توسعه جشن اسفندگان به جای ولنتاین

ارنواز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 / فرهنگ
شهر
مشهد
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
باستان شناسی
پاسخ : توسعه جشن اسفندگان به جای ولنتاین

به نقل از saranaz - Eblis :
ما تو مدرسه خیلی رو این قضیه مانور می ریم قرار بود بروشور هم بدیم که گفتن نمیشه و اینا! :|
ولی تقربیا میشه گفت همه یه اطلاعات جزئی دارن
به نطرتون چه جوری میشه سپندارمذگان رو جایگزین ولنتاین کرد؟
راستی می دونین روز سپندار مذدگان دقیقا به تقویم امروزی چه روزیه؟( 29 بهمن؟؟)
راستش طبق تقویمایی که من دارم (1- گردهمایی ها و جشن های ایران باستان 2- مجله ی دانستنیها) روز 5 اسفند رو سپندار مذگان نوشته! (;

به نظر من الان میشه از این روحیه ی باستان گرایی (!) که ایجاد شده، بیشترین استفاده رو برد و این موضوع رو تبلیغ کرد :D

yeeganeh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
دانشگاه
دانشگاه صنعتی شاهرود
رشته دانشگاه
مدیریت صنعتی

سپندارمزگان یا اسفندگان 5اسفندماه مطابق با 29 اسفند امروزی.... در گذشته مردان ایرانی به پاس زحمات یه ساله همسرانشون 5 روز اول اسفند رو به همسرانشون استراحت میدادن و براشون هدیه می گرفتن ....این روز به نظر من با ولنتاین کاملا متفاوته... اطلاعی در مورد پیشینه ولنتاین ندارم...ولی هرچی که باشه توی ایران اینطوری جا افتاده که توی این روز دخترپسرها به هم هدیه میدن ... و این کاملا با اسفندگان متفاوته چون اسفندگان روز پاسداشت مقام زن و مادر ه ..و فکر نمیکنم همه جوونای امروزی به این قصد به هم هدیه بدن...!!! :D
اگه ایرانیها یه ذره به گذشته خودشون نگاه کنن هیچوقت طرف جشن های غربی نمیرن... نمیگم بده جشن های غربی رو جشن بگیری ...اما خب وقتی ایران خودمون هر ماه یه جشن داره و همه ی جشنهاش یه معناومفهوم خیلی زیبا داره مگه آزار داریم از غرب تقلید کنیم مشکل ما غرب زدگیه....

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران

فلسفه ی اسفندگان اینه که توی اسفند موقه ی شکوفه ها و قبل بهاره!
بعد فصل قشنگیه و درختا و اینا دوباره می خوان زنده بشن!
به خاطر همین اسفندگانو گذاشتن تو اسفند!
توی اسفندگان مثه ولنتاین قلبو اینا به هم نمیدن!
چون از طبیعت این روز درومده چیزایی از طبیعت به هم می دن مثلا اسفند یا گندم یا گلی چیزی!
قدمت اسفندگان اصلیتشم خیلی بیشتر از ولنتاینه!
درسته که ولنتاین یه داستانی برا خودش داره ولی توی تاریخا و مدارک تاریخیشون نیومده خیلی!

hinah

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرمون
شهر
دیارمون
دانشگاه
هر جا قسمتم باشه
رشته دانشگاه
ژنتیک یا زنان

ایول به شما که تاپیک رو باز کردین! >:D<

این زشت نیست؟این مایه ی خجالت نیست که تولد کوروش رو کشور های بیگانه جشن میگیرن با اینکه ایران میخواد روی مقبره اش سد بسازه؟؟؟ به راست و دروغش کار ندارم ولی حتی نباید به این قضیه فکر کنیم چه برسه اینکه شایعه شه که مقبره اش در حاله تخریبه!
اگر میخوای جهان رو تغییر بدی اول خودت!
منم از خودم شروع کردم...امسال تولد کوروش تمام رفیقام مهمون منن!
واسه اسپندگان هم مردم و رسانه بهترین راهه!به جون خودم و خودش :D

دختر باران

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 اهواز
شهر
اهواز
مدال المپیاد
ادبی-زیست

عاغا ما هم تو مدرسه این جشن رو راه انداختیم روز ولنتاین اعلام کردیم جشن اسفندگان نزدیکه هدیه ها و تبریکاتتونو نگه دارین.خیلیا مسخره امون کردن ولی ما هنوزم دربارش بحث میکنیم.چون خودمون تبریکامونو اون موقع دادیم یکم موثر بود ناامید نشین.

