این سوال چندان هم ساده نسیت ه نظرم!!!!فکر کنم باید نجوم کروی استفاده کنیمبه نقل از Pegior :مرسی از جفتتون!![]()
خوب یه سوال دیگه :
ستاره ای در شهر اصفهان () ساعت 10 طلوع میکنه! بعد از دو ماه این ستاره چه ساعتی طلوع میکنه؟
![]()
( باور کنید اینم م3 سوال قبلی خیلی آسونه!! )
از رو سرعت نسبیه دیگه؟ نمیشه سرعت زاویه ای بگم؟به نقل از انتارس_نیک :یه سوال خیلی اسون :d
سرعت گردش زمین روی مدارش از نظر ناظر روی پلوتون و همچنین سرعت گردش ماه یبه دور زمین از دیدهمون ناظر
به نظر نمياد خيلي راحت باشه ها!!!به نقل از Samaneh.Z :از رو سرعت نسبیه دیگه؟ نمیشه سرعت زاویه ای بگم؟![]()
ببخشید که میپرم وسط حرف !به نقل از انتارس_نیک :یه سوال خیلی اسون :d
سرعت گردش زمین روی مدارش از نظر ناظر روی پلوتون و همچنین سرعت گردش ماه یبه دور زمین از دیدهمون ناظر
آره به نظر من هم نباید همچین ساده باشهبه نقل از Pegior :فکر کنم منظورش سرعت زاویه ایه !! که از روی فرمول سرعت زاویه ای نسبی دوره تناوب هلالی رو بدست میارن...
ولی سرعت زاویه ای گردش ماه به دور زمین از دید ناظر روی پلوتون فکر نمیکنم خیلی آسون باشه !!شایدم من دارم اشتباه میکنم!
![]()
خیر. وقتی از بالا به ۲تا جسم که تو ۲تا مدار هم مرکز دارن می چرخن نگاه می کنیم این ۲ جسم سرعت نسبی ثابتی ندارن.به نقل از smartpedi :ببخشید که میپرم وسط حرف !
ولی فک کنم سرعت حرکت مداری زمین تو هر نقطه ای که نگاه کنیم ثابت باشه ! یا سوال رو خیلی بد طرح کردی (ناقص گفتی ) یا سوال سر کاری بوده !
مثلا مثل این میمونه که بگی یه توپی داره با سرعت 10km/s دور یک نقطه می چرخه ، حالا از بالا نیگا کنیم سرعت بیشتره یا از پائین !!![]()
خوب سخت میشه که....به نقل از Tyrael :خیر. وقتی از بالا به ۲تا جسم که تو ۲تا مدار هم مرکز دارن می چرخن نگاه می کنیم این ۲ جسم سرعت نسبی ثابتی ندارن.
احتمالا منظورشون اینه که اندازه سرعت آب ۲برابر قایقه. و البته شاید برعکس!به نقل از DORADUS :خوب سخت میشه که....
باید بردار حرکت پلوتو هم اثر بدیم......
راستی تو سرعت نسبی این که مثلا میگن سرعت قایق نسبت به آب ساکن n=2 یعنی چی؟
نمی دونم چقد بردار بلدی ... معادله ی بردار مکان هر کدوم از اینا رو بر حسب زمان حول خورشید می نویسی ... بعد مکان نسبی اون دو تایی رو که می خوای از کم کردن بردار مکان هاشون از هم به دست میاری . مثلا بردار مکان پلوتو دور خورشید رو می نویسی ، بعد واس زمین دور خورشید نیز هم . بعد بردار مکان زمین رو از بردار مکان پلوتو کم می کنی این میشه بردار مکان نسبی زمین حول پلوتو . یعنی چیزی که ناظر پلوتو از زمین می بینه . بعد از این مشتق میگیری نسبت به زمان سرعت رو بهت میده ...به نقل از tinaradvand :سلام می شه جواب این سوالو بدین ؟