• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

غیرت و تعصب

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع alemzadeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : غیرت و تعصب

به نقل از Tiny :
چرا داره/.وقتی میدونه خواهرش در اشتباهه و خواهرش نمیدونه در اشتباهه خب طبیعتا سعی میکنه اون از اشتباه در بیاره.x نسبت به خواهرش مسئوله

به نظرم x نميتونه تعيين كنه خواهرش در اشتباه هست يا نه

تنها كاري كه ميتونه بكنه اينه كه نگرانيشو خيلي منطقي با خواهرش در ميون بذاره

و اگه بازم خواهرش قبول نكرد اصلا حق محدود كردن خواهرش رو نداره

چون شايد x داره اشتباه ميكنه و مشكلي براي خواهرش پيش نمياد

در هر صورت خود خواهرش بايد بفهمه كه اشتباه ميكرده

خوب تاپيكى زدى
غيرت تعريف دقيقى نداره.از غيرتى ترين ادما هم بپرسين هيچ تعريف دقيقى براش ندارن.اما غيرت ميشه اون حسى كه مرد تحت هر شرايطى بايد از خونوادش در برابر اجانب دفاع كنه و چيز بدى هم نيست.
اما حالا به اصل مطلب رسيديم.غيرت از لحاظ لغوى و كلى اين معنا رو داره اما اصلا در عمل چنين معنايى رو نمى بينيم.يعنى ميبينيم اما شكلى افراطى از اون.اينكه دختر حق نداره وقتى خونواده مسافرتن تو خونه تنها باشه،با پسر غريبه بگرده،و امثالهم
چند نكته وجود داره:
١.غيرت رو چرا فقط براى زن اعمال مى كنيد؟غيرت براى تمام اعضاى خانوادس اما شما اين كارو با اعمال محدوديت انجام ميديد اون هم براى دختراى بيچاره
٢.غيرت خيلى با مفهوم غلط (زن به عنوان ضعيفه و مرد به عنوان اقا بالا سر) تركيب شده و حاصلش چيز مزخرفى شده
٣.و اين هم از نكات ابتدايى و مهم:افراط هرگز خوب نيست

اره در كل غيرت چيز بدى نيست.اما نه اون چيز افراطى كه الان شاهدش هستيم.
يه نكته رو هم بهتون بگم:مردى كه خيلى افراطى غيرتيه از سر ظلم يا عناد اين كارو نمى كنه بلكه به دليل علاقه شديدش به فرزندش اينكارو مى كنه.البته به شكلى بسيار غلط كه تبعات اجتماعى بدى هم داره.

میدونی من خیلی از افراد این مدلی رو دیدم و اخرش حرفی که میزنن اینه که مردم چی میگن اگه ناموسم فلان کنه؟یه حالت دهن بینی اینام داره و بیشتر از نوع علاقه نیست اگه هم باشه دوستی خاله خرسه س.
مرد ها متاسفانه در ابراز احساسشون خيلى ضعيفن.درسته كه حرف مردم هم هست اما اصل موضوع اون علاقس و مردا تلاش مى كنن با مطرح كردن يه عامل ضعيف تر عامل اصلى كه علاقشونه رو پنهان كنن.

من دیشب تعریفمو از غیرت گفتم
و خب الان پیاما رفته بالا و واقعا تایپ کردن دوبارش سخته برام
ولی در کل تعریف هر کس از غیرت چیزیه که ازش داره توی جامعه میبینه و خب جامعه ی ما و بعضی از مردا دارن ازش سواستفاده میکنن و
البته این مشکل از فضا دهی بیشتری که به پسرا دادن سرمنشا میگیره
این تفکر که پسرا هر کاری بکنن عیب نداره ولی دخترا نباید ...
وخب غیرتم برای درست کردن این دسترسی و رفتار ها تبعات اون به وجود اومده که خب بازم هم چون
سرپرست اکثر خانواده ها اقایونن و بعضا خانوم ها با اجرای نادرست
و خب دوباره توی اجرای این امر دچار مشکل و افراط شدن باعث بدتر شدن اوضاع و
بیشتر شدن دسترسی و باز تر شدن دست پسرا شده
در اصل حرف من اینه که هدف غیرت اشتباه نیست ولی خب
به واسطه ی افرادی که به خاطرش غیرت ایجاد میشه و افرادی که اونو اجرا میکنن داره تعریفش بد جا میوفته و خب باعث میشه نسبت بهش واکنش شدید از طرف کسایی که
به خاطر این کلمه از خیلی از چیزا منع شدن ایجاد بشه
حرف من این نبود که کیلین چجور خانواده ای داره
بلکه بعضی اوقات ما با گوش دادن به حرفا و خاطرات دوستامون از این مسائل برداشت خودمونو میکنیم حتی با اینکه خودمون تجربه کننده ی اون نبودیم
نسبت به اون چیز ی که برای دوستمون ناخوشایند بود ه گارد میگیریم

