• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

المپیاد منابع المپیاد فیزیک

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Admin2
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : منابع المپیاد فیزیک

به نظر من فیزیک پایه به طور کل وقت تلف کردنه.بهتره به جای اون به طور موازی با هالیدی، اوهانیان خونده بشه.خیلی جاها اوهانیان خیلی بهتر از هالیدی هست.کلپنر معمولا زیاد وقت نمی بره و مهمترین فصلش فصل دو هست.تا چهار فصل خوندن تا مرحله ی دو باید کافی باشه.
گریفیث یکم تو دست انداز می ندازتتون تا وقتی که کاملا با روال انتگرال گیری و مشتق بازی آشنا بشید و به یک حد از مهارت برسید.ولی بعدش لذت بخش می شه.نایفه هم می تونه به عنوان یک منبع سوال خیلی مهم به کار برده بشه.چون درس های و مطالب آموزشی مهمش توی گریفیث خونده میشه.
ماریون نیاز به حوصله ی بیشتری داره و نباید زود رفت سراغش.ولی بعضی فصل هاش متفاوت تر از کلپنر هست.تعدادی از مباحث هم اصلا در کلپنر نیست ولی ماریون بهشون پرداخته.
در ضمن زیاد رو فاولز وقت تلف نکنید.چون وقتی که کلپنر و ماریون رو حل کرده باشید براتون آسون میشه سوالاش.
کتاب تقریب و اختلال هم کتاب خوبه ولی در واقع اصلا به خود مبحث نظریه ی اختلال نپرداخته.فقط حل مسئله از طریق اختلال رو نشون داده.
در ضمن برای رهایی از استعمار توماس یک کتاب خیلی خوب و زیبا هست.البته نمی دونم که ترجمه یا چاپ شده ولی کتاب خوبیه اگر بتونید پیداش کنید.اسم کتاب حسابان و هندسه ی تحلیلیه و نویسنده اش سووکوفسکی هست(Swokowski).خیلی کتاب خوبیه.مخصوصا برای فیزیکیا.

به نقل از Saeideh Z :
پیشنهادات بنده:
فیزیک پایه رو محض تفریح بخونید،از همون ابتدای المپیاد سعی کنید پایه ریاضیتون رو قوی کنید.از هالیدی شروع کنید.تا جایی که در توان دارید مسئله حل کنید.المپیاد هنر حل مسئله س.
هالیدی که تموم شد،برید سراغ کلپنر،از اپتیتیوت سوال حل کنید.سوالاش سختند(مکانیکش)ولی در حد دوره هست.با کلپنر،تقریب و اختلال در مکانیک(انتشارات خوشخوان،حجت الله مظفری)رو بخونید.سوالای دوره رو حل کنید.
برید سراغ گریفیث.خوب که ریاضیتون قوی شد،افتادید رو دور حل مسئله،برید سراغ نایفه.نایفه کتاب سختیه،ولی هم لول دوره تابستانیه.بعضن از تمریناش سوال میاد تو دوره.عینا و تکراری.
مبحث آنالیز برداری رو فراموش نکنید،بهترین مرجعش هم همون گریفیثه.گریفیث یکی از قشنگ ترین کتابای المپیاده.
توجه کنید که نایفه یه کم ترجمه ش بده،یعنی باید باهاش کلنجار برید.
بعدش اگه وقت و حوصله داشتید برید سراغ فولز و ماریون.اینا زیاد به درد نمیخورن.چون تقریبن هم لول کلپنر هستند.و کلپنر به خاطر متن روانش،و جذابیت بیان و زیبایی حل مسئله هاش از همه اونا بهتره.
کسی که طلا میخواد،باید خیلی رو حل سوال مسلط باشه.

کلپنر با فولز و ماریون در یک سطح هستن ؟! غیر قابل انکاره که کلپنر از ریاضیات فرار میکنه. البته این ربطی به میزان آگاهی مولف نداره بلکه برای سازگاری با معلومات خواننده این طور نوشته شده.
ماریون هم به مراتب از فولز مشکلتره. اصلا سبک نگارش این دو تا کتاب متفاوته. اگر به ماریون مراجعه کنید میبینید که محتوای درسی کتاب بدون مثال های اون مساوی هست با صفر. در حالی که فولز جزوه ای هست.
گریفیث هم خوبه ولی من فقط فصل های مربوط به امواج و میدان ها در ماده (میدان مغناطیس و الکتریکی) رو شاید مراجعه کنم. اگر دقت کنید میبینید که نایفه واقعا" برخی قسمت ها رو کامل توضیح داده (کامل تر از گریفیث) . البته من تعصب روی کتاب خاضی ندارم.

