بی دقتی و ...

• شروع کننده موضوع

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
سلام

در یک کلام :

با بی دقتی چیکار کنیم؟ :-s

من که خودم به شخصه هر چی میکشم از همین بی دقتی می کشم ... کل نمره هامو ریخته به هم ... واقعا نمیدونم چیکار باید بکنم ...

saye3000

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قم
شهر
قم
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : بی دقتی و ...

من هم.یه زمانی نمیشد امتحان بدم توش حداقل دو نمره بی دقتی نداشته باشم.فاجعه بود.الآن خیلی بهتر شده.
تست زدن خیلی خیلی موثره.واسه همه درسایی که توش بی دقتی داری تست بزن.خیلی مفیده.من فکر میکنم یکی از دلایل کم شدن بی دقتی هام تست زدنه.

آرمان آریا

کاربر حرفه‌ای
شهر
شیراز

خب من فکر کنم تمرکز کافی ندارید یا اونقدر قبل از امتحان درس می خونید که خیلی بیشتر از توجه به کلیات به جزیات توجه می کنید ، البته بازهم بستگی به این دارد که منطور شما بی دقتی در چی درسی است ؟ اگر بی دقتی در درس هایی مثل ریاضی و فیزیک منطور شما باشد همون طور کخ دوستمان گفت تست زدن یکی از راه هایی که باعث افزایش تمرکز می شه ، اما بی دقتی در درس هایی مثل ادبیات و زبان فقط با تمرین خوب میشه و بی دقتی در درس های حفظی مثل تاریخ و جغراقیا و اجتماعی که من خود با آن مواجه هستم ، فقط با تمرکز بیشتر و بیشتر جدی گرفتن مطالب درست میشه . راستش به نطر من ( البته که همه ی متن نطر من بود !)بی دقتی وقتی بوجود می آید که ما اونقدر به خودمان مطمین باشیم که حاضر نشیم رو سوال فکر کنیم یا مثلا" قسمت سخت سوال را حل کنیم و تو فسمت آسون کار رو خراب کنیم ، من خودم که این طوری ام...

• شروع کننده موضوع

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

مشکل اینه که من تو همه چی بی دقتی می کنم ...
تو فیزیک به جای سیزده می نویسم ۳۱ ! :-"
تو ریاضی که کلا مثبت و منفی هام جا به جان! :D
تو شیمی که تو مقایسه انرژی یونش ها .... زیرش مینویسم این از اون یکی بیشتره ولی علامتو برعکس میذارم! ~X(

اصلا موندم من اینهمه گیجی و بی تمرکزی از چی نشات میگیره!؟ بدبختی اینه که سوالارو تو خونه درست حل می کنم سرجلسه که میشه این اتفاقات عجیب میفته!
سال به سال هم بحمدالله دارم بدتر میشم! :-s

احساس می کنم مشکل اصلی نداشتن تمرکزه! راه حلی برای این پیشنهاد نمی کنین؟

Sarina_ahm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امين یکـــ
شهر
جَهــان / ٢
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشكى اصفهان
رشته دانشگاه
پزشكى
تلگرام
اینستاگرام

منم به جای جلگه جنگل میخونم سه به توان سه رو مینویسم 9 و از این چیزا
مرور روی برگه و کامل خوندن صورت سوال و دوباره حل کردن سوالای ریاضیو فیزیک توی برگه سفید ( نه از روی راه قبل چک کردن) فکر کنم موثر باشن
البته ممکنه هم از استرس باشه بی دقتی که آرامش تنها راهشه!

jasmine.d

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید فرزانگان
شهر
نیشابور
دانشگاه
تهران 8-^ :))
رشته دانشگاه
معماری 8-^

اشکال نداره از من تا حالا به اندازه ی مو های سرم به خاطر بی دقتی کم شده :D :D

babak_eb

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای ۱
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
91
رشته دانشگاه
روانشناسی
اینستاگرام

من خودم خیلی کم بی دقتی میکنم <D= <D= <D=
اگه نمره کم بیارم مال این بوده که بلد نبودم :-" :-" :-"
ولی به نظر من اگه برگه امتحان را مرور کنیم خیلی از بی دقتی ها را میفهمیم
من که همیشه تا آخر جلسه میشینم (:| (:| (:|
*بدترین بی دقتی که داشتم ...... امتحان پایان ترم ادبیات 2 بود :( :( :(

mojhy

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین 1
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
در حال خوندن المپ ادبی
رشته دانشگاه
ا

من هیچ وقت درس نمیخونم یعنی کلا فرایند درس خوندن رو بلد نیستم! همیشه تا نقطه آخرو سر امتحان میذارم برگه رو میدم و عین فنر در میرم! هروقت بیشتر موندم یه چیزی رو بهش شک کردم. اگه درست نوشته باشم غلطش میکنم اما اگه غلط باشه دست بهش نمیذارم! برای همین کلا بی دقتی زیاد می کنم! ولی حال میده بعدش کلی با خودم به خودم میخندم! کلا زیاد سر امتحان نشستن رو توصیه نمیکنم!

sadegh12hh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حکيم ملاصدرا
شهر
شيراز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم تغذیه