آخرین ویرایش:
الان غیرتو از منظر دینی دارید بررسی میکنید یا چی؟ :| :-"
چون غیرت یه مفهوم کلیه، از اونجایی که غیرت اعمال شده در کشور ما، از منظر دینیه، احتمالا غیرت رو از منظر دینی بررسی میکنید، نمیشه گفت چیز خوبیه و برای هر دو جنسه.
غيرت رو چرا فقط براى زن اعمال مى كنيد؟غيرت براى تمام اعضاى خانوادس اما شما اين كارو با اعمال محدوديت انجام ميديد اون هم براى دختراى بيچاره
این اصلا مختص زن و مرد یا بچه و بزرگ نیست
وقتی این حرف رو میزنید، یعنی که ایرادی نداره زن هم غیرت داشته باشه، ولی از منظر دینی این طور نیست، غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ، وَغَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ (غیرت زن کفر است و غیرت مرد ایمان) حکمت ۱۲۴ نهج البلاغه.
به نظر من اینه که چیز خوبی نیست، چرا؟
چون عملا زن رو ملک مرد حساب میکنه و تقریبا مرد به اصطلاح اختیار دار زن میشه...
زمینه بسیاری از قتل های ناموسی رو فراهم میکنه، در واقع از نظر قانون ایران و حتی اسلام، قتلی مثل قتل رومینا از روی غیرته و احتمالا ایرادی نداره...
و...

به شخصه بابام بعضی اوقات تذکر میده و پشت تذکرش میگه من جنس خودمو میشناسم
...با تاسف میگه عزیزم داریم میریم اینجا یه چیز بلند تر بپوشی بابا راحت تره
ولی خب مامانم برعکس بابامه دقیقا
چرا اینو پوشیدی
اینو نگاه کن
محمد ببین چی پوشیده دخترت
اینجوری می خوای به مردم نشونش بدی و
...
از این جور جملات که شنیدنش اصلا خوشایند نیست
به هر حال این روش ابراز نگرانی مامان بابامه
نمیشه بهشون خورده گرفت
.................................
و اینکه غیرتو از دینی داریم بررسی میکنیم یا نه
باید بگم من به بعضی چیزا اعتقاد ندارم و خب یکیش چیز مورد اشاره ی شماست
من داشتم به عنوان یه رفتار و یه صفت غریزی بررسیش میکردم
غیرت مختص مرد و زن نیست به نظرم و خب مختص مسلمون و غیره هم نیست
به نظر م تو همه وجود داره و به جا و اندازه چیز نیکوییست و گاها باعث میشه از دم خور شدن با ادمای مریض جلو گیری بشه
و توی مسائل دینی هیچ دخالتی نمی کنم
چون نه سررشته دارم
نه ذره ای علاقه

غیرت انواع مختلفی داره..
غیرت ملی ، غیرت دینی ، غیرت بر محارم ، غیرت انسانی و...
اما معنی و مفهوم کلیش ب نقل از مهدی نراقی میشه تلاش در نگهداری انچه حفظ کردنش ضروریه
در مفاهیم اسلامی غیرت یک حس درونیه ک برای محافظت از حریم خانواده درون مرد قرار داده شده...
سید ابولحسن مهدوی میگه :
"در وجود زن احساسی نهفته است، به این صورت که نیاز دارد کسی حامی و دلگرمی او باشد، این نیازِ زن با همان صفت غیرت که در وجود مرد است، پاسخ داده می‌شود"
جان گری هم میگه :
"زن، زمانی احساس آرامش خواهد کرد که احساس کند تسلیم کسی است که می‌تواند به او اعتماد کند و آن‌کس او را حمایت می‌کند و به او اهمیت می‌دهد، این نیاز درونی و واقعی زن است. زمانی که این جنبه زن رشد پیدا کرد، می‌تواند جنبه‌ی عاشقانه و محبت‌آمیز طبیعتش را احساس و بیان کند. "
ب نقل از ویکی پدیا ( این شخصیت هایی هم ک تو متن هس ی سرچ بزنید پیدا میشن )
------------------------------------------------------------------------
اما اون غیرت بر میزان پوشش و این چیزا ک میگین بیشتر بستگی ب اعتقادات هر فردی داره و این نیس ک هرکی غیرتیه اگ خونوادش غیر چادر سرشون کنن بشون گیر میده..

