فرهنگ مثبت/منفی دادن

• شروع کننده موضوع

کاربران حذف شده

لنگر انداخته
مدتی هست که سیستمی در سمپادیا با عنوان مثبت/منفی به وجود اومده که جهت قدردانی کاربر ها از یکدیگر هست، با توجه به زمانی که گذشته و اینکه من پیش بینی میکنم در آینده نزدیک یکسری مشکلات در مورد استفاده از این سیستم پیش بیاد، لازم دوسنتم یک تاپیک با این موضوع ایجاد کنم و یه بررسی کوچیک و پیشنهاد هایی به کاربران و دوستان عزیزم بکنم.

به طور کلی هر فروم جامعی نیازمند سیستمی برای قدردانی کاربران از یکدیگر هست، این سیستم در فروم ها میتونه در قالب بانک امتیاز، سیستم مثبت و منفی، تشکر و دادن کارت باشه. هدف از پیاده سازی این سیستم کاهش پست های تشکر و ذخیره شدن این امتیازات به عنوان سابقه کاربری هست که میشه در فروم های پیچیده به عنوان اچیومنت و تشویق کاربری هم استفاده بشه.

سیستم حال حاضر سمپادیا که بر حسب همون مثبت و منفی هست، یعنی امتیاز پست های هر فرد برآیندی از امتیازات مثبت و منفی اون پست هست که در نهایت برآیند امتیازات تمامی پست ها در پروفایل کاربری فرد ذخیره و به نمایش در میاد. این سیستم ویژگی مثبتی که داره این هست که علاوه بر لایک کردن قابل دیسلایک کردن یا منفی دادن رو هم داره، یعنی افراد میتونند بدون اینکه نظر خودشون رو بیان کنند با دادن منفی مراتب مخالفتشون رو اعلام کنند.

علاقه ای ندارم به تحلیل این سیستم بپردازم، هدف اصلی من از ایجاد این تاپیک گوشزد کردن یک سری نکات و پیشنهادات هست که از پیش اومدن یکسری مشکلات در آینده جلوگیری میکنه، میشه مجموعه این پیشنهادات رو فرهنگ استفاده صحیح از مثبت و منفی نامید.

1) چه پستی ارزش مثبت دارد؟

من وقتی در سطح فروم گشت میزنم، متاسفانه میبینم حتی پست های بی محتوا و حتی توهین آمیز هم مثبت دریافت کردند، این اشتباه هست. هر پستی ارزش مثبت دادن رو نداره، پستی که از نظر محتوا و یا نحوه بیان و آموزش دارای بار مثبتی باشه نیاز به تشکر و مثبت دادن داره، نه اینکه مثلا مدیری تاپیکی رو قفل کرد همه به اون مثبت بدند. همین اواخر در تاپیکی پست مدیری رو دیدم که فقط نوشته بود" در پ.خ انجام شود و تاپیک قفل شد" و 9 تا مثبت دریافت کرده بود.
آیا ارزش این همه پست خوب و منطقی و مفید در سطح سایت اینقدر پایین هست که مثلا یک پست پر محتوایی مثل این فقط 4 تا مثبت دریافت کنه و یک پست مدیریتی که هر مدیری باید ارسالش کنه 9 تا مثبت دریافت کنه؟!
پس همونطور که می بینید نیاز هست یک کنترلی روی مثبت دادن هامون باید داشته باشیم، همچنین میتونیم به پست هایی مثبت بدیم که باهاش هم عقیده هستیم، مثلا به شخصه وقتی تو تاپیکی میبینم یکی یک چیزی هم نظر با من ارسال کرده به جای ارسال دوباره اون پست مثبت رو لحاظ میکنم، به معنای قدردانی و اینکه من هم با شما هم نظرم. دقت کنید سود و فایده کنترل مثبت دادن بالا رفتن ارزش این سیستم هست، عین اعتبار یک کشور که وقتی بالا باشه خیلی متقاضی داره.

2) چه پستی باید منفی بگیرد؟

من بهتون پیشنهاد میدم به هیچ پستی منفی ندید، نظرات و عقاید هر کسی محترم هست و به جا، منفی دادن در جاهایی که خلاف نظر شما هست راه حل مناسبی نیست چراکه فرد از فعالیت دل زده میشه، فقط باید به پست هایی توهین آمیز، تمسخر و غیر قابل منطقی منفی داد، اصولا این مبحث منفی دادن بیشتر جنبه شخصی داره و من نوعی نمیتونم معیاری براش معین کنم. ولی در هر صورت سعی کنید دکمه منفی رو فراموش کنید!