منم تا اول راهنمايي خيلي بي دقت بودم ، و اين واسم ولال اور بود :(
اما از وقتي که اون اتفاق ( همون سانحه اي که تو انجمن خاطرات و تاپيک سانحه ) واسم پيش اومد ديگه دقت رو خيلي خيلي زياد کردم :)
در حدي که الان به هر چيز کوچيکي مي بينم دقت مي کنم و باعث ميشه حس مچ گيري از افراد فوران کنه و اين بد بختي مياره :D

فک مي کنم اگه دقتتون رو تو زندگي روز مره افزايش بدين و هميشه به ههمه چي دقت کنين ، ديگه مشکلي با بي دقتي سر امتحان ندارين
اما بازم تمرکز مهم ترين چيزه !!!

• شروع کننده موضوع

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

الان تمرکزو چیکار کنیم؟

sadegh12hh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حکيم ملاصدرا
شهر
شيراز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم تغذیه

به نقل از Cheetah :
الان تمرکزو چیکار کنیم؟
تو اينترنت يه راه هايي واسش هست
اونا رو مي توني امتحان کني
اگه نشد معمولا مشاور هاي تحصيلي خيلي کمک مي کنن !

h.m.r.kh

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
یاسین
شهر
لاهیجان
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی

من هر آزمون قلم چی 10 تا 20 تا سوال الکی غلط میزنم
از یکی از بچه های دو رقمی پرسیدم گفت:دلیلش یکی درس خوندن بی تمرکز و غیر عمیق دومی هم بیشتر نزدیک آزمون درس خوندنه

sadegh12hh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حکيم ملاصدرا
شهر
شيراز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم تغذیه

به نقل از Cheetah :
الان تمرکزو چیکار کنیم؟
تمرکز حواس در وهله اول يک تلاش ذهني است براي انسجام بخشيدن يه فکر و جمع و جور کردن ان .
هر چه بيشتر به اين تلاش ادامه دهيد ، تمرکز شما بهبود مي يابد و هرچه از اين تلاش باز بمانيد ، تمرکز شما کاهش پيدا مي کند . امروز تمام استعداد هاي ذهني را به تلاش و کوشش فردي وابسته مي کنند . حافظه ، تمرکز ، خلاقيت ، توانايي تدبير و چاره انديشي و ساير فرايند هاي ذهني هيچ يک به سن ، جنس ، تحصيلات بستگي ندارند . اينکه شما دختر يا پسر ، مرد يا زن ، سالمند يا جوان و ... هستيد به هيچ عنوان دليلي براي عدم توانايي شما در پرورش برخي از نيرو هاي ذهني نيست . همان طور که گفتيم ، همه اي ها به تلاش و کوشش فردي شما بستگي دارند .
هم اکنون به يک شاخه گل فکر کنيد . مسلما پس از چند لحظه عوامل حواس پرتي به سراغ شما مي ايند که کاملا طبيعي است . اما کاري که شما بايد انجام دهيد اين است که خيلي سريع خود را جمع و جور کنيد و به فکر اول يعني شاخه گل برگرديد .
بعد از اين تلاش دوباره لحظاتي بيش نمي گذرد که فکر شما منحرف مي شود و شما بايد مجددا به شاخه گل برگرديد . شايد در يک تمرين 5 دقيقه اي ، ده ها يا حتي صدها بار فکرتان منحرف شود . خسته نشويد و فکر خود را به هر سو رها نکنيد . به محض اينکه متوجه شديد که از مسير قبلي منحرف شده ايد ، به موضوع اصلي باز گرديد .
تمرين ها :
زمان مشخصي را انتخاب کنيد ، هر زماني که دوست داريد . مثلا ساعت 10 شب . از امروز هر شب ساعت 10 تا 10:10 به مدت يک ماه تمام به يک موضوع ويژه فکر کنيد . توجه داشته باشيد که دست کم بايد 4 الي 5 شب متوالي به يک تصوير پابت فکر کنيد . تصويري که مورد علاقه شما باشد . زماني تصوير را عوض کنيد که احساس کنيد ديگر در شما انگيزه ايجاد نمي کند و تکراري شده است . تلاش کنيد که فکرتان منحرف نشود . به محض انحراف هاي ذهن از موضوع اصلي به ان باز گرديد . به مرور مي بينيد که رفته رفته ميزان انحراف هاي ذهني شما کاهش مي يابد . به طوري که در روز بيستم حتي کمتر ار 5 بار در طول 10 دقيقه فکرتان منحرف مي شود .
فراموش نکني که استمرار يک ماهه در اين تمرين بسيار حائز اهميت است . نکته ديگر اينکه حتما به موضوع مورد علاقه خود فکر کنيد ، به ويژه در روز هاي اول تمرين .چرا که هر انچه مورد علاقه است خود به خود ايجاد تمرکز مي کند .
نگاه کردن به يک جسم
براي شروع تمرين به هيچ عنوان با چشم بسته تمرين نکنيد چون ديدن يک تصوير عيني و ملموس ، بسيار ساده تر از تماشاي يک تصوير ذهني است .مثلا سيبي را جلوي خود بگذاريد و همان گونه که دقيقا به ان نگاه مي کنيد به ان فکر کنيد ، هر بار که متوجه شديد به اصطلاح ماتتان برده و ذهنتان منحرف شده ، دوباره توجه خود را به سيب معطوف کنيد تا زماني که 10 دقيقه تمام شود .
ديدن يک جسم با چشم بسته :
پس از چند روز ديدن اشيا با چشم باز و فکر کردن به ان ، وقتي که احساس کرديد در اين کار مهارت يافته ايد ،همان جسم يا شي ديگر را در ذهن خود ببينيد و به ان فکر کنيد . در جايي اسوده بنشينيد ، چشمان خود را ببنديد و به تصوير ذهني خود توجه کنيد . هر بار که ذهنتان فرار مي کند و به تصوير ها و افکار ديگر متمايل مي شود با تلاشي ساده و به ارامي به تصوير ذهني خود برگرديد .
بهد از چند روز مداومت در مرحله دوم تمرين ، کمي ان را براي خود دشوارتر کنيد. اينکه به اسامي توجه کيند . به محبت ، به فداکاري ، به خشم ، شادي ، هيجان ، چون اسامي تصوير عيني ندارند ، مهمتر ان است که ان را در وجود يک شخص مورد علاقه ببينيد .مثلا شادي و هيجان را در چهره دوست صميمي خود و يا فداکاريو محبت را در چهره مادر يا پرستاري که شب هنگام بر بالين کودمي بيمار ايستاده و از او مراقبت مي کند ببينيد .
در روز هخاي اخر شما مي توانيد به مفاهيم گشترده تر و عميق تري که تصاوير دنباله داري را شامل مي شوند فکر کنيد ، البته به صورت منظم و منسجم .
مثلا جنگ ، مفهوم گسترده ايست که تصاوير فاراواني در ذهن شما تداعي مي کند . اين تصائير را در يک نظمک خاص دنبال کنيد . مثلا ابتدا هواپيماها ، بعد بمباران مناطق نامي ، بعد خشم افراد ، حمله بر دشمن ، تير اندازي ، جنگ تن به تن و سپس غلبه و فتح و پيروزي .اين تصاوير دنباله دار را هميشه با يک نظم ثابت و مشخص در ذهن خود بياوريد و دنبال کنيد .