Iman.Mage

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب 1
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
نقره‌ی کشوری المپیاد شیمی دوره ۲۴
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی (با ماینور شیمی)
اینستاگرام

بچه ها اینقدر جو گیر احساسات تاریخ پرستی نشید لطفاً.

این مال یه زمانیه که تو روزای عادی مردا رئیس و سرور خونه بودن؛ جشن اسفندگان روزی بود که برعکس میشد. یعنی زن ها میشدن رئیس و کادو میگرفتن.
خب این اصلا چیز باحالی نیست . این روزا هم کسی حوصله‌ی این کارها رو نداره.

همون ولنتاین خیلی بهتره.
:)

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد

به نظرم بهتره که برای ولنتاین ی جانشین خوب پیدا بشه
خوب تمام آئین ها و فرهنگ و تاریخمون داره از بین میره فک کنم بهتره دیگه جلوش گرفته بشه
اینطور که من از دوستای زرتشتیم اطلاعات گرفتم گفتن که روز سپندارمزگان (اسفندگان) روز مادر و زنان بوده که توی این روزا دخترای دم بخت ازدواج میکردن و آقایون و حالا بچه ها از اول اسفند تا 5 اسفند به خانم خونه استراحت میدادن و خودشون کارا رو انجام میدادن و ازشون تقدیر میکردن ولی روز عشق[nb]مهرگان[/nb] تو زمان ساسانیان روز 16 مهر بوده که تو این روز کارائی مثل کارایی ولتاین و انجام میدادن
در واقع در زمان هخامنشیان یکی از روزای اسفند (بین همون 5 روز اول) روز عشق بوده که خود زرتشتیان هم نمیدونن دقیقا کی هست بخاطر همین موضوع روز 5اسفند روز عشق میگن ولی از جهتی روز 16 مهر رو آغاز مهرگان هم میدونن در اصل جشن اصلی روز عشق همون تو روزای مهرگان هست و روز مادر تو دین زرتشتیان تو همون اسفنده
اینا رو همونطور که گفتم از دوستان زرتشتیم پرسیدم دیگه صحت و ایناش باید درست باشه :D

gogory-8

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ناحیه۱
شهر
کرمان
دانشگاه
شهید باهنر کرمان
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

والا گفتی ها ادم حرسش میگیره ها طرف نمیدونه ولنتاینوباکدوم ت مینویسن از بعدروزتولدش به فکراینه که ولنتاین چی بخره X-( X-( X-(
باباا لااقل ایناروبا اسفندگان عوض کنین که بگن یه سنت (; :-"

ShapoorII

Erfan
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 1
شهر
نصف جهان
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
علوم و فناوری نانو: نقره (دومین دوره) و طلا (چهارمن دوره)
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی

سپندارمذگان چ ربطی ب ولنتاین داره؟! طبق منابع معتبری مث آثارالباقیه یا اوستا جشن تکریم مقام زایندگی یا میشه گفت مقام مادره اگه بحث عشق رمانتیک باشه جشن مهرگان بیشتر شبیه ولنتاینه

adeleh

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان4
شهر
مشهد
مدال المپیاد
ندارم...............
دانشگاه
شریف اگه خدا بخواد!!!!!
رشته دانشگاه
It,هوش مصنوعی,شایدم فلسفه,

خب من فکر میکنم کشوری که خودش فرهنگ و تمدن داره هیچ نیازی به تقلید از کشورهای دیگه نداره. =((ما نمیتونیم فقط با حرف زدن بخوایم فرهنگمون رو زنده کنیم #S-:به جای تبریک گفتن تو روز ولنتاین تو روز سپندارمذدگان و جشن مهرگان تبریک بگیم X_Xمثلا تو فیس بوک این روزارو تبریک بگیم یا.......... h-:

بالا