پاسخ : سوالات پزشکی و سلامت !
به نقل از اخوی! :
من روانشناسیش زیاد مورد نظرم نبود چون انجمن پزشکیه
مواردی که به پزشکی و جسم و خوراک و....مربوط میشه
چرا چی میشه یهو بی خواب میشیم؟
غذا چجوری رو خواب ما تاثیر می ذارن؟
خب یه قسمتی مربوط به روانشناسیه. اون قسمت پزشکی به نظرم کمتر اتفاق میافته!
قسمت پزشکی تا جایی که من اطلاع دارم:
دلایل عمده بی خوابی:
*پرکاری تیروئیید ، بیماری های تنفسی یا قلبی که تنفسو دچار مشکل میکنن
کشیدن سیگار مصرف بی رویه یا مصرف قبل از خواب کلیه مواد غذایی محرک و کافئین دار مثل قهوه یا نوشیدنی های الکلی
*مصرف داروهایی که باعث اختلال خواب میشه: مثل دكستروآمفتامين، داروهاي كورتيزوني، يا داروهاي دكونژستان (رفعكننده گرفتگي بيني)،داروهای ضد افسردگی،داروهای سرماخوردگی که دارای pseudoeghedrine ( پزودواِفِدرین ) هستند ،کاهش دهنده های درد که دارای کافئین هستند،هورمون های تیروئیدی،بعضی داروهای فشارخون، استروئیدها و قرص های خواب آور.
*کمبود ویتامین b ، کلسیم ، مس ، آهن ، منیزیم ، و روی و خوردن بیش از حد غذا یا داشتن عادت غذایی بد و تغذیه نامناسب ،باعث اختلال خواب میشه.
غذاهای تند و ادویه دار باعث ناراحتی های گوارش یا سوزش معده می شن
غذاهای خیلی شیرین یا خیلی چرب هضم نمی شوند و باعث نفخ و سایر ناراحتی گوارش می شه
مصرف زیاد غذا در شام به علت عدم هضم کامل و ایجاد درد معده ، مانع از خواب می شه
*خوردن یه لیئان شیرقبل خواب میتونه خیلی به درمان بی خوابی کمک کنه. چون شیر اسیدآمینه تریپتوفان داره که بعد تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می شه سروتونین یک ناقل عصبیه که باعث ایجاد خواب می شه
*در موارد پیشرفته اختلال خواب از مکمل ها استفاده میکنن البته با تجویز پزشک:
ویتامین های گروهB ، خصوصا ً B6 و B12 خیلی مهمن و اغلب برای درمان بی خوابی ( insomnia) مصرف می شن. مثلا شربتB کمپلکس یا مکمل های گروهB
* مکمل ملاتونین: ملاتونین هورمونی است که از غده صنوبری در بدن ترشح می شه و عامل ایجاد خوابه
* هیدروکسی تریپتوفان (5-Htp)، به همون دلیلی که شیر خوبه!