fatameh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رفسنجان
مدال المپیاد
یکم واسه زیست
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
پزشکی یا دکترای ژنتیک

بی دقتی یکی از عامل های کم شدن نمره های منم هست من بعضی وقت ها این قدر پرتم که 5=2+2 :D :D
اون وقت کله حل کردن هایم میریزه به هم

mahdiesrafili

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
علامه جعفری
شهر
مرند

به نظرم اگه نترسیم و فکر کنیم که امتحانه دیگه اگه این نشد بعدی رو درست میکنم و ........این جور فکرهای مثبت کمک میکنه بیدقتی کمتر بشه . تو امتحان نباید عجله کنیم .

• شروع کننده موضوع

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از mahdiesrafili :
به نظرم اگه نترسیم و فکر کنیم که امتحانه دیگه اگه این نشد بعدی رو درست میکنم و ........این جور فکرهای مثبت کمک میکنه بیدقتی کمتر بشه . تو امتحان نباید عجله کنیم .

اخه اینم اثر نمیکنه ...

من همین حرفو هربار میزنم ...

هربار هم عین دفه قبلی!

نمونه اش که تو امتحان ریاضیمون منفی قبل تانژانتو اصلا ندیدم!

h.m.r.kh

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
یاسین
شهر
لاهیجان
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی

به نقل از mahdiesrafili :
اینکه اصلا تاثیر منفی داره

• شروع کننده موضوع

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از h.m.r.kh :
اینکه اصلا تاثیر منفی داره

چرا تاثیر منفی؟ چطور مگه؟

h.m.r.kh

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
یاسین
شهر
لاهیجان
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی

این واسه خودم میشه
این بیشتر سبب بیخیالی تو خود آزمون ها میشه.بعد وقتی که چند تا آزمون میگذره می بینی چقد فرصت از دست دادی.
مثلا واسه قلمچی:آدم باید 2 هفته بکوب بخونه.هیچ انتظاری از خودش نداشته باشه.قبل از باید آزمون یه هدف حداقلی داشته باشی(مثلا میانگین من 7400 هدف فقط 7000 در نظر میگیرم)بعد که سر آزمون میری در نظر بگیر از چیزی که قراره بشی بهتر بشی.از خودت توقع نداشته باش.اهمیت آزمون هم واست خیلی زیاذ باشه
ضمنا واسه آزمون نهایی سال 3 دیگه فرصتی نمیمونه

Niki7

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان2
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
93
دانشگاه
mums
رشته دانشگاه
پزشکی :)

من هم باچنين مشكلي مواجهم اماكم!به نظرم اگربرگه ي امتحاني روبعدازجواب دادن يه دور نه به عنوان مرور بلكه مثلابه عنوان تصحيح كننده بخوني كمكت ميكنه. اين كاراشكالهاتو10برابركم ميكنه!!

بالا