سلام به بر و بچه های شیمیایی!!!
گفتم این تاپیک رو باز کنم تا کلنگه شروع رو به نوبه ی خودم بزنم!!!
هر کی هر نکته ی مهمه درسی( یا حتی نکاته دقت خیزی!!!) واسه مرحله یک و دو یاد می گیره تو درسا بیاد و بگه! اگه قبلن هم یاد گرفتید، از ما دریغ نکنید!!!
یالا!!! به پا خیزیم!!!
نکته2:
وقتی انتالپی حساب میکنید و جواب شما گزینه1 هستش و منفی اون تو گزینه ی 3 هست یه بار دیگه چک کن که از لحاظ عقلی و منطقی جواب باید مثبت باشه یا منفی..
نکته ی 3':
وقتی آرایش یک آلکیل پلیمری رو بهتون میدن،یادتون باشه که این آلکیل ها یکی در میون پیوند سه گانه و یگانه دارن
پس همرو مثل من سه گانه حساب نکنید
نکته 4 پریم: اگه می گن کدوم گونه پیوند هیدروژنی قوی تری داره و یه مشت الکل یه ... می ریزن جلوت، نگاه کن ببین کدومشونه که سره کربنی (ناقطبی) کوتاه تری داره و گروه های الکترون کشنده ی بیشتری بهشون وصله!!!
نکته 5: در دما و فشار یکسان، موجودی به گازه ایده آل نزدیک تره که پیوند های بینه مولکولی ضعیف تری داره!!!
نکته 6: H3PO3 یه H غیر اسیدی داره و H3PO2 دو تا غیره اسیدی داره!!!
نکته 7: الکترونگاتیوی C , S , I برابره 2.5 هستش! پس اختلاف الکترونگاتیویشون صفره!
الکترونگاتیوی N , Cl هم تقریبن یکسان و برابره 3 هستش!
الکترونگاتیوی P , H برابره 2.1 است!
غیر از این بالایی ها، اگه تو یه پیوند کووالانسی دو اتم یکسان نباشن، پیوند کووالانسی قطبیه!
پیونده Si-O هم تفاوت الکترونگاتیویش 1.7 هستش و رو مرزه ولی کووالانسی در نظر می گیریمش!
نکته 8: دمای جوشه SbH3 بیشتر از NH3! اثره جرم و حجمه زیاده SbH3 خفن تر از اثره پیوند هیدروژنی آمونیاکه!
نکته 9: اثره پوششی الکترون هایه اوربیتاله 3d از الکترون های زیر لایه های s , p کم تره...
(ببخشید اگه بعضی از نکته هایی که گفتم، بدیهی اند و ساده... )
نکته 11: تو واکنشایه سوختن آلکان ها، همیشه تعداد مول های گازی فرآورده بیشتره و واکنش با افزایشه حجم مواجهه و کار منفیه! جز در مورده متان که تعداد مولا ثابته و کاره مبادله شده تقریبن صفره!
نکته 12: برایه یه ماده در حالته محلول، حالته استاندارد ترمودینامیکی، غلظته یک مولار در نظر گرفته می شه!
نکته 18: از حل کردن P4O6 در آب H3PO3 و از حل کردن P4O10 در آب H3PO4 تولید می شود که به ترتیب 2 و 3 هیدروژن اسیدی دارند .
نکته 19: اگر فسفرپنتاکلرید در فاز گاز باشه و دما به اندازه کافی بالا باشد، اونوقت برای این گونه هم مثله PF5 "شبه چرخش بری" خواهیم داشت و طول پیوند های محوری و استوایی اون یکسان می شه!
البته فسفرپنتاکلرید در دمای اتاق به صورت جامد و متشکل از یونهای +PCl4 و -PCl6 هستش، پس برای فسفرپنتاکلرید در دمای اتاق دو طول پیوند داریم ...
نکته 20: نفتالن دو نوع طوله پیوند داره! پیشنهاد می کنم مرتبه پیوند هاشو یه دور حساب کنید!!!
شعاع اتمي گاليم از آلومينيوم كمتره و همين طور انرژي اولين يونش اينا تقريبا باهم برابره ، علتشم تغيير ناگهاني تعداد پروتون هاي هسته ي گاليم نسبت به آلومينيومه ، يعني اينكه عدد اتمي الومينيوم 13 ِ ، و برا گاليم 31 ، با اينكه اينا فقط تعداد لايه هاي اصلي الكترونيشون يكي با هم فرق داره ، اما به علت 2 برابر تعداد پروتون ها بار موثر هسته بيشتر شده و باعث ميشه شعاع كم تر بشه ،