grifis
مهمان
پاسخ : قانون کولن ...
واسه قانونه گرانشم صدق میکنه این................؟به نقل از nima-m :باشه، سعی خودم رو میکنم که ساده تر بگم. من واقعا معلم خوبیی نیستم!
ببین، قانون کولن میگه که اگر دو تا بار نقطه ای داشته باشی، که حرکت هم نکنن، نیرویی که به هم وارد می کنن فلان مقداره. این تعریف قانون کولن هست و به صورت تجربی به دست اومده. حالا نقطه چیه؟ نقطه چیزیه که بعد نداره، مثلا یه جعبه 3 بعد طول و عرض و ارتفاع داره، ولی نقطه مثل جعبه ایه که طول و عرض و ارتفاعش صفره. به همین خاطر، حجمش هم صفره.بدیهیه که توی طبیعت، نقطه وجود نداره. چون هر چیزی هر قدر هم کوچیک، باز هم یه فضایی رو اشغال میکنه. حالا برای اینکه قانون کولن تقریب خوبی از میدان رو به ما بده، باید کاری کنیم که بار هامون به نقطه نزدیک تر باشن. حالا، ابعاد توی مسئله به صورت تنها نمی شه گفت کوچیکن یا بزرگ. مثلا 2 میلی متر نسبت به اندازه ی یه اتویان ناچیزه، ولی نسبت به ابعاد یه ویروس، خیلی بزرگه. توی این مسئله، دو تا طول مهم داریم، ابعاد بار ها، و فاصله ی اونها. پس برای اینکه تقریب نقطه ای بودنمون بهتر باشه، باید بار ها رو انقدر کوچیک بگیریم که نسبت به فاصله ی اونها "ناچیز باشه".
برای بارهای گسترده، باید اونها رو به قسمت هایی با ابعاد بسیار کوچیک نسبت به فاصله ی دو بار تقسیم کنیم، قانون کولن، برای هر کدوم از این ذره بار ها برقراره، پس برای اینکه نیروی کل وارد شده بر بار بزرگ رو حساب کنیم، نیروی وارد شده به تک تک ذراتش رو به این روش محاسبه می کنیم، و بعد با هم جمع برداری می کنیم. این کار رو بهش میگن انتگرال گیری که ایشالا اگه المپیادی بشی، سوم دبیرستان، و اگه المپیادی نشی، سال اول دانشگاه باهاش آشنا میشی!
ببخشید اگه بد توضیح دادم! اصولا استعداد ندارم!
اگه سوالی بود، حتما بگو.