ضمنا برای شروع بعد از مکانیک تقریب و اختلال اصلا" زمان خوبی نیست. خیلی زوده. سال سوم باید خونده بشه. چون حتی توی مرحله دوم هم نیست.

ضمنا کتاب کورسون رو خوندید ؟ من نخوندم البته یه نگاهی بهش انداختم . توی تابستون مثل این (توی مدرسه ما) می خوان این کتاب و کتاب ریتس رو باهم :o تدریس کنن. البته اصلا لازم نیست ولی من علت این کار رو نمیدونم.

ضمنا" من الآن تا انتگرال های مضاعف خوندم(از سال پیش شروع کردم) . الآن ریاضی چی بخونم . چون نمیشه نخونم. البته فصل 1 و 2 آرفکن خیلی بدرد بخور هستن.

برای مرحله اول ، انتشارات فاطمی هم امسال کتابهای جالبی منتشر کرده که مثلا مکانیک رو امیر آقا محمدی نوشته و خود دکتر بهمن آبادی ویرایش کرده . یا کتابای دیگه از همین سری که احمد رضا حسینی (نقره جهانی 2005) و روشن تورانی(طلا جهانی 2005) نوشتن . این کتابها با اینکه برای مرحله اول نوشته شدن ، می تونن پایه ی خیلی قوی ای بسازن ...

به نقل از poorya.a :
برای مرحله اول ، انتشارات فاطمی هم امسال کتابهای جالبی منتشر کرده که مثلا مکانیک رو امیر آقا محمدی نوشته و خود دکتر بهمن آبادی ویرایش کرده . یا کتابای دیگه از همین سری که احمد رضا حسینی (نقره جهانی 2005) و روشن تورانی(طلا جهانی 2005) نوشتن . این کتابها با اینکه برای مرحله اول نوشته شدن ، می تونن پایه ی خیلی قوی ای بسازن ...

از اطلاع رسانیت ممنون. سعی میکنم در مورد این کتاب ها هم مطالبی بزارم.

به نقل از Hamilton :
از اطلاع رسانیت ممنون. سعی میکنم در مورد این کتاب ها هم مطالبی بزارم.

حتما این کار رو بکنید

شما اگه این کتابا رو واسه با سواد خوندن می خواید ادامه بدید خیلی خوبه ! واقعا می گم
ولی اگه واسه المپیاد می خواین باید بگم المپیاد اینقد زحمت نمی خوادا!
واسه مرحله یک هالیدی 1 و 3 کافیه ریاضیش در حد حسابان سال سه اگه هم خیلی خفن هستید مشتق دیف رو هم بخونید
مرحله دو حل سوال چند تا تئوری دیگه
مرحله سه استادا وقتی میان کلاس با این دید که شما هالیدی خوندی و چی خوندی نگات نمی کنن می گن تا حالا هر چی فیزیک و ریاضی تو دبیرستان خوندی پایه و بعد از این به بعد خودشون می گن
ولی خوب اگه وقت زیاد دارین (یکمی به من بدین دی) و می خواین یه ادم خفن شین اره اینا رو بخونید و مهم تر از همه در حد این مطالعه سوال حل کنید شاید دلیل اینکه این کتابارو می خونید اینه که در حد خوندن سوال حل نمی کنین البته شاید ، من هم اون زمان که المپیادی بودم جوگیر شدم و هر چی بدستم می رسید می خوندم نمی گم بده ولی لازم نیست
البته این نظر من بود ب
به نظر من باید تحلیلتون خیلی قوی باشه سعی کنید این طوری یاشید استدلال بره بالا همه چی درست میشه

من کتابای فاطمی را دارم میخونم!
یه خردوه سنگین توضیح داده!اما خب تا اونجا که لازمه همه ر ُ گفته!
کتابای مسائلشم عالی ِ!

به نقل از sarina :
من کتابای فاطمی را دارم میخونم!
یه خردوه سنگین توضیح داده!اما خب تا اونجا که لازمه همه ر ُ گفته!
کتابای مسائلشم عالی ِ!

مسائل انتشارات فاطمی واقعا خوبن.

به نقل از H O S E I N :
مسائل انتشارات فاطمی واقعا خوبن.
یه چنتاش رو معرفی کن

به نقل از mohammadreza128 :
یه چنتاش رو معرفی کن

تستای موضوعی المپیاد فیزیک. یعنی عموما" انتشارات فاطمی کتاب های تستش موضوعی هستن.

Back
بالا