--------------------------------------------------
مشکلاتی که احتمالا پیش بیان و من هم پیش بینی میکنم + راه حل هاشون:

به خاطر دارم زمانی که توی فروم بازی سنتر با جمعیت 20 هزار نفریش فعالیت میکردم، سیستمی به نام سیستم تشکر وجود داشت، این سیستم در انتها از فروم حذف شد، علت اون باند بازی در تشکر بود.
حالا باند بازی یعنی چی، ببینید بعد از یه مدتی به طور خودآگاه یا ناآگاه آدم به یکسری افراد در فروم بیشتر وابسته میشه و اگه فرد چرت ترین ارسال ها رو هم بفرسته بهش مثبت و یا تشکر داده میشه، این حالت برای کسانی هست که آشنایی قبلی ندارند. حالت بدتر اون این هست که یک گروه دوستی هی به هم دیگه مثبت میدن، فقط پست های همدیگه رو تشکر میکنن اون هم بدون دلیل و یا در اندازه کوچیکتر دو نفر هی با هم اینکار رو می کنند. یه حالت هم داره که یه سری افراد پست های مدیریتی رو لایک میکنند که فقط خودشیرینی کرده باشند و هر چیزی که از مدیر میبینند لایک میکنند تا مثلا به مقامی برسند!این درست نیست!
خطر اینکار اینجا هست که ارزش سیستم مثبت و منفی پایین میاد و دیگه نمیشه بهش اعتماد آنچنانی کرد و جنبه دکوراسیونی پیدا میکنه! و در نهایت مثل خیلی چیز ها از فروم حذف میشه که نتیجه انتهاییش افزایش اسپم سایت هست.

راه حل ها:
1) فرهنگمون رو در استفاده از سیستم افزایش بدیم، با منطق به پست ها امتیاز بدیم و انصاف داشته باشیم.
2) مدیران هم یه کار تبلیغاتی بکنند و بگند لطفا پست های مدیریتی رو لایک نکنید!
3) افرادی رو که به صورت دو نفره هی بهم مثبت میدن گزارش بدیم و مدیران برخورد کنند

دشمنی:

این مشکل خیلی مهم هست و من زیاد توی سایت دیدم. یک عده ای هستند که بدون هیچ دلیل موجهی به افراد مختلف منفی الکی میدن، و یا یه فرد خاص رو مورد هدف قرار میدن و به فرد هی منفی میدن. علل این کار مختلف هست، متاسفانه من بین مدیران هم دیدم افرادی رو که به یه فرد خواص و یا فقط دوستان منفی، و یا به عده یا فرد دیگه ای که جای دیگه ای باهاش مشکل داره منفی میده.
این مورد بچه بازی محض هست و واقعا زشت هست بدون دلیل چنین کاری کنیم و زحمت افراد رو برای ارسال های درست نادیده بگیرم و با منفی دادن وججه فرد رو خراب و در نتیجه مشکلات روحی رو برای فعالیت توی فروم براش ایجاد کنیم.

راه حل ها:

1) برخورد با چنین افرادی
2) حذف امکان مثبت منفی دادن برای این افراد
3) برگشت اعتبار از دست رفته یک فرد در اثر حمله فرد دیگر
4) فرهنگ سازی
5) تذکر دادن برای استفاده از پ.خ برای حل مشکل

امیدوارم پست خسته کننده ای نباشه، بخونید و حتما اجرا کنید تا بتونیم حداقل یک معیار درست برای سنجش افراد در سطح فروم داشته باشیم. متاسفانه آدم هایی هستند که بالای 1300 عدد امتیاز مثبت دارند بدون اینکه پست های مفید زیادی داشته باشند و همش هم به خاطر ندونستن ما در نحوه استفاده و رفیق بازی با این سیستم هست. روندی به این شکل فقط کلاه بر سر خودمون گزاشتن هست و ارزش سیستم و انگیزه فعالیت دیگر کاربران رو کاهش میده. والسلام.

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی
پاسخ : فرهنگ مثبت/منفی دادن

تاپیک آموزش استفاده از سیستم امتیاز دهی هم به همین منظور و برای بحث بیش تر، پیش تر ایجاد شده بود !

یکی از راه حل هایی که من شخصاً در این باره قبول دارم، نحوه ی صحیح اطلاع رسانی در مورد فرهنگ امتیازدهیست .
برای مثال، دید من هم پس از بحث در تاپیک بالا که معرفی کردم، کاملاً تغییر کرد و حالا که ارسال های پیشینم در اون تاپیک رو می خونم، به خودم می خندم !!!
در حالت کلی، ایجاد بحث در این موارد، می تونه مفید باشه !