آخرین ویرایش:
با یه تیکش موافقم یه تیکش مخالف ...
غیرت انواع مختلفی داره..
غیرت ملی ، غیرت دینی ، غیرت بر محارم ، غیرت انسانی و...
اما معنی و مفهوم کلیش ب نقل از مهدی نراقی میشه تلاش در نگهداری انچه حفظ کردنش ضروریه
در مفاهیم اسلامی غیرت یک حس درونیه ک برای محافظت از حریم خانواده درون مرد قرار داده شده...
سید ابولحسن مهدوی میگه :
"در وجود زن احساسی نهفته است، به این صورت که نیاز دارد کسی حامی و دلگرمی او باشد، این نیازِ زن با همان صفت غیرت که در وجود مرد است، پاسخ داده می‌شود"
جان گری هم میگه :
"زن، زمانی احساس آرامش خواهد کرد که احساس کند تسلیم کسی است که می‌تواند به او اعتماد کند و آن‌کس او را حمایت می‌کند و به او اهمیت می‌دهد، این نیاز درونی و واقعی زن است. زمانی که این جنبه زن رشد پیدا کرد، می‌تواند جنبه‌ی عاشقانه و محبت‌آمیز طبیعتش را احساس و بیان کند. "
ب نقل از ویکی پدیا ( این شخصیت هایی هم ک تو متن هس ی سرچ بزنید پیدا میشن )
------------------------------------------------------------------------
اما اون غیرت بر میزان پوشش و این چیزا ک میگین بیشتر بستگی ب اعتقادات هر فردی داره و این نیس ک هرکی غیرتیه اگ خونوادش غیر چادر سرشون کنن بشون گیر میده..

الان غیرتو از منظر دینی دارید بررسی میکنید یا چی؟ :| :-"
چون غیرت یه مفهوم کلیه، از اونجایی که غیرت اعمال شده در کشور ما، از منظر دینیه، احتمالا غیرت رو از منظر دینی بررسی میکنید، نمیشه گفت چیز خوبیه و برای هر دو جنسه.

وقتی این حرف رو میزنید، یعنی که ایرادی نداره زن هم غیرت داشته باشه، ولی از منظر دینی این طور نیست، غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ، وَغَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ (غیرت زن کفر است و غیرت مرد ایمان) حکمت ۱۲۴ نهج البلاغه.
به نظر من اینه که چیز خوبی نیست، چرا؟
چون عملا زن رو ملک مرد حساب میکنه و تقریبا مرد به اصطلاح اختیار دار زن میشه...
زمینه بسیاری از قتل های ناموسی رو فراهم میکنه، در واقع از نظر قانون ایران و حتی اسلام، قتلی مثل قتل رومینا از روی غیرته و احتمالا ایرادی نداره...
و...
اين ديگه بازى با كلماته.ببينيد من نگفتم زنان هيچ حسى مثل غيرت ندارن.گفتم فقط اسم اين حس بين مردان غيرته.وگرنه بين زنان هم هست.فقط بين زنها اسم مشخصى نداره وگرنه هست.
من غيرت رو اصلا از نظر دينى بررسى نكردم.فقط به ديد يه حس بهش نگاه كردم.
اينكه مرد مالك زن باشه البته كه خوب نيست و من هم گفتم،غيرت خودش خوبه نه افراط.غيرت درست يعنى مدافع خانوادت باشى،نه اينكه خودتو مالكش بدونى.
افراط در هيچ چيزى خوب نيست.

تعریف من از غیرت اینه
حفاظت از شی یا شخصی در برابر خطراتی که خودش توانایی دفعش رو نداره
که این عمل باید در یا در چارچوب قانون باشه یا در چارچوب اخلاق
بند دوم عملا قتل های ناموسی و ... رو نفی میکنه
پس غیرت میتونه شامل توصیه کردن هم باشه (در چارچوب منطق)
احتمالا با جمله بالا مخالف باشید
پس یه مثال میزنم
توی ژاپن توی اتوبوس بهیه دختر تجاوز میکنن دختره از افراد داخل اتئبوس درخواست کمک میکنه اما کسی بهش توجه نمیکنه چون اصلا اینکه بخوان جلوس اون مردا رو بگیرن توی فرهنگشون تعبیه نشده بود
@Cillian لطفا نظراتتون رو بگین ببیینم میشه با هم تعامل کرد یا نه

Back
بالا