, not of things that endure for a long time and have changing properties. Events can be collected into groups by their causal relations. If the causal relations are of one sort, the resulting group of events may be called a physical object, and if the causal relations are of another sort, the resulting group may be called a mind. Any event that occurs inside a man's head will belong to groups of both kinds;

Well, maybe not any event; to take drastic example, being shot in the head.

considered as belonging to a group of one kind, it is a constituent of his brain, and considered as belonging to a group of the other kind, it is a constituent of his mind.
Thus both mind and matter are merely convenient ways of organizing events. There can be no reason for supposing that either a piece of mind or a piece of matter is immortal."

Photograph: René Descartes' illustration of mind/body dualism. Descartes believed inputs are passed on by the sensory organs to the epiphysis in the brain and from there to the immaterial spirit.

by Bertrand Russell[nb]برتراند آرتور ویلیام راسل، سومین ارل راسل (به انگلیسی: Bertrand Arthur William Russell, 3rd Earl Russell)، (زادهٔ ۱۸ مه ۱۸۷۲ — درگذشتهٔ ۲ فوریه ۱۹۷۰)، فیلسوف، منطق‌دان، ریاضی‌دان، مورخ، جامعه شناس و فعّال صلح‌طلب بریتانیایی بود که در قرن بیستم می‌زیست.
راسل یکی از پیشتازان فلاسفه در قرن بیستم محسوب می‌شود و «جنبش مخالفت با آرمان‌گرایی» را در اوایل قرن بیستم رهبری می‌کرد. از وی به همراه گوتلوب فرگه و لودویگ ویتگنشتاین، به عنوان بنیان‌گذاران فلسفهٔ تحلیلی یاد می‌گردد.[/nb]​

بالا