یکی از مسائل مهم دیگه ( در بخش امتیاز دهی ) که فرهنگ امتیازدهی رو زیر سوال می بره، قسمت « برترین رأی دهندگان » در آمار انجمن هست !
بعضی دوستان فکر می کنند که اگر در Top10 باشند، به نوعی افتخاری کسب کردند ! به همین منظور، پست ها و کامنت هایی که شاید شایسته ی امتیاز دهی نباشند، لایک یا دیس لایک می کنند تا در آمار خودشون رو جا بدن !
در این مورد هم نیاز به فرهنگسازی و شاید حذف این قسمت از « آمار انجمن » داریم ! :)

4245

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه
سال فارغ التحصیلی
1392
رشته دانشگاه
مهندسی پزشکی

اینی که میگین باید فرهنگ سازی بشه و هرکس با انصاف و منطق به کسی +/- بده کاملا درست !

ولی یه جریانی هم بود که قبلا تو پیشنهاد های مربوط به مسائل فنی مطرح کردم ، هیچ دلیل وجود نداره که +/- های یه فرد شمارش بشن !

تو خیلی از فروم ها این سیستم هست و ازش استفاده میشه ، ولی تو هیچ کدوم شمارش نمیشه ! یعنی اصلا دلیل قانع کننده ای نیست !

به اقای مطهری تو پ.خ هم گفته بودم ، قرار شده بود که با مدیرا مشورت کنن و شمارش این سیستم حذف بشه ولی هنوز ...

شاید به توافق نرسیدن ! نمیگم کم کاری شده ! حالا نمیدونم بقیه نظرشون در این مورد چیه ؟! که شمارش بشه یا نه ؟!

چون یه سری مشکلاتی که داریم ، مثلا همین +/- دادن های بیخود به دوستان یا - دادن های بیخود به خاطر یه اختلاف کوچیک به خاطر شمارش +/- هاست

یعنی طرف میخواد با این کارش تعداد امتیاز های طرف رو بالا/پایین ببره ! که اگه شمارشی در کار نباشه ....

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از مُحسن..! :
فعلا انجمن چون نیاز به کاربرای فعال داره این تشویق لازم هست..یعنی باید بانک امتیازات موجود باشه تا فرد با دلخوشی به اون فعالیت کنه..حداقل!
ولی به نظر من نباید دلخوشی فرد به امتیاز ها باشه! کاملا معادل دلخوشی کاذب هست این. اگه از الان این سیستم درست نشه بعدا اگه قرار باشه این سیستم عوض شه به شدت ضربه به فروم می خوره. من که کاره ای نیستم ولی نظر شخصی خودم اینه که کلا مثبت منفی بشه داد ولی شمرده نشن.

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از مُحسن..! :
کاربرای تازه که میان، نیاز به این دلخوشی کاذب دارن، وقتی که یه ذره جا بیفتن تو فروم دیگه این اعداد و ارقام زیاد براشون مهم نیست. این نکته رو در نظر نگرفتی. الان من نوعی چه 1000 تا مثبت و چه 1000 تا منفی داشته باشم خیلی ناراحت نمیشم، چون تقریبا همه میدونند چه جور فردی هستم.
به هر حال تشویق کاذب هم لازمه..
مخالفم. یکی که میاد تو سایت هدفش چیه؟ تو بحث ها شرکت کنه و بحث ها رو بخونه یا اینکه شروع کنه به گرفتن مثبت و منفی و ... و اخرش بگه که من کلی مثبت دارم؟ همه چی بستگی به هدف از اومدن به سایت داره. اگه کاربر گیریم تازه وارد بخواد بیاد تو فروم اصولا هدفش شرکت کردن تو بحث ها و خوندن بحث ها هستش. مثلا الان خیلی از کاربرا نحوه ی اشناییشون با فروم این بود که از سرچ تو اینترنت پیدا کرده بودن و خودشون هم گفته بودن که دیدن فروم جالبه و خفنیه. حالا این جالب و خفن بودن از نظر مثبت و منفی بوده ؟!!!! یا از نظر بحث هایی که توش شده؟ مسلما بحث هایی که توش شده.

salary

کاربر حرفه‌ای

.

• لایک
امتیازات: MePeR

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از سالاری :
کاملا مخالفم! یکی از عیب های مهم این که اگر با
خط و خطوط آن سایت همراه نباشی در برابر خیل کاربران موافق گرفتار منفی های آنان می شوی
و کار ندارند تو چه می نویسی!! حالا خدا نکند مخالف هم بنویسی! یعنی قدرت اظهار نظر را از تو می گیرند! ترسو و ملاحظه
کار می شوی. در سایت کسانی امتیاز مثبت بالا دارند که دربست در خدمت سایت هستند و چیزهایی می نویسند
که باعث خوشایند اعضا و مدیران است! پس منفی کمتری می گیرند!!
بنده تنها مثبت دادن را در سایت مناسب میدانم. یعنی تقویت مثبت! تقویت منفی اصلا خوب نیست
و باعث ناراحتی فرد و تلافی می شود... حتی منفی دادن از امتیاز کل هم کم می کند که درست نیست... طرف بیچاره می شود چهار پست
خوب می نویسد چند نفر امتیازهای مثبت او را از تاپیکی دیگر کم می کنند!تنبیه نتیجه مثبتی ندارد!

