پاسخ : گنجینه ی نکات المپیاد شیمی
به نقل از PrOFESSIONAL :
نکته 40:پیوند CL-CL از F-F و Br-Br و I-I قوی تره علتش هم دافعهی جفت الکترون های دو اتم با یکدیگره(در مورد F-F)
نکته41: BeCL2 کووالانسیه،نه یونی!
می شه نکته 40 و 41 رو کامل تر هم بکنیم!
از رو نکته 40 که گفتید، می شه گفت انرژی پیوند F2 از همه هالوژنا
جز I2 کم تره!
از رو نکته 41 هم می شه گفت که برلیوم و بور اصلن ترکیبه یونی نمی دن! چون کوچیکن، اگه بخوان بدن، چگالی بار روشون خیلی زیاد می شه.
// واسم یه سوال تو شیمی ایجاد شد، مجبور شدم واسه رفعه اشکال پاشم بیام اینترنت، گفتم یه سر این جا هم بزنم!
بچه ها خدا قوت! خواهشن ادامه بدید و دل و روحه ما رو شاد کنید!
به نقل از Sajad - A :
نکته42: شرط برانگیخته شدن آرایش الکترونی هر عنصرداشتن اوربیتال خالی و پر در لایه ظرفیت است و عمل برانگیختگی برای تشکیل پیون کوالانسی است
نکته 43: He,Ne,Ar به دلیل شعاع کوچک برانگیخته نمی شوند اما بقیه عناصر این گروه برانگیخته می شوند
به نظرتون تنها دلیله ترکیب نداشتنه He,Ne,Ar اینه که He،Ne,Ar نمی تونن برانگیخته شن ولی Xe اینا می تونن؟؟؟ اگه آره که هیچ چی! اگه نه، دیگه چه دلیلی داره؟
به نقل از 9Vampire9 :
نكته 39: الكل ها به علت پيوند هيدروژني كه ميتونن با مولكول هاي آب داشته باشن ، داخل آب محلولن ، اما اين در مورد همه ي الكل ها صادق نيست ، ميدونيم كه آلكان ها داخل آب عملا غير محلول هستن ، پس هر چه سر هيدرو كربني يه آلكان بزرگتر باشه ،سخت تر داخل آب حل ميشه ، علي رغم گروه هيدروكسيلي كه داره
يه جمع بندي : متانول - اتانول - پروپانول كاملا در آب محلولن ، بوتانول به علت بالانس ( متعادل ) بودن اثر گروه هيدروكسيل و سر هيدروكربني تا حدودي داخل اب حل ميشه ، اين در حاليه كه پنتانول داخل اب كاملا نا محلوله.
من این حلالیته الکلا رو بحث و بررسیش رو خیلی دوست دارم!
چطوره در مورده حلالیته الکل ها بر اساسه گروه هایه متصل به کربنه OH دار هم یه نکته بگیم! B-) مثلن اگه کربنه شاخه یه فلوئور یا کلر و اینا داشته باشه! (شاخه یه گروهه الکترون کشنده داشته باشه چی می شه و شاخه یه الکترون دهنده داشته باشه چی می شه؟ ^-^)حالا اگه این شاخه ها رویه خوده اون کربن نباشن هر چی دور تر یا نزدیک تر باشه، حلالیت چه بلایی سرش می آد؟
یه جوانمرد، این نکته رو بنویسه! (جوانمرد حتمن نباید مرد باشه ها! می تونه شیر زنه جوانمرد باشه!
)
----
نکته 44: چگالی بار سطحی روی یونه آلومینیومه 3+ نسبتن زیاده و به راحتی تشکیل نمی شه. پس آلومینیوم فقط در ترکیب با فلوئور و اکسیژن و برخی بنیان های اکسیژن دار تشکیله پیوند یونی می ده!
//بابا اگه جوانمرد نیست بی خیال، مزاح کردم، هر کی خواست می ره یاد می گیره دیگه، نکته های بعدی که به ذهنتون می رسه رو بگید لااقل...