پاسخ : کدام شبکه ی اجتماعی
باید بگم که Google Reader
هیچ وقت نخواسته شبکه اجتماعی باشه (یا حداقل شبکه ی اجتماعی به معنی جایگزین فیسبوک ) و نبوده و نخواهد بود و فقط یک فید اگریگیتور بوده که از رقبای خودش برتر بوده و به خاطر همین هم بوده که مثلا فایرفاکس به طور خاص به google reader اینتگریت شده! در ضمن تمام فید اگریگیتور امکان share کردن مطلب و like و کامنت و ... دارن و باید بدونید تعداد خیلی خیلی زیادی از این فید اگریگیتور وجود دارن! پس Google Reader اصن گزینه ای برای شبکه اجتماعی نیست.
می رسیم به بحث اصلی G+ و Facebook . ابتدا بهتره یه سری مسایل خارج مسیله رو بررسی کنیم. اگه تا حالا فیلم Social Network رو دیده باشید می فهمید که Facebook یک شرکت ایده دزد و ترسو هستش! این یک نکته. نکته ی دیگه ای که باید بگم اینه که Facebook به قدری از G+ وحشت داشته که کارمنداش رو میاد زندانی می کنه تا یه ایده ی جدید بزنن تا ملت رو به سمت خودشون بکشونن! و نکته ی سوم . یک کاربر فیس بوک که همیشه دوست داشته مشهور بشه تصمیم می گیره تو G+ مشهور بشه. به این صورت که می خواد کاری کنه که ملت تو G+ به Circle هاشون اضافش کنن. برای اینکار یه تبلیغ می زنه تو فیس بوک که منو به دایره هاتون تو G+ اضافه کنید. این تبلیغ هیچ کدوم از قانون های تبلیغ فیس بوک رو نقض نکرده. حالا فیس بوک چیکار می کنه؟ تبلیغ اون فرد رو حذف می کنه و فک کنم یوزر اون شخص رو بن می کنه! داخل <a href="http://www.zombie-geek.net"> بلاگم </a> <a href="http://www.zombie-geek.net/wordpress/google/facebookbansgoogleplusads/"> یه مطلب </a> درباره این نوشتم شاید اونجا یه مقدار توضیحش کامل تر باشه.
بله. فیس بوک یه همچین شرکتیه و خب مستقل از محصولش من از چنین شرکت هایی بدم میاد!
در بحث خود محصول باید چند تا نکته رو بگم.
به قول یکی از دوستان "تمامی مفاهیم فیس بوک قابل ترجمه به جی پلاس هستن! فقط یه مقدار بهش عادت نداریم و عادت می کنیم"
نکته ی دیگه اینکه در داخل جی پلاس شما فقط روابط دوستانه ندارید! می تونید در کنار روابط دوستانه روابط کاری رو هم داشته باشید! مثل کسایی که از جی پلاس برای تجارت الکترونیک یا تبلیغات یا پروموت کردن بلاگشون یا ارسال مطلب بلاگشون داخلش استفاده می کنند. اینکارو جی پلاس به شیوه ی خیلی خوبی انجام می ده.
نکته ی دیگه اینکه من به شخصه به این اعتقاد دارم که الان کل مردم تو مشت گوگلن! و کاملا به شعار don't be evil گوگل اعتقاد دارم! چنین شرکتی مسلما محصولی نمی سازه که از رقباش امکانت کمتری داشته باشه و به تساوی هم راضی نمی شه! paypal بیچاره کل عمرش داشت تو زمینه پرداخت انلاین فعالیت می کرد. گوگل علاوه بر سرویس های دیگش اومد در زمینه ی پرداخت انلاین هم فعالیت کرد و چیز هایی نظیر Google Wallet یا Google Checkout رو ارایه داد(بگذریم که سر قضیه ی Google Wallet سر paypal رو کلاه گذاشت
)
پس به احتمال زیاد گوگل امکانات جالب و جدید دیگه ای رو به جی پلاس اضافه خواهد کرد!
راستی بهتره به این نمودار توجه کنید. قضاوت رو می ذارم به عهده خودتون :