امتیاز ِ بالا داشتن اصلن به معنای خوشبخت بودن ِ یک نفر توی سایت نیست که کم شدن امتیازاش بشه نشونه بیچارگیش !!
کاربر که میخواد امتیاز بده به پُست ِ شما بر اساس ِ موافقت یا مخالفتش ( یا حالا هر ملاک ِ دیگه ای که مد نظرشه ) امتیاز میده ، ربطی به این نداره که موافق ِ نظر ِ مدیران باشی و ... ، پُست ِ شماست که برای هر فرد یک معنی رو میده ، و چون همه آدمها از همه نظر مثه هم نیستن ممکنه یه نفر یه جا پستتونو لایک کنه و یجا دیگه دیسلایک ، طبیعی هم هست ...
وقتی یک نفر بدونه این امتیازها هیچ تاثیری نه تو درجه کاربریش نه هیچ چیز دیگه نداره (و حتی توی آمار انجمن هم نیست) "ترسو و ملاحظه کار" نمیشه ، اتفاقن خیلی راحت تر نظرشو میگه !
عقیده یک نفر با ارزشتر از اینهاست که به خاطر ِ یه عدد بی ارزش تغییرش داد .

salary

کاربر حرفه‌ای

.

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

حرف سالاری رو تائید می کنم که تلافی جوئی ها و کینه ها و در کل رفتار بچه گانه زیادی سر این امتیازها اتفاق می افته که این بسیار بده
و تائید می کنم که افراد زیادی با منفی گرفتن ناراحت میشن و انگیزشون رو از دست میدن و این بازخورد منفیشه
و تائید می کنم که این بده که افرادی از سر لجبازی به همه پستهای یک نفر دیگه منفی میدن (مثلا طرف از یک پست توی انجمن اعتقادی بدش اومده، علاوه بر اون پست به 30 پست دیگه هم - میده) که این تا حدودی با مورد اول هم در ارتباطه

حرف مهران رو هم تائید می کنم که امتیاز بالا در اثر موافقت با مدیر به دست نمیاد، حتی نتیجه مخالفت با مدیره! همین مهران که میبینی، یا همین من، کم به مدیرا اعتراض نکردیم

اما:
متاسفانه حرف مهران (و خیلی های دیگه که میگن امتیازها روی فعالیت تاثیری نداره) رو رد می کنم، به شدت هم رد می کنم
این که بگیم حالا که نه توی درجه موثره نه تو آمار نشون داده میشه پس تاثیری نداره، درواقع گول زدن خودمونه
با این حرفها فقط خودمون رو گول می زنیم و متقاعد می کنیم که مشکلی نیست، بعد هر چندوقت یه بار گند قضیه بالا میاد که فلان یوزر مولتی میساخته تا به خودش یا دوستاش مثبت بده، یا X امروز تو مدرسه پاک کن Y رو خورده، Y امروز میاد به همه پستاش - میده
مشکلات - دادن اول از همه باید حل شه، یعنی این که - برای کاربرا جابیافته، الان جوریه که به طرف فحش خواهر و مادر بدی کمتر از 1 منفی ناراحت میشه (مخصوصا کاربرای جدید) همین دیروز بود که با یک یوزر 12 پ.خ بحث داشتیم، چرا؟ چون من به یک پستش - داده بودم
پس مشکلات رو نباید نادیده بگیریم

اما برای حلش برخلاف سالاری من معتقدم با منفی ندادن حل نمیشه، بلکه برای عادی شدن - باید - داد، اینجوری پس از مدتی سوزر میفهمه که - به معنی پدرکشتگی نیست، بلکه فقط معنای مخالف + هست

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

ببنید یکی با یک پست یا مواققه یا نیس پس عاقلانس - نباشه همونطور که تو شبکه اجتماعی(فیس بو*ک)مثلا میبینیم یا لایک یا هیچ به نظر من هم این درست تره و در جواب فرشید باید بگم ما الان با کاربرای کار کرده سره - مشکل نداریم بیشتر کاربرای جدید و نیمه فعال اذیت میشم و میکنن پس هرچقدر هم بهم - بدیم کاربری که امروز وارد جو میشه - براش سنگینه و هیچ جور عادتی نشده چون تازه وارده با کاربرای قدیمی و فعال هم که سر این مورد خیلی مشکلی نداریم..فک میکنم برداشتن - خوب باشه چون اکثریت اعلام مخالفت ها(دقت کنین گفتم اکثر نه همه) با پست همراهه که توجیه مخالفته حالا طرف - داده یه پست مخالفتم میده چه دردیه ؟ ولی کسی که مثبت میده عمدتا دیگه پست تایید نمیده چون توجیه نمیخواد

بالا